Derin Seviye Karakter Değişimi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Oyunun en önemli parçalarından birisi de Derin Seviye Karakter Değişimi'dir. Kadınlarla ilişkilerde gerçekten efendi bir erkekten kadınların en derin arzularına ve fantezilerine dokunan bir erkeğe dönüşmek sizin çok ciddi seviyelerde değişmenizi gerektirecektir. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Ortalama pek çok erkek bu işin kısa yollarını arıyor veya uygulayabileceği 2-3 taktik arıyor ancak bu konu bu kadar basit değil. Eski sevgilini geri döndürmek veya hoşlandığın kızı elde etmek içinde değişmen gerekiyor. Senin şu anki halin kadınlar tarafından çekici bulunmuyor ve ilgi çekmiyorsun. Bunun için en baştan sonra değişmelisin ve daha iyi versiyonun olmalısın. Değişimler genel olarak derin seviyede mental ve bakış açısı değişimi, karakterinin değişimi, davranışlarının değişimi ve imajının değişimi olarak 4 ana başlıkta değerlendirilebilir. 

    Bazı erkeklerin değişime olan ihtiyaçları diğerlerinden daha fazla oluyor. Mavi haplı kafa yapısı ve vizyon eksikliğinden dolayı değişim daha derin seviyelerde olabiliyor. Bazı erkeklerin ise potansiyeli daha fazla olduğundan  daha basit değişimlerle sonuç alabiliyorlar. Bu durumda karakterleri daha işlevsel oluyor. Karakter dediğimiz şeyde alışkanlıklar ve düşünce biçiminden ibarettir. Alışkanlıkları değiştirmek zordur ve ciddi bir süreci gerektirir, düşünme tarzını değiştirmekte genel olarak ciddi mental değişimleri gerektirecektir. Tüm bunların sonucunda daha iyi bir erkek olma şansını elde edersiniz.

    Neden Derin Seviyede Karakter Değişimi Gerekiyor?

    Karakter değişimi kadınları etkilemekte ve nasıl bir erkek olduğunuzda çok önemli bir noktadadır. Bazı karakter özellikleri kadınları daha fazla cezbederken bazıları ise itici gelmektedir. Eğer karakteriniz kadınlar tarafından çekici bulunmuyorsa sıkıntı sizde demektir çünkü kadınlar içgüdüsel olarak karar verirler ve sen zayıf bir karaktere sahipsen sonuç alamaman normaldir. Burada tesadüfen sonuç alamama gibi bir şey yok. Her şey etki-tepkiye göre şekillendiyor. Kadınlar bazı erkeklerin karakterlerine daha iyi reaksiyon veriyorsa o karakter özelliklerinin tümünü kendinde toplamalısın. 

    Ben bu işlere ilk başladığımda karakterimde avantajlı ve dezavantajlı yönler vardı. Yıllar içinde dezavantajlı yönlerimi tamamen törpüledim ve kendimin en iyi versiyonu oldum. Duygusal zayıflıklar, yanlış mentalite, çekingenlik, yeterince risk alamama, cesaret ve özgüven eksikliği gibi çeşitli özellikleri karakterimden kazıdım. Bu şeyler zaten bir kişinin karakterinin bir parçasından ziyade düşünme ve davranış alışkanlığıdır. Oysa kişiye bu benim karakterim gibi gelir ama inan bana değişim mümkün. Sahip olduğun tüm özellikler birer alışkanlıktan ibaret.  

    Kendi hayatımda uç noktaları gördüm. Güzel kadınlar tarafından umursanmamakla güzel kadınların arzusunun odağı olma noktalarını gördüm. Reddedilmeleri de gördüm öpücüklere boğulmayı da. Dipten zirveye çıktım, eksilerden artılara geldim. Tüm bunlar karakterimi inanılmaz derin seviyelerde değiştirdi. Eski halim gözlerimde öldü, onu ben öldürdüm ve yeni kendimin doğum sancılarını çektim. Daha mükemmel olmanın bedelini ödedim. Şimdi derin karakter değişiminin 4 aşamasını iyice bir inceleyelim.

