Üstün Erkeğin Giyim Kuşam Rehberi (İhtiyacınız Olan Tek Kaynak)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
9
İmajınız her şeyinizdir derken şaka yapmıyordum ve bu işi ciddiye alanlar için basit ama etkili bir rehber oluşturma zamanı geldi de geçiyor. Basit ve şık bir rehberle başlayalım. Bu bilgilerin tümü detaylı araştımalarım, uzun süren deneme yanılmalarım ve bir sürü paramın gitmesine neden oldu. Uzun yıllar süren bir şeyi siz kısa sürede elde edebilirsiniz bu sizin için ciddi bir kazanım.

Benim giyim felsemin temeli fazlasıyla basittir. Ben yakışıklı ve iyi fizikli erkeklerin fazla bakıma ihtiyaç duyduklarına inanmam. Ortalama giyim ve bakım onlarda iş görür. Doğuştan gelen iyi genetiğin ekmeğini belirli bir süre yerler. Bu hayatın gerçeğidir ve ben gerçeklerden kaçmam, gerçeklerle saklambaç oynamam. O yüzden giyim tavsiyem benim gibi ortalama görünüş ve fiziğe sahip erkeklere bir çeşit hacktir ve en çok onların uygulaması gerekmektedir.

Günümüzde çoğu erkeğin nasıl giyindiğine bakarsak kolay bir çıkarım elde ederiz: Kot pantolon, tişört  ve spor ayakkabı. İşin trajikomik yanı şu ki çoğu erkeğe yakışmayan ve ortaya bir fark yaratmayan bir şeydir bu yani avantaj sağlamaz sadece giyim ihtiyacınızı karşılarlar. İşin diğer komik yanı ise spor giyimde iyi giyimle neredeyse aynı fiyatlardadır. Fast fashion sayesinde kıyafetler dünyanın her yerinde ucuzlamıştır yani iyi giyinmek artık pahalı olmaktan ziyade bir çeşit seçim, zevk ve estetik işi haline gelmiştir. İyi giyinmek için dünyanın parasını harcamaya gerek yok. Sadece yanlış alışveriş size fazla para harcatır(bana harcattığı gibi). O halde tavsiyelere başlayalım.

TİŞÖRT

Tişörtle ilgili yorumum belli. Tişört vücudunuz ve yakışıklı yüzünüz yoksa kurtarıcınız olmaz ancak basic tişörtlerden bulunsun gardrobunuzda. Siyah, beyaz, gri ve lacivert.

- ASLA baskılı tişört giymeyin buna marka logolular dahil.
- Turuncu, kahverengi, kırmızı ve sarı gibi renklerde tişörtleri asla ama asla giymeyin.




Dümdüz veya tek cebi olan tişörtler alın ki ceketler ve bazı pantolonlarla kombin etmek kolay olsun. 


PANTOLON

Pantolon olarak en çok kot pantolonlar giyiliyor. Kir belli etmemesi ve ütü sorunu olmaması vs gibi sebeplerden ötürü. Açıkçası bir veya iki kot pantolon işinizi görür fazla kot pantolon almak para kaybından bir şey değil. Bir koyu mavi ve siyah kotunuz olsa başka kot gereksizdir. Kot pantolonlar zaten birbirine çok benzer ufak ara geçişleri vardır yani kimse fark etmez yeni kot alıp almadığınızı o yüzden kot pantolona yatırılan para boşa giden paradır. Kot pantolon yerine bu tarz pantolonlar alabilirsiniz ;


Bu Pantolonlar genelde çizgili ve sade versiyonlarından da antrasit gri, lacivert alabilirsiniz

Amacım size takım elbise giydirmek değil. Öncelikle bu pantolonlar kot pantolondan çok daha şık ve ben buradayım diyen pantolonlar. Kot 2 tane alıyorsanız bunlardan 4-5 tane almanız daha mantıklıdır. Bu pantolonlar şık giyimin en önemli parçalarından. Fit ve tarzı iyi olanlardan alın. Kottan daha rahatlar ve yeni nesilleri kumaş pantolon gibi ütü istemiyorlar. Bu trouserlar zaten %50 polyerster ve visyondan %20 falanda pamuktan oluyor. Çoğunun ütü ihtiyacı kotlardan daha az. Hem eşofman kadar rahatlar hem de şıklar. H&M ve Zara'dan kolayca bulabilirsiniz. Fiyat bandı 100-200 tl arası yani kotlarla hemen hemen aynı.

AYAKKABI

Ayakkabı giyimin en önemli parçasıdır. İyi ayakkabı kendini hemen belli eder ve kötü ayakkabı ise sefaleti belli eder. Spor ayakkabıların en kötü yanı çok az bir kısmının gerçekten tarz olmasıdır. Çoğu spor ayakkabı çirkindir özellikle de kalın tabanlı uzaylı ayakkabısı cinsinde olan high-end fashion ürünü olanlar. Spor ayakkabı fiyatlarıda ülkemizde uçtu gitti ve sizi spor yapmak dışında spor ayakkabı giyme derdinden ve şık olmamaktan kurtacağım.

