A'dan Z'ye Pick-Up- Yaklaşma Korkusu (Approach Anxiety)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
14
Yaklaşma korkusu erkeğe ait bir korkudur ve içgüdüsel olarak vardır tüm erkeklerde.

İlkel zamanlarda küçük kabileler de yaşıyorduk. O zamanlarda kadın çok azdı ve başka erkeğe ait bir kadına yaklaşmak ölüm demekti. Yanlış kadına yaklaşırsan öldürülürsün,sürüden atılırsın bu sayede genlerin ot olur.

Ayrıca bir kadından reddedilirseniz diğer kadınlara anlatılacak ve üreme şansınız kalmayacaktır.

Bu 2 temel sebepten dolayı erkeklerde bu korku psikolojik olarak adapte edilmiştir. Yabancı bir kadına o yüzden yaklaşmaktan korkuyoruz.

Bu korku ilkel çağda haklıyken modern hayatta anlamsız bir kaygı. Yaklaşma korkusunu tamamen yok edemezsiniz ama üstesinden gelirsiniz.

Korkulacak bir şey yok, tanımadığınız kadının sizi reddetmesi sizi öldürmeyecek. Dışarı da binlerce kadın var kafanız rahat olsun.

Nasıl üstesinden geliceksin?

1. Bol bol kadınlara yaklaş. Korkulacak bir şey yok. Basitten başla geliş. İlkte saat sor sonra hoşlandığını söyle.

2. Her gün sokağa çık ve 2 saat pratik yap.

3. Adım adım ilerle. Önce durdurmayı sonra konuşma başlatmayı sonra konuşma devam ettirmeyi öğren.

4. Korkun anlamsız kadın asla bağırıp çağırmayacak.

5. Beğendiğin kıza merhaba demekte kötü bir şey yok o yaklaşmanı istiyor.

6. Kadınlar seni yemez. Kadınlar zayıf varlıklar sana bişey yapamaz yani öldüremezler. Modern hayatta erkek arkadaşları da bişey yapamaz rahat ol. Medeni ol.

7. Yaklaşma korkusunu sadece yüzlerce set açarak ve bunu gündelik hayatınızın bir parçası haline getirirseniz başarabileceğiniz bir şey. Teorik olarak değil pratik olarak çözmelisiniz.

Üzerine gidin, kendinizi zorlayın ve komfor alanınızdan çıkın. İlk 6 ayda zor olsada zamanla normalleşecek.

Yorum Gönder

14Yorumlar

  1. yaklaşma korkusu sosyal ortamlarda oluyor aynı kabile mantığı gibi bir sosyal ortamda red yenince kızlarda bunu anlatırlar.dolayısıyla sosyal ortam olayı farklı sanırım yoksa koca şehirde yaklaşma korkusu pek oluşmuyor herkeste ama bazı kişilerde heryerde her ortamda bu korku var

    YanıtlaSil
  2. Bende var hocam yaklaşma korkusu her şey yolunda tam zamanlama güzel bir kız gidip konuşamıyorum ama arkadaşlarımla hiç bir sıkıntı olmadan konulabiliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Mantık hatası ; yaklaşma korkusu dediğimiz şey ve çoğu erkeğin yasadiği sorun rakip genlerden ve alfalardan tirsma olayı. Bir kıza bomboş bir metro istasyonunda rahat konuşursun cünkü komse yoktur ama etrafta erkekler varsa tirsarsın. Kız bagirirsa belamı siker rakip genler korkusu. Ya diger alfalar tarafindan siddet görme riskini alıp kıza sokulursun ya da boşverirsin guvenli bir sekilde evine gidersin.

    Bunu aşmak da mümkün tabi. Bir kere beden dili konusunda profesyonel olman lazim. Kiza ve rakip genlere yanlış bir sey yapiyormus hissi vermemen gerek. Çok dikkat de crkmemen gerek. Kizi taniyormus gibi yapman gerek. Kiza ise onunla konusmanin normal olduğu panik yapmamasi hissi vermek gerek. Yoksa bunu yapamayanlar insanlardan çok dayak yiyenler var. Ve tacizci diye linc edilmekten kil payi kurtulanlar da. Bicakla kovalananlar da var. Iki uc kisi basina gelip noluyor bilader diye namus bekciligi yapanlar da.. oyle elinizi kolunuzu sallaya salkaya serseri mayin gibi olur olmadik yerde zamanda kızlara yaklasmanizi pek tavsiye etmem. He ben riske girerim diyorsan sonucuna da katlanirsin. Ama unutmayin oyun saglikliyken oynanir. Psikolojik olarak ya da dayak yiyerek oynayacaksan siktir et oyunu moyunu git sosyal ortamda bul birini. Iyi oyuncu olmak kolay drgildir oyle teori kasmaylakitapla da olmuyor . Kurnaz zeki uyanik girisken guclu karakterli olucan aga yoksa oyun siker atar adami. Oyun kitabinda bile bu uyari vardir. Oyun bir sure sonra yer bitirir adamo. O nedenle her seyi iyi dengeleyin. İyi analiz yapin. Her seyin bedelini riskini iyi hedaplayin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben yıllarca bunları düşünmekten yerinde saydım harekete geçemedim.

