Kadınlarla İlişkilerdeki Yanlış Mitlerin Çürütülmesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''kadınlarla ilişkilerde yanlış olan mitleri'' anlatacağım. 

İlişkiler konusunda bazı mitleri çürütmek gerekiyor çünkü gerçeklikle uyuşmayan ve ayakları havada duran pek çok tavsiye veriliyor. Belirli kaynaktan gelen ve kulağa hoş gelen tavsiyeler aslında pratikte hiçbir anlam ifade etmeyebiliyor.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Kadınlar Beğendiği Erkeğe İltifat Etmez Aksine Onunla Uğraşır

    Kadınlarla ilişkilerde tecrübesiz erkeklerin genel bir hayali ve fantezisi vardır. Bu erkekler kadın onayına aşırı muhtaç olduklarından dolayı kadınlardan yüksek miktarda onay almak istiyorlar. Bu onayın genel olarak sözel olmasını istiyorlar. Bu açıdan da kadınlardan bolca ego okşayan iltifat bekliyorlar. Bunlar; ''senden daha alfa erkek görmedim, çok yakışıklısın, müthiş adamsın, sana ölüyorum ve bitiyorum'' tarzında şeyler duymak istiyorlar. Açıkçası bu tür iltifatlar çok nadir olur ve genelde kadınlar iltifat etmekten kaçınır çünkü erkeğin egosunun yükselmesini istemezler. O yüzden sen tecrübesiz adamsan direkt ilgi işaretleri görmek isteyebilirsin ama işler böyle çalışmaz.
    Kadınlar beğendikleri erkekle uğraşır, dalga geçer ve eğlenirler. Tüm bunlar gerçek hayatta çekicilik göstergesidir.

    Kadınlar çekici bulduğu adamla uğraşmaya eğilimlidir. O erkekle kafayı bozmaya, laf sokmaya, sataşmaya, palavra testlerine boğmaya ve karizmasını çizmeye odaklanırlar. Bu açıdan birçok zaman ''çok müthiş erkeksin'' yerine ''çok gıcıksın'' kelimesini duyacaksındır. Bu doğru oyunda alacağın ideal reaksiyondur. ''Müthiş bir alfasın senin gibi erkek görmedim'' gibi saçmalıkları değil ''adi şerefsiz güvenilmez bir adamsın'' lafını duyacaksın. Bu güçlü bir içgüdüsel çekimin oluşmasının sonucudur. Bazılarınız çok fazla pornografik videolar ve abartı filmler izlemiş üstüne de saçma alfalık tavsiyeleriyle hayallerde yaşıyor. Bu açıdan ayaklarınız yere basmıyor. Bir kadın sana iltifat etmez ki buna gerek yoktur. Sözel onaylanmaya kadınlar ihtiyaç duyar, kadın ilgi ve iltifat görmek ister. Bu açıdan da erkeğe pek iltifat etmezler. Gerçekte seni çekici bulan kadın seninle uğraşır, sana palavra testleri yağdırır, kıskandırmaya uğraşır ve seni sinirlendirmek ister. Bu açıdan doğru anlamalısın çünkü bir kadın seninle oynuyorsa sende onunla oynayacaksın.
    Kadınlar tamamen bana iltifat edecek ve tapacak diye bekleyen erkek egosunun fantezisi budur.



    2. Sadece Evetçi-Hayırcı Kadınlar Yok Belkicilerde Var

    Birçok erkek kadın beğenisi hakkında siyah-beyaz düşünüyor ama aslında olan şey grilerdir. Oyunu sağlam olmayan ancak kadınlara yürüyen birçok adamın oyununu incelediğimde çok hızlı yürüyüp reddedilip kadını  nextlediklerini görüyorum daha doğrusu kendileri nexlediklerini sanıyor ancak kadın reddetmiş. Bunun nedenini anlamayıp bir süre daha böyle deniyor-nextliyorlar sonra hatun kalmıyor. Başarısızlığı egoları kabullenemediği zamanda ya oyunu bırakıyor  depresyona giriyorlar, ya oyun çalışmıyor oyun saçmalık diyorlar ya da işi tip-para ikilemine getirip ''her şeyi denedim oyun saçmalık bu işler olmuyor tip ve para lazım'' diyorlar.

