Aldatılan Erkek Ne Yapmalı?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere önemli ve tartışmalı bir konu olan ''aldatılan erkek ne yapmalı?'' konusunu anlatacağım. Bu makaleyi yazarken kahvemi sol tarafıma puromu ise sağ tarafıma aldım. Uzun bir makale olacak bu açıdan sende en azından çay-kahve içerek bu makaleyi okuyabilirsin keyifli okumalar diliyorum çünkü öğrenecek çok şeyin var.

Aldatılan Erkek Ne Yapmalı?

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Aldatılmayı Anlamak

    Aldatılmak bir erkeğin başına gelecek en kötü şeylerden birisidir özellikle de ilişki ne kadar ciddiyse aldatılmanın yarattığı yıkım o kadar yüksek olacaktır. Bunun ise evrimsel bir sebebi var bir erkek tüm enerji, yatırım ve duygusal yönünü bir kadına yatırıp sonucunda ise aldatılması yıkım yaratır. Erkekleri en çok öfkelendiren şeylerden birisidir çünkü bu ihtimali hiçbir erkek  düşünmez. Ayrıca erkek bilinçaltında ki en büyük korkulardan birisidir. Her erkek başka erkeğin çocuğunu büyütmekten korkar yani kendi genlerini garanti altına almak ister. Kadının seni aldatması senin genetiğinin aktarılmasını engeller. Bu açıdan bir erkeğin aldatılamsıyla kadının aldatılması aynı etkide değildir. Bir kadını kocası aldattıysa bile kendi genleri devam eder çünkü hamile kalan kendi bedenidir yani çocuğun kendisine ait olduğunu %100 bilir. Erkekte ise bu ihtimal hep şüpheli kalmıştır. DNA Testi bile 20-30 yıllık bir şey oysa insanlık tarihi 30.000 yıldan eskiye kadar gidiyor. Çeşitli korkular on binlerce yıldan kalmadır. Bu açıdan her erkekte aldatılma korkusu vardır. Toplumu en çok şekillendiren korkulardan birisi budur ve özellikle ataerkil toplumun cinselliği kontrol altında tutma sebebi aldatılma ihtimalini sıfırlamaktır. Bu ise erkek ve kadın özgürlüklerinin çok ciddi şekilde kısıtlanmasına yol açmıştır. Bir içgüdüsel korkunun toplumu nasıl şekillendirdiğini çeşitli kültürlerde rahatlıkla görebilirsiniz.

    2. Aldatıldığınızı Anlamak

    Aldatıldığını anlamak çok zor bir şeydir ve kesin noktaları yoktur. Çoğu erkek aldatıldığını anlamaz çünkü net kanıtlar olmadan bazı şeyleri bilemezsiniz. Bu noktada şüpheli davranışlar sergileyen kadınlardan erkekler içgüdüsel olarak şüphelenir. Bu şüphe bazı durumlarda haklıyken birçok durumda haksızdır. Toplumda aldatma oranları aşırı yüksek değildir yani %10'dan çok daha az seviyelerdedir ama gerçekleşmektedir. O yüzden paranoyak olmanız gerekmez çünkü bazı erkekler bu konuda paranoyak oluyor ve ilişkilerini mahvediyorlar.

    Aldatıldığını anlamak bahsettiğim gibi zor bir şeydir ve bana göre bunu anlamak için deneyimli olmanız gerekiyor. Eğer deneyimsiz bir adamsanız ve bariz sinyalleri okuyamıyorsanız aldatıldığınızı anlamanızda çok zorlaşır. Çoğu zaman kadınlar açık vermeden aldatabiliyor ve bunu anlamak gerçek bir playboy olsanız bile zor olabilir. Yakalanan kadınlar ise genelde talihsizlikten ya da erkek hiç anlamadığı için bir çeşit boş vermişlikten dolayı yakalanıyor.

