İlişkide Drama Yaratmayı Anlamak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde drama yaratmayı anlatacağım çünkü genel olarak yanlış anlaşılan ve kafa karışıklığı yaşanılan bir konudur.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Neden Drama Yaratmalısın?

Efendi erkeklerin anlayamadığı önemli gerçeklerden birisi ise kadının negatif duyguları yaşamayı istediğidir. Efendi erkekler genel olarak kadını mutlu etmeyi, hep iyi olmayı ve hayallerdeki gibi mutlu mesut yaşamayı isterler. Bu ise gerçekliğe pek uymaz çünkü kadınlar genel olarak tam anlamıyla mutlu olmayı istemiyorlar. Bunun örneklerini her yerde her zaman görebilirsiniz mesela kadın hiç aldatmayacak, üzmeyecek, her zaman yanında olacak, fedakar ve iyi bir efendi erkekle ilişki yaşamayı istemiyor. Bu adam kadını hep mutlu etmek için çabalayacak ve hayallerdeki gibi ilişki yaşayacaklar özellikle Hollywood filmlerinde olan türden ama gerçekte böyle şeyler olmuyor.

Kadınlar dramayı seviyorlar ve drama bağımlısılar. Kadınların en çok izlediği programlar hep drama yaratan şeylerdir. Kadınların piç erkek sevmesinin nedeni de budur çünkü bu adamlar drama yaratıyor kadın negatif duygularını yaşıyor. Kendisini aldatan veya terk eden erkeğe kafayı takmalar, o erkeğin peşinde koşmalar, o erkekle ilgili kahve ve tarot falı baktırmalar ve o erkeği delicesine stalklamaları görebilirsiniz. Bu kadının peşinde belki 1000 erkek var ama o kendisini istemeyen 1 erkekle kafayı bozmuş oluyor bunun sebebi ise diğer tüm erkeklerin nazik, iyi ve alakalı davranması ama tek erkeğin ona dramayı yani negatif duyguları yaşatmasıdır. İşin daha ilginci kız peşinde koşup aşkından öldüğünü söylediği çocuğu elde ettiğinde yani eleman o kıza şans verip ilişkiye başladıklarında kadına bir şey olmasıdır. ''sandığım gibi değilsin'' veya ''hislerim değişti'' diyerek o elemanı terk edip başka adama tekrar dramayla bağlı oluyorlar. Tabi bu her kadın için geçerli değil ama tüm kadınlar dramayı belirli seviyede yaşamak istiyor.

''Ben kız arkadaşımı çok seviyorum ve onun hep iyiliğini istiyorum'' diyen bir beta olabilirsin ama kadınların bundan sıkılacağını eninde sonunda göreceksin. Kadınlar sürekli pozitif ve stabil giden şeylerden sıkılır. Drama olmasını isteyecektir bazı duyguları yaşamak isteyecektir ilkte bunu erkek arkadaşından beklese de orada bulamazsa yani mesela kız bir anda senin eski sevgiline kafayı takabilir. Ondan güzel miyim, şu şöyle mi onu mu daha çok seviyorsun beni mi, o kız hayalinde mi, onu hiç özledin mi diyerek aslında drama yaratmak ister. Bir anda sen beni sevmiyorsun hiç diyerek ağlayabilir onu daha çok seviyorsun diyerek ağlayabilir ama bu kadın için iyidir en azından drama yaşıyor. Eğer seninle ilgili hiç drama yoksa seni aldatır ve dramayı kendi yaratır. Bu seferde kızlarla otururken onu aldattım, o bunu hiç hak etmedi ben bir sürtüğüm çok kötüyüm diyerek ağlamaya başlar kendi kendine dramasını yaratmış olur burada olan ise sana olur. Bu hikayeleri pek çok kez gördüm ve neler olduğunu görmek olayı derin seviyede anlamamı sağladı o yüzden drama yaratmak bir seçenek değil gerekliliktir.


2. Dramayı Nasıl Yaratacaksın?

Drama yaratmanın temelde direkt bir tekniği yoktur daha çok hayat tarzı ve davranışlara bağlıdır ancak bazı şeyler iyi drama yaratabilir. Bunlardan ilki kıskandırmaktır ve ikincisi umursamamaktır. Kıskandırmayı dolaylı yapman gerekiyor yani açıkçası onu kıskandırmaya çalıştığın belli olmamalıdır. Başka kadınlarla iletişim kurman ve görüşmen gibi şeyler onda drama yaratır. Mesela ''arkadaşım'' dediğin bir kızla ara sıra kahve içmeye gitmen ve manitanın bunu bilmesi bir kıskançlık yaratarak drama yaratır. Sen ise o benim arkadaşım diyerek olayı savunursun. Tabi ki kız burada o kızla aranız bozacaksın, onunla görüşme veya diğer şeyler diyerek olayı bozacaktır. Sen ise bunu devam ettirebildiğin kadar devam ettirmelisin öyle hemen pes edersen drama olmaz. Pek çok erkek hemen geri vites yapıyor oysa kız arkadaşın biraz drama yaşamak istiyor. Kız arkadaşın artık bu olayı kaldıramaz hale gelirse bitirmelisin yoksa ilişkin biter yani her şeyin ideal bir dengesi var. Sonra gelip kızı kıskandırmaya çalışırken kaybettim diye ağlama.

Umursamamak ise iyi bir drama yaratma yöntemidir. Kızın mesajına hemen cevap vermemek, aramasını açmamak, bazen ortadan yok olmak gibi şeyler fazlasıyla iş görür. Bu tür durumlarda kız arkadaşın ben aldatılıyorum galiba kızlar diye düşünerek drama yaşamaya başlar. Seninle kafayı bozmaya başlar ve bir çeşit kaybetme korkusu yaşar. Güzel değil miyim, kilo mu aldım, seksi değil miyim, beni beğenmiyor mu, daha güzel kız mı buldu diye düşündükçe drama tetiklenir. Bu tür şeyleri sana sormaya da başlar yani ben güzelin değil miyim, beni sevmiyor musun, beni beğenmiyor musun diye kafanı ütülemeye başlar. Geçiştirici cevaplar verdiğinde delirip ağlamaya da başlar ama bu onun için iyidir en azından negatif duygularını yoğun yaşıyor sen ise iyi hissettirip pozitifleri de yaşatacaksın ilgi ve iltifatlarınla.

Umursamazlığı abartırsan bu ilgisizliğe dönüşür ve terk edilmene yol açar. Bazen ise aldatılırsın kadın ilgiye aç kaldıkça kendisine ilgi gösterenlere karşı kalkanını indirir ve sonuç olarak bir gün seni aldatır. O yüzden abartmamalısın kadınınla ilgilenmeyi ve umursamamayı ideal dengede tutmalısın.

3. Dramanın Dozunu Ayarlamak

Bazı kadınlar yoğun drama bağımlısıdırlar mesela drama kraliçesi denilen kadınlar neredeyse ruh hastası seviyesinde drama bağımlısı kişilerdir. Toksik ilişkiler yaşamayı, aldatılmayı, erkek tarafından terk edilmeyi, erkek tarafından önemsenmemeyi severler. Bu kadınlara istediği dramayı vermek zorundasındır yoksa dramayı başka yerde bulurlar bir şekilde. Bazı kadınlar ise dramayı ufak dozlarda severler yani kadını değil aldatman başka kızla görüşmen bile aşırı öfkelendirir kadınlık gururuna dokunur ve seni terk eder. Sende ufak drama yaratacağım derken kızı kaybetmiş olursun o kadar özür dilemen kızın götünde dört dönmen işe yaramaz ilişkin biter. Bu açıdan kadını tanımak ne istediğini bilmek zorundasın. Dramayı sevmeyen daha stabil ve net ilişki seven kıza drama yaşatamazsın fazla o yüzden basit şeylerden drama yaratman gerekir. Mesela mekanda otururken manitanla etrafa bakman bile drama yaratmaya yeter çünkü başka kızlara baktığını düşünerek kıskanır ya da mekandaki garson kızla gülerek eğlenceli konuşman onu kıskandırır. Bu tür şeyler ufak dozda etkili olur ve yeter fazlası gerekmez. Bu açıdan dramayı hep ayarlaman gerekiyor kadının kaldıramayacağı şeyi yaparsan onu kaybedersin yani drama sevmeyen normal kızı aldatman sana daha da bağlanmasını sağlamaz.

Dramanın zamanlamasını da ayarlamalısın sıklık fazlasıyla önemlidir. Bazı kadınlarda daha sık bazılarında daha nadir drama yaşatmalısın ama negatif duygularda olmalıdır. Kadın her türlü duyguyu yaşarsa ilişkiden her açıdan tatmin olur. Sadece pozitif olması onu sıkar, sadece negatif olması onu yıpratır. O yüzden ideal dengede kalman dozu ve zamanlamayı ayarlaman gerekiyor. Bu senin analizine ve kadınını tanımana bağlıdır. Bazen kadının ne kadar drama sevdiğini dozu arttırarak görebilirsin bu sana kalmış bir şeydir. Bazen ufak deneyler yapmak verimli olabilir ama her risk sonuçta bir risktir.




Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)