    Çoğu erkeğin oyunu yok. Herhangi bir adamın birkaç kadınla mesajlaşmasına bakarak oyununun seviyesini kolayca anlayabilirim ya da herhangi bir adamın buluşmasını uzaktan izleyerek oyununun düzeyini anlayabilirim. Neler söylediğini duymama gerek bile yok. Çoğunluğun oyunu yok bu net bir gerçek çünkü çoğu adamda sosyal zeka eksik. Karmaşık sosyal durumları anlayamıyorlar. Her şeyi çok siyah-beyaz algılama eğilimleri var. Bu açıdan da kadının ya kendisine tamamen evetçi olmasını istiyorlar ya da tamamen hayırcı. Onlar için ortası yok ve açıkçası sabredecek zamanları da yok. Oyunu oynamadan kazanmak istiyorlar bu yüzden hep kaybediyorlar.
    Bu adamı evetlesem mi hayırlasam mı diye düşünen belkici kadın


    Kadınlarla ilişkilerde asıl oyun belkici kadınlarda oynanır çünkü bu kadın sana belirli oranda şans vermiştir. Sen bu şansı iyi değerlendirirsen o hatunu etkilersin. Bu açıdan oyununun hem içsel hem dışsal olarak sağlam olması gerekiyor. Çeşitli dinamiklere hakim olmalısın kadın seninle nasıl oynuyor onu anlaman lazım ki onu kendi oyununda yenebilesin. Tabi bu bir güç savaşı havasında olmamalı. Bazılarınız kadın tavlamayı düşmanla savaşmak sanıyor ki bu gülünç bir yanlış anlaşılmadır. Kadınla eğlenceli, özgüvenli ve komik bir şekilde flört edeceksin. İleri gitmen gerektiğinde ileri, geriye çekilmen gerektiğinde geriye çekileceksin. Sürekli ısrar ve ilgiyle olmaz çeşitli teknikleri kullanacaksın. Kadını güldürecek, etkileyecek ve daha sonra bağ kuracaksın. Bu süreçten sonra buluşma teklifi edeceksin. Bu süreç kadınına ve sana göre değişir. Bazen 3 günde bazen 1 haftada bazen 1 ayda buluşma ayarlayabilirsin. Aşırı acele etmene veya hemen kadını nextlemene gerek yok. Bu süreçte en önemli şey hata yapmamaktır. Bariz hata yaparsan ya da öfkelenip saçmalarsan oyun biter. Birçok erkeğin ego yaptığını görüyorum bunun nedeni ise ilginç. Normalde tipik beta olan erkekler aslında kadına yalvarma eğilimi olan adamlar, kırmızı hapla tanışıyor bir sürü dinamiğin farkına varıyor ancak bu sefer de öfke problemleri yaşıyor. Kadının bir çeşit kendisini direkt kabul etmesini ya da hemen reddetmesini bekliyor. Bu açıdan oyunu oynayamıyorlar hatalı bir yola giriyorlar.

    3. Çok Yüksek Değerli Ol Kadınlar Sana Gelir Hatalı Düşüncesi

    Kadınlarla ilişkilerin hatalı çıkarımlı yönlerinden en popülerlerinden birisi de budur. Birçok kırmızı hap teorisyeni bu tür fikirler ortaya atıyor. Sürekli bir ulaşılamaz erkek ideali çiziyorlar ki kendileri de bu seviyede olmuyor. Gerçekçi olmayan aşırı yüksek beklentilerin etkisi ise kötü oluyor. Normal erkeğin bulunduğu seviyeyi anlamayıp aşırı fazla şey dayatıyorlar. Yok milyoner olacaksın, aşırı kaslı, aşırı başarılı ve popüler olacaksın tarzı yüksek standartlar dayatıyorlar. İşin komik kısmı kendilerinin bu özelliklere sahip olmamasıdır.

    Çok yüksek değerli adamım ya tüm kadınlar peşimde hayali kuran erkeklerin hayali işte bu.



    Yüksek değerli erkek olursan kadınların sana geleceği, sana yalvaracağı ve kadınların hep peşinden koşacağına dair bir fantezi var. Bu mit genelde kadınlar tarafından umursanmamış, görmezden gelinen ve bu yüzden egosu incinen adamlarda çok var. Kadınlar tarafından umursanmamanın bir intikamını almak istiyor. O kadar başarılı olup peşinde bir sürü kızın koşması hayallerini kuruyorlar. Açıkçası bende başarısızken kendimi istemsizce bu tür hayaller kurarken buluyordum. Bu aşamaları yaşadım yani çokta spesifik bir şey değil ancak gerçekçi hiç değil. İlk olarak yüksek değerli olmak konusunda netlikler belirsiz. Gösterilmeyen özellikler fark edilmez mesela sen çok çalışan ama sosyal medya kullanmayan adamsan sadece kendi çevrende biraz bilinirsin. Bu açıdan peşinden koşan pek çok kadın olmaz. Hadi diyelim çok başarılı oldun instagramda hava atsan da yine yalvaran kadın olmayacaktır. Bu defa hep piyasada takılan benzer hatunlarla takipleşeceksin. Sana yalvarmayacaklar çünkü bu tür hatunlar senin gibi adamlara alışık oluyor. Kendi oyunları var ve bu oyunla pek çok adamı idare ediyorlar. O yüzden de bu fantezi gerçek olsa bile aslında tutarsız. Sen erkek olarak ne kadar başarılı olursan ol kadınlara ilk adımı atmak ve bir şeyleri başlatmak senin işin. Bu görevden kaçamazsın. Çoğunlukta çok başarılı olamaz, milyoner olamaz ve ünlü olamaz. Bu tür adamların oranı %0,00001 falan yani bu hayal anlamsızdır. O yüzden kadınlarla tanışmaya ve ilk adımı atmaya başlamalısın. Reddedilmek, ekilmek veya kadının ilgisiz durması gibi şeyler senin egonu incitiyorsa o zaman bu sanat sana göre değildir. Sen pohpohlanmak ve ego tatmin etmek istiyorsan gerçekçi olmayan hassas bir dünyada yaşıyorsun demektir.

    Kadınlara yaklaşmayın işte kadınlar size gelsin tavsiyeleri kulağa hoş gelir. Hatta bunun ''öyle bir alfa erkek olun ki kadınlar kapınızda kuyruk olsun'' türevleri de var. Ne kadar ego okşayıcı, ne kadar kulağa hoş gelen bir tavsiye ama gerçekte karşılığı SIFIR. Pratikte hiçbir işe yaramıyor daha doğrusu ne yapacağını bile belirsiz hale getiren bu tavsiyeler tamamen saçmalıktan ibarettir. Kadınlara yaklaşmayın tavsiyesi verenler kendileri bu işlerde başarısız adamlar. Adamın hayatında kadın yok ve kadınlardan korkuyor o yüzden de çok dolaylı tavsiyeler veriyor. Kulağına hoş gelecek ve daha kabul görecek kişisel gelişim noktalarından yaklaşıyor. Sadece spor yap, para kazan ve geliş diyerek aslında yeni bir şey söylemiyor, derin bir şeyde söylemiyor sadece basit bir tavsiye veriyor. Bu tavsiyede ne bir bilgelik var ne de pratik bir yön. Adam yaklaşmayı bilmediğinden sorunu çözemiyor, ee reddedilmekte istemiyor bu açıdan saçma sapan pasif güç oyunları oynuyor. Kadınlar bana gelsin diye egosunu koruyarak bekliyor, bu tür şeyleri gençlere aşılayarak sanki çok iyi tavsiye veriyormuş gibi gözüküyor ama günün sonunda bir şey değişmiyor. Bu tür yaklaşımlar genelde PUA'yı hafife alıp dalga geçiyor ''aa sen kız mı kovalıyorsun ahahha biz milyoner olmaya odaklıyız'' diyor ama aradan geçen yıllarda bakıyorsun bu adamlardan bir bok olmamış ne kız var, ne para ne de başka bir şey. Sadece bolca mental mastürbasyon ve motivasyon bağımlılığı var.

    4. Hipergaminin Abartılıp Eğilim Değil Kanun Yapılması Hatası

    Hipergami kelimesi henüz popüler olmadan önce 2015'li yıllarda ben bu konuda makale yazmıştım ama o makaleleri 2017 başında sildiğim için elimde kalmadılar ama zamanla bu kelime çok daha popüler hale geldi. Hipergami bazı şeyleri anlamak için kullanışlı bir kelimeydi kadınların bazı eğilimlerini anlamak açısından önemliydi ama kelime bir çeşit anlam erozyonuna uğrayarak bir  çeşit kaderciliğe gitti. Bunun nedeni aslında işin dönüp dolaşıp ''kadınlara tipe, paraya ve statüye bakar'' durumuna indirgenmesiydi. Bu açıdan birçok erkek zaten kadınları üstün ve kendini aşağı gördüğü için ''bu kız bana bakmaz inancını'' çürütmek yerine güçlendirdi. Bu açıdan hipergami kelimesini yıllardır pek kullanmam çünkü faydadan çok zarar getiriyor. İlkte amaç belki erkekleri farklı alanlarda ilerlemeye teşvik etmek olabilir ama yanlış algılara yol açtı. Pratik hayat tecrübesi olmayanlarda bu kavramı abartarak yaydı yok kadın yüksek değerli erkek bulursa seni hemen terk eder, kadınlar sadece yüksek değerli adamlarla yatar, kadınlar şöyle yapar böyle yapar diye teoriler birbirini izledi. Bu da yüksek değerli erkek konusundaki çarpık algıları gösteriyor çünkü öyle bir fantezi oluşturuluyor ki bu gerçekle alakalı olmuyor.

    Hipergami eğilimi kadınlarda belirli oranda vardır. Kadınlar kendilerinden çok daha kötü durumdaki bir adamı umursamazlar. Daha iyi diyebileceğimiz daha yetkin bir erkeği çekici bulurlar bu bir doğal eğilimdir. İnsanlığın hayatta kalmasında hipergami etkili ama bunu abartmamak gerekiyor. Bu algı ''kadın tavlamak için milyoner, kaslı, uzun boylu, yakışıklı, iyi dövüşen, müthiş bir adam olman gerekiyor'' değildir. Bu tür fanteziler gerçekçi değil. Hipergami belirli eğilimde olabilir ama bunu çokta düşünmen gerekmiyor. Bunu düşündükçe yetersizlik hissin artar, aşağılık kompleksin tetiklenir. Ayrıca gerçekçi olmayan şeylere odaklanırsın. Ortalama erkeğin durumundan uçar gerçekçi olmayan beklentilerde kendini boğarsın. Milyoner olup aşırı lüks hayat yaşaman mümkün olmadığından da depresyona girersin. Oysa sınıfındaki Ayşe'yi tavlayamaman, kurstaki Kübrayla buluşamaman veya İnstagramdan takipleştiğin Merveyle sohbet kuramamanın nedeni hipergami değil. Sen hipergamiye takılırsan kendine her şeyi açıklayan bir teori bulursun. Başarısız mı oldun? hipergamiden dolayı. Kadın reddetti mi? Hipergamiden dolayı. Açıkçası o kadar cazip bir cevap ki her şeyde kullanırsın. Ayrıca çok absürt akıl yürütmeyle de bunu desteklersin. ''Milyoner olsam böyle mi yapardı? Ünlü olsam böyle mi olurdu? Çok yakışıklı olsam böyle mi olurdu?'' diye düşünerek desteklersin. Bu açıdan da güçlü argümanlar elde ederek bu fikre duygusal anlamda da yatırım yaparsın. Her şeyi açıklayabilir bir teorin vardır ama sonuçta kadınlarla ilişkilerde başarısızsındır. Sorunu çözmekten ziyade teori kapanına kötü şekilde kısılmışsındır. Sanalda ve arkadaş ortamında ahkam kessen bile sokakta gördüğün çiftleri açıklamakta zorlanırsın. Sen yalnızken normal tipler nasıl hatun götürüyor özellikle de güzel hatunları? Bunları görmezden gelmeye başlarsın çünkü teorini ispatlamaz o yüzden ispatlayacak örnekleri seçersin. 
    Hipergamide kazanırsa böyle olacağını düşünen erkek


    Mükemmel olmak zorunda değilsin. Oyunun zayıf olduğu için sonuç alamıyorsun. Oyunum çok iyi o yüzden sonuç alamıyorum diyen adamların mesajlaşmalarından bile oyunları olmadığı anlaşılıyor. Bu açıdan hipergami kasmana gerek yok ben iki şey bekliyorum sıradan bir erkekten; iyi bir tarzın olsun güzel giyin ve iyi bir instagram profili oluştur. Yoksa senden milyoner olmanı, aşırı kaslı olmanı, ünlü olmanı ya da aşırı başarılı olmanı beklemiyorum. Seni imkansız görevlere göndermek gibi bir amacım yok. Bunları zaten kız tavlamak için değil kendin için çok istiyorsan başarırsın. Bu ayrı bir konu yoksa bunlar için mücadele etme demiyorum tamamen sana kalmış ama ben bana gelen 19 yaşındaki bir gence gerçekçi tavsiyeler vermekle ilgileniyorum. Onu imkansız görevlerde boğmakla ilgilenmiyorum.

    5. Sihirli Haplar Yok, Hataların Telafisi Zor ve İzlenim Değiştirmek İmkansız

    PUA bir sihirli hap değil. Her kadını elde etmeni veya takıntılı olduğun kadını etkilemeni sağlamaz. PUA mentalitesi ve teknikleri genel olarak kadınlarla ilişkilerde şansını arttırır. Bu da senin altyapına, potansiyeline, sosyal zekana ve becerilerine kalır. Oyunu ne kadar derin seviyede anlarsan o kadar efektif uygularsın. Anlamazsan yüzeysel kalır ve bununla da belirli sonuçlar alabilirsin. Bu uzun ve sancılı bir yoldur bu açıdan PUA sihirli hap değil. Hiçbir teknik sihirli hap değil ve sihirli haplar yok. Ayrıca yok afrodizyaklı parfüm yok cart curt oyunlarına düşmeyin. Afrodizyaklı parfüm veya feromonlu koku diye bir şey yok. Tek bir parfümle işi bitireceğine inanacak kadar çaresiz bir adamsan işin zor. Tüm niş ve marka parfüm üreticileri afrodizyaklı parfüm üretmeyi bilmiyor ve bu gizli sırrı dandik yerlerde parfüm üretenler mi biliyor? Buna çocuklar bile inanmaz. O yüzden parfümle veya sihirli hapla işiniz olmasın. Bu tür gerçekçi olmayan beklentilerle bu işlere girmeyin üzülürsünüz. 

    Sihirli hapı bulacağını düşünen erkeklerin hayali



    Kadınlarla ilişkilerde hata yapmamak önemlidir çünkü hataların telafisi zordur. Bir hata yaparsın ve oyun biter. O ana kadar 10 doğru hamle yapman bir işe yaramaz bir yanlış tüm doğruları götürür. Bu noktada oyunun sosyal kalibrasyonu çok önemlidir çünkü ciddi hatalar yapmaktan kaçınacaksın. Bu sayede durum çok kötüye gitmez hamleler için alan kalır. Birçok erkek aslında işi sıçıp batırdıktan sonra yardım istiyor. Olaya bakıyorum iş bitmiş kurtuluş yok adam çare arıyor ama yapacak bir şey yok. Süreç kötü giderken yardım isteyeceksin tüm her şeyi deneyip sıçıp batırdıktan sonra bunu kimse kurtaramaz. Ortada bir sihirli hap yok. Benzer durum ciddi ilişkilerin bitiminde oluyor ilişki kötüye giderken yardım almayan erkeğimiz her şeyi deneyip işi iyice bok ettikten sonra yardım istiyor ki o noktada yapacak bir şey yok. Hasta kötü durumdayken yardım istenilir, ölünce değil. İlişki öldüğünde onu canlandırmak büyük bir zorluk gerektirir. O yüzden oyunda bazen doğru hamleleri yapmaktan daha önemli olan şey, hata yapmamaktır.
    Tek bir parfümle işi çözebileceğini düşünen erkeklerin hayali

    İlk izlenimler genelde değişmez. Birçok erkek bu açıdan sorun yaşıyor. Adam efendi ve sıkıcı erkek imajını kadına vermiş, sohbeti berbat etmiş sonrasında bir şeyler öğreniyor bunu düzeltmek istiyor. Bu ise çok zor bir durumdur o yüzden oyunu öğrenen her erkeğe ''tanımadığın ve tekrar görmeyeceğin kadınlarda'' oyunu pratik yapmalısın diyorum. Seni önceden bilen ve kötü izlenim edinmiş bir kadınla konuşarak bu durumu değiştiremezsin. Seni reddetmiş veya sallamayan kadının düşüncelerini aktif iletişimle değiştiremezsin. Sen onun zihninde kötü bir konumdasın bu açıdan o kadın seni istemeyecektir, seni dinlemeyecek veya şans vermeyecektir. Ezik bir ilk izlenimi düzeltmek için aktif yapacağın hiçbir şey yok. Sen kendini değiştirir, ilerletir ve farklılaşırsan bunda da iyi olursan kadın bunu kendisi fark ederse seninle iletişime geçerse bu iş olabilir. Yoksa biraz değişip kadına gidip ''bak Ayşe ben değiştim hadi bana şans versene'' diyerek bu işler yürümez. Kadının kendisinin fikrini değiştirip sana gelmesi gerekiyor ki bu da çok dolaylı bir süreçtir hiçbir kadın için değmez. Kendini belirli noktaya getirirsen zaten zihninde büyüyen kadın yok olur birçok kadınla takıldığında oneitis geliştirme durumun çok azalır. Bu açıdan ilk izlenim oyunda çok önemli eğer doğru izlenim vermişsen sonuç alman kolaylaşır. Eğlenceli, çekici ve karizmatik bir piç erkek imajı seni başarıya götürür. Efendi, süt ve sessiz-sıkıcı bir imaj seni hiçbir yere götürmez.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Yaşım 36. Meslek olarak kurumsal bir yerde PT olarak çalışıyorum. Sıkı takipcinim ayrıca. Burası bana çok şey kattı. Daygame yaparak kadınlara erişim sağlıyorum 50 Açılışta ortalama 1 buluşma yapabiliyorum. Ek olarak gitar ve resim kursuna gidyorum ama bıraktım. Sosyal ortamda tabir caizse piç olmadığım için kızlar bana bakmıyor. E yaşta artık 36. Ciddi bir ilişki ve duruma göre aile kurmak istiyorum. Bu yaşlarda set açmak neyse belki ama 40 yaşında gelincede set falan uğraşmak istemiyorum . Ne önerirsin ?

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder