Sosyal Medyanın İlişkilere Etkisi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2
Sosyal medyadan önce flört işleri bu kadar hızlı ve kolay değildi. Telefonun icadından da önce iletişim çok zor ve gizliydi.

Erkek ve kadın ilişkileri belirli bir zamana ve mekana sıkışıp kalmıştı. Sosyal medya bu sorunu çözmeye çalıştı ve çok daha büyük bir probleme neden oldu. 

Eskiden ortalama bir kadın çok az erkek tanırdı ve seçim yapması gereken havuz belirliydi. 5-10 ideal adaydan bir tanesini seçiyordu. Bu bile fazla olabilir çoğu zaman kendi çevresiyle kısıtlanmıştı.

Sosyal medyayla bu kısıtlama kalktı ve kadınlar artık çok daha iyi erkeklere ulaşabiliyor. Erkekler de istediği kıza ulaşabiliyor. 

Eskiden tanışmak zordu. Özellikle sosyal ortamın dışındaysanız o ortamdan bir kızla tanışamazdınız. Tanışsanız bile telefon olmadığı için yine o ortam da bulunmanız denk gelmeniz gerekmekteydi. 

Ayrıca kadınla yüz yüze tanışmanız, arkadaşlarıyla tanışmanız ve zaman geçirmeniz gerekiyordu. Sosyal medya sayesinde artık evinizden istediğiniz kıza mesaj atabiliyorsunuz.

Bu ise kızla tanışmayı aşırı kolay yaparken, ileriye gitmeyi aşırı zorlaştırdı. Artık rekabet aşırı artmış durum da ve ortalamanın altında kalan %50+ erkek grubu bişey yapamıyor. 

İlişki piyasasını daha iyi erkekler domine ederken, adaletsizlik artıyor. 

Kadınların değerli erkeğe olan eğilimleri ve beklentileri ciddi seviyede arttı. Her kadın daha iyisini bulacağına ve elde tutacağına inanıyor. Ancak bu mümnkün değil ama kadınlar bunun farkında da değil. 

Erkekler agresif davranarak aslında her bir diğer erkeği kendileriyle birlikte bloke edip, kızların egolarını yukarıya çekiyorlar. 

Sosyal medyanın kullanım amacı basit. İnsanlar buradan ilişki ve seks kovalıyor. Kadınlar da erkeklerde. Erkeklerin çoğu dezavantajlı durum da çünkü kadın beklentilerinin altındalar. 

Çirkin ve fakir erkekler için artık normal bir kız arkadaş bulmak, onu elde tutmak aşırı zorlaşmış durumda. İlişkiler piyasası erkekler yüzünden erkeklerin aleyhine bozulmuş durum da. 

Kadınlar azınlık erkek grubuna ulaşmaya çalışıyor. O yüzden tüm silahlarını(güzelliği ve gençliği) kullanıyor onların ilgisini çekmek için. İşin kötü istenmeyen yanı ise aşağı gruptan çok fazla erkeğin de dikkatlerini çekmeleri. Bu istenmeyen ama egoyu tatmin eden bedava ilgi.

Sosyal medya ilişkileri tamamen değiştirdi. Artık normal erkeklerin dezavantajına işliyor. Değeri olmayan aptallar ise abazalıktan kıvranıyor. 

Sizlere tavsiyem değerinizi maksimize edin, kusurlarınızı kapatın, mükemmelleşemeye başlayın. 

Bu devir de artık erkeklerin %50 kadarı ölmesi gerekiyor. Hem değersizler hem abazalar. Her erkeğe 1 kadın düşecek adaletli olacak diye bir kural yok. Daha iyi olanlar 1'den fazla aldıkça diğerlerine hiç bişey düşmeyecek. Değersiz olan boku yedi ve acımaya da gerek yok. 

Asıl problem ise kadına ilişkileri domine etme alanında aşırı güç vermesi. Yani kadın sürekli daha iyisini bulabileceğine inanmış durumda. İyi bulunca bile ben daha iyisini bulurum diyip aramayı kesmiyor. Kadınla r sürekli bir piyasa taraması yapıyorlar.

Mutlu ilişkileri bitiren ve kadınları daha agresif yapan da bu içgüdü işte.

Kadınlar anca değerini yitirmeye başladığı zaman kafayı yiyor çünkü eski ilgi tamamen gitmiş, bitmiş oluyor. 

Sosyal medya artık değerinizi gösterdiğiniz, kendinizi ifade ettiğiniz ve burada olmayanın şansı olmadığı bir yer. 

Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Bence en büyük şey Instagram. Eğer bir kız sizin Instagram profilinizi görürse ve sizin 1,000lerce takipçiniz varsa, … benim gördüğüm, bunu görür görmez gözleri deli gibi parlıyor. Bu şu an her erkeğin göz önünde bulundurması gereken bir şey.

    Hocam ben instagramı insanlar çok sahte diye dondurdum 5 ay önce 500 takipçim vardı ama artık yavaş yavaş anlıyorum ne kadar önemli olduğunu geri sağlam bir dönüş yapmalı mıyım ?

    YanıtlaSil
  2. Ben de dondurdum, sosyal medya zaman kaybı arkadaşlar. Online gamede çok fazla talep görüyor kızlar. Bu yüzden hayat sahalarda beyler. İnstadan yazmak yerine gidin konuşun daha özgüvenli görünürsünüz en azından. Ortalama bi kız arkadaşımın DM sine baktım yüzlerce kişi yazmış ama gerçek hayatta yürüyebilen çok az.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder