Erkeklerin Gardrobunda Bulunması Gerekenler Kıyafetler

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1
Çeşitlilik ve zevkin bir arada bulunduğu bir gardrop oluşturmak biraz zaman bayağı da para alacak bir iş olsada bir kaç yıl içerisinde bu açıdan zengin bir gardrop oluşturabilirsiniz. Pahalıya kaçmanız gereken şeyler bence; ayakkabı,parfüm ve güneş gözlüğü olabilir ötesi için pahalıya kaçmak anlamsız.

Benim gördüğüm kadarıyla biz Türk erkekleri çok uzun boylu değiliz, ayrıca bacak boyumuzda genetik olarak kısa. Bu ise kısa bacak boyunun kişiyi olduğundan daha kısa göstermesine neden oluyor. O yüzden tavsiyelerim kendi kusurlarınızı kapatmanız ve karizmatik olmanız için ciddi tavsiyeler içericektir. Saçma sapan moda yazılarından ziyade uzun zamandır mağazaları keşfetmemin getirdiği bir farkındalıktır.

Öncelikle ilk almanız gereken;

1. SİYAH PANTOLON



Siyah pantolunu jean almanızı tavsiye etmem. Kaliteli bir keten hem rengi koruyacaktır hem de daha rahat olacaktır. Siyah pantolon bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir.

Bacak boyu kısa olanlar asla yırtık ve izli kot almasınlar çünkü daha da kısa gösteriyor.

2. Basic Tişörtler
Siyah ve beyaz tişörtlerden bolca alın çünkü hem duruşları daha iyi hem de normal günde daha şık duruyorlar. Giyim kombininizi geniş tutmanız açısından siyah ve beyaz tişört iyidir.

Baskılı tişörtü asla tavsiye etmem görüntü olarak iyi durmuyor. Birazcık giyimden anlayan erkek baskılı-yazılı tişört almıyor. Basic bir siyah tişörtün üzerine gömlek,ceket,deri ceket, bomber ceket vs giyerek ortalama üzeri şıklığa ulaşırsınız. Asla polyester karışık almayın. Etiketi inceleyin ve %100 pamuk alın. Polyester sizi terletir ve vücudunuz hava almaz.

3. Basic Gömlekler
Basic gömlekler gayet karizmatik ve iyidir. Gömlek her zaman tişörtten iyidir ve şıktır.
Sade ve fit gömlekleri alın ve polyester karışıklardan uzak durun. Pamuk olsun gömlekleriniz %100.

Bu kıyafetleri alırken tişörtleri 15-25 tl bandında %100 pamuk alın. Asla pahalıya gitmeyin tavsiye etmem.

Not1: Polo yaka tişörtleri tavsiye etmiyorum. Birinci sebebi yakaları çoğunun dik değil ve geniş omuzlu değilseniz özensiz duruyor. Ayrıca birazda emekli ve orta yaş tişörtü. Yeni nesil baskılılar fena değil onlar belki alınabilir.

Gömlekleri de 50-100 fiyat bandında alın. Her şey pahalandığı için ufak şeyleri bile bir araya getirmeniz zaman alacaktır ama yinede yatırım yapmanıza değer.

Kötü giyinmek Tanrının affetmeyeceği en büyük günahtır.

4. Kareli Gömlek
Kareli gömlek her ne kadar mühendis kıyafeti olarak görülsede bizim açımızdan çok önemli bir kıyafettir çünkü stil tamamlayıcımız olacak. Kat kat giyinme felsefesinin önemli bir itemidir. Çoğu zaman asla gömleği tek giymeyin. Tişört üzerine giymek daha iyi olacaktır. 

Akşamları tişört üzerine giymek ve kışları deri ceketin altına giymek sizi daha özenli gösterecektir.

Gömleği biraz kalın olanlardan alın, ekose gömlek almayın, fit olmayan almayın. Pamuk oranı %100 olanlardan alın.

5. Deri Ceket
Biker deri ceketi kesinlikle deneyin eğer yakışıyorsa kesinlikle alın. Bu kendini belli eden özel bir parçadır. Beyaz ve siyah tişörtle her gün karizmatik ve imaj sahibi olabilirsiniz.

Eğer biker tarz yakışmadıysa bomber tarz deri ceket alın.
Ben ikisinden de aldım. Size kalmış yakışanlardan birisini alın. Kaba duran ve yakası bu ikisinin dışında olanları almayın.

