Kadın-Erkek İlişkileri Kazanç Dinamikleri

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okuları bu makalemde size kadın-erkek ilişki dinamikleri, cinselliğin doğası, ilişkilerde kazanan olmak, ilişkilerde avantajlı olan taraf gibi konulardan bahsedeceğim.

Kadın ve erkek ilişkileri temelde 4 kategoride incelenebilir. Bu kategorileri oluşturan etkenler ise zaman ve yatırımdır.



    Erkek ve kadının ilişkide kazandığı veya kaybettiği şeyler değişebilir bu açıdan cinsiyetler arasında çıkar çatışması olması, uyumsuzluk ve değer kaybı gibi durumlar olabilir. Her cinsiyet ilişkide maksimum kazancı hedeflemektedir bu yönden ilişkinin özellikle kadın için kazanç olması gerekmektedir (Briffault Kanunu). Kadınlar bir kazancı olmadığı ilişkileri tercih etmemekteler ve ilişkide kadın ne kadar kazançlı çıkacaksa o kadar istekli olacaktır. Bu açıdan kadınlar erkeğine göre değişen ilişkileri tercih edebilmekteler yani yüksek değerli bir erkekle kısa süreli ilişkiyi kabul ederken, daha düşük değerli erkekle uzun süreli ilişkiyi tercih edebilir. Kadının yaşına göre veya durumuna göre erkeği de uzun süreli ilişkiye çekmeye çalışabilir veya sadece kısa bir ilişki isteyebilir. Bu açıdan karmaşık durumları tek tek inceleyerek konuyu derinlemesine anlatacağım. Türkiye'de başka hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler Yaşamın Pratik Gücü'nde!


    Tek Gecelik İlişkiler

    Tek gecelik ilişki


    Tek gecelik ilişkiler aynı gün tanışılıp ilişkinin seksle sonuçlanması durumudur. Tek gecelik ilişki illa gece olmak zorunda değil gün içerisinde gerçekleşmişte olabilir. Burada kriter 24 saat içerisinde tanışmanın ve cinsel ilişkinin gerçekleşmesidir.

    Tek gecelik ilişki bir erkek için en mükemmel ilişki türüdür. Tek gecelik ilişki erkeğin minimum efor ile maksimum sonucu elde etmesidir. Bu açıdan tek gecelik ilişki yaşamak bir erkek için zordur yüksek seviyede cinsel piyasa değeri gerektirir ve kadını bu ilişkiye ikna edecek yeteneklere sahip olmalısınız. Kadınlar genel olarak aşırı hızlı ilişkilere girmeye meyilli değildir çünkü kadınların içgüdüleri kolay kadın olmamak üzerine kuruludur. Evrimsel olarak bir cinsel ilişki kadın için tarih boyunca hamilelik demekti ve erkeğin tek geceden sonra ortadan kaybolması kadın için ciddi bir risk yaratmaktaydı yani hamile kalırsa ona bakacak bir erkek olmayacak. Bu açıdan kadınlar her zaman erkeği daha fazla yatırım yapmaya zorlayacaktır.

    Kadını tek geceye ikna etmek ortama, size ve kadının hayat tarzına bağlıdır. Bir erkeğin her zaman avantajına olan ilişkidir çünkü bir kadının size verebileceği en büyük şey sekstir. Bunu kolay ve eforsuz bir şekilde elde etmek ise sizin için en büyük avantajdır. Kadına minimum vererek ondan maksimumu almak erkek için ciddi bir kazançtır. Bu açıdan her erkek kendi cinsel piyasa değerini yükselterek tek gecelik ilişkiler elde etmeyi amaçlamalıdır. Erkeklerin %8'lik bir kısmı gerçek anlamda tek gecelik ilişkiler yaşayabiliyor. Çoğu erkek tek gecelik bir ilişki yaşamadan bu dünyadan göçüp gidebiliyor.

    Kadınların tek gecelik ilişki kriterleri yüksek açıkçası ve tek gecelik kabul edecekleri erkekten çok yüksek beklentilere sahip oluyorlar. Erkeklerin ise tek gecelik ilişki kriterleri düşük. Mesela bir erkek 10/5'lik bir kadını tek gece için kabul ederken, kadın tek gece için 10/8+ bir erkek istiyor. Kadın olabilecek en iyi erkekle ilişki yaşamayı tercih edecektir. Kadın madem risk alıyorum bu riske değecek bir erkekle bunu yaşamalıyım psikolojisi içine girecektir. Bu açıdan kadın için tek gecelik beklentisi maksimum iken erkek için minimumdur. Erkekler tek gece için kriterlerini ciddi şekilde düşürebiliyor çünkü o kadınla sevgili olma durumu olmadığından kaybedecek ciddi bir şeyi olmuyor. Bazı erkeklerin şişman kadınlarla tek gecelik ilişkiye girmesinin temel sebebi budur.

