Yanlış Yollara Sapmamalısın!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere önemli bir konu olan ''yanlış yollara sapmamak'' konusundan bahsedeceğim. Bir şeyler öğrenmenin ilkte bir AMACI vardır. İnsan sebepsiz yere bir şeylerde zaman kaybetmek ve enerji harcamak istemez. Kadınlarla ilişkiler konusuna veya daha iyi erkek olmak konusunda tavsiyeler aradığında önüne çok fazla bilgi çıkacaktır. Tüm öğretiler farklı noktalarda farklı yollara sapabilir. Her ideolojide olduğu gibi bu alanda da farklı yollar oluşmuş ve herkes net başarıya gidememiştir. Bu açıdan yanlış yollardan neden gitmemen gerektiğini detaylıca anlatacağım. O yüzden takip edeceğin yolları iyi seçmelisin yoksa hangi yoldan gittiğin beni ilgilendirmiyor ama SENİN iyiliğin için bu makaleyi yazıyorum. Kendimde gelişim sürecimde yanlış yollara saptığım oldu ancak bu hatamı kolayca düzeltecek farkındalığa sahiptim. Bu açıdan yanlış yolları bilmek ve AMACINI unutmamak çok önemlidir.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Yanlış yolları ve seni amacından saptıran noktaları gösteren DİYAGRAM.

    1. TEORİ BAĞIMLILIĞI

    Kadınlarla ilişkilerde başarısızsan ve artık bu konuda bir şeyler yapman gerektiğini hissettiğinde araştırma yapmaya başlarsın. Bir sorun vardır ve kendi kendine çözülmesini uzun zamandır beklemene rağmen çözülmemiştir. Bu açıdan seninle benzer sorunu yaşayan adamları bulursun ve onların bu sorunu çözme yöntemlerini öğrenirsin. Teorik bilgi olmadan ilkte FARKINDALIK olmaz yani önce bir farkındalığa ve bakış açısına sahip olursun sonrasında ise pratik gelir.

    Teori okumak ve bir şeyleri anlamak güzeldir. Satranç oynamaya öyle direkt başlamazsın mesela önce bir şeyler öğrenirsin teorik olarak taşlar nasıl hareket eder, oyunun kuralları nedir, oyunun başlangıcı nasıl olur ve strateji nasıl geliştirilir bunu öğrenirsin. Bu açıdan kadın tavlama sanatı da benzerdir ilkte okursun sonra uygularsın çünkü bilgin yoksa pratiğe aktaracak, deneyecek ve geliştirecek bir YÖNTEMİN olmaz.

    Teori öğrenmek keyiflidir ve insanı içine çeker. Her şeyi okumak, dinlemek ve izlemek istersin. Bu ise ilkte iyidir çünkü bu alan senin için bir tutku haline gelir. Bir süre böylece her şeyi öğrenirsin. Teorik olarak oyunun türlerini, teknikleri, prensipleri, durumları ve davranışları öğrenirsin. İşte bu noktada KRİTİK bir seviyeye ulaşırsın. Eğer bilgiyi pratiğe dökemezsen ortada değişen bir sonuç olmayacaktır ki bilgi sihirli hap değildir. Tüm bilgi teknik ve prensiplerden oluşmaktadır bu açıdan pratiğe aktarılması gerekiyor. Eğer pratiğe aktarmıyorsan o zaman MENTAL MASTÜRBASYON yapmaya başlarsın. Teoriyi bilmene rağmen hayatında hiçbir şey değişmez. Tek değişen şey daha çok farkındalığa ve bilgiye sahipsindir ama SONUÇ yoktur. Dışarıya çıkarsın ve sıradan adamın yanında güzel kız görürsün ama sen daha çok bilmene rağmen o kız sana değil o adama bakmıştır. Bu seni sinirlendirebilir içten içe kendinin daha çok hak ettiğini çünkü daha çok bildiğini düşünürsün ama bu bir şeyi değiştirmez. Teorik bilgi sana direkt sonuç getirecek diye bir şey yok. Bu sorunu çözmek için daha çok okuma yaparsın ve çıkmaza girersin sonuç ise değişmez. Sen artık instagram, twitter, youtube ve websitelerde bu konularda içerik tüketen bir TEORİ BAĞIMLISISINDIR ama ortada değişen bir sonuç yoktur. Bu tür çok adam var ve bu kişiler asla pratik yapmıyor. Sadece okuyup KONFOR ALANLARINDA rahatça mental mastürbasyon yapıyorlar, başkalarına ufak tavsiyeler verip duruyorlar. Kadınlarla ilişkiler ve kişisel gelişim konusunda içerik tüketen erkeklerin rahatça %80 kadarı bu grupta çünkü genel kitleyi çok iyi biliyorum. Çoğu adam sadece bir içerik tüketicisi konumuna düşüyor çünkü çok TEMBELLER.

    2. KADIN DÜŞMANLIĞI

    Kadın düşmanlığı cinsel hayatı olmayan, kadınlar tarafından görülmeyen ve tercih edilmeyen adamlarda ortaya çıkan bir problemdir. Bu erkekler ya hiç tercih edilmemiştir ya da kadınlardan direkt darbe yemişlerdir. Bu açıdan egosu incinen ve zayıf beta karakterli erkekler sorunun çözümünü tamamen kadınları SUÇLAMAKTA bulurlar. Fazlasıyla yıkık bir mentaliteyle sürekli kadın düşmanlığı yapar ve kadınları suçlarlar. Bu adamların en büyük sorunu ise suçu kendilerinde aramamalarıdır. Kimse ''ben yıkık bir adamım o yüzden başarısızım'' demez onun yerine ''kadınlar paraya, tipe, şuna buna bakıyor kadınlar şöyle böyle'' demeye başlar.

    Kırmızı hapla ilgili en büyük sorun kadın doğasını ifşa ederken aynı zamanda kadınlara öfkeli tipleri yaratmasıdır. Bu durum ise oyun açısından cidden olumsuzdur. Oyunda kadın düşmanları asla gelişemez çünkü kadınlarla ilişkilerde başarı POZİTİF ENERJİDEN geçer. Mesela bir kadın beni reddettiğinde, mesajlarıma cevap vermeyi bıraktığında, buluşmada beni ektiğinde veya evime gelip sevişmeden gittiğinde öfkelenmem. Ben güler geçerim ama kadın düşmanları en ufak reddedilmeyi bile tolere edemezler. Bir süre sonra kadınlar onlara ACI VERDİĞİ için kadınlardan uzak dururlar ama kadınlara karşı içgüdüsel olarak hayranlık duyarlar. Bu adamlar mesela onlyfans veya kadınlara ciddi para harcayan tiplere de dönüşüyor ama asla istedikleri başarıya ulaşamıyorlar bu yüzden kadın düşmanı oluyorlar. Ben temelde kadınları çok seviyorum ve onlara karşı olumsuz duygum yok. Güzel kadınlar tarafından tercih edildim ve çok sevildim çünkü OYUNUM İYİYDİ. Yıkık adamlar gibi kadın düşmanlığı yapmadım aksiyon aldım, reddedildim, oyunu öğrendim ve tecrübe kazanarak geliştim. Acıyı gelişmek için kullandım onlar ise acıyı öfkelenmek ve düşmanlık için kullandılar. Bu açıdan da hiç gelişemediler sonuç olarak ise başarısızlar. Kadınları sevmen gerekiyor hem de çok. Kadın doğasının tüm gerçeklerini ben çok iyi biliyorum ama bundan dolayı kadın düşmanı olmuyorum. Kadınları her şeye rağmen seviyorum ama benimkisi tutku dolu bir aşk yani tek bir kadına takıntılı değilim. Egom yok ve kadınlardan korkmuyorum. Bu açıdan yıkık bir kadın düşmanı asla değilim. Bu kadınların melek veya şeytan oldukları anlamına gelmiyor. Siyah-beyaz düşünmem yani kadınları olduğu gibi yargılamadan kabul ediyorum. Kadın doğasını anlıyor ve buna göre hareket ediyorum. Ben oyunu kuralına göre oynarım oyundan ve kadınlardan asla nefret etmem.

    3. ALFALIĞI MAGANDALIK OLARAK ALGILAMAK

    Kadın tavlama işlerine girdiğinde Alfa-Beta terimlerini çok duyarsın. Bu terimlerin açıklamaları değişir ancak Alfa erkek olmayı istemek caziptir. Genelde bu alana gidenler çok yanlış bir akıl yürütme süreci geçiririler. Kadın tavlamalıyım > Alfa erkek olmalıyım > alfa olmak için çok güçlenmeliyim > herkesi dövmeli, emanet taşımalı ve olay çıkarmalıyım moduna giriyorlar. Asıl hedeften sapan bu kişiler aslında asıl hedefe de ulaşamıyorlar. Temel sorun hastalıklı bir akıl yürütmekten kaynaklanıyor ve kişinin yaşı küçükse duygusal olgunluğu yoksa bu yola girmek hiçte zor değil. Güçsüz hisseden birisinin zorba olmayı arzulaması şaşırtıcı değildir ama problemin çözümü bu değildir.

    Maganda olup çevreye rahatsızlık vermek, garip triplere ve davranışlara girmek her şeyi götünden anlamakla alakalıdır. Arkadaş ortamında kız varken genelde bu tipler diğerlerine atar gider yapmaya, götlerini kasarak konuşmaya çalışırlar. Bir şey İSPATLAMA kaygıları vardır ve genel olarak KABULLENİLMEK için her şeyi yaparlar. Herkesin saygısını kazanmak, herkesi korkutmak ve hayranlık duyulmak isterler. Bu tür istekleri ise büyük işler başararak değil diğerlerine zorbalık yapmaya çalışarak yaparlar. Bu agresif tutum bir sürü belayı çekiyor ve genelde büyük sorunlar yaşıyorlar. Bir iki kez dayak yedikten sonra zaten iyice kendi kabuklarına çekiliyor bu tipler ya da kazanırsa zorbalığı artıyor. Başkalarına bela olmaya başlıyorlar ki bu durum daha büyük sorunları birlikte getiriyor. Bu yoldan gitmek hatalıdır. Güçlü bir adam olmak istersin ama bunun yollarını kendin için SAĞLIKLI şekilde çizmen gerekir. Egosu yüzünden hayatı kayan ve ölen bir sürü adam tanıyorum. Gereksiz kavgalara girip bıçaklanarak ölen adamlara üzülmemek elde değil. Olaylardan yıllar geçiyor herkes mevzuyu unutuyor ve mevzunun önemsizliği ise ortada oluyor. 

    Güçlü ol, dövüş sanatlarında kendini geliştir, silah kullanmayı poligonlarda öğren, vücudunu geliştir ve para kazan. KİMSEYE KENDİNİ EZDİRME ancak zorba olmaya çalışmak büyük hatadır sana ilkte bir şeyler kazandırabilse de uzun vadede kaybettirir. Bu açıdan KALİTE ve RASYONELLİK çok önemlidir. Gelişirken egonu terbiye etmen gerekiyor yoksa ya hapse düşersin ya da mezara gidersin.

    4. MANİPÜLATÖR OLMAK

    Kadınlarla ilişkilerde başarısız adamlarda bir çeşit İNTİKAM DUYGUSU oluşuyor. Tüm tercih edilmeme ve başarısızlığı bir yöntemle yani kadınları kandırarak yapmak istiyorlar. Bu açıdan da kadın tavlamak için manipülasyon, dark triad ve ikna teknikleri üzerine araştırmalar yapıyorlar. Kadınları kandırarak yatağa atma hayalleri ve bir çeşit intikamla başarılı olmak üzerine negatif motivasyona sahip oluyorlar. 

    Manipülasyon çok verimsiz bir yöntemdir çünkü verimsiz yöntemler makalemde  bunun detaylarını anlatmıştım. Kadınları manipüle etmek temelde çok zordur. Sen amatör ve çekingen bir adamsan kadınları manipüle edecek kurnazlığa, ağzının laf yapabilmesine, sosyal zekaya, sabra ve diğer özelliklere ihtiyacın var. Kadının mantığını ve içgüdülerini manipüle etmen çok zordur. Bunu yapanlar oluyor nadiren de olsa doktorum diye kandıran ya da Tinder Avcısı belgeselindeki gibi lüks hayatla kandıranlar oluyor ama bu adamlar zaten bu özelliklere sahipler. Senin bu özellikleri öğrenmen bir kere yıllar sürer ve kötü yaklaşımla zaten kendini içten içe suçlu hissederek bunu devam ettiremeyeceksin. Normal bir adamın öfkeyle ve egosunun incinmesiyle bu yollara girmesini anlamak zor değil ama devam ettiremezsin. Kendini kötü ve suçlu hissedeceksin sonuç ise her şeyi bırakacaksın. Ayrıca bu yöntemler oyunun genel medyadaki imajını olumsuz etkiliyor oysa ben hiçbir zaman manipülasyon uygulamam ve öğretmem. Oyunum piç bir arsızlığa dayanıyor yani gerçeği kadınlara hep söylüyorum. Kadınları kandırmıyor veya duygularıyla oynamıyorum onlar en baştan benim nasıl birisi olduğumu biliyor bunu seviyorlar benimle yatıyor hatta aşık oluyorlar. Kadınlara asla kötü de davranmıyorum çünkü ihtiyacım yok. Gerçek oyun zaten manipülasyonla alakalı değil.

    Diyelim ki yöntemler işe yaradı iyi bir manipülatör oldun ama içindeki boşluk asla dinmeyecek. Kadınları etrafında tutamayacaksın yalanlarını kolayca yakalayıp seni terk edecekler. En kötüsü de seninle yatmanın BÜYÜK HATA olduğunu düşünecekler. Buna değmediğini senin yalancı ve aşağılık adam olduğunu söyleyecekler. İşte bu yüzden yöntem seni sonuca götürse de asıl noktayı kaçıracaksın. Kadınların seninle sen olduğun için yatmadığını görmek çok acı vericidir. Benim tipim normal, param yok ve ünlü değilim. Benimle yatan kadınlar beni ben olduğum için SEVİYOR. Benimle yatmak istedikleri için yatıyorlar. Onlara güzel ve özel deneyimler yaşattığım için pişman olmuyorlar. Ayrılıklar oluyor ama bunu biliyorlar. Benim iflah olmaz çapkın olduğumu ilk baştan biliyorlar. Bu açıdan yalanlara ve anlamsız ego oyunlarına yer olmuyor. Bu ise çok özel bir bağ çünkü kadın biliyor ben biliyorum ancak diğer erkekler asla bilmiyor.

    5. TOKSİK BİR TİPE DÖNÜŞMEK

    Kadın tavlama, kişisel gelişim, başarılı olmak vey para kazanmak gibi konularda gelişmek aslında pozitif bir şeydir ancak bu tür konulara çok kafa yoran adamlarda TOKSİK NEGATİF BİR ENERJİ oluyor. Kendilerini tamamlayamadıklarından mıdır yoksa başka sebeplerden midir bilinmez GARİP TİPLER ortaya çıkıyor. Ne zaman bu tür konularda birisiyle gerçek hayatta görüşsem normal sohbet edemiyoruz, gülemiyoruz ve eğlenemiyoruz. Adam da garip bir KOMPLEKS oluşuyor acayip davranıyor. Bu açıdan toksik tipler erkeklerle kadınları kendilerinden uzaklaştırıyor. Kafalarında acayip şeyler yaşayıp garip enerjiye sahip oluyorlar. Bu durumu düzeltemedikleri içinde hep garip davranıyorlar. İnsan zaman geçirmek ve tanımak istemiyor daha kötüsü PİŞMAN OLUYORSUN hem de hemen. O adamdan kurtulmak ve ilişiği kesmek istiyorsun. Temel sosyal normları çok ihlal eden toksik bir tip olmamalısın. Kafayı sadece oyunla ve başarıyla bozarsan toksikleşirsin çünkü SONUÇ yoksa acayip bir şey olursun. Bu adamlarda ciddi seviyede  AŞAĞILIK KOMPLEKSİ ve EGO ÇATIŞMASI oluyor.
    Normal konuşmayı ve normal olmayı unutuyorlar. Genelde aşırı teori okumaktan kaynaklanan bir problemde oluyor. Bu tür adamlar zaman içerisinde düzelebiliyor tabi ki iyi yönde değişen kişilere dönüşebiliyorlar ama bazıları hep böyle kalıyor. Teori zehirlenmesi yüzünden garip tipler oluyorlar belki de travmatik şeyler yaşıyor kendi içinde bilinmez. Temel sorunları ise her şeyi çok umursamaları, kafaya takmaları, ince hesaplar yapmaları ve takıntı seviyesinde ruh hastası olmalarıdır. Ufak şeyden yanlış anlamlar çıkartıyorlar, sana kin güdüyor ve kıskanıyorlar. Senin başarını ve mutluluğunu çekemiyorlar. Senin düşmanın haline geliyor 2-3 kere çay içtiğin adam ve senin kötülüğünü istiyor. Kendi başarısızlığı ve yıkıklığına tahammül edemediği için tüm negatif enerjisini sana düşmanlık yapmak için kullanıyor. Bu tür çok adam tanıdım o yüzden artık hayatımda böyle adamlar tutmuyorum. Bir şeyle kafayı bozmuş ve normalden çok kopmuş adamlara tahammül etmek zor. Tüm bu bilgeliğe ve güce rağmen normal kalabilmeyi bilmekte gerekiyor.

    6. MENTAL ÇÖKÜŞE GİTMEK

    Oyun, para kazanmak, güçlü erkek olmak, üstün erkek olmak, kaliteli erkek olmak, başarılı olmak ve kazanan olmak konularına çok takılıp kendine aşırı stres yaparsan aslında gelişemezsin olduğundan daha kötü yola gidersin. Bu bir önceki madde de olduğu gibi toksik tipe dönüşmeye yol açıyor ama daha çok mental olarak çöküşe, depresyona ve hatta intihara yol açabiliyor. Bu açıdan pozitif bir konu ciddi negatif etki yapabiliyor. Mesela kız tavlayamıyorsan ne denesen olmuyorsa biraz gevşemen, rahatlaman ve kafanı buna takmaman gerekiyor. Sen buna kafayı taktıkça sorun gözünde büyümeye başlar. Bir süre sonra artık kafayı çizer delirmeye başlarsın. Bu konular yüzünden intihara giden birkaç adam var çünkü ne yapsam olmuyor kafasındalar. Bir şeyi başarmanın STRES YÜKÜNÜ kaldıramıyorlar. Kadınlarla ilişkilere haz için gelmiş olabilir ama büyük acılar altında kaldıkça mental olarak çöküyor. Eski normal halinin çok aşağısına gidiyor. Ayrıca kendinden aşırı büyük beklentilere girip her alanda geri kaldıkça bu sorunları daha da büyük hale geliyor. Başarısızlığın acısı altında mentalitesi bitiyor, öz sevgisi yok oluyor. Hayatını tamamen depresyonda, mutsuz veya intihar eğilimli şekilde geçirebiliyor. Özellikle siyah hap gibi akımlar yani tipsizsen şansın yok gibi düşünceler erkekleri intihara sürüklüyor. Elliot Rogder olayında bu görüldü adam mental olarak tamamen çötkü ve kötü olaylar yaşandı. Bu açıdan bu konulara aşırı takıntılı olmamalısın. Sen kafaya taktıkça olay büyür. Kafası rahat, umursamayan, mutlu ve neşeli olmaya odaklanmalısın. Tüm her şey zihnimi ve bedenimi yorduğunda tatile çıkmaya, başka rekabetçi olmayan şeylerle ilgilenmeye ve kendimi rahatlatmaya odaklanırım. Bazen iş, kadınlar ve spor adamı tüketebiliyor. Mental olarak çöküşü engellemek için ara vermek gerekir. Bu açıdan bir şey ciddi stres ve acı verdiğinde biraz ara ver geri dönüp daha güçlü olduğunda sorunları halledersin. Kendine aşırı yüklenip kendini sabote etmemelisin.
    Tags:

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)