6. Denim Ceket(Kot Ceket)

Eğer ilk denim ceketinizi alacaksanız koyu tonları öneririm ama siyahdan ziyade koyu mavi olmalı. Siyah ve açık renk denim ceketler biraz daha detaylı kıyafetler. Klasik ve asla modası geçmeyen sade bir denim ceket alın. 

Siyah denim ceket bence koyu maviden daha kötü, açık renk ise daha çok spor giyim parçası kişisine göre yakışıyor. 

Not2: Kot pantolon üzerine kot ceket giymeyin. Siyah pantolon üzerine giyilmesi makuldür ve doğrudur .

7. Blazer Ceket
Biraz daha şık ve sade olayım diyorsanı blazer ceket burada çok önemli bir parça. Tarzınıza uyuyorsa kesinlikle siyah,gri ve lacivert tonlarında blazer ceket alın. Tek veya iki düğmeli olsun. Alt düğme asla iliklenmez kuraldır. Ayrıca kolunda falan yaması olanlardan almayın. 
Gri şık ve karizmatik bir seçim olabilir sizin için. Fit olmasına çok dikket edin.

8. Bomber Ceket
Dolabınızda en az 1 tane bulunması gerekenlerden. Bomber ceketlerde fazlasıyla güzel duruyor. O yüzden bulundurun. İlk kez alıyorsanız siyah iyidir ama siyah varsa farklı renkleriyle tarzınızı özelleştirebilirsiniz. 


9. Ayakkabı
Türkiyede ayakkabı pahalı o yüzden insanların çok ayakkabısı olamıyor. Aynı ayakkabıyı her gün giyen bir ülkeyiz...

Ayakkabı tavsiyem beyaz ve siyah bir sneaker. Bir tane siyah bot ve siyah klasik ayakkabıdır.
İnstagramda erkek stil sayfası takip ediyorsanız görürsünüz %80 beyaz sneaker giyiyorlar çünkü tam bir stil itemidir. Temiz bakın ve şık olun.


Siyah koşu ayakkabısı da alabilirsiniz gayet şık ve sportif görünüm veriyor temiz baktığınız müddetçe.

Siyah chealse botlar iyidir tarzdır. Her giyime uyum sağlar. Bu tarzı sevmediyseniz bu botlardan alın. Kotla çok iyi duruyorlar.

Bot ayrıca önemli çünkü erkeksiliği yüksek bir kıyafet.

Diğer tavsiyelerim;

Kot pantolonlarınızı slim-skinny fit alın ama çok dar olmasın. Koyu renkler iyidir.

Kemerinizi siyah veya kahverengi alın tarzınıza kalmış. Özel bir önerim yok. Sadece kibar bir kemer olsun tokası büyükler iyi değil. Ayrıca alırken size'ına bakın çok uzunlardan almayın.

Çoraplarınız düz siyah olması iyidir. Toplu alın.

İç çamaşırınız size kalmış. Boxerları ben siyah tercih ediyorum. Atlet giymiyorum ama siz giyiyorsanız kaliteli alın. Bir iki beyaz gerisini gri ve siyah alın.

Parfümler çok pahalı artık. O yüzden dolma parfüm alın, paranız varsa orjinal alın. Dolma parfümlerinde kalitelisini alın çok ucuza kaçmayın sonra alerji ve diğer sorunlarla karşılaşırsınız.

Saatler de fiyatı yüksek bir diğer şey. Kaliteli bir saat almanızdan yanayım biraz paraya kıyın.

Kolyeleriniz imitasyon almayın, rengi solar ve kararır. Kaşınma yapar. Çelik alın veya gümüş alın.

Bilekliklerinizi de doğal taş alın ki rengi solmasın.

Uzun paltoları önermem eğer boyunuz uzun değilse.

Paranızı iyi kullanın boş şeylere harcamayon. Bir iki yıla bu bahsettiklerimin hepsine sahip olursunuz. Hem çoğunu pahalı almanıza gerek yok.
Yavaş yavaş oluşturabilirsiniz.

Tavsiyelerimde genel olarak dış giyime çok önem verdim çünkü kat kat giyinmek ortalama adamı karizmatik yapıyor. Zaten fit vücut ve yakışıklı yüze sahipseniz bu kadar dikkatli olmanıza gerek yok.

Basit şeylerin üzerine iyi şeyler giyinmek = Tarz, karizma ve çekicilik. O yüzden koyu kot, beyaz-gri-siyah tişört üzerine çeşitli ceket ve gömlekler. Artık ortalama üzeri bir erkeksiniz. Hayatınızda bol şans ve kendinize çok dikkat edin dostlarım. Kendiniz için yaşayın



Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum Gönder