      Sil
  4. çok fazla haberleri izliyorsunuz sanırım
    yok linç oluyor bilmem ne falan falan
    tabi şuda var anadolunun abidik gubidik yerlerinden bahsediyorsanız falan
    yada setleri ohşş yavrum yalar yutarım seni diye açıyorsunuz orasını bilemem :)
    hiç olmayan şeyler bunlar

    YanıtlaSil
  5. 6 ay cok soylemis arkadaslar,ben 2. Konusmamda boyle bir problemim olmadigini farketmistim hemde yillarimi asosyal gecirmisken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir cesaret edip startı versem belki de her şey çok güzel olacak bi türlü olmuyor ama

      Sil
  6. Ben de bu konudan muzdaribim. yapamıyorum mk. Sanki dağlar tepeme yıkılıyor yüzüm kızarıyor falan senin verdiğin açılış cümlesini ezberledim. Hani afedersiniz korkutmadım değil miyle başlayan. Kaç kere dışarı çıktım deneyemedim bile. Yakışıklı 1.83 boyunda fit bir adamım ama çirkin kızlara kaldık mk sikerim böyle anksiyeteyi kendimi harcıyorum resmen. Teorik bilgim süper ama pratikte batırıyorım. Daha sokakta bi kız çevirip çok hoşsun diyemedim mk yapamadıkça özgüvenim yerle bir oluyor. Eminim benim yaşadığımı yaşayan bi çok kişi vardır. Biliyorum risk almadıkça harekete geçmedikçe bu iş çözülmeyecek ama yine de bu konu hakkında daha kapsamlı bir yazı yazmalısın bence dostum. Yazıların harika seni severek takip ediyoruz teşekkürler emeklerin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bloğu okumaya başlayalı aylar oldu daha hiç bir kıza merhaba diyemedim :(

      Sil
    2. Hocam bu yaklaşamama korkusu çoğunlukla sosyal fobiye sahip erkeklerde oluyor. Bende de aynı durum olduğunu fark ettim ve artık sosyal fobimi yenmek için profesyonel destek almaya başladım. Bu soruna sahipseniz hemen bir psikologdan destek almalısınız ya da en azından internette sosyal fobi ve sosyal anksiyete bozukluğunu biraz araştırın.

      Sil
  7. yakışıklıyım boyluyum vs oyum buyum ama set açamıyorum diyorsanız ego kasmıssınız yapamazsınız.önce egonuz aşmalısınız red yicen red yemeden bu işler olmaz 10 red yersin 1-2 evet kızına denk gelirsin işin görülür.egonuzu aşın önce.kuçuk tanrılar değil kimse önce bu inanıcınızı yıkın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen bununla alakalı mı sizce hocam bunu nasıl açabiliriz ?

      Sil
  8. pickup olayında egonuz yuksek değil düşük olmak zorunda
    çunku karşınızdaki kızlar(öyle olmasada) sizi kendinden aşağıda görecekler önceleri
    evet kızlar aşırı egoisttir ve surekli ilgi gördükleri için bu durum gayet normal
    eğer egonuz yuksekse mk diyip durursunuz
    bu yuzden defalarca redlere alışık olmalısınız her redde dağılıyorsanız zaten istediğiniz kadar çabalayın bu iş olmaz
    kurallar aslında basittir
    önce dış görünüş gelir.öncelikle giyim kuşam bakımınız göze hoş gelmeli
    yani sonuçta karşınızdaki kızların o an için bakacağı ilk şey dış görünüşünüz
    azılı gangster gibi kulhabeyi gibi tespihli falan tipler olmamanız gerekiyor evet onlarında bir alıcısı var ama onların alıcısıda onlar gibi düşük seviyeliler oluyor
    her neyse zaten açılış cumlesi olsun pekçok şey burlarda paylaşılıyor
    yani her gittiğim kızı alırım kafasında olmamanız gerekiyor
    aksine oranlar düşüktür bir ara bu sitede o oranlar zaten paylaşılmıştı onlara girmeyeceğim
    yok alfayım kızlar reddedemez kafa yapısındasanzı yine olmaz hatta bu yuzden kızlarla laf dalaşına girenler varki sonları pekte iyi olmaz
    yani kısacası redlere alışkın olun giden gitsin kalan sağlar bizimdir kafasında olmanız lazım biraz
    olayları dramatize eden bir tipseniz bu işlerde başarı sağlayamazsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oranları merak ettim hocam güzel yazı ama her zaman her türlü her gördüğümüz kızda aynı açılışımı kullanıcaz

      Sil
Yorum Gönder