    Tek gecelik ilişkiler daha nadir görülmektedir çünkü karşılıklı şartların uyması ve ortamın tam denk gelmesi gerekmektedir. Bu açıdan gece hayatında veya tinder üzerinde tek gecelik ilişkilerin yaşanması daha olasıdır. Erkek olarak tek gecelik ilişki yaşayamıyorsan sorun sendedir çünkü masaya yeterli çekiciliği ortaya koyamıyorsun demektir. Kadın için ilişki kazanç olmalı ve sana bilinçaltı düzeyde çekim hissetmelidir. 

    Tek gecelik ilişki yaşamak için yapabileceklerin;

    • Vücut geliştirmeye başlamalısın, kadınlar kaslı ve fit erkekleri cinsel olarak daha arzulanır buluyorlar. Bu açıdan göbekli olman veya vitaminsiz denilen çok zayıf erkek grubundan olman başarı şansını azaltacaktır. Kaslı olman yani çıplak halinin estetik ve çekici olması başarını ciddi oranda arttıracaktır. Potansiyel cinsel arzulanırlığını maksimum seviyeye çekecektir.
    • İyi giyinmelisin jilet gibi tarz olmalısın. Bu açıdan klasik giyim ve detayları seni amacına daha hızlı götürecektir. İyi bir tarz potansiyel tek gecelik ilişkiler için şansını arttır. Tüm detaylarında göz alıcı olmalısın ve tarzın yüksek statünü bizzat yansıtmalı.
    • Eğlence sektörünün içinde olmak şansını arttırır. Bir DJ'in tek gecelik ilişki yaşama şansı ile bir Kaymakam'ın ki aynı değil. Kaymakam daha yüksek statülü ama eğlence sektörünün dışında olduğu ve toplumsal rol modeli olduğu için bu tür tek gecelik macera yaşama şansı olmuyor. Ayrıca iş-ev hayatı tarzının tek gecelik ilişkilere müsait olması gerekiyor. Mesela ailenle yaşıyorsan tek gecelik ilişki yaşama şansın yok.
    • Lojistiğin iyi olmalı eğlence mekanları, kafeler ve clublara yakın olmalısın.
    • Büyük şehirde yaşamalısın, küçük bir yerde tek gecelik ilişki yaşamak daha zor (toplumsal baskıdan dolayı).

    Kısa Süreli İlişkiler

    Dans kısa süreli ilişkilerin önemli bir parçasıdır



    Kısa süreli ilişkiler tek geceden daha çok ancak bir kaç hafta süren ilişkilerdir. Kısa süreli ilişkiler bu açıdan tek gecelik ilişkilerden ve uzun ilişkilerden ayrılmaktadır. Kısa süreli ilişkiyi belirleyen şey cinsel ilişkidir. Kısa süreli ilişkiler duygusal bağdan ve ciddi yatırımdan yoksundur ve ilişkinin teması cinsellik üzerinedir. Kadın çekici bulduğu erkekle sadece seks yapmak üzere ilişki kurar ve erkeğin isteklerini yerine getirir. FWB (Friends with Benefits) veya fuckbuddy ilişkileri tam olarak kısa süreli ilişkilerdir. 

    Bir erkek için kısa süreli ilişkiler fazlasıyla caziptir bu ilişki türünde de kadına ciddi bir yatırım yapmazsınız yani ciddi para harcamak, aylarca beklemek ve ciddi sözler vermek zorunda kalmazsınız yine minimum efor ile maksimum sonuç alırsınız. Cinsel ihtiyaçlarınız bir kadın tarafından belli bir süreyle karşılanır ve kadın açıkçası sizden büyük şeyler beklemez sadece keyifli zaman geçirmeyi bekler. Çekici ve cool bir erkek olmanız bu durumu kolaylaştıracaktır. 

    Kadınların kısa süreli ilişki tercihleri de tek gecelikle benzerlik gösterir ancak burada kadın erkekle pek çok kez cinsel ilişkiye girmeyi kabul ediyordur. Bu aslıda kadının bilinçaltında genetik malzemesi aktarılmaya değer erkek imajı bıraktığı için kadın tarafından kabul görüyor. Eğer kadın sizin potansiyelinizden şüpheli ise sizinle kısa süreli ilişki kurmayacaktır daha çok direnç gösterecek ve sizin yatırım yapmanızı bekleyecektir.

    Fuckbuddy edinmek ise zor bir iştir çünkü bu tür ilişkilerde yüzdelik dilim olarak azdır ve kadınların beklentileri de yüksektir. Kadınlar kısa süreli ilişki için yine kriterlerini yüksek tutmaktadırlar, erkekler ise düşük tutarlar. Erkek kızın gece kendine gelip sabah gitmesini ister çünkü çirkin bir kadının çevresitarafından görünmesini istemez bu erkeğin statüsünü sarsacaktır. Güzel bir kadın, erkeğe sosyal statü ve saygı kazandırmaktadır.
     
    Kadınlar kısa süreli ilişkiyi yine erkeğe göre belirlemektedir çünkü erkek vaat edilen potansiyelden düşükse kadın onunla sevgili olmayı tercih edecektir. Bu açıdan bir erkek için sevgili bulmak yani duygusal, maddi ve zaman yatırımı yaparak kadını ikna etmek daha kolaydır. Bir kadın normal erkeği sevgili olarak veya evlenmelik olarak görürken daha iyi bir erkekle kısa süreli birlikteliğe ikna olabilir. O erkeğin cinsel tatminini sağlamak daha vasat bir adamla normal ilişkiye girmekten daha cazip bir seçenek olacaktır. 

    Uzun Süreli İlişkiler

    İki Sevgili


    Uzun süreli ilişkiler ciddi yatırım ve zamanla başlayan ilişkilerdir özellikle erkek tarafından ilişkiye ciddi yatırım yapılır yani pek çok şeyi yaşamak için erkeğin aşamaları geçmesi ve adım adım ilerlemesi gerekecektir. Kadın ve erkeğin arasında bir cinsel ilişki gerçekleşmeden önce tamamen birbirlerini tartmaları gerekecektir. Özellikle kadın değer ve güven açısından erkekten emin olmak isteyecektir. Erkeğin yeterince yatırım yaptığını anlayan kadın erkeği sonuç olarak seksle ödüllendirecektir. İki cinsiyetinde aslında optimum değer alış-verişinde bulunduğu ilişki budur. Sevgililik kadın erkek ilişkilerinde ki en yaygın türdür ve bu açıdan ideal ilişki diyebileceğimiz türdür.

    Duygusal ve cinsel tatmin açısından uzun ilişkiler mutlu edicidir. İki cinsiyetin optimal dengede buluştuğu nokta uzun süreli ilişkilerdir ve iki taraf içinde kazan-kazan durumunu oluşturabilir. Uzun süreli ilişkide kadın erkeğe seks ve şefkat veriyorsa ve erkek tarafından da ilgi ve korunma görüyorsa iki tarafın istekleri karşılanmış oluyor. Bu açıdan uzun süreli ilişkiler iki cinsiyetin optimum düzeyde anlaşmasını sağlayabilir.

    Uzun süreli ilişkinin zararlı olduğu noktalarda olabilir iki taraf birbirini fazla yorabilir veya ortak anlaşmakta sıkıntılar çıkabilir. Uzun süreli bir ilişkinin temelinde iki cinsiyet aslında birbirine bir söz verir. Erkek başka kadınlara ilgi göstermeyecektir ve kadında başka erkeklerle seks yapmayacaktır. Bu açıdan bakıldığında bu anlaşmaya iki tarafta uymak zorundadır. Mesela kadın erkeğe seksi sunmayı bırakırsa adam aldatabilir veya erkek kadına ilgi göstermiyorsa kadın aldatabilir. Bu açıdan uzun süreli ilişkilerdeki dengeler iyi sağlanmalıdır. Erkek ve kadın kendini ilişki içinde salmamalı ve arzulanabilirliğini düşürmemelidir. Arzulanabilirliği ciddi düzeyde azalan kişi partneri tarafından da itici bulunabilir. Bu açıdan bir kadının şişmanlaması veya erkeğin göbeği salması kabul edilemez bir durumdur.

    Uzun ilişkiler genel olarak fazlasıyla tercih ediliyor çünkü insanlar için sürekli flört etmek yorucu olabiliyor özellikle okul/iş hayatından sürekli yeni kişilerle tanışmaya fırsat olmuyor, yeni birisini tanımak zaman alabiliyor. Ortalama bir erkek içinse sekse erişmenin en iyi yolu sevgili olma şartlarını kabul etmek görünüyor. Kadınlar içinde kısa ilişkilerde yıpranmaktansa  uzun ilişkiyi tercih etmek makul bir seçenek görünüyor. Erkek belli düzeyde değerli ve güvenilirse, kadın uzun süreli ilişkiye kolayca ikna olabiliyor.

    Ortalama erkekler için sekse erişimin tek yolu sevgili olmaktır çünkü sevgili olmadan kısa ilişkiler yaşamaya kalkarsa bu davranışı kadınlar tarafından dirençle karşılaşacaktır. Kadınlar onun yatırım yapmadan sonuca ulaşmasını engelleyen bir içgüdüsel refleks gösterecektir. Benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim şey ortalama bir adamın yatırım ve efor sarf etmeden sonuca ulaşamayacağıdır. Ortalama adamın kısa süreli ilişki yaşayacağı kadın da her zaman sevgilisinden çirkin olacaktır çünkü standartları çok daha düşük olacaktır. 

    Erkeklerin sevgililik kriterleri ve beklentileri yüksektir. Her erkek güzel bir kadınla sevgili olmak ister yani o kadınla diğer erkeklere hava atmak ve sosyal ortamında saygı görmek ister. Güzel bir kadını koluna takmak ciddi bir başarı göstergesidir ve toplum bu erkeklere saygı duyar(alttan alta kıskanır). Erkekler doğal olarak da sevgilileri için kriterlerini hep yüksek tutmalıdır çünkü erkek ciddi bir yatırım yapıyor ve kadının bu yatırıma değmesi gerekiyor. Kadın eğer yatırıma değmeyecekse yani güzel ve pozitif karakter özelliklerine sahip değilse o ilişki çoktan kötü bir ilişkidir, bitirilmelidir. Kadınların ise uzun süreli ilişki kriterleri normaldir çünkü kadınlar çok çekici erkeklerim uzun süreli ilişkiye ikna edilemeyeceğini bilirler bu açıdan normal bir adamla ilişki kurduklarını çok sık görebilirsiniz. Kadınlar kriterlerini genel olarak kısa süreli ilişkiler için en yüksek seviyelerde tutmaktadırlar.

    Evlilik

    Evli bir çift


    Evlilik iki kişinin uzun süreli ilişkisini hayat boyu birlikteliğe taşımasıdır. Bu durumu ise toplum nezdinde duyurması ve resmi kurumlarca tanıtmasıdır. Evlilik ciddi bir kurumdur ve bir çeşit resmi sözleşmedir. Evlilik temelde iki kişinin çocukları büyütmek için bir araya geldiği ekonomik-sosyal bir kurumdur. Bu açıdan bakıldığında üremenin garanti altına alınması ve neslin devamının sağlanması açısından işlevsellik göstermektedir.

    Evlilik iki cinsiyet içinde ciddi bir karardır çünkü kadın için en ideal erkeğin çocukların babası ve hayat arkadaşı olarak seçilmesidir. Kadın ne kadar genç evlenirse kriterleri o kadar yüksek olacaktır mesela 22 yaşında evlenen kadının kriterleri 30 yaşında evlenen kadının kriterlerinden daha yüksektir çünkü daha değerli bir yaştadır. Kadın çekiciliği ve güzelliği yaşla beraber ciddi bir düşüş gösterir bu yüzden de kadınların kriterleri evlilik için çok daha düşüktür. Erkek içinse evlilik kriterleri çok yüksek olmalıdır çünkü evlilik aslında erkeğin aleyhine işleyen bir kurum haline gelebilir çünkü evlendiğin kadın çok hızlı bir şekilde değer kaybediyor olabilir yani 35 yaşında ki bir erkekle 35 yaşındaki kadın aynı değerde değildir. 35 yaşında fit kalmış, statü sahibi ve parasal açıdan rahat bir adamla 35 yaşında güzelliği neredeyse bitmiş bir kadın tam tersi değere sahiptir. Bu noktadan bakıldığında evlenmek erkek için cazip bir seçenek olarak görünmemektedir.

    Evlenmenin erkeğe olan maliyeti de hesaba katıldığında erkek çoğu açıdan bu ilişkide kaybetmektedir oysa kadın yaşlanmasına rağmen üremesini ve geleceğini garantiye almak için evlenmeyi tercih etmektedir. Erkek ise ciddi bir maddi yatırım, büyük sözler vermektedir peki ne için?

    Evlenme sayesinde sekse erişim sağlayan erkek grubu aslında vasat adamların kategorisidir çünkü gerçek anlamda çekiciliği olmayan bir erkek mecburen evlenmektedir. Bu durum ise onun sekse erişimini garanti altına almaktadır ancak çoğu erkeğin bilmediği bir şey ise kadınlar kocalarıyla gerçek anlamda seks yapmazlar çünkü ahlaki olarak yargılanmaktan çekinirler bu yüzden de daha masum ve sıkıcı sevişirler. Erkekte kadın bu durumundan memnundur çünkü çok tecrübeli görünen bir kadınla evlenmek istemez. Bu açıdan evlenmek sekse erişim için hiçte doğru bir yol değildir sadece vasat adamlar için tek seçenektir onu yaparken kadını bile kendileri bulmaz çevreden bir şekilde denk getirirler. Doğal ortamda doğal seçilim veya cinsel seçilimden dolayı elenecek adamlar evlilikle üreyebiliyor hem de gereksiz sayıda vasat döl dünyaya getiriyor. Bu insan genetiğinde zayıflama bile yaratıyor.

    Evlilik en idealinde çocukların işine gelen bir kurum çünkü baba desteği ve anne ilgisi ile çocuklar sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyüyebiliyor. Bekar anne veya babaların büyüttüğü çocuklar ciddi mental sorunlar yaşıyor ve bazı şeylerin eksikliğini hayat boyu çekiyorlar özellikle bekar annelerin büyüttüğü çocuklar hayatın acı gerçekleriyle baş edemiyor. Bu açıdan evlilik kararı her zaman çocuklar için verilmelidir çünkü ilişki tatmin ediciliği açısından sevgili olmak evli olmaktan her zaman 100 kat daha iyidir. 

    Bir erkek evleneceği kadının daha güzel ve karakterli olmasını beklemelidir çünkü kadınların nasıl kısa süreli ilişki tercihleri yüksekse erkeklerin evlenme kriterleri de yüksek olmalıdır asla ama asla uzak durulması gereken kadın türlerinden bir kadınla evlenmeyin. Etrafta çok fazla vasat kadın var ve pek çok erkek mecburiyetten bu kadınlarla evlenip hayatlarını karartıyor. Akıllı bir adam ise evleneceği kadını çok iyi seçmelidir kadın her açıdan erkeğin beklentilerini karşılamalıdır yoksa evlenmeyin. Özellikle de vasat bir kadın için borca girmek ve flört havuzundan(dating pool) ayrılmak mantıklı değildir. Erkek kendi değerini maksimize ederek ulaşabildiği en güzel kadınla evlenmeyi hedeflemelidir. Evlilik için asla kriterlerinizi düşürmeyin ve kadından beklentiniz yüksek olsun. Kadın seks musluğunu kontrol ederken, erkek ise ilişki musluğunu kontrol etmektedir. Hak etmeyen kadına fazlasını vermeyin.




    Yorum Gönder

    4Yorumlar

    1. Gündüz oyununda kısa süreli kadın kalitesi nasıl oluyor?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Gündüz oyununda kısa süreli ilişki kurabileceğin kadın kalitesi online oyun ve gece oyunundan çok daha iyi oluyor çünkü gündüz oyununun dinamikleri kendinden daha çekici kadınları elde etmeni sağlıyor ancak gündüz oyununda kısa süreli ilişki yakalamak diğerlerine göre daha zor ve daha fazla efor istiyor.

        Sil
      2. Zor olsun haftata kaç set öneriyorsun

        Sil
      3. Bir haftada 50 set açılmasını öneriyorum ayda 200 set yapar. Gündüz oyunu ciddi disiplin ve çalışma gerektiriyor bu açıdan yüksek sayılarla çalışmak her zaman daha iyidir. 50 setten 10 numara çıkartman %20 başarı yapar. Benim numara alma oranım %30-60 arasında değişiyor. Yetenek seviyen geliştikçe numara alma oranın artar.

        Sil
    Yorum Gönder