Kadın Ne Zaman NEXTLENMELİ?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde çok önemli ve sık sorulan bir konuya açıklık getireceğim.

KADINI NEXTLEMEK

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. NEXTLEMEK NEDİR?

    Nextlemek; bir kadınla iletişimi keserek başka kadına gitmektir. Next yapmak bir erkeğin gücünün önemli bir parçasıdır. Bir kadın olmadığında oturup ağlamazsın. ''Ühühüh neden Ayşe olmadı'' diye dertlenmezsin başka kıza geçersin ve bu sefer Ayşe değil Merve olur. Bir erkeğin ilişkide kadın seçme gücü çokta yoktur yani bir kadınla işler yürümediğinde yapacağın hiçbir şey YOKTUR.

    O yüzden nextlemek oyunda çok önemlidir çünkü ''enerjin, kaynakların ve zamanını'' VERİMLİ kullanman gerekiyordur.

    NEXTLEMEK ise kadının numarasını silmek, instagramdan çıkartmak veya engellemektir. Artık onunla bir şansın olmayacağını netleştirmektir. Aklında kalmasını engellemektir.

    UNUTMA ki nextlemek bir taktik değildir, PRENSİPTİR. 

    Bunun amacı kadın bana tekrar yazsın veya yokluğumu hissetsin değildir. Nextlediğin kadına daha şans vermezsin. Bu açıdan bunu iyi anlamak gerekiyor yoksa kız bana yazsın diye nextlenmez. Onu tamamen gözden çıkartman hayatından silmendir.

    2. OYUNU İYİ OYNAMAK ZORUNDASIN

    Çoğu erkeğin next fikrini sevmesi şaşırtıcı değil ama ilk olarak oyunun sağlam olmalıdır. Çoğu erkek vasat bir oyun oynuyor ve sonuç kötü oluyor. Sonucun olumsuz olması tamamen erkeğin hatası oluyor o yüzden de kızı nextlemeye çalışıyor ama kız seni çoktan nextledi bile başka erkeklerle konuşuyor. Kadınlar nextleme konusunda çok güçlü içgüdülere sahiptir yani doğal bir bolluk mentalitesine sahipler oysa erkek doğasındaki bir çok içgüdü erkeği beta yapıyor. Beta yapma sebebi ise aslında iyi bir baba olmanı sağlamak ama flört sürecinde seni baltalayan bir içgüdüdür.

    Oyunu iyi oynamak en önemli etkendir. Sataşmalar, eğlence, güven ve samimiyeti iyi kurmalısın ki güzel tepki alasın. Vasatça oynayıp hemen nextlemek kötü bir alışkanlıktır.

    ''OYUN SADECE EVETÇİ KIZ ARAMAK DEĞİLDİR.''

    Oyun teknik olarak başarı şansını arttırmaktır ve hata yapma riskini azaltmaktır. Bu ise daha çok oranda başarılı olmanı sağlar. Bazen bir kadına karşı şansın %20'dir ama oyunda bunu %50 yaparsın ciddi bir şans elde edersin. Bu açıdan çoğu zaman belkici kızlarla muhabbet edersin. Bazı erkeklerin egosu bunu kaldıramıyor o istiyor ki tüm kızlar tanışmadan itibaren bana hemen 'evet' desin ve tapsınlar ama ortada bunu sağlayacak ŞARTLARIN yok yani süper ünlü bir adam olursan bu olabilir çünkü önseçilim ve sosyal kanıt vardır ama sıradan bir adam için hiçbir sebep yoktur. Bu açıdan egonu bırakıp gerçekçi olmak zorundasın yoksa asla başarı elde edemezsin. Hemen sana evetçi olmayan her kızı nextlersen açıkçası aşırı şişman ve çirkin kızları gizlice eve atan yıkık bir adam olursun ama ötesi olmaz.

    Dünyada kadın kıtlığı yok. Sudan sonra en çok olan şey kadın.


    3. NEXTLEME ŞARTLARINI ANLAMAK

    Bir kadını nextlemek için bazı şartların oluşması gerekiyor. Öncesinde bahsettiğim gibi oyunun iyi olmalı yani oyunun vasatsa zaten sen kızları değil kızlar seni nexliyor demektir. Seni sallamıyorsa tüm kadınlar o zaman sorun sendedir. Bu açıdan oyununu geliştirmene rağmen pek çok kadını da nextlemen gerekecek. Oyunda her kadını tavlamak diye bir şey yok süreçte çok kadın kaybedeceksin ve bu son derece DOĞALDIR.

    Nextlemenin ilk şartı kadının yeterince ilgine karşılık vermemeyi sürdürmesidir. Bu genel bir direncin kırılamamasıdır. Oyunu oynarsın teknik ve zamanlama açısından hata yoktur ama kadınla sohbetin ilerlemiyordur. Bu durum biraz devam eder ama ilerleme kat edemediğinde ilk olarak ''ARA VERİRSİN''. Kadına yazmayı bırakır ve başka kızlara odaklanırsın buna ''Bağ kurma tekniği'' deniliyor. Aradan süre geçer kadını tekrardan 'yoklarsın' yani oyunu yeniden kurarsın ancak kadının tepkisi aynıysa veya daha kötüye gittiyse o kadınla şansın yok demektir. Bu noktada kadını nextlemen gerekiyor. Telefonundan numarasını silersin, instagramdan çıkartırsın ve engellersin. Her şey bitmiştir.

    Bir diğer şart ise kadınla sohbetin vardır ama hep bir aşamada kalıyorsundur. Mesela kadın flört etmene izin vermiyordur ki bu ilkte normal olabilir ama zaman geçmesine rağmen ilerleme kat edememişsindir. Mükemmel bir playboy olsan bile bu başına gelir yani kadın sohbetin ilerlemesine İZİN VERMEZ. Bu durumda sen şansını birkaç kez denersin ama sonuç hala aynıysa bu kadından bir şey çıkması zor demektir ya da seni aylarca uğraştıracak demektir. Ben hiçbir kadın için aylarca uğraşmam çünkü buna değecek hiçbir kadın yoktur. Bu açıdan flörte geçemiyorsan kadın seni 'arkadaş' konumuna atmışsa o zaman onu nextlersin. Yazmayı kesersin bir süre hiç yazmazsın o yazarsa tekrar flörtü denersin son kez ama yine olmazsa tamamen nextlersin. Kadın sana hiç yazmazsa zaten o seni nextlemiştir başka erkek senden öndedir onun gözünde ama başka kız bulmaya odaklanmak daha mantıklıdır.

    Bir başka şart ise kadının buluşmaması seni fazla oyalamasıdır. Bazen buluşmak için erken olabilir o yüzden oyunu oynamaya devam edersin şansını arttırırsın ama kadın hala istemiyorsa ne olursa olsun buluşmuyorsa onu nextlemen gerekir. Senden bedava ilgi alıyordur ve bu durumu korumak istiyordur. Böyle kadınlar genelde mesajlaşır ama ne olursa olsun buluşmazlar. Sen buluşmada ısrar ettikçe gücün azalır yani en fazla 2 defa sorabilirsin olmadığında direkt nextlersin. Unutma çivi çiviyi söker birisinde olmazsa başkasında olur.

    Nextlemenin bir diğer koşulu ise kadının istemediğin davranış ve hareketleri yapmaya ısrarla devam etmesidir. Bir konuda kadını uyarırsın ve biter. İkinci defa söylenmez ama buna rağmen kadın bunda ısrar ederse tüm ilgiyi ve iletişimi kesersin başka kadına kaydırırsın. Bu açıdan nextleyebilmek çok önemli böyle durumda vasat betalar asla nextleyecek iradeye sahip olamıyorlar.

    4. NEXTLEMENİN GÜCÜ VE ÖNEMİ

    Nextlemenin gücü çok başkadır çünkü çoğu erkek ısrarcı vasat beta davranışları gösteriyor. Bir kızın peşinden aylarca yıllarca koşan amatör salaklar var. Bu adamların başka kadına yazacak bir iradesi yok daha doğrusu oyunları yok ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor. Bu tür adamlar genelde basit duygu ve içgüdüyle yaşayan vasat tipler oluyorlar. Bir kadına takıntı yapmak (oneitis) ve kadını yüceltmek (simplik) büyük hatadır. Bir playboyda bu ikisi de bulunmaz. Hiçbir kadına kafayı takmazsın ve hiçbirisini yüceltmezsin. Yücelteceğin tek kişi kendindir.

    Nextlemenin gücü temelde belirli yatırımlarına rağmen o kadını silebilmekten geçer. Bir kadınla iki gün mesajlaşmak bile aslında bir yatırımdır.  Şansını denemendir ve aslında enerji, zaman ve efor harcarsın. Başka şeyler yapabileceğin zamanı harcamışsındır ve boş çıkması can sıkabilir ama oyunda böyledir. Sadece mesajlaşma değil kadınla bazen haftalarca konuşursun sonra NEXTLEMEN gerekir. Bazen iki kez buluşmuşsundur yani ortada ciddi zaman, enerji ve para yatırımı bile vardır ama sonuç çıkmaz. Bir kızı evine kadar getirirsin ama sonuç olmadığından nextlemen gerekebilir. Bazen 4 defa buluştuğun o kadar efor, zaman ve para harcadığın kadını nextlersin. Bu sana ACI VERİR çünkü emeklerin boşa gitmiştir ama buna yapacak bir şey yok. Daha çok acı verecek şey ise olmayacak bir kızın peşinde koşmaktır. İşte nextlemek sana NEREDE DURMAN GEREKTİĞİNİ çok iyi şekilde öğretiyor.
    Eğer durman gereken yerde duramıyorsan hep kaybedersin. Genelde insan psikolojisinde bir şeye yatırım yapınca ondan vazgeçememe durumu oluşur. İnsanlar enerjilerinin boşa gitmesini istemezler bu yüzden batan bir şirketin peşinden sahibi sonuna kadar gider oysa bir yerde bırakmak gerekir. Bu yüzden vasat betalar eski sevgililerini geri istiyor çünkü o kadar yatırım boşa gitmiş olsun istemezler ama hayat böyledir. Yapılan şeyler zamanla yıkılabilir de.

    Nextlediğin zaman elinde ciddi bir güç bulundurursun yani KONTROL SENDEDİR. Çoğu erkekte öz kontrol yok yani birisinden diğerine geçemiyorlar. Ayrıca kadınları en çok sinirlendiren şey diğer kadınlardır. Bir kadın için belki de en sinir bozucu şeylerden birisi bir dönem konuştuğu ama yüz vermediği çocuğun daha güzel kadınla sevgili olmasıdır. Kadınlar genelde seni beğenmediğinde başka kadınlarında beğenmeyeceğini zanneder, beğendiğinde ise tüm kadınlar seni beğeniyor zanneder ama gerçek böyle değildir. Seni beğenmeyen kadın seni daha güzeliyle gördüğünde kafayı çizebiliyor hatta sana takıntı yapıyor tabi nextlemenin amacı bu değildir. Nexlediğin kadına şans vermezsin çünkü TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAZSIN. İşte nextlemenin gücü budur ve gerçekten çok etkili çünkü oyunda ısrara yer yok. Olmadığını olgunca kabullenirsin yani arabesk kafalı adamların 'ya benimsin ya kara toprağın' kafasına girmezsin. Önemli olan sensindir kadınlar değildir hiçbir kadının yeri doldurulamaz değildir. Kadınlar senin daha iyisini bulabildiğini düşündüklerinde ve bildiklerinde seni bırakamıyorlar zaten. Onu nextleyebileceğini her zaman bilmelidir uzun ilişkide olsan bile bu böyledir. Sevgilin istemediğin şeyler yaptığında onu nextlersin bu açıdan ayrılıkta bir çeşit nextlemedir. Sadece evlilikte nextlemek zorlaşır ama yine de bu güçte olman gerekiyor. Her şey ne kadar iyi olsa bile her şeyin bitebileceği düşüncesi sana yabancı gelmemeli. Karın mesela annene ve sana büyük saygısızlık yaparsa ne yapacaksın ki? Onu bırakacaksın. Gerekirse nafaka vereceksin gerekirse bedel ödeyeceksin ama onu bırakıp daha iyisini bulacaksın. Erkek olarak tek gücün bu ve kadınların korktuğu en büyük gücünde bu. Mesela nextleyemeyen beta erkekler ne yapıyor? Gidip karısını dövüyor ama bu hem ahlaksızca hem de işlevsizce bir hareket. Kadınları böyle yola getiremezsin dövsende asla sana saygısı artmaz aksine senden tiksinir nefret eder zayıf adam olduğunu bilir. Oysa aynı durumda nextlediğinde kadın sana saygı duymaya başlar çünkü KADINLAR PRENSİPLERİ VE SINIRLARI OLAN ADAMLARA SAYGI DUYAR.



    Yorum Gönder

    3Yorumlar

    1. merhaba, 2 senelik bir ilişkim var haliyle eğer biterse yollarımızı ayırmış olacağız çok next olmayacak :) ama bu konula alakalı bir sorum var size. hayatımda birden fazla kadın ile beraber olup biraz keyif hayatı yaşamak istiyordum fakat 24 yaşında kız arkadaşım oldu şu anda da 26 yaşındayım devam ediyoruz. ilişki 1-2 günlük ayrıl barışlarla ilerliyordu bazı zamanlar. bu ayrıl barış olayını 4-5 defa yaşadık. fakat zaman geçtikçe bağlandık, kendimi evliliğe ikna ettim ve kıza evlilik teklifi ettim. kız kabul etti 4-5 hafta yüzüğü taktı sonrasında yine bir ayrıl-barış olayı yaşadık bu defa 10 gün sürdü, kızın pişmanlığına dayanamadım kabul ettim fakat ayrılık sonrası teslim aldığım yüzüğü kendisine geri vermedim. bu 10 günlük süreçte tekrar hayatımı yaşamak istediğimi düşündüm, yurtdışına çıkmak, kadınlarla beraber olmak en azından 28-29 yaşıma kadar ben yaşadım diyebilmek ve karşıma daha iyileri çıkarsa onunla beraber olurum düşünceleri... şu an ilişkiye devam ediyoruz fakat benim aklımda bu düşünceler zaman zaman çalkalanıyor ve bu isteksizliğim kız arkadaşımı da etkiliyor gibi öyle ki deli gibi davranmaya başladı (giden arabada kapı açmaya çalışmak, kavgaların çok alevlenmesi vs.). bu deliliği de görünce iyice vazgeçtim ama bizim için çok çaba gösteren birisi kendisi. ne yapmalıyım sizce? nextleyip devam mı etmeliyim? pişmanlık yaşar mıyım acaba diye korkum var ve ayrılırsam çok vicdan yapacağım gibi hissediyorum (kızın ilki bendim, bana güvenerek kendisini açtı). yardımcı olabilirseniz bir insanın hayatına dokunmuş olacaksınız. aklım durdu resmen, yolumu açamıyorum. blogunuzu 3 senedir takip ediyorum. her şey için çok teşekkürler, cevabınızı bekliyorum

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 1. Ayrıl barışlı ilişki yürütülmez bana göre bir ilişkiye ayrılık girerse biter ve zorlamaya gerek duymam çünkü o noktaya gelmemeye çalışırım. Kadının ayrılıp barışmasına çok izin vermem ama ben ayrılmam eğer ayrılacaksam her şey biter geri dönüş yolları kapanır. Bu açıdan ayrıl-barışlı ilişkileri sevmem ama olabiliyor.

        2. Yüzükten sonra ayrılmak biraz garip ciddi bir şeyin başında özellikle kadın ayrılıyorsa ''senden şüphe'' ediyordur. Doğru seçenek misin değil misin diye düşünüyor olabilir yoksa bu süreçte hiçbir kadın ayrılmaz.

        3. Sen ilişkiden doğal olarak soğumuşsun. Kadınlar bazen toksik ilişkiyi sevebilir yani dengesiz ilişkiler onların hoşuna gider ve bunun nedeni de erkeğin isteksizliğidir o kadını istemiyordur. Çoğu erkek kadını istediği zaman birer betaya dönüşüyor toksik olamıyor. Erkekler genel olarak ilişkide sakinlik ve istikrar ister yani kafa rahatlığı ister. Bu açıdan bu süreçte soğumuş veya gözünün açılmış olması normal.

        4. Sen kendini geriye çekince ve soğuyunca kız arkaşının götü tutuştu büyük ihtimalle kaybetme korkusu yaşıyor. Şimdi panikleyen kendisi bu açıdan da deli deli davranması da normal. Çoğu kadında bu tür manyaklık vardır ve ileri seviyesiyle çok kez karşılaştım. Giden arabada kapı açmak tam delilik işareti ama olabilir alışkın olduğum manyaklıklar.

        5. Nextlemek açıkçası zor bu tür durumlar karmaşıktır net tavsiye verilemez. Bu tür durumlarla baş etmek kolay değil ayrılsan olmaz devam etsen olmaz durumudur bu ama mantıklı olan bu şüphenin olduğu noktada artık ilişkinin bittiğidir. Bu durumda kızlar ilişkiyi devam ettirmeye acilen evlenmeye hatta hamile kalmaya falan çalışabiliyor. Bu açıdan karar sana kalmış çünkü kızı da önemsiyorsun iyiliğini istiyorsun.

        6. Açıkçası ben bu durumda olsam önemli olan kızın bana saygısı, arzusu ve sevgisidir. Kız seni deliler gibi öpüyor mu? Seni arzuluyor mu? Sana saygısı ve kıskançlığı fazla mı? Sonuçta aranızda ayrılıklar olmuş yani bir soğukluk var mı? Bunları göz önüne alarak karar vermen lazım. Bu bahsettiğim şeyler yoksa ben o kadınla evlenmem çünkü kadının bana tapıyor olması lazım. Bu egoistik bir istek değil doğal olarak olması gereken bir şey çünkü sağlıklı ilişki için şart.

        Sil
      2. öncelikle vakit ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim Romeo. bana saygısı, sevgisi ve arzusu çok diri. açıkcası toplanabileceğimizi düşünüyorum fakat yaşanan deliliklerin tekrar yaşanabileceğinden kaygı duyuyorum. kavgalar o kadar alevli ki bağırıp çağırabiliyor deliler gibi, gittiğimiz bir otelde, cafede vs. bu kadar hararetli tartışması daha büyük problemlere sebep olabilir diye düşünüyorum. ayrıca bakışları da çok delileşti :) dediğiniz gibi böyle bir şüphe olunca devam ettirmek mantıklı gelmiyor fakat gönül de kolay kolay kopamıyor

        Sil
    Yorum Gönder