KENDİNİ SEVMEK VE ÖZ-SAYGI

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
7
Ah ah ne nice yiğitler kendilerini sevmedikleri için hayatları bir bir mahvoldu bilseniz... Ama kaderin cilvesine pek inanmam hayatı değiştirmeye inananlardanım.

Erkeklerin çoğu kendisini sevmezler bu maskülen özünüzü reddetmek demektir. Sokağa çıktığımda bile insanların gözlerinden anlıyorum kendilerini ve yaşamı ne kadar sevdiklerini. Eğer hayata ve kendinize saygınız,sevginiz ve tutkunuz yoksa yaşam sıkıcı çekilmez bir çile haline geliyor. İşin ilginç yanı üniversite öğrencisi erkeklerin bile kendilerine saygı duymaması.

Erkeklerin çoğu "toplumsal şartlanma" yüzünden kendilerini "YETERSİZ" hissediyorlar. Yani toplum "çirkin ve fakirsen siktir git 31 çek ağla" mentalitesini dayattığı için bir yerden sonra alışkanlığa dönüşen "komforlu" hayatlarında devam ediyorlar. Bu erkeklerin en ama en büyük hatası kendilerini sevmemeleri. Kendini sevmeyen kendisine saygısı olmayan adam tüm mental gücünü erkeksi enerjisine sırt dönmüş depresyonda olan adamdır. 6 yılım tamamen negatiflikten kurtulma çabalarımla geçti ve kurtulmam ciddi bir zaman aldı. Ne garip ve kötü zamanlardı kendimi sevemiyordum ve kendimi sürekli yetersiz başarısız hissediyordum. Bu toplumun bana dayattığı tüm inanç ve rolleri aşmak çook zaman aldı ama başardım. Şimdi dönüp geriye baktığımda ne kadar çok "insanlar ne düşünür" hakkında düşünmüşüm ki kendim için iyi olan şeyleri düşünmemişim.

Dışsal tepkilere odaklı biriyseniz yani dışsal etmenlerden mutlu olan biriyseniz bu yolculukta baştan kaybetmişsiniz demektir. Erkeklerin çoğu parası olunca kendini seveceğine ve mutlu olacağına inanıyor. Aslında gerçeğin kendisi bununla alakasız. Kendinizi çok sevmeye başlamalısınız ve hayatta ki tutkularınız yine kendiniz için olmalı. Hayatı kendiniz için eğlenceli ve renkli kılacak enerjinizi buradan almanız gerekiyor. Kendiniz için iyi yemekler yapmak, iyi kıyafetler giymek, kendinizi eğlendirmek bunlar tamamen sizi daha iyi hissettiren ve daha iyi hissettikçe daha iyi hayata sahip olacağınız şeyler.

Erkekler öylesine bir toplum baskısıyla şartlanmış ve kısır döngüye gitmiştirler ki bu durumdan kendilerini sıyıramazlar. Ezberlenmiş ve dayatılmış yaşam biçimlerini yaşar hale gelmişler ve sıkıcı bir ömür geçiriyorlar. Kendini sürekli yargılayan,yetersiz olduğuna inanmış ve psikolojik olarak muhtaç halde olan adamlar ne haldeler...

Kendini sevmeye kendine saygı duymaya başladığında diğer insanların ne düşündüğü sikinde olmuyor. Güç, başkalarının hayatını manipüle etmek değil kendi hayatını kontrol edebilmektir. Eğer kendi hayatın kötü gidiyorsa dönüp davranışlarına ve alışkanlıklarına bakman gerekir. Bu hayat senin ve daha iyi hale getirmek için ne yapıyorsun?

Kurban mentalitesine sahip erkekler öyle bir psikolojik sıkıntıdalar ki onları asla etrafımda tutmam. Kendisini yargılayan, ilgiye ve onaya aç, egolu ve kültürsüz adamlara tahammülüm yok. Erkekte ego olmaz ego feminen bir özelliktir. Erkek egoya ihtiyaç duymaz çünkü zaten dışarıdan gelen ilgiye ihtiyacınız olmamalı. Adam fiziksel kusurları yüzünden kendisini sevmiyor ve başka erkekleri yakışıklı olduğu için KISKANIYOR!!!! İnanabiliyor musunuz adam başkasını kıskanıyor ve adaletsizliğe ağlıyor... işte bir erkek bu hale düşmemeli. Bir diğeri ise parasız olduğu için kendisini sevmiyor ailesini de sevmiyor. Diğer erkeğin giyimi,arabası,parasından dolayı kıskanıp kin güdüyor. Erkeğin işi değil bunlar çünkü kendi öz saygınızı yok edecek ve kendinizi değersiz hissettirecek dışsal etkenlerden uzak durmalısız.

Ruhunuzda ki erkeksi ve pozitif enerjinizi hayatınızı yönlendirmeye gelişmeye değişmeye başkalarına daha az odaklanmaya harcamanız gerekiyor. Bir erkek kendisini diğerleriyle kıyaslıyorsa orada art niyet vardır. Kendinizi iyi hissetmek için paraya,kadınlara vs ihtiyacınız yok. Kendinizi derinden öylesine sarsılmaz sevmelisiniz ki dışsal etmenler size etki etmemeli. Açıkçası bana etki etmiyor çünkü beynim dışsal etkenlerin psikolojime negatif etkisine kapalı. Bunlar önemsiz detaylar..

Erkek kendisini sevmeli ki her uyandığı günde mutlu neşeli ve bişeyler denemeye istekli olsun. İyi bir kahvaltı hazırlayıp duşunu alıp dışarıya çıksın. Erkeklerin %95 kadarı bu enerjiye sahip değil. Kendileri için hayatı "aptalca şartlanma ve inançlar yüzünden" zor hale getiriyorlar. Kendisine iyi davranmayan kendini beğenmeyen kendine inanmayan bir erkek olabilecek en büyük kötülüğü kendisine yapıyordur. Maskülen yönünüzü yok edip kendinizi tembel ve renksiz dünyada bulmayın. Ruhunuzun maceracı ve kaşif yönünü açığa çıkarmanız lazım.

Erkek olarak paraya aşırı ihtiyacınız yok. Kadın tavlamak için hiç ihtiyacınız yok. Sadece hayat standartlarınızı yükseltecek kadar para olsun yeter. Marka kıyafetlere ve bmw arabaya ihtiyacınız hiç ama hiç yok. Arabaya takıntlı erkek kendisinin yetersiz olduğuna inanmış bir aptaldır.

Yakışıklı olmadığınız için toplum tarafından "tipini sikiyim git öl sana ne kız var ne de saygı" Saçmalığına inanmış ağlayan ne çok erkek var. Bu erkekler öylesine derinden boka batmışlarki kendilerini sevmeleri imkansız hale gelmiş. Kendilerini sevmeleri için toplumun ve özellikle güzel kızların ilgilerine ihtiyaç duyan zavallılar haline gelmişler. Erkeksi ruhlarını acımasızca öldürüp kendilerini cehenneme atmışlar. Tipin bir önemi yok. Sadece iyi giyin ve temiz ol yeter. Kusurlarına kafanı takarsan sonu gelmez bir saçmalığa dalarsın. Sen yeterlisin dostum inan bana samimiyim.

Ne bir kadının ilgisine muhtaçsınız ne de başkalarına. Sadece kendinizi sevmeye ve kendinizle mutlu olmaya ihtiyacınız var. Ondan sonra da aksiyon almaya!

Aksiyon alıp Para kazanmayı öğrenin.
Aksiyon alıp kadınlarla tanışın
Aksiyon alıp spora başlayın
Yemek yapmayı öğrenin
İyi kıyafetler alın
Fimler ve diziler izleyin.

Ne para ne kadınlar ne ilgi sizi %100 mutlu etmeyecek. Onlar sadece hayatın eğlencesi önemli olan kendi yolunuzu çizmeniz. Başarıya inanmalısınız.

Kendinizi sevdikçe diğerlerini de sevmeye ve önemsememeye başlayacaksınız. Kompleksleriniz bir bir gidecek. Daha çok gülmeye başlayacaksınız. Daha az acı daha çok komedi göreceksiniz. Sabahları sizi yataktan çıkartan bir enerjiyle uyanıcaksınız. Enerji %80 bakış açısından gelir. %20 ise uyku,spor ve düzenli beslenmeden.

Kendiniz için en iyisini yapmaya ve kendinize daha çok saygı duymaya başlayacaksınız. Zorlukları aşmak eğlenceli bir oyun haline gelicek. Daha iyi para kazanıp daha güzel kadınlar tanıyacaksınız. İnsanlar enerjinizi hissedicek. Sizin onlara ihtiyacınız olmayacak. Değeri alan taraf değil veren taraf olucaksınız. Pozitif duyguları etrafına saçan yüzünde içten gelen gülümsemesi olan adam olacaksınız.

Kimseye kendinizi kanıtlama derdiniz olmayacak. Kendi egonuz olmayacak ve egolu tiplere gülüceksiniz. Daha çok insan seçmeye ve daha iyi amaçlar için yaşamaya başlayacaksınız. Kadınlar onlara muhtaç olmadığınızı ve yeni kadın bulmak konusunda bir sıkıntınız olmadığını o yüzden güzel zaman geçiremediğin kadınlara yol verdiğini görecekler.

Kusurların yok olmuş onlara rağmen kendine çok güvendiğini gören insanlar büyülenecek çünkü siz çekirdek özgüveninizi kendi içinizde oluşturdunuz diğerleri dışsal ilgiyle oluştururken siz sadece kendi kendinize yeter seviyede asla tükenmeyen özgüven ve hırs sahibi oldunuz.

İradeniz çok güçlü olacak. Kendinize zarar veren saçma sapan alışkanlıklarınız olmayacak. Kadınlar, aileniz ve toplum canınızı yakmayacak. İstediğiniz yönde pozitif gelişim göstericeksiniz.

İnsanları yargılamayı bırakıp kendinize odaklı olacaksınız ve bu hayatınızı daha iyi hale getiricek. Saçma duygusal git-gellerle ve toplumsal dayatmalarla hayatınuzı mahvetmeyeceksiniz. Ne bir kadın sizin hayatınızı mahvedebilecek ne de başkası. Kendinizi öylesine sevicek kendi içsel sesinizle kendinizi motive ediceksiniz.

Hiç kimsenin sizden yüksek değerde ve önemde olmadığını, eskiden saçmalıklara kafayı taktığınızı fark ediceksiniz. Saçma insanlarla boş muhabbetlere girdiğinizi fark edip onları hayatınızdan postalayacaksınız.

Daha özgüvenli, daha sosyal, cesur ve neşeli, komplekslerini aşmış,egosu olmayan, pozitif enerji saçan bir erkek olmaya ne dersin?
Tags:

Yorum Gönder

7Yorumlar

  1. Romeo, benim de iki kelamım var.

    Öncelikle sana teşekkür ediyorum beni şu saçma sapan alfa beta hipergami ya da shit test gibi saçmalıklardan kurtardığın için. Sayende dün sevgilim oldu buna sevinmiyorum da kafedeki tüm parayı ona kitlediğime daha çok seviniyorum :D Her neyse aslında dediğin gibi her şey kendini sevmek ve özgüvenle başlıyor, bu sayede çalışma verimimi çok daha fazla arttırdım uyku saatimi aşağıya çektim ve daha da refah yaşıyorum. Yarın da Kadıköyde saha yapacağım. Benim sormak istediğim soru şu: Hali hazırda kendimi seviyorum ama neden daha çok olmasın ki? Merak ettiğim konu kendini daha fazla sevdiğin için daha fazla aynaya bakıyorsun ve kendinle daha fazla vakit geçiriyorsun lakin bu narsizme yol açar mı, açmaz mı? Bir çok narsistin durumu böyle ve de sadece fuck bodyden oluşan bir ilişki bulmak biraz şansa mı kalıyor?

    YanıtlaSil
  2. merhaba, stoik felsefe ile ilgili ne düşünüyorsun merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. harika bir yazı.

    Daha önce paylaştınız mı bilmiyorum fakat kitap tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim.

    YanıtlaSil
  4. Peki nofap sayesinde yükselteceğimiz maskülenlik kendimizi sevmeye ve aksiyona girmemizide sağlayacak mı? Bugün nofap bozdum ve kendimi berbat hissediyorum. Enerjim sıfırlanmış gibi. Hayatımdaki bütün erkeksiliği bir peçeteye fırlattım

    YanıtlaSil
  5. Benim tanıďıgim bi adam var. Spor salonu var is yeri de var . Obez bir karisi var. Adam vucutcu . Ama kadin konusunda tirt. 31 cekiyormus dusta yoksa kafayi yerim acaip hatunlar geliyor dukkana konusamiyorum diyor.

    YanıtlaSil
  6. Sosyal medya hakkında ne düşünüyorsun ?

    Takipçi sayısına, fotoğraflara gelen beğenilere takıldığımı farkettiğim an instagramı kapattım Ne yapıyorum ben diye. Fotoğraf çekinme konusunda da pek becerikli olduğum söylenemez.

    YanıtlaSil
  7. Kendini sevmekle ilgili yapabileceğimiz ne var teoride güzel ama pratik uygulamalarla nasıl hayatımızın bir parçası haline getirip olumlu duygular yaşayabiliriz

    YanıtlaSil
Yorum Gönder