'Limitless' Filmi Hakkında Inceleme Ve Çıkarılacak Dersler

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4
    Merhaba arkadaşlar bugün Limitless filmi hakkında inceleme yapacağım. Eğer filmi izlemediyseniz bu yazıyı izlemeden önce filmi kesinlikle izleyin sonra bu yazıyı okuyun. Bu yazı sizin için film hakkında full spoiler olacak.

    Limitless filmi 2011 yapım, Neil Burger tarafından yönetilen başrolde Bradley Cooper'ın yer aldığı bilim-kurgu tarzında bir film. Filmi sanatsal veya sinematik açıdan eleştirmeyeceğim veya övmeyeceğim bu beni ilgilendirmiyor. Filmin senaryosunda bariz mantık hataları olsa dahi bu beni ilgilendirmiyor.

    Film yazar olan Eddie Morra karakterinin NZT-48 adlı bir hapı bulmasıyla dipten zirveye çıkışını konu alıyor. NZT48 hapı insan beynini inanılmaz çalıştıran ve nöronlar arasında ki aktarımı binlerce katına çıkaran, enerji veren, motivasyonu yüzlerce kat arttıran, dikkat dağınıklığını yok eden ve IQ'yu neredeyse dört basamaklı sayılara çıkaran bir sihirli hap. Film bu hapın Eddie'nin hayatını nasıl değiştirdiğiyle ilgili.

    Filmi izleyen sıradan izleyiciler 'yav ne güzel hap gerçek olsa keşke' mentalitesinde izliyor.  Böyle bir hap yok ve olmasına da gerek yok ancak vasat insanlar sihirli haplar hayal ederler. Beni filmde büyüleyen şey kişinin gerçekten tüm potansiyelini kullanarak yaşadığında Eddie Morra karakterinin hayatına yaklaşabileceği gerçeğidir. Kimse 3 günde dil öğrenip bir haftada parasını yüzlerce katına katlayamaz ancak zaman, zeka ve hırsla beraber kişinin sürekli gelişeceğini varsayabiliriz.

    Çoğu erkek Eddie'nin film başında ki hayatını yaşıyor. Düzensiz bir ev, başarısız iş ve aşk hayatı, tutkuları ve amaçları olmayan bir adam. Evi pis ve düzensiz, fast food ile beslenen bir adam, motivasyon yok, özgüven yok, hırs yok, giyim ve karizma yok vs.

    Eddie'nin daha sonraları NZT-48'in etkisiyle yükselişini izliyoruz. Filmin en etkileyici sahnelerinden birisi hapı ilk aldığında yaşadığı dönüşümde gözlerinin tutkuyla parlaması, yürüyüşünün ve beden dilinin tamamen değişmesi. Kendisinin karizması neredeyse 100 kat artıyor. Kendinden emin gülüşü, sosyal yeteneklerinin tamamen değişimi, utangaçlık ve çekingenlikten eser kalmaması inanılmaz şeyler.

    Hap olmadan yani sihirli bir dönüşüm geçirmeden böyle olmakta mümkün tabi daha gerçekçi seviyelerde.

    Öncelikli olarak erkeğin motivasyona yani bir uyanışa ihtiyacı var ve alışkanlıklarında değişim yapması gerekiyor. Tembel, amaçsız ve vasat halden devrim gibi bir kararla ancak yavaş yavaş çıkmak gerekiyor. Eddie Morra'nın yaptığı gibi öncelikle tarzınızı geliştirin ve daha sonra enerjinizi yükseltin. Tembellik, isteksizlik, motivasyonsuzluk çukurundan çıkılması gerekiyor. Bu alışkanlıklar tüm hayatınızı negatif etkileyen bir yaşam tarzına yol açıyor. Geç uyuyan ve uyanan, kalitesiz beslenen, kalitesiz uyuyan ve daha niceleri..


    Öncelikle boşa zaman harcamayı bırakmanız gerekiyor. Boşa giden zaman kabul edilemez büyük bir günahtır ve affı yoktur. Öncelikli olarak beyninizi ve vücudunuzu geliştireceğiniz çift yöne sahip bir gelişime başlamanız gerekiyor. Filmde Eddie'nin beynini full potansiyel kullanımından hareketle biz de hafızamızı, hızlı düşünme, problem çözebilme, önceden tahmin edebilme, detaylara dikkat etme, dikkati tamamen toplayıp saatlerce odaklanabilmek ve en önemlisi sürekli yaşadığın anın farkında olmak gerekiyor. Hayatı her günün bir sonra ki günü takip ettiği ezbere bir şekilde yaşamamak lazım.


    Amaçların iyi belirlenmesi ve sürekli hareket halinde olmak gerekiyor. Filmde ve gerçek hayatta etkili olan bazı yeteneklere sahip olmak gerekiyor. Yabancı dil konuşabilmek, inanılmaz düzeyde gelişmiş iletişim yetenekleri, tükenmeyen bir motivasyon ve enerji. Bunlar karizmayı arttıran, insanları çeken ve yaşamı tutku dolu kılan detaylar.

    Gerçek hayatta ise kazanımlar öyle bir anda çok hızlı şekilde olmuyor. Zaman alan, emek alan ve yüzlerce farklı etkenden kaynaklanan problemlerle boğuşmak gerekiyor.

    Eddie Morra filmde başarı ve paranın peşinde koşuyor. Erkeğin ilk yapması gerekende finansal bağımsızlığını ve gücünü arttırmak olmalı. İstediğiniz gibi yaşamak için paraya, para kazanmak içinde yeteneklere, zekaya ve sıkı çalışmaya ihtiyaç var. Zamanınızı çöp etmekten vazgeçip hayatınıza hızlıca çeki düzen verin. Kendi eksikliklerinizi bilip ona göre zaman ayırın. Günde 1 saat yabancı dil çalışabilirsiniz her gün 1 saat. Ben İngilizceyi tamamen öğrendim sıra Almanca'da mesela. Belki 4. Bir dil daha öğrenmeyi düşünebilirim sonraları. Size para kazandıracak yeteneklerinizi geliştirmeye bakın.

    Hayatta her şeyin bedeli var ve bu bedeli ödemek zorundasınız. Başarının bedeli çok çalışmak, doğru hamleler ve hırstır. Kendinizi çok fazla alanda geliştirmeniz gerekiyor. Bu gelişimlerin her biri yıllarınızı alabilir ama full potansiyelinizde çalışır ve yaşarsanız süreci %60 kadar azaltmak mümkün. Yaptığınız işin farkında olmanız ve o an o işe odaklanmanız gerekiyor. 3 yıl içerisinde 2 dil öğrenmek mümkün hem de evde. 3 yıl içerisinde six packleriniz olacak kadar kas yapmak mümkün tabi bu evde olmaz😂.


    Filmin bana verdiği mesaj tamamen kendi potansiyelini %100 kullanmak ve fırsatları görebilmek. Türkiye zor bir ülke olsa da fırsatlarla dolu o yüzden iş çoğu zaman kişide bitiyor. Sizin dünyayı nasıl gördüğünüz ve ona karşı nasıl hareket ettiğinizle alakalı. Hayatta sihirli haplar yok ama kendi beyninizin ve potansiyelinizin tamamını kullanın. Boş yatıp boş yaşayıp mızmızlanarak ölmeyin.

Yorum Gönder

4Yorumlar

  1. Bu kadar lakirti yeter, hadi daygame. Hatunlar seks istiyolar, dogurganliklaei tavan tapti sicaklarda. Saglam bir penis hayel ediyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce türkçe öğrenmen gerekiyor dostum

      Sil
    2. Adam bu yaziyi yazarken bosalmadiysa , ben de bi sey bilmiorum

      Sil
  2. Blogunu yeni keşfettim güzel yazıyorsun. Böyle devam et lütfen.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder