Yüksek Enerji

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2
Yüksek enerjili erkekler dünyayı yönetiyor, düşük enerjili erkekler ise onlar için çalışıyor.

Yüksek enerjiye sahip olmak bir erkek için hayati öneme sahiptir. Enerji olmadan iş hayatında başarılı olmak, kadınlarla ilişkilerde iyi olmak ve ilgi alanlarınızda gelişmek mümkün değildir. Bir erkeğin çok yüksek miktarda enerjiye ihtiyacı vardır ve bu olmadan başarılı olamaz. Para kazanmak ciddi enerjiye mal olur, kadınlarla tanışmak ve flört etmek enerji ister  ve kendini geliştirmek ciddi bir enerji gerektirir. Bir erkeğin spor yapması, kendini geliştirmesi, yeni kadınlarla tanışması ve diğer şeyleri yapabilmesi için yüksek enerjili olması şarttır.

Şimdi ise yüksek enerjiyi sağlayan şeyleri inceleyelim.

    Uyku

    Uyumadığın zaman kendini çok kötü hissedersin ve sürekli uykun gelir. Gün boyu yorgun ve bitkinsindir. Dengeni daha zor sağlarsın, enerjin düşüktür, sakarlıklar yaparsın ve dikkatini bir şeye odaklayamazsın. Bu açıdan yüksek enerjili olmak için günde 8 saat uyumak gerekiyor. Uyku kalitesi de süre kadar önemli. Odanızın yeterli karanlığa sahip olmasına ve yatağınızın daha kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. İyi uyursanız sabah dinç ve enerjik uyanırsınız. Hayatla mücadeleniz ve gerekli diğer şeyler için enerjiniz olur. Bu açıdan 8 saat uyumaya dikkat etmelisiniz. 

    Erken uyanmakta fazlasıyla önemlidir. 

    Hayatla olan savaş sabahın erken saatlerinde kazanılır. -David Goggins

    Sabah 7-9 arasında uyanmak bu açıdan idealdir. Fazla geç uyanmak güneşin verimli saatlerini çöpe atmak ve zamanını boşa harcamak demektir. Bu açıdan erken uyanmaya dikkat et.




    Sağlıklı Beslenme ve Diyet

    Ne yersen ona dönüşürsün.

    Yediğin besinlerin sana enerji vermesi gerekiyor ve bunu sağlıklı besinlerle yapabilirsin. Ağır yağlı ve fast food gıdaların vücuda ciddi zararları vardır. Midene ağır gelir ve sindirim problemleri yaşamaya başlarsın. Bu ise enerjini düşürecek şeylerdir. En enerjik insanlar fast food tüketenler değil sağlıklı beslenenlerdir. Her ne kadar fast food gıdalara evrimsel zaafımız olsa da olabildiğince tüketmemek gerekiyor. Yağ, tuz ve şeker bizim lezzet algımızın bir hack'i gibidir. Fast foodları lezzetli yapan şeyde tam olarak yağlı ve tuzlu olmalarıdır. 

    Protein ağırlıklı beslenmek, sebze tüketmek ve günde 3 litre su içmek çok önemlidir. Vücudunu iyi beslersen vücudunda sana gün boyu yetecek enerjiyi sağlayacaktır. Konu ne olursa olsun asla beslenme düzeninden taviz verme. İyi beslenmek seni süper hissettirecektir.

    Vitamin ve Mineraller

    Vücudunuzda herhangi bir vitamin eksikliği varsa bu sizin düşük enerjiye sahip olmanıza yol açabilir. Kendinizi halsiz, depresif ve yorgun hissedebilirsiniz. Türkiye'de genellikle insanlar D ve B vitaminlerinin eksikliğini çekiyorlar. D vitamini bir erkeğin testosteron seviyesinin artışında, bağışıklığında ve genel olarak ruh halinde çok etkili. Uzun zamandır D vitamini takviyesi kullanıyorum ve hasta olduğumu bile hatırlamam. B vitamini biraz riskli bir vitamin ve kan tahlili yaptırıp doktor tavsiyesiyle kullanmalısınız. Ben kan tahlillerimi yaptırıyorum ve ona göre hareket ediyorum. Gerekirse Magnezyum, kalsiyom veya çinko destekleri gibi şeyleri de almak önemli olacaktır. Yüksek enerji için vücudunuzun her şeyi alması ve en üstün performansı göstermesi gerekmektedir.

    Pozitif Müzikler

    Dinlediğimiz müzikler genel ruh halimize büyük etki ederler. Eğer gün boyu enerjik ve pozitif müzikler dinliyorsan bu sana hayatla mücadelende enerji verecektir. Daha iyi hissedeceksin ve motivasyonun artacaktır. Ağırlık kaldırırken pozitif müzik dinlemek sizin performansınızı arttırıyor. Bir erkek depresif müzikler dinliyorsa kendine büyük kötülük yapıyor demektir. Bu müzikler sizin tüm enerjinizi sömürür ve depresif hale gelirsiniz. Gereksiz duygusal krizler ve dertlenme ile isyan ederek yaşarsınız. Bu açıdan pozitif müzikler dinlemek çok önemlidir.

    İyimser Olmak

    İyimser bir erkek hayatla her zaman daha iyi mücadele eder. Her zaman daha neşeli ve enerjik olur. Her şeyin iyiye gideceğine inandığı için motivasyonu yüksektir ve daha iyisini başarmaya çabalar. Karamsar bir erkek ise şikayet edip sızlanacaktır bu yüzden asla harekete geçemeyecektir. Her şeyi kötü görecek ve hiçbir aksiyon alamayacaktır. İyimser olmak mental bir güçtür. İyiyi düşünen her zaman başarmanın bir yolunu bulacaktır.

    Spor Yapmak

    Spor yapmak yüksek enerji için temel gerekliliklerden birisidir. Testosteron seviyenizi ve genel dinçliğinizi arttıracaktır. Kan dolaşımını hızlandırması ve kaslarınızı çalıştırması enerjinizi arttırır. Spor sonrası kendimi kurşun geçirmez gibi hissediyorum. Spor yapan insanlarda genel olarak yorulmuyor ve gün boyu enerjik kalıyorlar. Bu açıdan her erkeğin spor yapması ve en kötü günde belirli bir süre yürümesi gerekiyor. Fiziksel aktivite halinde olmak genel dinçliği olumlu etkiliyor.

    Kahve İçmek

    Kafein, yüksek enerjiye sahip olmanın önemli parçalarından birisidir. Her sabah kahve içerim ve işlerime daha iyi odaklanıyorum. Zihnim daha iyi çalışıyor ve daha odaklı oluyorum. Enerjim yükseliyor ve yapmam gereken her şeyi hızlıca hallediyorum. Enerji içeceklerinin de içinde yüksek oranda kafein var ancak kahve daha sağlıklı hem antioksidanları içeriyor hem de kalorisi yok. Eğer enerji içeceği de tüketecekseniz şekersiz olanları tercih edin böylece kilo almamış olursunuz.

    Son Sözler

    Bir erkeğin her anlamda enerjik olması gerekiyor. Çevremde gördüğüm pek çok erkek düşük enerjili ve depresyonda. Bu erkeklerin iş, aşk ve sağlıkları kötüye gidiyor. Kariyer hedeflerini başaramıyorlar, kadınlardan çekiniyorlar ve genel sağlıkları olumsuz oluyor. Nerede başarılı bir erkek görsem o kişinin çok yüksek enerjiye sahip olduğunu görüyorum. Bir erkeğin enerjiyle gözleri parlamalı ve hayata tutkuyla sarılmalı. Enerji her şeydir ve her başarınız için yüksek miktarda enerji gerekiyor. Kadınlarla ilişkilerde başarılı olmakta enerji seviyenizle doğrudan alakalı. Yüksek enerjili erkekler daha çok seks yapıyor ve kadınlar tarafından daha çekici bulunuyor.

    Yorum Gönder

    2Yorumlar

    1. 3 yıllık sevgilim bana yeteri kadar enerji vermiyor. Sürekli donuk, keyifsiz, kafası karışık. 3 yıl nasıl olduysa tolere ettim fakat dayanma gücüm azalıyor. Enerji emen bir kadınla sırf mazi var diye devam edilir mi? Bunun dışında pek de bir kusuru yok aslında

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Durumunu gayet iyi anlıyorum açıkçası sizinkisi toksik bir ilişkiye dönüşmüş ve tahammül edememen normal. Hatun sana sürekli dert ve sıkıntı yansıtıyorsa artık bunalırsın. Özgürlük ve macera aramak istersin. Ancak ayrılmakta zordur öyle hemen başlamadığı gibi hemen de ayrılamazsın. Ayrılmak bile aylar sürer aşama aşama azalarak biter. İşin zor açıkçası toksik ilişki erkeği tüketir, sen kendini geri çektikçe bu sefer kızda kafayı sende bozar ayrılma süreci de uzar da uzar.

        Sil
    Yorum Gönder