    Mental ve Bakış Açısı Değişimi

    Hayata yanlış noktalardan bakmak ve çeşitli fırsatları değerlendirememek büyük bir potansiyelin boşa harcanmasıdır. Efendi bir erkek olarak pek aksiyon alamazsınız ve fırsatları değerlendiremezsiniz. Bir şeylere cesaret edememek ve aksiyon alamamak can sıkıcıdır. Her zaman başkalarının başarılarını izlemek zorunda kalırsınız. Efendi erkek bakış açısına toplum sizi zorlamıştır ve çekingen-sessiz olmanıza yol açmıştır. Siz kenarda piç erkeklerin güzel kadınları götürmesini izlersiniz ve bu kadınların bir gün size şans vereceği hayaliyle yaşarsınız ki bu asla gerçek olmaz.

    Mental değişimler genel olarak olayları nasıl gördüğünüz ve çevrenizle olan iletişiminizle alakalıdır. Toplum ve aile baskısı sizi mental olarak tüketmiştir. Düşük enerji ve sadece bir şeylere odaklanmış sıradan bir erkek olarak kaybedenler kulübünün iyi bir üyesisinizdir. Güzel kadınları elde etmek için öncelikle mental olarak değişmeniz gerekiyor. Genellikle beta erkekler kadınları kendinden üstün görüyor, güzellikten fazla etkileniyor ve herhangi bir kadını takıntı haline getiriyorlar. Bu ise tek kadını düşünmelerine ve onun hayalleriyle yaşamalarına yol açıyor. Bu durum ise acı vericidir. Hayatımın farklı dönemlerinde güzel kadınları takıntı haline getirdiğimi, onları gizlice stalkladığımı ve hayaller kurduğumu biliyorum. Bu aslında doğal bir eğilim haline geliyor zayıf bir mentaliteniz varsa bu duruma düşmeniz olası. Güzel kızın bana rastgele bakması veya bir şey sorması bile mutlu ediyordu çünkü o benim için olabilecek en güzel ödüldü. Bu kızların hiçbirisini elde edemedim ve hiçbirine açılacak cesareti bulamadım. Bu kızlar sevgili yaptılar ya da benim onlara olan ilgim zamanla yok oldu. Sonuç olarak güzel kadınları elde edemiyordum ve onların dikkatini çekemiyordum. Bu noktada piç erkeklerin güzel kızları sırf zevk için kullanması da beni sinirlendiriyordu. Benim bakış açıma göre kızların bu erkekleri seçmemesi gerekiyordu ve ben o erkeklerden daha çok hak ediyordum. Tüm bunlar beynimin köşelerinde dönüp duruyordu ama pratikte bir sonuç yoktu. Güzel kızlarla ne tanışabiliyordum ne de adam akıllı konuşabiliyordum. Herhangi bir iletişimde çok heyecanlanıyordum ve saçmalıyordum kendimi doğru ifade edemiyordum bile. Bu durumlar değişmeliydi ve ilk değişim mental açıdan başladı.

    Araştırmalar yapmaya başladım ve oyuna dair teoriler öğrenmeye başlamıştım. Bolluk mentalitesi ve kaybetmekten korkmamak gibi bakış açıları bana çok şey kattı. Zamanla hiçbir kadını takıntı haline getirmemeye başladım. Her kadın vazgeçilebilir ve yeri doldurulabilir gelmeye başladı. Uzun yıllardır pek çok kadından çok etkilendiğim oldu ama hiçbirisi takıntı haline gelmedi. Hiçbir kadını kaybetmekten korkmuyorum ve beni beğenmeyeceğinden endişe etmiyorum. O kadar rahatım ki her alanda her yerde iletişim kurabiliyorum. Yıllar önceki halimin hayallerindeki adamım. Bu dönüşüm yıllar sürdü ve çok fazla acıya katlanmak gerekti. Her başarının bir bedeli var ve acı çekmeden başarılı olamıyorsun. Mental değişimin en önemli noktası hayattaki fırsatlara odaklanmanız ve doğru şeyleri görmenizdir. Benim için her şey çok değişti hayata çok daha bireysel bakıyorum, fırsatları değerlendiriyorum, kendimi geliştiriyorum ve negatif şeylerden pek etkilenmiyorum.
    Negatif ve depresif bir moddan pozitif ve güçlü bir mentaliteye geçmeyi başardım. Bu süreçte iyimser olmak, testosteronu arttırmak ve çeşitli inanç değişimlerinin katkısı çok oldu. Seninde hayata bakış açını tamamen değiştirmen gerekiyor. Mentalite bölümündeki tüm makaleleri okumanı tavsiye ediyorum.

    Karakter Değişimi

    Karakter dediğimiz şeyin genel olarak düşünme tarzı ve gündelik alışkanlıklardan ibaret olduğunu belirtmiştim. Karakterimiz üzerinde tahmin ettiğimizden çok daha fazla kontrol sahibiyizdir ve radikal dönüşümler yapmak mümkündür. Sinirli ve sert bir yüze sahip birisi sempatik olabilir veya tam tersi de gerçekleşebilir. Biz burada nasıl birisi olmak istediğimize aslında karar veriyoruz ve davranışlarımız uzun zaman içerisinde içselleşerek karakterimiz haline geliyor. Çekingenlikte bir alışkanlık özgüvenli olmakta bir alışkanlık. Burada hangi alışkanlığı benimsemeye karar verdiğimiz önemli. Belki çocukken diğer çocuklarla oynamama kararı verdik ve bu uzun yıllar içinde bizi fazlasıyla çekingen ve utangaç birisi yaptı. Bu özelliği yenmenin en iyi yolu ise onu tamamen değiştirmektir. Kendimizi sosyalleşmeye zorlamamız ve belli süre boyunca ne kadar kötü hissettirse de sosyalleşmeye devam etmemiz gerekecek. Kendini zor ortamların içine atacaksın ki özgüven kazanarak karakterin şekillensin.

    Deneyimlerin ve alışkanlıkların karakterini çok şekillendirecektir. Birisiyle konuşmaya çekinen bir halden binlerce kişiye rahatça hitap eden bir kişiye dönüşebilirsiniz. İnsanlar değişimlerinize şaşıracak ve zamanla sizin eski halinizi unutacaklardır. Özgüveni arttırmak ve özsaygı oluşturmak karakteriniz için çok önemlidir. En önemlisi ise gündelik hayatta neler yaptığınızdır. Akşama kadar evde bilgisayar oyunları oynuyorsan bu senin karakterini şekillendirecektir. Ufak seçimler karakterinizin uzun yıllar içinde ciddi bir şekilde şekillenmesini sağlar. Şimdi iki ikiz kardeşi düşünelim ve bu kardeşlerin farklı hayat yollarına gittiklerini düşünelim. Birisi insanlarla konuşmamayı, kenarda durmayı, sağlıksız beslenmeyi, ego sahibi olmayı ve pek bir şey yapmamayı, karamsar düşünmeyi ve her şeyi eleştirmeyi seçtiğini düşünelim. Diğeri ise sosyalleşen, kendini geliştiren, spor yapan ve sağlıklı beslenen, sınırlarını zorlayan ve daha  iyisini yapmayı seçtiğini düşünelim. Bu iki ikiz kardeşin yıllar sonraki halleri bambaşka olacaktır. Birisi başarısız, göbekli ve depresif olurken diğeri mutlu, enerjik, fit ve başarılı olacaktır. Bu durumda arada bir karakter farkı oluşacaktır ve birbirlerine iki yabancı gibi geleceklerdir. Oysa karakterlerinin temeli aynı yerde atıldığı için aralarında bir fark olmaması gerekiyordu ancak kişisel tercihler fark yarattı. Burada kişisel tercihler cahilce alınmış olabilir ve sonuçları iyi hesaplanmamış olabilir ama yapacak bir şey yok. Cehaletin bedeli her zaman büyük olmuştur.

    Karakter değişimi alışkanlıklardan geçiyor. Gün içinde ne yapıyorsanız o şeyler sizin karakterinizi şekillendiriyor. Mesela sürekli spor yapmanız sizi daha sabırlı, hırslı ve agresif yapabilir veya sürekli evde uyumanız sizi tembel ve iradesiz yapabilir. Belli bir zaman sonra tüm bu özellikler içselleşir ve değiştirilmesi zor hale gelebilir. 

    ''Karakter bir hamur gibidir ona hangi şekli vereceğinizi siz belirlersiniz.''
    - Yaşamın Pratik Gücü

    Davranış Değişimi

     Davranışlarımız nasıl birisi olduğumuzun dışarıya yansımasıdır. Temelde efendi erkek olmakta piç olmakta davranışla ve yaklaşımla alakalıdır. Bir kadına çok kibar davranmakta bir davranış kodlamasıdır ancak pek işe yaramaz. Onun yerine kadına sataşmak, meydan okumak ve  dalga geçmek daha fazla işe yarayan davranışlardır. Oyunda temelde davranışlarınızın tamamen değişimiyle alakalıdır. Toplumun ve ailenin size dayattığı kültür kodlarından kurtulmak ve ilkel erkeksi içgüdülerinle bağ kurmandır.

    Davranışlar sizin karakterinizin de yansımasıdır. İnsanlara gerektiğinde hayır demeli ve gerektiğinde siktir çekmelisiniz. Kendinizi asla ezdirmemeli ve hiçbir şeyi çok fazla ciddiye almamalısınız. Umursamaz ve eğlenceli davranışlar göstermeniz kadınlar tarafından daha fazla çekici bulunmanızı sağlayacaktır. Kenarda izleyen ve kibar davranan bir efendi erkeğin hiçbir kadının hayallerindeki adam olma şansı yoktur. Reddedilmeyi göze alıp ve kadını kaybetmekten korkmayan davranışlar sergileyen erkeklerin ise kadınlarla arasının ne kadar iyi olduklarını görüyorsunuz. Hayatınız boyunca sık sık güzel kadınların piç erkekler tarafından terk edildiklerini görüyorsunuz. Bu adam nasıl olurda taş gibi kızı terk eder ve kızı bu halde bırakır diye düşünüyorsunuz. Siz efendi bir şekilde kızın dertlerini dinleyip teselli verdikçe kızın onu unutamadığını göreceksiniz daha sonrasın bu adamda ne buluyor acaba diye düşüneceksiniz. Tipsiz ve parasız bu piçin bu güzel kızı nasıl bu kadar etkilediğini anlayamayacaksınız. Neyse teselli edeyim belki bana da ekmek çıkar diyeceksiniz ama bir şey elde edemezsiniz. 

    Çekiciliğin en önemli temel kodları davranışlarda yatmaktadır. Bir kadının gözlerinin içine bakabilmeniz, piç gülüşü ve diğer şeyleri dahil ettiğinizde davranışlarınız size çok iyi sonuçlar getirecektir. Bu davranış değişikliklerinin en iyi örneklerinin anlatıldığı Limitless (Limit Yok) filmini izlemenizi tavsiye ederim. Eddie Morra'nın davranış ve yaşam tarzı değişiminin ona nasıl bir hayat getirdiğini görebilirsiniz.

    İmaj Değişimi

    Büyük İmaj Değişiklikleri fazlasıyla önemlidir.


    İmajınız dışarıdan nasıl göründüğünüzü fazlasıyla belirliyor ve tarzınızı değiştirmek çok önemlidir. İnsanlar sizi otomatik olarak yargılayacak ve belli kategorilere koymak isteyecektir. İmajınız çekici ve piç erkek tarzında olursa kadınlar tarafından çok daha fazla seçileceksinizdir. Burada toplumsal baskıya boyun eğmemeniz ve kendi spesifik tarzınızı oluşturmanız önemlidir. Kadınlar sıra dışı erkekleri daha çekici buluyor (ucube olmayın dikkat). 

    İyi bir imaj ve karizma ile değişiminizin en son noktasını yapmış olursunuz. Bol tişörtler ve kot pantolonlardan jilet gibi giyinmeye geçmelisiniz. Her açıdan bakımlı olmanız ve görünüşünüzü önemsemeniz gerekiyor. Kendimizi her zaman direkt göremediğimiz için imajımızı ihmal edebiliyoruz ve bu iyi bir şey değil. Kendi görüntünüze aşına olun ve bunu kontrol edin. Kilo, kötü saç tarzı ve çirkin kıyafetlerden kaçınmalısınız. Değişiminizin tüm adımlarını dikkatli bir şekilde yapmalısınız, bol şanslar ;)

    Tags:

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    Yorum Gönder