    Aldatıldığınızı anlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları;
    • Kadının sana karşı arzusunun ölmesi, seninle olan cinselliği ertelemesi (sürekli başının ağrıması ve bahane bulması)
    • Seni özlememesi 
    • Seninle tartışmaya çok eğilimli olması 
    • Sana daha az saygı duyması 
    • Seni daha az erkek olarak görmesi ve böyle davranmaya başlaması
    • Sana olan sevgisinin azalması ve aranızda açıklanamayan bir soğukluk olması
    Tüm bunlar ipucudur ve kesin kanıt değildir. Ayrıca kadının soğuma belirtileri seni aldattığını göstermez ancak bu ipuçlarının hangi yönlere gideceğini de anlamalısın. Paranoyak bir şekilde aldatılıyorum triplerine girip kavga çıkartmamalısın. Toksik ve sağlıksız bir kafa yapısı iyi ilişkini mahvedebilir.

    Belirli şüphelerin varsa bu defa kadının davranışlarına daha çok odaklanabilirsin. Aldatıldığına dair güçlü şüphelerin oluşuyorsa bu defa durumu ciddiye almalısın. Kadının neler yaptığına daha fazla dikkat etmen şüphelerini test etmeni sağlar. Özellikle şüpheli şekilde fazla mesajlaşıyorsa bu durumda mesajlarına bakmayı talep edebilirsin. Ciddi bir ilişkide mesajlara bakmak normaldir. Eğer mesajlarda bir şey yoksa ve kızlarla dedikodunu yapıyorsa seni aldatmıyordur ancak senden soğumuş olabilir. Bu açıdan kendi hatalarını anlaman ilişkini kurtarmanı sağlar. Burada dikkat edilmesi gerekilen bir diğer nokta mesajlaşmada bir şey bulamamanız %100 aldatılmadığınızı da garanti etmez. Bazen mesajlaşmalar gizli olabilir ancak üstelemeniz problem yokken paranoyak olmanıza yol açar.

    Bir kadın bir erkeği belirli süredir aldatıyorsa olay gittikçe ortaya çıkar. Tek gecelik kaçamaklar ise anlaşılması zor olabilir ki gece bile olmasına gerek olmaz gün içerisinde de gerçekleşebilir. Tüm bunları anlamak zordur ki bir erkeğin bunları düşünmesi de sağlıklı değildir. Özellikle aldatılma ihtimali üzerine düşünmemeniz gerekir. Hiçbir şey yokken paranoyak olursanız mesela kendi kuyunuzu kendiniz kazarsınız. En büyük korkunuzun başınıza gelmesine neden olursunuz.

    Aldatılan erkek ne yapmalıdır?
    Bir erkeğin yıkılış anı.


    3. Aldatıldığından Emin Olduğunda Ne Yapılmalı?

    Bir kadının seni aldattığından %100 emin olduysan artık tüm her şey bitmiş demektir. Yanlış kadını seçmenin ve yanlış kişi olmanın bedelini zaten ödedin. O kadınla ilişkini direkt bitirmek ve kendini toparlaman gerekir. Birçok erkek bu durumda aşırı sinirlenip kendilerini kaybediyorlar sonuç olarak daha da kötü duruma düşüyorlar. Kadın senin hayatını bu sefer tamamen kaydırmış oluyor hapishanede yıllar geçirmek zorunda kalıyorsun. Bu sebepten hapse düşen çok adam var. 

    Öfken çok güçlü olabilir ve kendini kontrol etmekte zorlanabilirsin. Bu acı gerçeği kabullenmek yıkıcıdır tüm dünyan üzerine çöker. Bunlar normaldir ve kendini hızlı toparlaman gerektiğini gösterir. Aldatılmanın sende bir travma oluşturmasına izin vermemen lazım. Bu yüzden de kadınla iletişim kurmamalısın her şey bitti. Evliysen boşanma davasını hazırlarsın ve bekarsan zaten ayrılırsın. Kadınla tüm iletişim kanallarını kapatır ve dünyanda artık öyle birisinin olmadığını kabullenirsin.

    Bana göre aldatılmak hayatın bazı gerçeklerini anlamak ve tozpembe aşk masallarına inanmamakta önemlidir. En iyi playboylar hayatlarında bir kez aldatılmış oluyor ki bu sanat kalbi kırık adamların sanatıdır diye boşa söylenmiyor. Aldatıldıysan olayı aşırı kişiselleştirmemen de lazım bir sürü erkek aldatılıyor tek senin başına gelmiş gibi reaksiyon vermemelisin. Durumu çok iyi anlaman lazım ve bu öfkeyi kendini baştan yaratmakta kullanmalısın. Kadından intikam almana bile gerek yok yapacağın en hayırlı hareket iletişimi sıfırlamaktır sana asla ulaşamamalı.

