Çıkma Teklifi Diye Bir Şey Yok!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde ''çıkma teklifi konseptini'' inceleyeceğim ve bunun neden pratikte gerçekçi olmadığını açıklayacağım.

    Çıkma teklifi basitçe bir erkeğin kadına 'sevgili olmayı' teklif etmesidir. Temelde bir buluşmaya davet için kıza teklif edilir yani daha ortada bir flörtleşme yokken genel olarak çıkma teklifi edildiği gözleniyor. Bu durum ise pratikte çıkma teklifini saçma, anlamsız ve işe yaramaz hale getiriyor. Şimdi detaylıca bu konseptin neden saçma olduğunu ve pratikte ilişkilerde işe yaramadığını anlatayım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Çıkma Teklifi Konseptinin Ortaya Çıkışını Anlamak

        Çıkma teklifinin kökeni 1800'lü yıllara kadar uzanıyor özellikle Avrupa'da Sanayi Devrimi sonrası oluşan modern hayatta flörleşmeye biraz imkan doğmuştu. Köyden büyük şehre taşınan insanlar birbirlerini tanımadıkları için artık yabancılarla flörtleşmek ve tanışmak gibi konseptler hafiften ortaya çıkmıştı. Bu noktada sadece yüz yüze görüşme şansın oluyordu ve herhangi bir alternatif söz konusu değildi.

        Çıkma teklifinin ilk örnekleri ve temel noktası aslında gerçek hayatta kadın ve erkek birlikte çok zaman geçiremiyordu. Kadınla haberleşmen veya düzenli olarak konuşman çok zordu. Bu açıdan erkekler kadınlara o zamanlarda 'akşam yemeğine çıkma teklifi' ediyordu. Aslında bu teklif yemeğe çıkmayı içeriyor ve kadın kabul ettiğinde ise açıkçası sevgililik dönemi başlıyordu. Bu teklif o dönemin avrupa ve amerikasında ciddi şekilde kullanılmıştır çünkü flörtleşmek ciddi bir işti ve akşam yemeği kültürü eşlik ediyordu. Şimdilerde ise bir kadınla ciddi ve romantik akşam yemeği yemek 'çok fazla' geliyor. Hem erkekler hem de kadınlar açıkçası yemek yemeyi tercih etmiyor. Bu açıdan akşam yemeğine çıkma kültürü çoktan demode oldu.




    2. Sözel Olarak Çıkma Teklifi Etmek Büyük Hata

        Günümüzde artık lisede bile bir kıza direkt olarak çıkma teklifi etmek büyük bir hatadır. Bu ergence bir şey olmaktan da öte tamamen hatadır. Bir erkek asla ilişkiyi istediğini sözel yollarla belirtmemelidir. Bu çok verimsiz ve efektif olmayan bir yöntemdir. Özellikle bazı erkekler gidip kızla konuşacak cesareti bile gösteremiyor araya aracı koyup haber yollar gibi teklif yolluyorlar. Tüm bunlar demode, anlamsız ve oyun açısından ciddi bir hatadır.

        Sözel olarak kadından herhangi bir şey istemek veya ciddi şekilde ilişkiye başlamayı teklif etmek ilişkilerin akışına aykırıdır. Doğru düzgün konuşmadığın veya aşama aşama ilerlemediğin bir kıza çıkma teklifi etmek acizce bir hamledir. İdeal olan bir durum ise kızla önce tanışmak, sohbet etmek, arada çekim oluşturmak, buluşmak ve buluşmada hamleler yapmaktır. Ben asla kızlara çıkma teklifi etmedim çünkü doğal olan durumda ilişki kendiliğinden başlar. Kızın elini tutarım, kızla öpüşmeye başlarız, kız koluma girer ve benimle sevişir. Bu noktada artık arada bir ilişki başlamıştır ancak kimse bundan konuşmamış oluyor. Belirli bir zaman geçince kız artık sormaya başlıyor ''biz neyiz?, herkes bizi sevgili sanıyor?, beni ne olarak görüyorsun'' tarzı sorulara maruz kalmaya başlıyorum. Bu durumda kızına göre değişiyor ama ilkte direkt cevaplar vermekten kaçınıyorum. ''Birbirimizi keşfediyoruz, sana karşı olan hislerimden emin olmak istiyorum, keyifli zaman geçiren iki insanız'' tarzı cevaplarla soruyu geçiştiriyorum. Geçen süreç içerisinde kız artık bu konuyu sürekli gündeme getiriyorsa da ''sen benim sevgilimsin'' sözünü söylemeniz bekleniyor. Kadın genel olarak fuckbuddy noktasından çıkmak ve sevgili seviyesine yükselmek istiyor. Kadınlar genel olarak ilişkide her zaman yükselmek ister. Eğer kadın en alttan başladı ise en üste çıkana kadar zaman içerisinde sürekli senin gözünde yükselmek ister. Bu fuckbuddy-sevgili-nişanlı-evlilik noktasına giden bir şeydir. Fuckbuddy bir erkek için tam lover tip ilişki iken evlilik tam provider tür ilişkidir.

        Bu noktada en önemli şey bir erkeğin asla kıza ''biz sevgili miyiz?'', ''biz neyiz?'', ''biz çıkıyor muyuz?'', ''biz flört müyüz?'' tarzı şeyleri asla söylememesi gerekiyor. Kıza böyle şeyleri sorarsan büyük ihtimalle çok muhtaç, çok istekli ve beta erkek imajı çizeceksin. Bu rol kadının görevi yani feminen sorulardır bunlar bir erkek olarak ilişkiye isim koymaya çalışmazsın. Özellikle de net bir şey yokken kadını aşırı kıskanmak ve kısıtlamaya çalışmak tipik beta hatalarıdır. ''Bir erkek olarak asla ilişkiyi kadından daha fazla istememelisin''. Bu tür şeyleri kadın yapmalı ve seninle sevgili olmayı açıkça hak etmeli eğer hak etmiyorsa onu asla sevgili konumuna yükseltmemelisin. O yüzden kızlara aptalca çıkma tarzı sevgililik teklifleri gönderme. Tanımadığın, konuşmadığın ve flörtleşmediğin bir kıza asla teklif etme.

    3. İlişkiyi Aşama Aşama Başlatmak Senin Görevin

        Bir erkek olarak ilişkiyi başlatmak aşama aşama senin görevin ve bunu sözel olarak değil davranışsal olarak yapmak zorundasın. Bu ise oyunu iyi seviyede bilmeyi ve sürekli ilişki yönünde ilerlemeyi anlamayı gerektiriyor. Bu noktada hatalar yapıp arkadaş konumuna düşen, reddedilen veya aşırı istekli olduğu için çekimi bitiren erkeklerden olmaman gerekiyor.

        Senin görevin ilk olarak kadınla tanışmaktır. İlk adımı sen atmalısın bu gerçek hayatta tanışmak, sanaldan ilk mesajı atmak veya bir şekilde sohbeti bir yerden bağlaman gerekiyor. İlk adımı sen atmalısın genel olarak %90 kadar durumlarda böyle olur. Kadınların ilk adımı attığı durumlar var bunların ilki kadın gerçekten çirkinse sana ilk adımı atabilir ya da sen çok yüksek değerliysen kadın yine sana ilgi gösterebilir. Bu tür ilk adımlarda çok net değildir mesela kadın fotoğraflarını beğenir veya sana bir şeyler sormaya falan çalışır. Kadınlar asla tanışmada açıkça direkt ilgilerini belli etmezler. İlgilerini belli ettikleri durumlar ise çok nadir spesifik daha önce tanışmaları içeriyor. Aynı ortamdan kızı tanıyorsan ve kız sana aşıksa falan anca öyle teklif edebilir ki bu bile zor. Kadın aşkından ölse bile ilk adımı atmaya özgüveni yetmeyebilir. İlk adımı atmak ve  basit bir tanışma girişiminde bulunmak önemli. Tanışmak asla gösterişli, büyük vaatler içeren bir şey olmamalıdır. Filmlerdeki gibi efsanevi ilk tanışma diyalogları falan yok. Her şey basit olmalı ve aşırı yatırım içermemelidir. Bir kızla ilk tanışmada hediye almak veya ona sürpriz yapmaya çalışmak falan tamamen ezikçe şeylerdir. Bu tür aşırı yatırım içeren tanışmalardan uzak durun. Bir kadının hak etmediği eforu göstermeyin ve hiçbir kadının özel olmadığını bilin. Bu kadın özel diye düşünen beta erkekler genellikle büyük tanışma aktiviteleri planlamaya çalışıyor ve bu kızı utandırmalarına yol açıyor. Ayrıca hiçbir kadın çok fazla çabalayan bir erkeğe saygı ve arzu duymaz çünkü bu muhtaçlıktan kaynaklanan bir hatadır.

