Erkekler İçin Fotoğraf Çekilme Ve Poz Verme Rehberi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Evet Fotoğrafçılık becerilerim de diğer becerilerim kadar iyidir ve size bazı tavsiyeler vermek için buradayım. Uzun süredir fotoğraf makinem olduğu ve bu konuda ciddi pratik ve araştırmalarım sonucunda ciddi bir birikime ulaştım ve sizinle paylaşmak istiyorum. Kendi fotoğraflarımı online olarak test ettim. Photofeeler.com adresinden siz de fotoğraflarını oylattırabilirsiniz farklı kategorilere göre ve belirli bir tabloya ulaşacaksınız. Erkekler için poz vermek, fotoğrafta nasıl poz verilir, erkeklere poz tavsiyesi, tanımadığın kıza ilk mesaj instagram.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Gelelim pratik ve etkili tavsiyeler listesine; 

1. SELFİE ÇEKMEK YASAK


Tek başına selfie çekilmek yasak ve ayna karşısında selfie çekilmekte yasak, asla izin yok. Selfie en yakışıklı adamların bile çok iyi çıkmadığı bir fotoğraf çekilme açısıdır. Selfie memeleri büyük kadınlar için icat edilmiştir. İnstagram ve tinder profillerinizde selfie olmasın asla ve asla. Selfieyi arkadaşlarınızla veya sosyal ortamda çekilebilirsiniz ancak bu tür fotoğraflarla da profilinizi doldurmayın. Tüm saçma selfielerinizi silin ve vereceğim tavsiyelerle profilinizi güçlendirin.

2. İYİ FOTOĞRAF MAKİNESİ BULMAYA ÇALIŞIN


İyi bir fotoğraf makinesi ve portre çekmek için lensin olması işi inanılmaz kolaylaştırır. 50mm f1.8 gibi ucuz bir lensle giriş seviyesi dslr işinizi görür. Fotoğraf makinesi olan arkadaşınızdan rica edebilirsiniz veya ufak ücret karşılığında fotoğrafınızı çekecek amatör bir fotoğrafçı bulabilirsiniz. Genellikle facebook fotoğrafçılık gruplarında veya üniversite gruplarında bulabilirsiniz. İşinize yarayacak bir veya iki fotoğrafınız olsa yeterlidir.

3. TELEFONDAN İYİ FOTOĞRAF ÇEKEBİLMEK


Dslr makine bulamadıysanız üzülmeyin şimdi telefondan nasıl iyi fotoğraf çekilebilir onu açıklayacağım. Öncelikle telefonların yoğun ışık alında iyi fotoğraflar çekebileceğini bilin. O yüzden karanlıklan ve az ışıktan olabildiğine kaçınmalısınız. Ayrıca fotoğrafın açısını iyi çekmek gerekiyor ki fotoğtafta kırpma yaparak kalitesinin düşmesine yol açmayalım. Fotoğrafınızı çeken arkadaşınızın en azından biraz teknik ve göze sahip olması gerekiyor. Işığa karşı fotoğraf çekilmeyin karanlık çıkar, ışık direkt yüzünüze vurmasın yapay çıkar. Öğleden sonraları fotoğraf çekilmek daha iyidir çünkü ışığı kontrol etmek kolaylaşır.

Artık telefonların iki,üç veya dört kamerası oluyor. Bu sayede arkası blurlu fotoğraf çekebilme şansınız da oluyor. Telefonunuz ne kadar iyiyse işiniz tabi o kadar kolaylaşıyor. Telefonla fotoğraf çekerken kendi kamerasını kullanın çünkü bazı diğer fotoğraf çekme uygulamaları(özellikle efektli olanlar)  fotoğraf kalitesini çok düşük çekiyor. Telefonunuz Snapdragon işlemciliyse google camera uygulamasını kullanabilirsiniz. Snapseed fotoğraf düzenleme uygulamasıyla da fotoğraflarınızı daha iyi hale getirebilirsiniz.

Telefondan çekiken fotoğrafları kırpmamanız gerektiğini belirttim o yüzden yakınlığı iyi ayarlamanız gerekiyor.

4. POZ VERMEK VE KOMPOZİSYON


Poz vermek bir çok kişi için bir sorun özellikle de fotojenik olmayanlar için. En önemli şeylerden birisi fotoğraflarda dik durmak ve göz temasını duruma göre ayarlamak. Eğer fotoğrafla direkt göz teması kuracaksanız kameranın lensine direkt bakın ve bu açıda her hangi bir kayma olmasın. İkinci en önemli sorun ellerin nereye konacağıdır. Ben bir el cepte bir el dışarıda serbest pozların daha iyi olduğunu fark ettim. İki el dışarıdayken duruşu biraz bozuyor, iki el cepte de pek iyi durmuyor. Ayaklar ya tamamen dik ya da biri önde çarpraz durabilir. Altta ki fotoğrafta olduğu gibi.


Kompozisyon da fazlasıyla önemli fotoğraflar sizin değerinizi ve hayatınızla ne yaptığınızı anlatır. Sürekli kendinizi atmanız gereksiz ve sürekli portre fotoğraflar atmanız da anlamsız eğer manken değilseniz. O yüzden yaptığınız hobiler ve uğraşlarla ilgili de fotoğraflar atmalısınız. Yemek yaparken, spor yaparken, araba sürerken, çalışırken, yüzerken vs. O yüzden kompozisyon zenginliğini sağlamalısınız. Arka planla fotoğrafın uyumu da fazlasıyla önemli. Fotoğraf çekileceğiniz ortamları iyi seçmelisiniz.

Evde fotoğraf çekilmeyin ve ev içi fotolar atmayın instagram'a. Arka plan tuvalet olan veya spor salonu soyunma odası olan fotoğraflar atmayın. Gruplarla olan bir kaç fotoğraf iyidir ama abartmayın.

5. FOTOĞRAFI DÜZENLEMEK VE AYARLAMAK


Fotoğrafı çekmek yarısıysa düzenlemekte yarısıdır. Öncelikle fotoğraflarınızı 4:3 ayarında çekin ki instagrama fotoğraf atarken kırpma sorunuyla uğraşmayın. Kırpmak kaliteyi ve fotoğrafın keskinliğini azaltıyor. Ayrıca fotoğrafları JPEG yerine RAW çekmek size fotoğrafı renklendirme ve düzenleme açısından daha çok serbestlik tanır. Fotoğrafın kontrastı ve tonlamasıyla oynamak artık sizin zevkinize kalıyor ama abartmayın efektleri. Ben fotoğrafların sadece renk doygunluğunu biraz düzenler ve bazı koyu noktaları belirgenleştiririm. Snapseed ve Lightroom uygulamarını tavsiye ederim işinizi fazlasıyla görür. 

Erkekler için poz verme rehberi, poz nasıl verilir, fotoğrafçılık poz, potre fotoğrafçılık, karizmatik pozlar, selfie fotoğraf erkek.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)