Bu ayakkabıların güzelliğiyle spor ayakkabıların yarışması malesef mümkün değil. Diğer klasik tarz ayakkabılarda tercih edilebilir ama benim genel tercihim bu ''tassel loafer''lar. Bunlar klasik pantolonla inanılmaz bir uyum içerisindeler ve gayet şık duruyorlar.


GÖMLEK

Sade ve şık gömleklerden yanayım. Her erkeğin dolabında kesinlikle fit kesimli beyaz, siyah ve lacivert gömlek bulunmalı. Cepsiz ve düğmeleride şeffaf olanlar tercih edilmeli. Fitliği inanılmaz önemli. Bu gömlekler bir erkeği vezir eden şeylerden birisi. Sizi sıradanlıktan kurtaracak ve her ortamdan dikkat çekerek ayrılmanızı sağlayan kıyafetler olacaktır.

Giyimin hemen hemen çoğunu hallettik. Gardrobun ana itemleri hazır. Şimdi mont olarak ne giyilebilir basitçe ona bakalım.

Bu Klasik süet bomber ceketler klasiğe yakından geçen tarzımızla fazlasıyla uyumlu.
Blazer ceketlerde fazlasıyla uyumlu olacaktır ancak o stili çok fazla detaylara götüreceğinden ben klasiğe tam girmeyi çok şık bulmadığımdan bu tarzın çizgisini korumayı seviyorum.

Kışın ise gayet şık paltolarla tarza detay katılabilir. Tişörtler pantolonun içine konularak giyilebilir  ve böylece basit tişörtleri dahi şık giyebilirsiniz.

Ayrıca ben desenli ve çiçekli gömlekleride seviyorum. Bu hem çok düz olmanızdan kurtarıyor hem de giyime bir zevk katıyor. Aşırı dikkat çekmeside bence pozitif bir dikkat.




Ayrıca blazerları da tişörtlerle giyerek daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Saat olarak klasik metal bir saat alabilirsiniz. Saat&Saat'in web sitesinde Wesse saatler indirimliydi en son onlardan alabilirsiniz. Aksesuar olarakta taş boncuklu bir bileklik işinizi görür hem saatle de kolayca kombin edebilirsiniz.









Bundan sonrası bu tarza uyumlu şeyleri dahil etmek size kalıyor. Bana göre en şık erkek tarzı bu. Bu giyimin ana felsefesi ve omurgası bundan sonrasını siz kendi zevk ve tercihlerinize göre bu tarzı bozmadan devam ettirebilirsiniz.


Yorum Gönder

9Yorumlar

  1. Reis niye herkesi poker partilerinde takılan zengin iş adamları gibi giydirmeye çalışıyon...Kadıköyde takılan black label society tişörtlü çocuklar olamaz mıyız biz ? Üstün erkek olamıyoz mu öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaahha Belirli bir yaş altı istediği gibi giyinebilir :D

      Sil
  2. Hocam minimal desenli tişörtler ve dövmeler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  3. Hatunlarin sizde nasıl tarzları beğendiğini set açarak tepkileeinden bulursunuz.

    İyi tepki alanlar : Kıșın : Klasik Ayakkabı Kaban veya Trençkot, gömlek.

    Yazın : Polo Siyah , Lacivert tșört, Sırt çantası. Kanvas koyu beyaz veya Gri șort. , Deri sneakers veya loofer veya benzer tarzda.

    Mevsim gecisleri : 1.Lacivert ceket, siyah parlak gömlek , mavi kot , siyah klasik ayakkabi deri sirt çantasi.

    2. Polo derimont ceket görünümlü siyah

    Lacivert veya açik siyah gömlek , siyah spor pantolon veya koyu düz lacivert kot, siyah veya lacivert sneakers tarzi beyaz taban ayakkabi. Siyah deri sirt canta.

    Bu tarzla cogu kiz sizi begenirler ve enaz,3 kizdan biri tanisir.

    Denenmistir.

    İse yaramayan : Spor ayakkabi, basmali tsortler. Cirtlak renkler, taslanmis kotlar, kumas montlar, kumas sirt cantalari, kareli cizgili, gomlekler .





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam siyah deri sırt çantasıbdan kastınız bildiğin oklu çantası gibi olan tipler mi yoksa böyle kare laptop çantası gibi sırtta olanlar mı

      Sil
  4. Beyler pantolon link atabilecek olan varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyler link vermeyin vazgeçtim JxRomeo bizi nargileci tayfaya çevirecek..

      Sil
  5. Hocam bu pantolonlar ne diye geçiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çizglili veya kareli pantolon diye söyle sana gösterirler.

      Sil
Yorum Gönder