Mental Mastürbasyon

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde size ''mental mastürbasyon'' konusunu açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Mental Mastürbasyon Nedir?

    Mental mastürbasyon bir kişinin gelişmesi gerektiği konu hakkında bolca okuma yapması, konuşması ancak aksiyon almamasıdır. Mental mastürbasyon yapan kişi aslında konu hakkında bir şeyler yaptığını, geliştiğini veya ilerlediğini düşünür. Özellikle ''motivasyon'' odaklı içerikler tüketenler gerçek anlamda daha iyi hissetmeye başlarlar ancak pratik olarak bir şey değişmez yani kişinin kendi kendisini kandırmasına 'mental mastürbasyon' denir.



    2. Mental Mastürbasyonu Anlamak

    Mental mastürbasyon kendisini en çok girişimcilik sayfalarında gösterir mesela bir girişimcilik sayfasını takip ettiğinizde size sürekli motivasyon odaklı içerikler sunar ancak bu pratikte bir işe yaramaz. ''Sen yaparsın, sen başarında hepsi sana tapacak, sen kralsın'' gibi içerikler bir kişinin gerçekte iş kurmasını sağlamaz sadece bu içerikleri tüketerek kişi mental mastürbasyon yapar ayrıca arkadaş ortamlarında da sürekli bu konular hakkında kafa ütüler. Girişimcilik son yıllarda popüler bir konu haline geldi ancak çoğu insan kendi işini kuramayacak kadar tembel ve vizyonsuz çünkü iş yerinde 8-9 saat zor çalışanların kendi işinde 18 saat çalışmalarını beklemek zor. Bu kişiler daha çok influencer hayatını hiç çalışmadan yaşamak isteyen kişiler yoksa iş sahibi olmakla alakaları yok. Bu kitlenin yaptığı çoğu şey temelde mental mastürbasyondan ibaret.

    Oyunda da bu tür mental mastürbasyon çok görülür çünkü işin pratiği zordur ama teori okuyarak mental mastürbasyon yapmak kolaydır. Özellikle teori bağımlısı o kadar çok kişi var ki bu açıdan pratikte aksiyon alan çok az kişi var. Oyunun amacı temelde kadınlarla ilişkilerde daha başarılı olmaktır mesela hayatında hiç kadın yoksa ve oyun öğrenip 1-2 kadın hayatına dahil ediyorsan başarılısın demektir. Temelde tüm amaç pratik sonuçlar elde etmektir yoksa teoriyi entelektüel açıdan bilmenin bir anlamı yok yani sen ezbere her şeyi bilsen bir işe yaramaz onları uygulaman daha da önemlisi pratikte elde tutulur sonuçlar alman gerekiyor. Oyunda mental mastürbasyon genelde teori bağımlılığında ortaya çıkar. Bazı kişiler bazı teorilere çok bağımlı olabilir mesela yıllar önceden itibaren gördüğüm en bariz mental mastürbasyon örnekleri alfa erkek konusunda oluyor. Bazı erkekler 'alfa erkek olmak' konusuna hayran olup bu konuda teori ve yüzlerce prensip uydurmaya başlıyor. Bir yerden sonra gerçekten kopan ve saçma sapan noktalara giden bir mental mastürbasyon yapıyorlar. 'Alfa erkek kızlara yaklaşmaz kızlar alfa erkeği fark edip yaklaşır' veya 'gerçek erkek olursan tüm kızlar sana gelir' gibi pratikte olmayan saçma teorilerle egolarını besliyorlar. Bunun nedeni ise en temelde yaklaşma yani reddedilme korkusudur. Bu açıdan teoriyi egolarının hoşuna gidecekleri şekilde ayarlıyorlar yoksa gerçek hayatta bir sürü kez reddediliyorsun. Ben yüzlerce kez reddedildim pratikte çünkü bu işi yapıyorsan reddedilirsin. Birçok erkek reddedilmeyi sevmiyor yani gidip yüz yüze reddedildiğinde bu hoşuna gitmiyor ama bu işin doğasını kabullenmek gerekiyor. Mental mastürbasyon yapanlar bunu istemiyor o yüzden aksiyon almıyorlar. Bu işe girip yıllarca okuyup gram ilerleyemeyen adamlar var sürekli diğer erkeklerle 'alfa erkek olmayı' konuşup duruyorlar ama ne kadın var hayatlarında ne de başka bir şey.

    3. İyi Hissetme Bağımlılığı

    Mental mastürbasyonun temel nedeni iyi hissetme bağımlılığıdır. Bu kişiler hayatın gerçek realitesine uymayan şeylere inanmayı severler yani mental mastürbasyon yapmakta buradan geliyor. Motivasyon odaklı ve iyi hissettiren şeyleri tüketmek bağımlılık yapıyor ancak pratikte bir şeyi değiştirmiyor. O yüzden ben iyi hissetmektense pratikte gelişmeyi tercih ederim. Pratikte gelişmekte bir sürü olumsuz deneyimden geçiyor. Oyunda gelişmek istediğinde direkt playboy olmuyorsun kadınlar senin kucağına atlamıyor. Acemiysen yüzlerce kez reddediliyor, görmezden geliniyor ve yalnız kalıyorsun. Sürekli olumsuz geri dönüşler alıyorsun ve bu keyifli değil sonuçta gelişmek için bedel ödüyorsun. Ben gelişme sürecimde çok reddedildim bir türlü olmuyordu ancak aksiyon almaya hep devam ettim. Defalarca kez pes ettim çünkü oyunu öğrenmek berbat hissettiriyordu. Hayalim playboy olmakken elimde ki tek şey reddedilmekti. Ben aksiyon alırken diğer birçok erkek internette oturmuş forumlarda ve facebook gruplarında alfa erkek olmayı konuşup kendilerini iyi hissettiriyorlardı. Bu adamlar hiç gelişmediler mesela bu konuda bilgi sahibi oldular ama aşk hayatları iyiye gitmedi bir süre sonrada bu işleri tamamen bıraktılar. Ben ise pratikte aksiyon aldığımdan zamanla geliştim ve teori okuyanların inanamayacağı şeyleri yaşadım çünkü sürece güvendim oturup mental mastürbasyon yapmadım.

    Kendini iyi hissetmek açısından motivasyona bağımlı olmak, kişisel gelişim sözlerini sürekli tekrarlamak ve sürekli duygusal temelli hareket etmek normaldir çünkü kişinin amacı gelişmek değil kendini önemli hissetmektir. Oyun camiasında da bu var yeni gelenler aksiyon almaktan kaçındıkça kendilerini iyi hissetmek için daha çok teori okuyup mental mastürbasyon yapıyorlar. 

    4. Tembellik

    Tembellik erkeklerin en büyük problemlerinden birisidir. Erkek doğasında ciddi bir tembelliğe eğilim var aslında bunun nedeni de basit vücudumuz böyle programlanmış genetik olarak çünkü yiyeceklerin kıt olduğu zamanlarda eğer toksan gereksiz enerji harcamamak üzerine tembel moda geçiyorsun. Vücudumuz çoğu zaman güvende hissettiğinde tembel moda geçiyor hareketsizce yatmaya ve uyumaya eğilimli oluyor. Hayatta bir şeyde gelişmek her zaman zahmetli ve uğraştırıcı olmuştur. Bu yüzden çoğu insan herhangi bir alanda gelişemiyor çünkü bir şeyi yapmak çok enerji ile zaman gerektiriyor. Mesela vücut geliştirme yapmak zor çünkü sürekli onu yapmak gerekiyor oysa çoğu erkek tembel spora başlasa bile bir noktada bırakıyor devam etmek istemiyor ya da diyeti yapamıyor. Aynı şey oyunda da geçerli sokağa çıkıp kadınlarla tanışmak enerji ve efor gerektirirken evde oturup teori okumak çok kolay. Ayrıca teori okuduğun için de kendini bir şey yapıyor gibi hissediyorsun ancak bir şey değişmiyor. Teoriyi ilk okuduğunda farkındalıkla bilgi kazanırsın ama uzun süre teori okuyup aksiyon almazsan zehirlenirsin yani ilk başladığından daha da kötü hale gidersin. Aklın karışır ve ne yapacağını bilemezsin bu ise sorununu gittikçe derinleştirir. Sen ise aksiyon almak yerine mental mastürbasyon yapmaya devam edersin.

    5. Reddedilme Korkusu

    Aksiyon almayan çoğu erkekte ciddi bir reddedilme korkusu ya da egosuna zarar geleceği endişesi vardır. Bu grup erkekler açıkçası aksiyon almazlar ve sürekli teori ile mental mastürbasyon yaparlar. Bu grubu sordukları sorulardan anlarım mesela gelip ''Hocam bir kızın ilk adımı atmasını nasıl sağlarım?'' ya da ''bir kızın bana gelmesini nasıl sağlarım?'' gibi sorular soruyorlar. Açıkçası gidip konuşup reddedilme riskini göze alamıyorlar ancak egoları incinmeden bu işin içinden çıkmak istiyorlar. Bu pek mümkün değil çünkü kadınlar nadiren ilk adımı atar ve bunun içinde sağlam nedenler gerekebilir o yüzden normal bir erkeğe bu yönde tavsiye vermek anlamsızdır. Sen reddedilmeyi göze alarak aksiyon alacaksın ve bu sürekli devam edecek gelişim sürecinin acılı noktası budur.  O yüzden reddedilmeyi sevmeyenler oyunda asla gelişemiyor çünkü olumsuz sonuçlar her zaman olumlu sonuçların çok üzerinde. Pek çok defa reddedileceksin, mesajların cevapsız kalacak, buluşmada ekileceksin, kadın  eve gelmeyecek veya gelse bile kısa süre oturup kalkıp gidecek. Oyunun her aşamasında bir çeşit reddedilme durumu oluyor yani bunu engelleyemezsin bu işin doğası böyle ya adapte olursun ya kenardan izlersin.

    Reddedilmekten korkanların teorik mastürbasyonu da ilginç seviyelere çıkıyor. Mesela şöyle erkek olacaksın kadınlar gelip verecek böyle üstün erkek olacaksın kadınlar senin kucağına atlayacak işte gerçek erkek ol kızlar hemen görüp verecek gibi noktalara gidiyor. Bunlar retorik ve teorik olarak mantıklı gözükebilir ama pratikte olmaz. Bu tür noktalarda düşünen adamlar yıllardır kadın yüzü görmeden mental mastürbasyon yapıyor çünkü sen kendini göstermeyi bilmezsen oyunun yoksa kadınlar seni fark etmez. Bu grup erkek en çok şu sohbeti yapıyor ''kanka şu bomba gibi hatun beni kesiyor resmen bana vuruldu'' tarzında yine aksiyon olmayan mental mastürbasyon yapıyorlar. Sonuç ise büyük bir hiç yani yanlış şeylere odaklanmak sonuç getirmiyor ama bu erkekler kalkıp gidip o bomba gibi hatunla konuşacak özgüvene sahip değil ki sahip olsa bile 'teknik bilgi' olmadığı için ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını bilemiyorlar. O yüzden de reddedilme korkusu ilişkilerini fazlasıyla kısıtlıyor. Bende reddedilme korkusu yok reddedilmeyi önemsemem ve umurumda olmaz. Aksiyon alırım kazanırım da kaybederim de önemli değil bu işler böyledir.
    Tags:

    Yorum Gönder

    4Yorumlar

    1. Merhaba güzel bir konuya değinmişsin özel değilse aksiyon almaya başladıktan sonra ne kadar süre sonra fc yaptın?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bende çok sürmemişti sosyalleşmeye başladım baya aktiftim üniversite topluluklarında oradan birisiyle hızlı bir etkileşim olmuştu.

        Bu durum kişiden kişiye göre değişebilir. Bazı kişiler için baya erken bazıları için baya geç olabilir. Kişinin geçmiş tecrübeleri de burada önemli daha önce birkaç sevgilisi olmuş adam daha hızlı sonuç alır sıfırdan başlayan belki ilk yıl sıfır çeker yani değişir kişisine göre.

        Sil
    2. Mental mastürbasyon'a giriş yaptığımı fark ettim resmen..

      2 3 defa reddedildiğimde pes etmiştim

      Çok güzel yazı olmuş tebrikler.

      YanıtlaSil
    3. Güzel yazı eline sağlık. Peki bu mental mastürbasyon dan çıkmak için direkt olarak aksiyon almaya mı başlamalıyız daha oyunları vs.

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder