Kadınların İrrasyonel Aşırı Özgüveni Sevmesinin 5 Sebebi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere kadınların erkeklerde aşırı özgüveni sevmesinin sebeplerini anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    I. Aşırı Özgüven Kadın Algısı Tarafından Bir Sonuçtur

    Kadın mantığında aşırı özgüven her zaman çekici gelir çünkü erkeğin bunun için ciddi arka plana ihtiyacı olduğunu düşünür. Bu temelde doğrudur bir erkeğin normal şartlarda aşırı özgüvenli olması için büyük işler başarmış olması gerekir. Teorik olarak böyle olsa da büyük başarılar elde eden erkekler genelde mütevazi olmaya odaklanır çünkü başarıları kendileri için konuşacak seviyededir.

    Oyun teorisi içerisinde ise aşırı özgüven bir sonuç değildir çünkü aşırı özgüven irrasyoneldir yani mantıklı değildir. Mantıkla düşünülerek ve temellendirilerek elde edilmez. Bu açıdan bir sonuç değil sebeptir. Normal bir erkeğin aşırı özgüvenli olması, bu özgüveni koruması ve bu şekilde davranışlar göstermesi kadını fazlasıyla etkiler. Kadınlar genel olarak seni olduğundan çok daha değerli ve önemli görmeye başlar. Onun algısında diğer erkeklerden çok daha eğlenceli, cesaretli, küstah ve çekicisindir. Bu açıdan kadınlar bunun bir sonuç olduğunu düşünse de aşırı özgüven bir sebeptir.

    Aşırı özgüveni kazanmak diye bir şey yoktur direkt olarak varsaymanız gerekiyor yani buna mantıksal sebepler aramamak gerekiyor çünkü adı üzerinde bu irrasyonel yani mantık dışı  bir özgüvendir. Konsepti anlamak, içselleştirmek ve derinleştirmek kolay değil ancak bu özgüveni en başta varsaymanız gerekiyor. Eğer özgüveni varsaymazsan istediğin sonuçları alamaz ve kadınları derinden etkileyemezsin.

    II. Kadınlar Küstah, Ukala ve Komik Erkekleri Çekici Buluyor

    Normal bir erkeğin kadınlarla etkileşimi sıkıcı ve sıradandır. Normal bir kadın hayatı boyunca kendisine yazan yüzlerce hatta binlerce erkeğin sıkıcı yaklaşımından sıkılmıştır. Çoğu ortalama beta vasat erkeğin tek yaptığı şey onay aramak, ısrar etmek, yalvarmak, sahte nezaket, sahte kibarlık, aşırı soru sorma, aşırı ilgilenme gibi boğucu detaylardır. Kadın normal erkeğin yaklaşımından nefret eder çünkü her gün aynı şeyler olmaktadır. Sürekli merhaba, tanışabilir miyiz, çok güzelsin, napıyorsun tarzı sorular soran betalardan tiksiniyorlar ki bu normal. Ortalama adamlar vasat adamlardır.

    Kadınlar ise bu yaklaşımın dışında olan küstah, eğlenceli, kadına sataşabilen, aşırı özgüven gösteren ve komik erkekleri çekici buluyor. Bu erkekler diğerlerinden çok farklı bir yaklaşım sağlıyorlar. Kadına merhaba, tanışabilir miyiz demek yerine iyi bir cadıya benziyorsun gibi absürt şeylerle yaklaşıyorlar. Bu durum kadına meydan okumayı, onun güzelliğinden etkilenmediğini, kendi değerini bildiğini, bu oyunu iyi oynadığını gösteriyor. Kadın senin diğer erkeklerden farklı olduğunu anlıyor ve senden etkileniyor.

    Bu noktada kadın sana alfa erkeksin, kralsın veya en çekici adam sensin demiyor. Senin gerçek olup olmadığını bilmediği için sana palavra testi yağmuru başlatıyor. Bu durumda seni sürekli sınıyor ve eğlenceli şekilde bunları geçmeni istiyor. İrrasyonel özgüveni içselleştirmemiş bir adam burada patlıyor çünkü kendisine olan inançları sağlam değilse direkt yıkılacaktır. Oysa ben tüm testleri tek tek gülerek geçiyorum ve kadının bana olan hayranlığı artıyor.

    Genel olarak testler ''çok egolusun, bu özgüven nerden geliyor, neyine güveniyorsun, sen mi çok yakışıklısın ahahah, bu nasıl bir özgüven, güldürme beni ya'' gibi testler geliyor. Bazen daha hafif bazen ise aşırı sert testler gelebilir burada gülüp geçebilmen gerekiyor. Bu testleri ciddiye almak tamamen hatadır yapman gereken basitçe geçip oyunu doğru oynamaktır. Aşırı özgüven pek çok palavra testini çekse de kadının sana olan saygısını aşırı arttıyor. Mesela bu durumda hiç arkadaş konumuna düşmüyorsun ve kadın için neredeyse en çekici adam haline geliyorsun. 

    Aşırı özgüven gösterdiğim hiçbir kadın beni arkadaş olarak görmedi ve ilginç bir istatistik olarak aşırı özgüvenli tanıştığım kadınlar benimle çok daha arzulu sevişiyordu. Bu tür bir irrasyonel aşırı özgüvenin kadını fazla tahrik ettiğini ve ukalalığın onları daha çok azdırdığını düşünüyorum.

    Özellikle küstahlık kadınları fazlasıyla etkiliyor çünkü bu yüksek değer ve öz saygının en temel göstergesidir. Kadınlara aşırı yakışıklıyım, süperim, müthiş bir adamım, ülkenin en iyi giyinen adamıyım, baksana bana ateş ediyorum gibi absürt şeyleri söylemem mantıken ters etki yaratması gerekirken oyunda inanılmaz etkili çalışıyor. Tabi ki tüm bunları iyi bir eğlence ve goy goy muhabbeti eşliğinde yapıyorum ciddi yapmak bir kalibrasyon hatası olacaktır.


    III. Kadın Erkeği Üstün Görüyor

    Aşırı özgüvenli davranış ve sözel oyunun kadınlar tarafından sevilmesinin en temel noktası iletişimi çerçeveleme de erkeğin kendisini üstün konuma koymasıdır. Bu konumda iletişim açıkçası erkek için çok avantajlı bir kulvardan başlıyor. Genel olarak çoğu erkek iletişime başlarken kendini aşağı konumda şekillendiriyor çünkü güzel bir kadınla konuşmak onlar için zorlu bir süreç. O yüzden olabildiğince kibar ve dikkatli olmak istiyorlar. O yüzden kadını rahatsız eder miyim düşüncesi ile olabildiğince onay arayan şekilde yaklaşıyorlar. Bir kadın bir erkeğin kendinden düşük olduğunu ilk onay aradığı an anlıyor. Ben oyunu ilk öğrendiğimde ilk bıraktığım şey onay aramak olmuştur. Asla onay aramam söyleyeceğimi söylerim kadın beni kabul eder veya reddeder ama gelip onay aramam.

    Aşırı özgüven gösterilen her tanışmada kadın erkeğin kendine olan güveni, küstahlığı ve komikliğinden etkileniyor. Arsız-komik yöntemini efektif şekilde uygulayan her erkek bunu başarabiliyor ve bu yöntem en etkilisi(tabi ki en risklisi de). Erkek kendisi üstte konumlandırdığında kadının ilgisi artıyor özellikle erkek davranış ve sözel oyununu destekleyecek iyi bir tarzla karizmaya sahipse bu iş çok daha kolay oluyor. Benim oyunum jilet gibi ol profesyonelce giyin, aşırı özgüvenli ve küstahça davranarak her yerde kız tavla üzerine kurulu şu ana kadar çok efektif çalışıyor açıkçası ve bunu uygulamak benim için fazlasıyla da basit.

    IV. Aşırı Özgüvenli Erkekler Flörtöz ve Proaktif

    Aşırı özgüvenli bir erkek açıkçası flörtöz, eğlenceli ve hamle yapan taraf oluyor. Kadınlar cüretkar teklifleri ve cesareti takdir eder. Çoğu erkek flörtöz değil ve çok mantıksal konuşuyor. Her şeyi çok ciddi ve sıkıcı yapıyorlar. Kadın ise flört sürecinde eğlenmek, farklı duyguları yaşamak istiyor. Bu açıdan kadınla eğlenebilmek, ona meydan okumak ve flört etmek için erkeğin aşırı özgüvenli olması gerekiyor. Sen aşırı özgüvenliysen kadında sana güveniyor ve tüm süreçte her şeyi  hak ettiğine inanıyor. Sen her şeyin en iyisini hak eden bir üstün erkek olarak davranışlar gösteriyorsun. İstediğini söylüyor, kendini kasmıyor, kendine güveniyor, bakıyor ve iyi şeyler yapıyorsun. Bu açıdan kadın sana karşı hisler beslemeye başlıyor. Aşırı özgüven gösterdiğim pek çok kadın belirli süre sonra bir şeyler hissetmeye başlıyor. Bu şaşırtıcı bir şey çünkü aşırı özgüvenliyken sadece eğlenceli küstah bir piç olarak takılıyorum ve bu kadınları fazlasıyla etkiliyor.

    Aşırı özgüvenin en önemli noktası ise kadını reaksiyon vermeye zorlamasıdır. Bu açıdan kadınlar ya seni kabul ediyor seviyorlar ya da nefret ediyorlar. Bu açıdan gri alanlarda kalmıyorsun karakterin polarize edici oluyor insanlar sana duygusal tepkiler vermek zorunda kalıyor. Bu durum dikkat çekici, aşırı özgüvenli ve gösterişli olmanın getirdiği bir risktir ve buna değiyor. Kadınlar sıradan kalan adamları görmüyorlar bile farkına varmıyorlar o yüzden proaktif ve flörtöz bir şekilde takılmak her zaman daha iyidir.

    V. Aşırı Özgüven Kadın İçgüdülerine Hitap Ediyor

    Kadınlar genel olarak aşırı özgüvenli erkekleri sevmediklerini, gösterişli adamlardan hoşlanmadıklarını söylerler. Kadınların söylediklerini dinlediğinizde genelde iyi olmak, efendi olmak, düşünceli olmak, yardımsever olmak gibi şeyleri söylediklerini görürsünüz. Bu doğru olsaydı efendi ve iyi çocuklar playboy olurlardı çünkü en iyi olan en çok kadını elde eder gibi bir şey doğru olurdu. Bu noktada erkeklere tavsiye vermek basitleşirdi çünkü en iyi ve düşünceli adam ol kadını elde et gibi bir strateji olurdu ama gerçek hayat böyle işlemiyor. Genellikle saf erkekler kadınların bu söylediklerine ve toplum tarafından dayatılanlara fazla inanıyorlar. Bu yüzden de kadının mantığına hitap eden şeyler yapıyorlar. Kadınla entelektüel konular konuşmak, fazla yardımsever ve ilgili olmak gibi şeyler yaparak ödüllendirilmeyi bekliyorlar. Adamların hayali derin sohbet ederken bir anda kadının efendi erkeğin üzerine atlaması gibi şeyler oluyor ki bunlar sadece pornografik filmlerde oluyor gerçekte olmuyor.

    Aşırı özgüvenin en iyi noktası bunun irrasyonel olmasıdır ve kadının içgüdülerine hitap etmeisidir. Evrimsel çekicilik mekanizmaları tetiklendiğinden kadın çekiciliği hissediyor. Mantıksal olarak beni sevmeyen veya itici bulan kadın bile çekim hissediyor çünkü bu içgüdülere hitap eden bir davranış artık ortası yok. Mantıksal olarak seni sevmese bile bir çekim hissediyor ortada bir duygusal reaksiyon var. Kadın senden nefret etse bile mantıksal bir adama göre yine daha çok şansın oluyor. İçgüdüsel çekicilik mekanizmalarını tetiklediğin zaman kadının artık seçim şansı olmuyor. Seni mantığında beğenmese bile sana karşı koyması gittikçe zorlaşıyor çünkü onda farklı duygular uyandırıyorsun. Ukalalığın onu çekiyor ve ona sataşmaların onu derinden etkilemeye başlıyor. Yeri geldiğinde kadını kendinden daha aşağıya konumlandırıyorsun ve kadın pek çok şeyi kabulleniyor. Bu tür içgüdüsel süreçlerin ne kadar derinlerde olduğunu görüyorsun. En önemlisi ise kadın sana saygı duyuyor, sana karşı hisler besliyor ve seni fazlasıyla arzuluyor.
    Tags:

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. dediklerine tamamen katılıyorum abi sadece özgüven bile küçük bir şehirde birçok kadını elde etmeme yetiyor. Bir de bunun yanına orta seviyede olan oyunumu koyuyorum ve küçük bir haremin sahibi olabiliyorum. O kadar çabadan sonra çok basit şeylerin bu kadar etkileyici olduğunu görmek hala garip geliyor :)

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder