Problem Çözebilme Yeteneği

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Merhabaaaaaaaa

Bugün çok özel ve önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Açıkçası problem çözebilmek bir erkeğin sahip olması gereken ana donanımlardan birisidir. Hayatla baş etmenizde güçlü olmanızda temel faktördür. Problemleri çözmezseniz dağ olur üzerinize yıkılır. hayatınızın kontrolü ve özgüveniniz uçar gider.

Nedir Problem Çözebilmek?

İlk önce problemi çözebilmek için ortada bir problem olduğunu kabullenmek gerekiyor.
İkinci olarakta olaya negatif bakmamak ve olayı anlayıp çözüm aramak gerekiyor.

Negatif insanlar (türk toplumunun%99 kadarı) olayları çözmekten çok "duygusal ve vicdani" reaksiyon göstermeyi severler ve bu duygusallık bir çeşit mental mastürbasyon haline gelir. Olaya pozitif bakmak ve üstesinden gelmeye çalışmak ise insan doğasının güçlü yanıdır. Tarih boyunca bilim ve teknoloji hep zorlukları kolaylaştırma sanatı olmuştur. İlerlemişler ve sürekli gelişim göstermişler. Nice hastalıklara çözüm bulunmuş ve bulunuyor. Teknolojik aletler vs neler yapılmış. Yani bu bir çeşit sorunları aşma ve ilerleme amacının ürünleri.

Problem çözme yeteneği bizim kültürümüzde pek yoktur genellikle duygusal refleksler verilir ve unutulur gider ya da günlük ufak çözümler bulunur.
Ülkede ki problemlerin çoğunun temel sebebi budur derinlemesine incelenmez ve çözümler için emek sarfedilmez çünkü bu ZOR bir iş.

Türk erkeğinin edinmesi gereken ilk şeylerden birisi zırlamayı ağlamayı negatifliği kaderciliği bırakıp "gelişime" odaklanmasıdır. Benim gördüğüm şey mesela erkeğin hayatı bok gibi ama asla harekete geçip bişeyler yapmıyor gelişmiyor ve şikayet ederek ölüyor. Türkiyede insanlar hayatlarından memnun değil ve daha iyisini yapmaya da uğraşmıyor. Eldekiyle de yetinmiyor hem daha fazlasını istiyor hem de hiç bişey yapmak istemiyor.  Yani ben en iyisini hak ettiğim için o şeyler bana gelmeli tarzı bir inanç var ancak hayat öyle değildir gerçeklik tamamen farklıdır ve hayalperestleri üzer.

Erkek olarak hayatını DUYGULARININ kontrolüne bırakırsan ve türkiyede ki iğrenç "ARABESK" kültürü içerisinde yok olur gidersin. Hayat asla ego ve duyguların yönetimine bırakılamaz. Kontrol saf aklınızla sizde olmalıdır. Yani sürekli problemlerle karşılaşıp çözümler bulmalısınız. Paranız mı yok daha iyi nasıl para kazanılacağının yollarını öğren ve para kazanmaya başla. Tabiki bu bir süreç asla sonu olmayacak yani yüzlerce kez başarısızlıkla geçen bir süreç olacak. İnsanların çoğu garantici-sonuç odaklı düşünüyor. Para kazanmanın sihirli bir yolu yok tamamen değişen koşullara uyum sağlayıp fırsatları görüp değerlendirebilmekle ilgili. Hiç bir blog yazısı,kitap,video sizi zengin yapamaz ama siz kendiniz hayatınızı daha çok para kazanmaya odaklayabilirsiniz.

Kadınlarla ilişkilerde aynı prensipte yani adam zırlıyor ağlıyor depresif konuşuyor ya da hayalperest takılıyor. Asla gerçekçi pozitif olamıyor. Sihirli haplar arıyor ama öyle bişey yok. Egosu reddedilmeyi kaldıramıyor ve onay arıyor kadınlardan. Kadınlardan onun egosunu ve erkekliğini onaylamasına delicesine ihtiyaç duyuyor. Basitçe problemi tespit et , bilgi edin ve çöz mantığına sahip olamıyor.

Problem = ilişkilerde başarısızlık,parasızlık, x konusunda kötü olmak

Konu hakkında bilgi edin= iş alanları, pick up, müzik aleti nasıl çalınır, yemek nasıl yapılır vs

Problemi çöz= İşe gir, kadınlara yaklaş niyetini belli et, yemek malzemeleri al yemek yap vs

Erkek hayatını pratik şekle getirmek istiyorsa sürekli çözümler üretmek zorundadır. Bunların bazıları ;

-Yemek yapmayı bilmiyorsan öğren yüzlerce video var her yemek hakkında sonra da başka mutfakları öğren. 1 yılda iyi seviyeye gelinir ve ömür boyu yeni lezzetler öğrenilmeye keşfedilmeye devam edilir.

-Kiloluysan diyet ve spor yap. 1-2 yılda vücudun düzelir. Spor sonuç değildir süreçtir yani bırakırsan sporu tekrar göt göbek salarsın bu kadar basit.

-Kötü giyiniyorsan erkek stil bloglarını,videolarını takip et. Yeni kuyafetleri zamanla(parana göre) al. Daha iyi kombine yapmaya başlarsın. Bu da zaman istiyor ilk önce basit öğelerden başlanır sonra ilerler yani sonu yok, yeni modadan parçalar, yeni zevkler,yeni renkler dahil olacaktır yani gardırop canlı kalacaktır asla sonu yok sevmeniz önemli.

-Kendine zevkler edinmek önemli. İlla uç aksiyon sporları olacak diye bişey yok. Ne bileyim işte pazar akşamları 9 da oturup film izlemek, ufak alışverişler,tatlı yapmak veya satın alıp yemek vs (hobileri söylememe gerek yok herkes söylüyor bende 75737372 defa söyledim.)

Erkek olarak duyguların kontrolde olmalı bu açıdan stoacı felsefeyi severim. Mesela değiştiremeyeceğin şeyler için EDİŞELENMEYİ ve ÜZÜLMEYİ bırakmalısın. Diyelim ki aşırı çirkinsin ve hergün kendine bakıp kahrolup üzülüp adaletsizliğe isyan ediyorsun ve ömrün böylece geçiyor.Bunu düzeltme şansında yok (estetik bile kurtaramaz durumda olduğunu varsaydım). Oturup zırlamak bişeyi değiştirmez yani hayatın boşa gider ancak kabullenip hayatını daha güzel yaşamakta bir seçenek.Sonuçta 1 hayatımız var ve onu olabildiğince güzelleştirmeliyiz.Hayatı güzelleştirmek kolaylaştırmak varken acı ıstırap niye?

Sorunları çözmek bir süreç asla sorunlar bitmeyecek eğer biterse hayat sıkıcılaşmaya başlar.
Asla da kolaylaşmayacak yani zorluğa alışmak gerekiyor.Burada erkeğin sonsuz bir pozitifliğe ve mükemmel bir iç diyaloğa ihtiyacı var. Kendinizi asla sabote etmeyin.Kendinizi küçümsemeyin ve çözmeye odaklanın. Çözüm bazen yıllar alabilir bir haftada hiç bir şey çözülmez. Birisinin gelip sorunları çözüp sizin hayatınızı kurtarıp güzelleştireceğine de inanmayın. Bu aptalca beklentidir. Asla kaderci olmayın. Proaktif bir erkek olun ki en azından çabalayın bişeyler için. Rekabet hayatın kanunudur. kazanmakta ve kaybetmekte doğaldır herkes hayatın her alanında her zaman kazanmıyor.

Problem çözücü erkek iyi bilir ki çevrede ki insanlar sürekli saçma salak konuşurlar. Asla ciddiye alınmamalı ve reaksiyon verilmemelidir. Yapıcı pozitif eleştiri ve yol göstermelere dikkat edilmeli ancak türk tipi negatiflikten kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun atom bombası etkisinde bişey bu😂

Sorunları çözmek demek sürekli sorunlarla boğuşan sıkıcı mücadeleci adam anlamına gelmesin. Hayatı ufak ve yerine göre büyük zevklerle donatmak erkeğin amaçlarından birisi olmalıdır. İlla mutlu olmak için lüks bir yatta 10 tane seksi hatunla parti yapıyor olmanıza gerek yok. yerine göre oturup manzarası güzel yerde çay içmekten de zevk almalısınız. Büyük beklentiler üzer. Yani sonuç odaklı bir insan olmaktan çok sürece odaklı olmalısınız. sonuca takıntılı bir insan çok zor mutlu olur çünkü amaçları hep sonuçta bulunmaktır süreç onu gerer ve zevk alamaz.

Erkek açısından çok hedonist bir hayatı tavsiye etmem bazı kişisel zevklerde olmalıdır. Yaşamın Pratik Gücü tarihte ki tüm felsefi sistemleri incelemiş ve genel olarak fiziksel zevklerle entellektüel zevklerin orasında bir dengeyi altın oran olarak bulmuştur. Yani felsefem pratik ve dengelidir aşırılıklara yer yok. Bu blog sizi am peşinde koşan beyinsiz bir abaza zombi yapmayı amaçlamıyor sadece daha iyi olmanızı ve bu sürecin asla bitmeyeceğinizi bilmenizi istiyor.

problemleri sadece kendi hayatın için çöz kadınlara provider olarak görünme kadınların problemlerini de çözme. Asla maddi yardım, duygusal yatırım vs tipik provider erkek davranışıdır. Koruma kollama sahiplenme sadece eğlenceye odaklan sıkıntılarını dinlemek sıkıcı ve aptalca. Kadın kendi sorunlarını kendisi çözsün bir am için sıkıntı strese değmez. Sadece kendi hayatını güzelleştir kendine yatırım yap.

Son olarak problemleri çöz ;)

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)