Beta Erkeklerin 5 Karakteristik Özelliği

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''beta erkeklerin 5 karakteristik özelliğini'' anlatacağım. Bu özellikler birçok erkekte otomatik bulunuyor, bazılarına toplum tarafından dayatılıyor ve bazıları da bu tür şeyleri içselleştiriyor. Bunların sonucu olarak da beta davranışlar denilen bir dizi düşük değerli davranış zincirini erkeklerde görüyoruz. Bu tür davranışları kendinde bulundurmaman, bu tür eğilimlerini törpülemen ve değiştirmen gerekebilir.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    BETA ERKEK ÖZELLİKLERİ

    1. Onay Aramak

    Onay arama eğilimleri temelde kadının seni beğenmesini, övmesini ve kabul etmesini beklemektir. Flört etme süreci açıkçası bir sürü ortak kabulle ilerler ve kadının da birçok şeye istekli olması gerekir. Bu açıdan da erkeğin kadının bir çeşit onayını veya rızasını araması mantıklı gözükebilir ancak öyle değildir. Onay aramak hiçte iyi gözükmez ve kadınların senden soğumasına yol açar. Onay arayan erkek kendine güvenmiyordur, kendisini değerli görmüyor ve kadını üstün görüyordur. Bu açıdan kadını mutlu etmeye ve onun her şeyde onayını aramaya çalışır. Sürekli kendisinin onaylanmasını bekler çünkü açıkçası diğer erkeklere karşı güzel bir kadının gözünde zafer kazanmak ister. Bu açıdan kadının onayı onun için çok önemlidir. Bu beta eğilim erkeklerin %90 kadarında bulunuyor. Pek çok erkek egosundan dolayı bunu reddetse de güzel kadınların yanındaki davranışlarında bunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Bir adamın beta olup olmadığını anlamanın en kolay yolu budur. Bütün çakma alfaların nasıl kolpacı olduğunu güzel bir kadından nasıl onay aradıklarında görebilirsiniz.

    Onay aramak temelde çok derinlere işlemiş bir davranıştır. Oyunda bu eğilimleri törpülemek ve betayı adam etmek bir hayli zordur çünkü bilinçaltı seviyesinde bu davranışlar kendisini gösterir. Temelde kadını rahatsız etmek istemeyen bir erkek aslında bir şekilde şansını deneyerek de bir şeyler yapmış olmak ister. Bu açıdan fazla kibar ve sahte davranışlarla oyun kurgular. Oyunda orta seviyeye gelmiş birçok erkekte de bu durum vardır. Tanışmada onay ararlar, sohbet için onay ararlar ve buluşmak için onay ararlar. Bu durum aslında erkeğin %100 özgüvende olmadığını ve kendine inanmadığını gösterir. Bu ise ''düşük öz-değerle'' alakalı bir problemdir. Kendini değerli görmüyorsan yani bilinçaltında bunu içselleştirmemişsen bu sorunu hep yaşarsın. Bu bir işçinin patrondan kendisini daha aşağıda görmesi gibidir, kendisini daha değersiz-önemsiz hissetmesi gibidir. Eğer sen kendini kadından daha değersiz görüyorsan o zaman bu onay arama davranışında bulunmaya başlarsın. Güçsüz bir çerçeven olur ve kadının dünyasına kapılırsın. Kendi inanç sistemin ve gerçekliğin yıkılır. Onay aradığın kadının yedek listesindeki bir beta olursun ve onun çerçevesinde gittikçe aşağı hissetmeye başlarsın. O yüzden onay aramaktan vazgeçmelisin.

    Kadınlarla ilişkilerdeki doğru çerçeve ''ben ödülüm ve değerliyim'' yaklaşımının içselleşmesidir. Bu inancı içselleştireceksin o yüzden içsel oyunun çok önemli. Eğer sen önemli ve değerli olduğunu biliyorsan kadınlarla her yerde ve her şekilde tanışırsın. Kolayca etkilemeye başlarsın hem de hiç onay aramazsın çünkü kendini biliyorsundur.

    Beta erkek beyni; ''ben sana vermek çiçek sen vermek bana''


    2. İyi Davranarak Arzu Yaratmaya Çalışmak

    Beta erkeklere dair en önemli nokta bu erkeklerin bir çeşit strateji izlemeleridir. Kadına iyi davranarak, onun için karşılıksız iyilikler yaparak bir çeşit minnet duygusu oluşturmaya çalışırlar. Onun ödevini yapmakla başlar, çeşitli şeyler almak, onun işlerini halletmek diye gider. Sürekli ilgi ve alaka göstererek aslında kendisini seçmesini bekler. Beta erkeğin kadına verdiği mesaj şudur; ''bak ne kadar da iyi bir erkeğim beni seç, hadi beni seçsene''. Ancak kadının beta erkeğimizi seçmesi nadir olan bir durumdur. Kadınlar betaları yedek listesine alarak bekletir çünkü ortalama bir kadının bile etrafı bu tür betalarla doludur kadın hangi birisini seçsin? O yüzden yedek listesinde ve arkadaş konumunda bekler durur beta erkeğimiz.

    İyi davranmak arzu ve minnet yaratmaz. Bunlar kullanılarak arzunun pazarlığı yapılmaz. Kadına ne kadar iyilik yaparsan yap bu içgüdüsel bir çekim yaratmaz. Eğer beta konumuna düşmüşsen o kadını etkilemen de neredeyse imkansızlaşır çünkü kadının beyninde bir kategoriye girmişsindir. Bu açıdan seni potansiyel sevgili olarak görmez. Seni hayallerindeki ideal erkek olarak görmez. Sen iyilikleri gündeme getirirsen de ''yapmasaydın, zorla mı yaptırdık?'' cevabını vererek yol verir. Bu açıdan iyi davranmak bir beta hatasıdır. Bu kadınlara kötü davranın demek değil. Bir flört sürecinde bile yatırım belirli oranlarda kalmalıdır eğer sen aşırı yatırım yapıyorsan, yapmayacaksın. Bu dünyada hiçbir şey karşılıksız yapılmaz. O yüzden de ilişki dinamiklerine hakim olacaksın en önemlisi ise doğru teknikleri bileceksin. İyilik yap ve kenarda bekle türünden bir beta erkek olursan sonuç alamazsın. Kadınların yattığı adam değil, kenardan izleyen adam olursun.

    3. Kaybetmekten Korkan Taraf Olmak

    Her ilişki bir çeşit gizli güç dengeleri içerir ve bir taraf diğerinden daha değerlidir. Her zaman bir taraf kaybetmekten daha çok korkar ve bu korkunun getirdiği panik davranışları yapar. Beta erkekler genellikle kadını daha değerli gördüğünden onu kaybetmekten korkar. Bu açıdan da sürekli memnun etmeye çalışan bir yönde gider ya da kadını kıskanmaya pasif-agresif davranışlarda bulunmaya başlar. Kadını kaybetmekten korktuğu için ve henüz kadını elde edemediği için risk almak istemez. O en garanti yollardan sonuca gitmeye çalışır çünkü henüz tek kadın için çok efor harcamıştır. O kadına efor harcadıkça onu özel ve kendisi için en uygun kadın olarak görmeye başlar. Bu süreç hep böyle devam eder ve beta erkeğimiz ne kadar korkarsa korksun sonunda korktuğu başına gelir hatunu başkası kapar. Hamle yapmaktan çekinmenin sonucu budur.

    4. Muhtaçlık

    Beta davranışların temelinde muhtaçlık duygusu vardır. Bu muhtaçlık kendisini duygusal ve cinsel olarak gösterir. Çoğu erkek duygusal olarak muhtaçtır. Normal erkeğin hayatında kadın pek yoktur bu açıdan muhtaç olması doğal bir sonuçtur ve muhtaçlık psikolojisi gittikçe derinleşir. Bir kadının kendisine biraz ilgi bile göstermesi o kadına aşırı bağlanmasına yol açar. Sonuçta bir şey kıtsa senin için değerlidir ve kaybetmek istemezsin. Kadınları en çok iten şeylerden birisi ''muhtaçlıktır'' çünkü muhtaç erkeğe tahammül etmek zordur. Muhtaç beta erkek sürekli kadına ilgi gösterir, bunaltır, ilişki dilenir ve çeşitli iyiliklerle minnet borcu yaratmaya çalışır. Tüm bunları belirli bir sosyal nezakette yaptığı içinde kadın tarafından yedek listesinde tutulur. Kadınlar, ilgiyi sever ve bu tür betaların ilgisi kadınlar için önemlidir ancak kadın bunu çokta bir şey vermeden elde etmeyi sever. Bu açıdan betaları birer uydu gibi yörüngesinde tutarak ilgi sömürüsünde bulunur. Bu betalardan maddi durumu iyi olanları da kullanırlar. Sonuç olarak sen kendini kullandırırsan kadınlarda kullanır. Sen eşek olmaya meraklıysan sırtına binen de çok olur. 

    Muhtaçlıkla ilgili durum temelde bir paradoks içerir. Bir erkek doğal olarak bolluktaysa yani etrafında kadın çoksa gittikçe alfa-umursamaz davranışları içselleştirir ancak çoğu erkek için bu seçenek mümkün değildir. Doğal avantajlı ve çeşitli doğru davranışları bir şekilde erken yaşta öğrenmiş erkekler bu bolluğu yaşar. Mesela lisede bir sürü kızla yatan erkekler varken, üniversiteyi bakir bitiren adamlar var. Bu açıdan bolluk beklemek anlamsızdır çünkü bolluk bir sonuçtur. Sen muhtaçlık psikolojisinden kurtulacaksın. Hayatında hiç kadın olmasa bile alfa davranışlar gösterebilmen gerekiyor. Bu paradokstan çıkmanın yolu davranışsal değişimdir, betalığı bırak bolluğa merhaba de.

    5. Pasiflik ve Kararsızlık

    Bir ilişkide liderlik yapmak ve kadını yönlendirmek basit bir şey gibi gözükebilir ama değildir. Erkeğin kendine güvenmesi, ayaklarının yere sağlam basması, tecrübe kazanması ve bazı şeyleri anlaması gerekir. Bu açıdan da kendisiyle aynı yaştaki kadınları etkilemekte pek çok erkek zorluk çeker. Genelde yaş farkı erkeğin avantajına gelir. Genelde pasif betalar bile kendinden daha küçük yaştaki kadınları yönetebilecek beceride oluyor ama yaşıtı kadınlara karşı yetersiz kalıyor. Pasifliğin sebebi hayat tecrübesi ve deneyim eksikliğinden kaynaklanıyor. Hayatı yaşamadığın zaman ne yapıp yapmayacağını bilemiyorsun. Basit şeylerden kompleks şeylere kadar kadına liderlik edemiyorsun. Hangi mekana gideceğinizi, ne yiyeceğinizi ve çeşitli şeylerdeki kararları alamıyorsun. Beta erkekler kadınların yanında da pasif ve çekingen kalıyor. Zamanla alıştıkça bir çeşit sosyal konfora erişiyor o zaman arkadaşça davranmaya devam ediyorlar ama bu durumların ilişkiye gitmesi nadir oluyor. Betalar sevgili yapamaz demiyorum gayette yapabilir ama bu stratejilerin başarı oranı düşük ve olası ilişkilerde mutsuzluk ihtimali yüksek. Çeşitli evliliklerin boşanmaya gitmesinin sebebi de budur.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)