A'dan Z'ye Pick-Up- Ön Seçilim(Preselection)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1
Ön seçilim kadınların uyguladığı bir değer algısıyla alakalıdır. Bir erkeğin yüksek değer ve çekiciliğini simgeleyen şeyleri aramasıdır. Önseçilim erkeğin ilişkilerini ve kadınla iletişimini inanılmaz kolaylaştıran bir mekanizmadır. Kadınlar evrimsel süreçler tarafından yüksek değerli erkeğe tepki vermeye programlanmıştırlar. Yüksek değeri simgleyen şeyleri de algılamakta fazlasıyla iyidirler.

Ön seçilim ayrıca iş hayatında,gündelik ilişkilerde vs de fazlasıyla önemli. İnsanlara karşı hepimizin önyargıları vardır ve buna göre davranırız. Bu önyargılar pozitif veya negatif olabiliyor.

Ön seçilim bir kadın tarafından daha her hangi bir aksiyon ve tanışma olmadan, kadının size yüksek kredi ve şans vermesidir. Kadınlar önyargılara sahiptir(erkeklerde sahip) ve bu değere bağlı bir önyargı sistemidir.

Ön seçilim örnekleri;

-Yakışıklılık en basit örnektir. Yakışıklı ve uzun boylu erkek, henüz bir hamle yapmadan kadın tarafından pozitif bir artı kazanır. Bu sayede tanışma ve flört olayında kısa süreçte ortalama erkeğe göre avantaj kazanır. Yakışıklılık çoğu zaman "kapı açıcıdır" iş bitirici değil. Kadınlar yakışıklı erkeğe daha çok evet verirler ve tanışma/buluşma işini onun için kolaylaştırırlar. O yüzden yakışıklı,uzun boylu olmak kısa süreçte ciddi avantajdır kullanmayı bilene.

-Ortalama erkekseniz tabi ki yakışıklı erkeğin gerisindesiniz demektir ama bu açık kapatılabilir. En ama en önemlisi "İYİ GİYİNMEK"tir. İyi giyinen erkek etrafa"ben güçlüyüm hayatta,bolluk içerisindeyim ve değerliyim,statüm var" anlamını yayar. Kıyafetlerin gücü budur. Etrafta görüyorum genç erkeklerin çoğu kot pantolon-tişört giyiyor. Aptallığın da böylesi! Yakışıklı ve kaslı değilsen aptalca giyinme şansın yok. Ortalama adamsan böyle eşofman giyme hakkın yok. Adam gibi uyumlu ve gösterişli giyineceksin. Tarzına karakterine uygun giyin. Ya badboy stili giyin ya da karizma giyimi. Bu ikisini açıklayacağım bir yazımda bekleyin.

-Ön seçilimin bir diğer güçlü parçası, diğer kadınlar tarafından seçilmektir yani sosyal kanıt. Kadın sizi diğer kadınlarla görüyorsa avantajınızadır. Bu sizi düşük değerli erkek önyargısından kurtarır. Zaten etrafında kendisiyle ilgilenen kadınlar varsa bu o adamın değerli olduğunu simgeler. Kadınlarla ilişkileri iyi olan erkekleri diğer kadınlar da çekici bulur. Bir çeşit koplayama stratejisidir.

-Statüsel seçilim. Eğer diğer erkekleri yöneten ve onların lideriyseniz kadınlar tarafından direkt fark edilirsiniz. Size reaksiyon vermeye başlarlar ve işiniz çok kolay basit hale gelir. Statü erkek çekiciliğinde çok önemli bir parçadır. Yüksek statüyü simgeleyen kıyafetlerde bu yüzden sizin avantajınıza çalışıyor.

-Gülümsemek ve pozitif enerji. Bu da kadınlar tarafından hemen fark edilen bir detaydır. Bir ortamda gülümseyen eğlenen bir erkek demek kadın bilinçaltında "güçlü,zorluklarla baş edebilen, bu boktan dünyayla savaşabilecek kadar enerjik" bir erkek izlenimi yaratıyor. Kadınlar pozitifliğe direkt çekilirler ve bunu isterler. Pozitiflik üreten yeri severler ve onun parçası olmak isterler.

-Güzel bir sosyal medya profili kadın ilk baktığı anda direkt size artı puanları sıralar ve reaksiyon verir. Sosyal medya profiliniz süper olsun. Ne kadar görünüşten kaybediyorsanız o kadar gösterişli olsun. Bunu anlatmama gerek yok zaten biliyorsunuz.

-Beden dili; beden dili kendinize güveninizi,statünüzü,inançlarınızı ve kim olduğunuzu daha ağzınızı açmadan karşı tarafa iletir. İnsanlar bunu anlarlar hemen. Gergin insanla rahat insanın farkı hemen belli olur. Kendini güvende hisseden,komfor alanı geniş erkek rahat bir beden dili kullanırken, sosyal baskı altında kalan erkek gergin davranır. Asosyal erkekler o yüzden hemen itici bulunur çünkü sosyal baskıyla baş edemiyorlardır.

-İlginç bir veya iki takı takın. Eski kabileler de erkekler ilginç takılarla kadınların dikkatini çekmişlerdir. Bu kadının yine kaynaksal ve handikaplı erkekleri çekici bulmasını sağlar. Saat,kolye,küpe,yüzük,bileklik vs ama en önemlisi saat ve kolye. Eğer ilginç saat ve kolyeniz varsa ilgiyi biraz daha çekersiniz. Bu ise kadının sizi merak etmesini sağlar.

Ön seçilime önem verin çünkü ortalama erkeğin şansını arttıran ve bende değerliyim dölüm değerli dedirten bir mekanizmadır. Avantajınıza kullanın ki işiniz kolaylaşsın. İlginç erkekler daha çok seçilirler çünkü sosyal baskıyla daha iyi mücadele etmektedirler.

Ortalama erkek tuzağından kurtulun farklılaşın,risk alın, komfor alanınızdan çıkın!!!!

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Ortalama erkek tuzağından kurtulun farklılaşın,risk alın, komfor alanınızdan çıkın!!!!
    Son cumleniz çok güzel ve herşeyi özetlemiş

    YanıtlaSil
Yorum Gönder