        Kızla tanıştın, bir şekilde instagram/numara aldın ve sırada sohbeti ilerletmek var. Bu sana kalan bir görev ve kızın ilgisine göre süreç değişebilir. Kız sana ''evetçi'' ise kısa sürede ilerlersin ve ''belkici'' ise bu süreç zaman alacaktır. Bazen kısa sürebilir bazen ise haftalar hatta aylar sürebilir. Bu erkeğin oyununa, kadının gösterdiği dirence göre değişir. 1 haftada elde ettiğim belkici kızda var 6 ayda elde ettiğim kızda var. Tabi ben uzun süre efor göstermiyorum ama kıza ayda 1 yazarak 6 ay sonra elde etmişliğimde oluyor ama tercihim değil. Sohbeti ilerletip buluşma ayarlamak sana kalıyor. Bundan sonrası buluşma yeteneklerine kalıyor. Eğlenceli sohbet ve muhabbet, bolca keyif yapmak ve güzel vakit geçirmeye odaklanacaksın. Kadının sana ilgisi arttığı an artık olay fiziksel temasa kalıyor. Kıza hafifçe dokunmaya başlaman ve tepkisine göre iki ileri bir geri taktiği ile ilerlemelisin. Kız direnç göstermiyorsa bir tık ilerleyip orada durmalı sonra bir tık daha ilerlemelisin. Her şey akıcı olmalı ama dokunmanın bokunu çıkarmayın. Kız direnç gösteriyorsa ise geriye çekilip oyuna devam etmelisin ta ki sana direnç göstermeyi azaltana veya tamamen bırakana kadar. Bu ise 3-5 buluşma bile sürebilir kesin bir yolu yok.

        Fiziksel temas arttıkça zaten el ele tutuşma ve öpüşme geliyor. ''ilişkiyi başlatan şey öpüşmektir'' bir kızla öpüşüp daha sonra görüşüyorsanız bu durumda ilişki başlar ama öpüşmeden sonra kız seninle iletişimi kesiyorsa flake olmuş demektir. Bu durumda her şey kıza çok fazla gelmiş oluyor ve seninle görüşmek istemiyor. Buna yapacak bir şey yok kızı kaybettin. Öpüşmeden sonra samimiyet artıyorsa veya cinsel ilişki yaşıyorsanız tamamdır zaten erkek olarak hedefine ulaştın. Bundan sonrası artık kızın seni etrafında tutmak istemesiyle alakalı. Bir kadın seni çok çekici buluyor ve beğeniyorsa zaten seninle sevgili olmak daha çok zaman geçirmek istiyor. Bu kadının doğal içgüdüsüdür. Her şey doğru şekilde aşama aşama böyle gerçekleşiyor.

    4. Sözel Olarak Dikkat Etmen Gerekenler

    • Sözel olarak ilişki başlatırken sevgili olalım, ciddi olalım veya rahat takılalım gibi şeyleri söylememelisin. Bu tür konularda direkt cevaplar vermekten kaçınmalısın ta ki kız aşırı zorlayana kadar. Eğer kız çok zorluyorsa cevap sana göre değişir ne istiyorsan onu doğru bir şekilde söylemelisin. 
    • Kıza asla ''biz flörtüz'', ''fuckbuddy'iz'', ''takılıyoruz öyle ya'', ''sevgiliyiz'', ''sen hayatımın aşkısın'' gibi şeyleri ilkte söyleme. Bu tür şeyler iticidir. Dolaylı cevap vermeyi bilmelisin. Mesela; ''Birbirimizi keşfediyoruz güzel şeyler kendiliğinden gerçekleşir'', ''seni daha çok tanımak istiyorum'', ''çok güzel zaman geçiriyoruz daha sık görüşmeliyiz'' gibi şeyleri söylemelisin.
    • Kadın seni ilişki konusunda çok zorluyorsa işte bu noktada sevgili olmayı kabul edebilirsin ancak şunu unutma ki hiçbir kız sonsuza kadar fuckbuddy olarak takılmaz. Bir yerden sonra başkasına gidecektir. Bu noktada harem yönetmek veya bir sürü elde tutmak stresli bir iş çünkü birisi gidince yerine yenisini koyabilmen gerekiyor.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)