Bağ Kurma Yöntemi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere önemli bir teknik olan ''bağ kurma tekniğinden'' bahsedeceğim.

Bağ Kurma Yöntemi

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Bağ Kurma Tekniği Nedir?

Bağ kurma tekniği temel olarak bir kadınla olan iletişimi zamana yayarak ilerletmektir. Çoğu erkek aşırı amatör ve aceleci olduğundan her şeyin bir günde gerçekleşmesini istiyorlar. Bazen bu durum evetçi kadınlarda gerçekleşir ama çoğu kadının belkici olduğunu unutmamak gerekiyor.

2. Bağ Kurma Tekniğinin Amacı Nedir?

Bağ kurma tekniğinin temel amacı basittir; ''kadının seni tanıdığını düşünmesini sağlamaktır.''
Bir kadınla samimiyet oluşturmak ve oyunu doğru oynamak zaman alabilir ki bu aslında aralarda bırakılan doğru boşluklarla alakalıdır. Birçok erkek buna dikkat etmeden sürekli kadına yazıyor ve kadının ilgisi kayboluyor. Erkeğin muhtaç, seçeneksiz, işsiz ve boş birisi olduğunu düşünmesine yol açıyor.

Bağ kurma tekniğini kullanan erkek ise nerede duracağını ve nereden tekrar devam edeceğini biliyor. Mesela Ayşe diye bir kızla mesajlaşmaya başladın ve bir yerde kız emoji attı diyelim. Burada ideal olan o noktada görüldü atarak sohbeti devam ettirmeye çalışmamaktır. Bu ilk 3-5 mesajda da olabilir belki 1 saatlik mesajlaşmanın sonucunda da olabilir. Aynı gün kadınla aşırı ilerlemeye çalışmanın anlamı yoktur. Sen durman gereken yerde durmayıp hala ısrarcı modda yazıyorsan kadın gittikçe soğuk davranmaya başlar. Bu durumda ise belki gelecekte başarılı olacağın, sana ısınacak kadını kaçırmış olursun. Amatörce bu hata devam ettirildiğinde ise birçok erkeğin hiçte başarılı olamadığını görürsünüz. Özellikle muhtaç ve amatör betalar bu hataya çok sık düşüyor. Bu sorunu çözmenin yolu ise bağ kurmayı tam olarak anlamanızdır.



3. Bağ Kurmanın Etkisi Nedir?

Bir kadınla yeni tanışmışsan ortada güçlü bir çekimle güven yoktur. Kadın seni beğeniyor da olabilir belki dikkatini bile çekmemiş olabilirsin. Bu açıdan ihtimaller belirsiz, sohbet yetersiz ve karmaşık olabilir. Her şeyi bir anda yapmaya çalışmak verimsiz olacaktır çünkü kadın için daha yeni takipleştiği veya yeni tanıştığı rastgele bir adamsındır. Onun hayatında bir etkin, yerin veya önemin yoktur. 

Kadınla biraz konuşup sonra sohbeti kesersin aradan biraz zaman geçer sonra tekrar konuşursun ve sohbet zayıfladığında iletişimi kesersin. Bu dönemde aktif olarak bir sürü farklı kadınla iletişim halindesindir. Bu tür yoklama durumları iyidir çünkü zamana yaydığın bir sürü kadın vardır. Ayrıca bu taktiğin avantajı kadınların farklı duygusal modlarının etkisini azaltmaktır. Mesela Ayşe'nin modu kötüyse ve sinirliyse bir şeylere sen sohbeti devam ettirmezsin kadına görüldü atar geçersin çünkü bu senin sorunun değildir. Aradan 1 ay geçmiştir bir hikayesinden yazar tekrar sohbet edersin bir yerde yine tıkanma, aşırı direnç veya soğukluk varsa tekrar görüldü atarsın.

Bu yöntem seni gereksiz efordan, muhtaçlıktan veya aşırı ilgi göstermekten kurtarıyor. Ayrıca zaman geçtikçe kadın sana alışıyor yani seni tanıdığını düşünüyor. Bu ise gelecekte olan direnci azaltıyor yani kadının seninle buluşma ihtimali artıyor ve hakkında bazı fikirlere sahip oluyor.

Ayrıca iki tür erkek düşünelim bunlar; Abazan Hüseyin ve İşi bilen Mehmet olsun.

Abazan Hüseyin kızlara dümdüz yürüyen, hemen her şey olsun hemen buluşayım isteyen adamdır. Bir sürü kıza dümdüz yürür, soru sorar ve kadınları bunaltır. Tek taktiği sürekli ileri hep ileridir. Durması gereken yeri bilmez ve sonuç olarak hep görüldü yer sonra da kadınlar paraya bakıyor diye ağlar. Aslında kendi beceriksizliği ve abazalığının sonucu başarısızlıktır.

İşi bilen Mehmet ise kızla sohbet başlatır ve bir süre sonra sohbeti kendisi bir şey demeden bitirir. Mehmet meşgul adamdır spora gitmesi gerekir, işi vardır, arkadaşlarına zaman ayıracaktır, başka hatunla görüşecektir, yapması gereken sorumlulukları vardır veya kafa dinleyecektir. Bu açıdan Mehmet bir değere sahiptir çünkü abazan değildir oysa Hüseyin işsiz, güçsüz ve boş adamdır. Sürekli saldırgan bir oyunla zaman kaybeder ve pekte sonuç alamaz. İstekli kızları bile kaçırır ama Mehmet öyle değildir işi bilir ve olmayacak hatunları bile zaman içerisinde kendisine bağlar. Bir kadının hayatında yer edindiğinde o hatun bu adamdan vazgeçemez.

4. Bağ Kurmanın Zamanlamaları Nasıl Olmalı?

Bu yöntemin ezber zamanları yok açıkçası sen bir playboy olarak sosyal zekanı kullanacaksın ve zaman aralıklarının  hangisi daha efektif onu belirleyeceksin. Aşırı kısa veya uzun zaman aralıkları iyi değildir. Mesela hemen 2-3 günde tekrar yazmak biraz fazla aceleciliğe girecektir. Araya 3 ay koymak ise çok uzun zaman olur çünkü kadın seni unutabilir sonuçta çok kısa sohbet ettiği bir adamsındır. Ortalama olarak 1-2 hafta ile 1.5 ay arasında bir zaman aralığı ideal olacaktır. Bu süreçte kadına yazmadığın ama hayatını yansıttığın içinde avantajlı olursun. 

Bazen sen zaman aralığı koyarsın ama kadın hikayene yazar ya da sana ''nasılsın'' diye mesaj atabilir. Bu durumda hemen atlamayıp biraz bekleterek yazmalısın çünkü çoktan avatanjlı konuma geçmişsin demektir. Kadınlar kendilerine aşırı ilgi gösteren betalardan kolay sıkılırlar ve senin farklı olman dikkat çeker.

5. Bağ Kurma Tekniğinde Dikkat Etmen Gerekenler

  • Bir kadınla aralıklı sohbet etmene rağmen ilerleme kaydedememişsen tekrar tekrar denemene gerek yoktur. Yöntemin amacı her zaman ufakta olsa ilerleme kaydetmektir. Olduğun yerde sayıyorsan ya da sohbet daha kötüye gitmişse çokta bir şey beklememelisin.
  • Kadın bu süreçte başka flörtlerle samimi olabilir ya da sevgili yapabilir. Bu açıdan bağ kurma sürecinde kopmalar yaşanır o yüzden aktif olarak yeni hatunlar bulundurman idealdir yoksa aralıklı olarak 2 ay konuştuğun bir hatunun gitmiş olması canını sıkabilir.
  • Bağ kuracağım diye süreci aşırı yavaşlatmayın veya cool gözükeceğim diye çok az ilgi göstermeyin. Kadın fazla istekliyse süreci hızlandırmayı bilmeniz lazım. Bu tür ince ayarlar hayat kurtarır.
  • Çok umursamaz moda girmeyin bazen sohbeti erken bitirmeniz hata olabilir o yüzden akan sohbette görüldü atılmaz yani sohbet ölene kadar devam edilir öldüğü an bırakılır ki başka gün başka enerjiyle tekrar devam etsin.
  • Bir sonraki seferde kadın cevap vermezse sorun değil 12 saat bekleyin sonra mesajı geri alabilirsiniz. Araya daha uzun zaman aralığı koyup tekrar deneyin ama yine görüldü olursa nextlemenizin zamanı gelmiş demektir.
  • Kadın görüldü atarsa da araya zaman koymanız idealdir ama kontrolü o ele almış gibi gözükür bu açıdan avantajlıdan ziyade daha dezavantajlı konumdasınızdır. Zaman içerisinde düzeltilebilir çünkü güzel hatunlarla ilerleyen süreç daha titiz çalışma gerektirir.
  • Tanıdığınız hatunlarla bağ kurmayı uygulamanız daha verimlidir yani aynı ortamda acele etmek adınızın abazana çıkmasına yol açar bu tür riskleri düşünmeli acele etmeden halletmelisiniz.
  • Bağ kurma aşamasında çekiciliği komik sataşmalarla yapın ve güven oluştururken samimiyeti iyi seviyede tutun. Kadın sizi tanısın ve sizde kadını belirli ölçüde tanıyın.
  • Bağ kurmayı uygularken kadının daha fazla yatırım yapması için onu daha çok konuşturmaya odaklanın.
  • Tatlı ısrar makalesinde yazanları da anlayın çünkü iki yöntem birbirine çok benziyor.

Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Hocam kız bize yazdığı zaman ilk mesajına geç cevap verdik diyelim diğer mesajlarına da bekleterek mi cevap verelim yoksa akıcı bir sohbet kuralım mı tekrardan?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder