Uzun İlişkide Betalaştırılma Süreci

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere ''uzun ilişkilerde kadınların erkeği betalaştırması ve bununla gelen problemlerden'' bahsedeceğim.

Uzun İlişkide Betalaştırılma Süreci

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Betalaştırma süreci


    1. Kadınlar Evcilleştireceği Erkeği İstiyor Zaten Evcil Olanı Değil

    Kadınların erkek seçimi genel olarak bilinçaltında gerçekleşir ve içgüdülerin tercih ettiği erkek kadının mantığı tarafından rasyonalize edilir. Kadın için çekici olan erkek özgür, özgüvenli, kendine bakan, etrafında kadınlar olan (ön seçilim ve sosyal kanıt) ve kendisini önemseyen bir erkektir. Bu açıdan zaten efendi, düzgün ve saf bir erkek çok önemli bir seçenek değildir. Kadınlar düzgün adamları fazla sıkıcı bulur çünkü ortada ne duygu vardır ne de bir içgüdüsel çekim vardır. Kadın için ortada mücadele yoktur mesela erkeği kazanmak için diğer kadınlarla rekabet etmesi gerekmez, aldatılmaktan korkması gerekmez ve bir sürü dramayla eğlenceden mahrum kalır. Kadınlar her zaman düzgün erkek istediklerini söylerler ancak bu aslında büyük bir yanılgıdan ibarettir. İlişkileri iyi anlamayanlar bu tuzağa düşerler ve ''ben iyiyim hadi beni seçin artık'' moduna girerler ama  sen iyi bir insan olsan da iyi bir seçenek değildir. Bu dünyada işler iyi olmayla yürümez ki insanların büyük çoğunluğu iyidir yani zararsızdır.

    Kadınlar piç bir erkeği yani eğlenceli, özgüvenli, ukala, birçok kadınla takılan ve yaşamayı seven erkeği evcilleştirmek ister. Onu o moddan çıkartmak için uğraşmak, onunla olmak için çaba sarf etmek ve gereken çıkmazlarda drama yaşamayı ister. Kadın bu erkekle yoğun düzeyde duygusal-içgüdüsel olan ilişkide olmayı ister çünkü eğlencelidir bir şeyler hissettirir. Oysa efendi adamla ilişki bunaltıcıdır her şey olması gerektiği gibidir yani sakin bir ilişkidir mantıksal yürür her şey ama kadını bunaltır bu tür ilişkiler o yüzden bunaltıcı düzgün efendi erkek yerine toksik bir erkekle ilişki yaşamak çok daha çekici gelir.

    2. Betalaştırma Süreci Başlangıcı

    Ne kadar alfa veya piç bir erkek olsan da kadınlar seni sürekli ''değiştirmeye'' çalışırlar buna annen bile dahildir. Genel olarak aşırı fazla annesi tarafından büyütülen ve güçlü baba figüründen eksik olan erkekler erken yaşlarda ağır bir beta haline gelirler. Toplumdaki çoğu erkek zaten beta modundadır çünkü bu modda olmak normaldir basittir ama eğlenceli piç alfa modunda olmak zordur. Bu açıdan azınlıktaysan sürekli olarak bir betalaştırmaya maruz kalırsın ki bu normaldir. Yattığım her kadın beni değiştirmeye, hayat tercihlerimi sorgulamaya ve davranışlarımı eleştirmeye başlar. Bu çok kısa sürelerde olan bir şeydir. Çoğu erkek bunu anlamıyor onlar zaten betalar ve alfa olunca kadınların sürekli seni takdir ettiğini sanıyorlar ki bu hatadır. 


    Eğlenceli piç modunda takıldığında kadınlar sürekli seni kalpsiz olmakla suçlar mesela oysa sen sadece eğleniyorsundur ancak bunu da fazlasıyla çekici bulurlar. Çekici buldukları tüm özelliklerinle uğraşırlar. Mesela aşırı ilgi göstermiyorsundur flörtün sana ''benimle hiç ilgilenmiyorsun ne biçim adamsın sen'' gibi şeyler söyler. Burada tabi ki ilgi göstermen gerekiyor ama sen aşırı ilgi göstermeye başlarsan kadın senden soğur. Bu içgüdüsel olarak gerçekleşir bak kadın buna mantığında karar vermez. Senin cool olduğunu düşünen seni  stalklayan manyak gibi davranan kadın bir anda buzdolabı olur çoğu beta mesela bu tuzağa düşüp tekmeyi yiyor. Kadınlar sana dair her şeyi eleştirerek düzeltmeye çalışırlar. Bir diğer nokta giyimine karışır mesela tarzını eleştirir değiştirmeni ister. Bunu anlayamayanlar direkt tarz değişimine gidip daha kötü giyiniyor. Onun dışında sürekli karakterin eleştiri altında kalır yani kadın seninle birlikte oluyordur, seni aşırı çekici buluyordur ama seninle uğraşmadan yapamaz. Tüm bunlar betalaştırma sürecinin parçasıdır, doğaldır ve içgüdüsel gerçekleşir. Kadın bu adamı betalaştırayım diye düşünmez tabi ki de ancak bu çocuk şerefsiz ben bunu adam edeyim bari diye düşünür.

    3. Uzun İlişkide Erkek Güç Kaybeder

    Playboy hayatı tarzında takılan, çekici ve seçenekleri olan bir adamsındır. Bu noktada güç sendedir çünkü bir kadınla olmazsa diğerine geçersin. Güç sendedir ortada aşırı yatırım problemi yoktur. Bir süre sonra bu hayat tarzından sıkılabilir daha anlamlı ilişkiler kovalayabilirsin. Erkeğin sadece cinsel ihtiyaçları yok bir sürü psikolojik ihtiyacı var. Önemsediğin kadınla duygusal bağ kurmak, sevilmek veya önemsenmek istersin. Birisiyle her gece uyumak istersin bu tür eğilimlerin karşılanması gerekir yoksa mental çöküşe gidebilir. Bu noktada bir kadınla işler doğal olarak ilerler yani 30 kadınla ilerlememiş olabilir ama bir tanesiyle ilerlemeye başlar. Bu açıdan zaman içerisinde gücün azalır. Kadın seni eğlencelisin, başka kadınlar çekici buluyor ve özgüvenlisin diye tercih eder. Zamanla kadını hayatında önem kazanır. Mesela tek gecelik ilişkiyle başlamışsınızdır ancak tek gecede bitmez mesela biraz daha fazla görüşürsünüz. Bir çeşit fuckbuddy olmuşsunuzdur aranızda sohbet-samimiyet vardır. Diğer kadınları ve senin tutumunu bilir. Zaman içerisinde bu ilişki bitmediğinde sen tavizler vermeye başlarsın. Diğer kadınlarla iletişimi azaltırsın, yeni kadınlarla tanışmayı bırakırsın çünkü artık ilgin/zamanın tek bir kıza gitmeye başlar doğal olarak.

    Tek bir kadınla ciddi ilişkiye giden süreçte diğer kadınlardan aşama aşama vazgeçmen gerekir. Bir anda vazgeçmek ve ilişkiye aşırı istekli olmak büyük aptallıktır. Bunu gören kadın fikir değiştirir çünkü çok kolay beta olmuşsundur ortada senin için kazanması gereken savaşlar yoktur. Diğer kadınlara karşı kazandığını hissetmek istiyor, playboy adamın özel gördüğü kız olmak istiyor, diğerlerinden üstün olmak istiyor bu zaferi neden elinden alıyorsun kızın? Bu açıdan bir anda gidip tüm kızları silmezsin aksine sen bu duruma direnç göstermelisin. Kadın seni zorlamalı ve aşama aşama zorlayarak zafer elde etmelidir. Tıpkı tanışma ve flört sürecinde kadınların sert direnç göstermesi gibi sende benzer şeyi bu süreçte yapmalısın. Burada süreç akıştadır yani hem sevgilim olsun hem diğer tüm kızlarla ilgileneyim diyerek ilişki yürümez. Bazı adamlar bunu anlamıyor eğer birden çok kadın istiyorsan hayatında sürekli aktif olarak hayatına kadın dahil etmen gerekir enerjinin büyük kısmını buna harcarsın. Kızlar hayatına gelir ve gider yani gelenleri uzun süre tutamazsın çünkü her kadın bir süre sonra buna tahammül edemez. Playboy hayatının doğası budur ancak iş sevgililiğe geldiğinde diğer kadınlar aşama aşama giderler. Bir süre sonra takip ettiğini azaltırsın, bazı numaraları silersin ve öyle devam edersin. Bu aşama aşama piyasadan çekilmeyi gerektirir aynısını kadında yapar. Birçok adamı hayatından atar ancak kadınlar hiçbir zaman piyasadan %100 çekilemezler. Kadını piyasadan çeksen bile bir günde bir sürü erkek bulabilir ancak sen erkeksen piyasadan çekilmişsen geriye dönmen bile aylar alır. Bugün 3-4 yıllık ilişkisi biten bir erkek belki aylarca yeni kız bulamayabilir özellikle sıradan birisiyse kızı şansa elde etmişse işi zor olur. Kız ise bir günde takılmalık adam bulur hatta bir iki saatte bile bunu başarabilir. Bu açıdan piyasada erişim sorunu erkeklerde vardır o yüzden opsiyonları olan erkeğin bu opsiyonlardan hemen vazgeçmemesi gerekiyor özellikle ilişki sağlamlaşana kadar %100 piyasadan çekilmemelisin.

    İlişki ciddileştikçe artık bazı şeyleri bırakırsın zamanını sevgiline harcarsın. Başka kadınlarla iletişimde kalmazsın eğer bunları yapmazsan kadını delirtebilirsin. Bir süre sonra kadında seni kıskandırmak için aynısını yapar. Asla unutmayın ki her teknik aşırı kullanılırsa bir süre sonra kadın o tekniği sana karşı kullanır. Mesela sen kıskandırmanın bokunu çıkartırsan kadında seni başka erkeklerle kıskandırmaya başlar ki bunu daha kolay yapar dostum haberin olsun. Ya da sataşmaları aşırı arttırırsan kadında seni hassas yerlerinden vurmaya başlar. Bu oyun iki kişilik ve kadınlarda aptal değil bu açıdan dengeleri bilmen ve anlaman lazım aptal olmamalısın.

    4. Uzun İlişkide Betalaşmak

    Dünyanın en alfa erkeği bile olsan uzun ilişkide betalaşırsın. Bu doğal bir durumdur yani ilişkide %100 alfa umursamaz bir piç adam olamazsın. Özellikle evlilik gibi ciddi ilişkilerde babanın böyle bir adam olmasını da istemezsin. Sana bisiklet alacağı parayla başka karılarla ortam yapmasını istemezsin değil mi? Bu açıdan betalaştırma süreci aile için belli dozda gereklidir ama tamamen beta olmak kadının sana olan arzusunu yok eder. Çoğu evlilikte seks olmama sebebi bu yani kadının sürekli başı niye ağrıyor sanıyorsun? Adama arzusu ve saygısı yok ancak her şey ilerlemiş bir noktaya gelmiş.

    Betalaşma ilkte tüm seçeneklerden vazgeçmeyle başlar, sonra erkek ilişkide konfora alışır gittikçe tembelleşir. Kendisini başta çekici yapan tüm özelliklerden vazgeçer yani kadını etrafında tutmak için fazla taviz vermeye başlar. Bu ilişki asla bitmez moduna girer bir çeşit sahte rahatlamalar yaşar. İlişkinin süresi uzadıkça erkek artık bekar çekici zamanlarını hatırlayamaz. Ayrıca kadın erkeği kontrol etmek için sporu bile bıraktırabilir yani birçok müdahale gerçekleşir. Erkek özgürlüğünü kaybettiği için bir çeşit tutku kırılması yaşadığını hissetmede eksiklik bile yaşayabilir. Tüm bunlar betalaştırma sürecinin yan etkileridir. Erkek gittikçe kontrol altında olur çoğu evli adamı karısı yönetiyor kendi kendini yönetmeyi bile bilmiyor bu adamlar. Bakın adam şirket yönetebilir ama adamı karısı yönetiyor mesela karısının sözünden çıkmıyor çünkü betalaştırma tamamen başarılı olmuş.




    Kadın bir erkeği tamamen betalaştırdığını anladığı zaman yani erkek artık direnç bile gösteremiyor bir şeyleri savunamıyorsa kadın o erkeğe olan saygısını ve arzusunu yitirir. Adam ruhsuz bir köle olmuştur kadın zafer kazanmıştır ama kazandığı zaferin bir anlamı yoktur. Erkek artık çekici değildir kendisini salmıştır ve ilk halinden eser yoktur. İlkte iyi giyinen, komik, ukala ve çekici bir adamdır ama artık o hallerini unutmuştur bile. Uzun ilişkilerde bir süre sonra kadının ''ben yapamıyorum artık ayrılalım'' ya da ''sana karşı artık bir şey hissedemiyorum'' demesinin sebebi de budur. Erkek ağır beta olmuştur ve kadın tahammül edemiyordur. Ayrıca aldatılmaların sebebi budur kadın yıllar harcadığı ilişkisinden vazgeçmez ama aşırı sıkıldığı için biraz heyecan ve kaçamak arar. Bu durumda birileriyle flörtleşmeye başlar derken erkek boynuzu yer. Çoğu bu durumdaki adam bunu hissedemez bile yani anlamaz aşırı bariz değilse çoğu aldatılma fark edilmez. Kadın kaşla göz arasında adam çok kıskanç bile olsa aldatabiliyor. Burada kadın hem yeni mücadele bulmuştur, hem seksten daha çok zevk alıyordur hem de drama yaşıyordur. Özellikle kadın aldattığında acayip drama yaşar, kendini berbat hisseder ve bu tür duygu git-gelleri yaşar. Bir süre sonra sevgilisi-kocası beta olduğu için bunu mantığında rasyonelleştirir erkeği suçlar ki aslında hata erkektedir. İlişkilerde olan çoğu sorun erkek temellidir maalesef ki. Bu duruma düşmemek için %100 betalaşmamak gerekiyor. %60 alfa %40 beta kalsan bile yeterlidir bu oran 50-50 de olabilir. Bu kadının sana sadakati ve ilişkinin mutluluğu için önemlidir. Kadınını gerçekten mutlu etmek istiyorsan o zaman bunlara dikkat edeceksin. Her dediğini yapmakla, her istediğini almakla kadın mutlu edilmez. Senin görevin erkek olmakta iyi olmaya devam edeceksin ama bazı ilişki sorumluluklarını alman gerekiyor. Her zaman iki şey bir arada olmaz. Sürekli kısa süreli takılacaksan yeni kadınlar eklemelisin çünkü kadınlar gider. Ancak uzun ve stabil ilişki istiyorsan pek çok şeyden fedakarlık yapacaksın ama asla %100 beta olmamalısın.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)