    4. Aldatılmakta Sorumluluğun %50'den Fazlası Yine Erkektedir

    Hocam bu ne saçmalık hem aldatıldım hayatım kaydı hem de suçluyum ne demek istiyorsun sen böyle saçmalık mı olur dediğini duydum. Her ne kadar egon kabullenemese de sorumlu olduğunu biliyorsun. Erkek olmakta iyi olmadığını, betalaştığını, libidonu kaybettiğini ve çekiciliğinin azaldığının farkındasın. Hatalar yaptın hem de birden çok hata yaptın bunun sonucunda ise bir bedel ödedin. Genellikle hayatın realitesinden kopuk yaşayan erkeklerin başına çok geliyor. Hayat kuşlar, bulut ve müzikten ibaret değil bir anda realite adamı tokatlar.

    Kendini toparlaman lazım beta davranışlarını değiştireceksin, kendi enerjini toplayacaksın, spora başlayacaksın, giyimine ve parfümüne dikkat edeceksin, yaşama bağlanacaksın, tutkunu arttıracaksın. Kendi hatalarını düzeltmen gerekiyor ilişkini iyi anlaman lazım. Seni zayıf düşüren durumları anlamalısın. İlişkiye fazla yatırım yapan, her istediğini yapan, kendinden vazgeçen, aşırı zayıf düşen ve kaybetme korkusu yaşayan sensen suç sendedir. Sen ilişkiyi öldürmüşsün ve sonuçta kadın kendi doğasının gerektirdiği bir şeyi yapmış.

    Kadınlar, zayıf erkeklere sempati beslemezler.

    Zayıf düşmek senin hatandı bunu kabullenerek olgunlaşıp kendini toparlayacaksın. Kadını unutmaya odaklanacaksın ki bunun için efor harcamanda gerekmez. Başka kadınlarla tanışmaya başladığında, hayatın tadını çıkartmaya başladığında zaten her şeyin aslında daha iyiye gittiğini anlayacaksın. Kadın sana büyük bir ders verdi ancak bu hayatının yıkılmasına değil daha iyiye gitmesine yol açmalı. Benzer şey boşanma durumunda da oluyor yani boşandıysan o zaman oturup ağlayacak değilsin hayata geri dönmen gerektiğini fark edeceksin.

    Kadının karakterine dair suçlar da olabilir sonuçta %100 senden kaynaklı bir şey değil. Zayıf karakterli bir kadını tercih etmiş olabilirsin ya da bazı şeyleri anlamamışsındır bundan dolayı kadında suçludur ama olaya baktığımızda sen daha çok suçlusun. Yanlış kadınını seçmemen gerekirdi yani tercihin bedelini ödedin hata yine sende oluyor. Aldatılan çoğu erkek ezik olduğundan dolayı da aldatılıyor. Gerçekten erkek olmakta, yatakta ve hayatta iyi olsaydın aldatılacağını düşünüyor musun? Oyunun sağlam ve duruşun net olsaydı aldatılacağını düşünüyor musun? Ben sanmam. Ha tabi her erkek aldatılabilir ancak bunun oranı aynı değildir. Kimi erkeğin aldatılma oranı %20'dir kimisinin ise %0000,1'dir. Tüm her şeyi bilmen bu oranı inanılmaz azaltır.

    5. Kendini İnşa Etmek ve Yeni Başlangıç

    Birçok şey gururuna dokunabilir, kendini geçmişi düşünürken bulabilirsin, her şey iyi giderken böyle bir şeyin olması canını sıkabilir. Depresyona veya bunalıma girebilirsin bunlar insanlık halleri ancak benim genel yaklaşımım her şeyden avantajlı çıkmak gerektiğidir. Bir şeyler yaşadın ve öğrendin kolay değil anlıyorum ama artık o olaya odaklanmanın bir anlamı yok. Olayı aşırı kişiselleştirmen büyük hata olacaktır tek aldatılan adam sen değilsin milyonlarca adam tarih boyunca aldatıldı ve yine aldatılacak. İnsan doğasının bir parçası bu bunu %100 engellemek mümkün değil. Bunu düşünmen bile gerekmez ancak kendini doğru inşa etmen, doğru pozisyonda olman gerekir.

    Kendini mental olarak inşa etmelisin zaten birçok erkek bu bilgilere durup dururken değil bir şeyleri yaşadıktan sonra ulaşıyor. Ayrılık veya aldatılmanın acısıyla gelişimi arzuluyorlar. Acıdan kaçmak istiyorlar doğal olarak ancak onunla olgunlaşmayı da bilmek gerekiyor. Kendini inşa etmeye başlamanın ilk adımı tarzını değiştirmek ve kendine daha çok bakmaya başlamakla olur. Sonrasında sosyal medyanı profesyonel fotoğraflarla doldurursun. Kendine çeki düzen vermeye başladığın anlaşılır. Yeni kadınlarla tanışmaya başlarsın ve oyunun gelişmeye başlar. Çeşitli teknikleri ve bilgileri öğrenmen hayatını değiştirir. Verdiğim bilgiler binlerce erkeğin hayatını değiştirdi. 

    Başka bir adam olmaya başlaman da iyidir. Hayata farklı bir başlangıç yaparsın daha enerjik, mutlu, karizmatik ve ayakları yere sağlam basan birisine dönüşürsün. Enerjin yükselince yeni kadınları çekersin. İşin daha önemli ve güzel noktası ise yeni kadınlarla daha mutlu olduğunu hissedersin. Eski ilişkinin aslında seni öldürdüğünü ve içten içe çürüdüğünü fark edersin. Senin için bir aydınlanmadır tabi ki sert bir darbeyle gerçeklere dönmüşsündür ama sonuç olarak dönmüşsündür. Hayatın iyiye gittikçe aldatılma olayının sana faydası olduğunu düşünürsün seni bir uykudan uyandıran bir olaydır.

    Ancak hayatın kötüye giderse ve kendini toparlayamazsan bu durum sende travmaya yol açar. Gittikçe kötüye gidersin kendini alkole vermeye başlarsın, sürekli kafayı yemeye ve hayatın tümünde kontrolü kaybetmeye başlarsın. Genelde zayıf adamlarda bu tür sapmalar olur bir hiç uğruna kendilerini mahvederler. Ben bencil bir adamımdır kendimi her şeyden çok düşünürüm mesela bu durumda olsam asla hayatımı mahvetmezdim. Olan oldu artık dersler çıkarır daha iyiye gitmeye odaklanırdım. Bir süre sonra zaten unutacaksın geçmiş anıların silikleşmeye başlayacak çünkü hayatını yaşayan bir adam olacaksın. Bunu başaramazsan hayatın daha da kötüye gider bu ise ciddi psikolojik sorunlara yol açar bu duruma asla düşmemelisin.

    6. Kadının Pişmanlığı ve Affetme Konusu

    Aldatan her kadın pişman olur bu şaşmaz bir şeydir. Bazı kadınlar neden aldattığını tam anlamaz bile. Özellikle iyiye giden ilişkilerini mahvetmişlerse bu durum kadın açısından ciddi zorluğa yol açar çünkü yıllarını verdiği bir ilişkinin bitmesi iyi bir şey değildir. Ayrıca erkek onunla iletişimi kestiği için daha da berbat hisseder. Burada özellikle iletişimi kesmek önemlidir çünkü sayıp sövmek bile onunla bir çeşit ilgide olmaya yol açar sana ulaşabildiğini hisseder. Bu ise hatadır onu cezalandıran asıl şey sana ulaşamamasıdır. Ayrıca senin kendini kolayca toplaman onda daha da büyük pişmanlığa yol açar. Senin yıkılmadığını görünce daha da çok pişman olur. Bir bakar ki profilin değişmiş, yeni kızlar ekliyorsun, tarzın gelişmiş ve daha iyi duruyorsun. Evet belki öfkelisin ama enerjin negatifte olsa artmıştır bunu pozitife çeviriyorsundur. Bu durumda kadın çok daha fazla pişman olmaya başlar çünkü onsuz hayatın iyiye gidiyordur. Kendisi açıkta kalmıştır, iyi giden ilişkisini aldatarak bitirmiştir ve kötü kadın içgüdüleri tavan yapmıştır. Erkeği ise daha güzel, genç ve iyi bir kız bulmaya odaklanmıştır yani asıl kaybeden kendisi olmuştur. Ayrıca ilişkiniz bittiğinde diğer kişilere seni aldattığını söylediğinde tüm itibarı yerle bir olur. 

    Kadını affetmek gibi bir durum söz konusu değildir. Seni aldatan kadın her şeyi bitirmiştir. Onun gözünde asla aynı olamazsın ve o da senin gözünde asla aynı olmayacaktır. Onun masumiyetine olan inancını yitirmiş olacaksın ve kadın sende bir tiksinti yaratacaktır. Diyelim ki kızı affettin ki bunu yapan bir sürü beta erkek var ancak her tartışmada bu konuyu sen masaya koyacaksın. Kıza sürekli ''sen beni aldattın sen orospusun'' tarzı yaklaşımlarla saldıracaksın ki kolayca kontrolden çıkmana yol açan hastalıklı bir durumdur. Bunu bir erkeğin erkeklik gururu kaldıramaz ve bu tür ilişki içinde olmaman gerekir. Diyelim ki bunu da yapmadın ancak bu defa kadın sana olan inancını tamamen yitirecek. Senin ne kadar aciz olduğunu, çaresizliğini ve güçsüzlüğünü görecek. Aldatan her kadın geri dönmek için yalvarır ancak içten içe erkeğin onu kabul etmemesini de ister çünkü bu erkeğin gücüyle alakalıdır. Onu geri kabul ettiğinde sana saygısını yitirir ve aldatmakta haklı olduğunu düşünmeye başlar. Bu ise tekrar aldatılmana yol açacaktır zaten yıkılmış bir harabe ilişkiyi tekrar düzeltmeye çalışmak büyük kayıp. İnsanlar arası ilişkilerde yıkılan şeyler tamir edilmez özellikle de güven yıkılmışsa gelecek yok demektir. Kadını bu açıdan affetmek hatadır ki seninle hiçbir şekilde iletişime girememesi gerekiyor sen ona iletişim imkanı sunarsan gücünü kaybedersin.

    7. İntikam Konusu

    Aldatan sevgiliden intikam almaya çalışmak çokta nadir bir durum değil. Kızı ifşalamaya çalışan, tehdit eden veya daha kötülerini yapanlar var. İntikam duygusuyla ve öfkeyle hareket eden çok adam var. Bunlar bana göre zayıflıktır çünkü artık o kadına daha fazla enerji harcamanın bir kazancı yoktur. İntikam almaya çalışmak bir şeyi değiştirmez ki seni daha kötü duruma sokabilir. Bu açıdan büyük bilgeliğe ve farkındalığa sahip olmak çok önemlidir. İntikam peşinde koşmak, onu düşünmen bile kendine ihanet etmenle alakalı olacaktır. Onu düşünmemeyi başarman gerekiyor.

    Peki en iyi intikam şekli nedir?

    Daha genç, güzel ve iyi bir kadınla sevgili olmandır. 

    Kadın ona ettiğin küfürleri ve tehditleri kaldırabilir ancak bunu kaldıramaz. Ondan daha iyisini bulman ve mutlu olman onun kaldırabileceği bir şey değil. Senin mutluluğun onun isteyeceği son şey çünkü içten içe seni yok etti koynunda yılan besledin ve seni soktu tabi bu senin hatan olsan da işler böyle gelişti. Sen daha güzel kadınla mutluysan kafayı yiyecektir işin daha önemlisi hayatın onsuz daha iyiye gitmişse bundan keyiflisi yoktur. O seni daha iyi olmaya ve akıllanmaya zorlaşmıştır. Seni acının içine atarak konfordan çıkmanı ve gelişmeni sağlamıştır bir çeşit teşekkür borçlusun ki akıllanıp acı gerçeklerle tanıştın. Aldatılmak bazı erkekler için iyidir bile diyebilirim çünkü bu erkekler öylesine tozpembe romantik bir dünyada yaşıyorlar ki gerçeklikten kopuyorlar. Bu ise hayattan sert bir tokat yiyerek akıllanmayı sağlıyor. Akıllandıkça da daha iyiye gitmeye başlıyorsun.


    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    Yorum Gönder