Küsen Kadının Gönlü Nasıl Alınmalı?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde ilişki dinamikleri içindeki sıklıkla karşılaşılan ancak bu konuda pek tavsiye verilmeyen bir noktaya değineceğim. Bir durumdan, sözden veya olaydan dolayı kadın küsmüşse nasıl gönlü alınmalı? Bu süreç nasıl idare edilmeli ve değerlendirilmelidir? Bunları tek tek ele alarak konuyu inceleyelim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    KÜSEN KADININ GÖNLÜNÜ ALMAK

    1. Kadının Neden Küstüğü Önemlidir

    Bir kadının sana neden küstüğünü net bir şekilde bilmelisin çünkü bu direkt-dolaylı sebeplerden kaynaklanabilir. Mesela kadının doğum günün kutlamayı unutursan bu ciddi bir küslük sebebidir onu önemsemediğini düşünür bu sefer seni çok zorlu bir süreç bekler. Kadın sana soğuk yapacak, tavır koyacak ve sana sinirlenecektir. Bu durum aranızdaki samimiyete göre de değişir ancak yeni sevgili olduğun kadının doğum gününü kutlamayı unutabiliyorsun. Özellikle de birçok kadın bu kutlamayı 00.00 gibi saatlerde direkt bekliyor. Bu durumda unuttuğunda işin fazlasıyla sıkıntıya giriyor.

    Küsme sebebi bazen basit bir şaka da olabilir, bir konuda tartışma kaynaklı da olabilir, hakaret kaynaklı da olabilir. Bir söz verip tutmamanda olabilir. Kadınların küsmesi için çok fazla sebep olabiliyor ve bu durumlar bazı ilişkilerde çok sık olurken, bazılarında daha nadir oluyor. Bazı küslüklerde kadın hemen affetme eğilimi taşırken, bazılarında kadın affetmiyor erkeği baya süründürmek istiyor. Bu açıdan duruma göre çok fazla değişken var. O yüzden durumun ciddiyetini ve kadın tarafından nasıl algılandığını iyi anlamak gerekiyor. Bu tür şeylerde genelde kadının arkadaşları kadına aşırı gaz verdiğinden dolayı küslük süreci uzuyor. Kadınlar bu tür şeyleri hemen birbirlerine anlattıklarından aslında olay dallanıp budaklanıyor.

    küsen kadın, kadının gönlünü almak, trip atan kadın, kadın niye küser, küsen kadına alınacak hediyeler, kadınların küsme nedenleri, küsen kadınla barışmanın yolları


    2. Küslüğü Hemen Çözmek En İyisidir

    Küslüğün nedeni her neyse onu hemen çözmek en iyisidir. Duygular yoğun ve sinirler gergin olsa bile olayın büyümesini engellemen gerekir. Bazen küçük şeyleri o an çözmemek olayın daha büyümesine, eski bazı olayların da dahil edilmesine ve kadının haklı çıkmak için aşırı reaksiyon vermesine yol açabilir. O yüzden o an çözmek ve sorunu çözmeden kadından ayrılmamak mantıklıdır. Mesela bir akşam dışarı çıktınız ancak bir sebepten tartışmaya başladınız, sen haklı olsan bile sayıp sövmeye başladığın an kız ağlamaya da başlayabilir. Bu kadınların bir çeşit kullandığı manipülasyondur ve bunu bilsen bile işe yarar. Neyse bırakacaksın biraz ağlayacak ve sonrasında durumu toparlayacaksın. Kadının orada modunu değiştireceksin. Biraz sarılacaksın, öpeceksin, sakinleştirip sonra birkaç espriyle durumu idare edeceksin. Senden özür dilemeni beklerse de hemen özür dilemekten kaçınacaksın, biraz uğraştırdıktan sonra özür dile. Özür dilemek sorunu genelde çözer eğer haksız olan tarafsan özür dilemek en iyisidir ancak haklıysan da özür dilemen gerekebilir. Burada ki özürleri geçiştirme amaçlı kullanacaksın ve işi dalgaya vuracaksın. Özür dilerimi çok hızlı da söyleyebilirsin, belirsiz söyleyebilirsin. Normalde özür dilemek iyi değildir ve hiç sevmem ancak uzun ilişki dinamiklerinde özür dilemen gereken pek çok durum oluşabiliyor. O yüzden çok büyükten atmamak lazım gerektiğinde özür dileyeceksin. Eğer çok haksız durumdaysan defalarca özür dilemen, hatta hediye alman ve bir süre kadın tarafından süründürülmen olasıdır.

    Haklı durumlar da olsa ilişki tamamen bir haklılık savaşı değildir. Kadınlar duygusal olduğundan haklı olmanın getirdiği güçle kadını kırman veya gerçekleri yüzüne vurman küsmesine yol açabilir. Pek çok zaman dediğimiz şey ''kadınlar çocuk gibidir'' gerçeğini uzun ilişkilerde görürsün. Bu durumda haklılığın aşırı bir anlamı yoktur. Kadın küstüyse ve sana bozuk atıyorsa sen haklı olsan da gönlünü alacaksın. Burada çok fazla bir pişmanlık psikolojisine girmemen gerekiyor. Olayı mizaha vurmanın gücü burada ortaya çıkıyor çünkü hızlıca kadının modunu değiştirirsen işte o zaman sorunda çözülür. Bu açıdan kız arkadaşını iyi tanıman gerekiyor onun küseceği şeylerden kaçınman gerekiyor. Ancak ilişkide her zaman tartışmalar ve uyuşmazlıklar çıkar. Regl döneminde olan kız arkadaşın sana alttan üsten yüklenebilir, saçma dırdır ve palavra testleri canını sıkabilir. Bu açıdan tartışma olur sende sinirlenirsin. Bu durumda gereksiz bir kavga patlak vermiş olacak ancak bu bir çeşit enerji boşalması olarak da kendini çok gösteriyor. Bu durumda kavga aslında kendiliğinden başlayıp bitiyor o yüzden çokta uzatmamak gerekiyor. Hatun yumuşadığında sende dozu azaltacaksın konuyu kapatacaksın. Sorunu her zaman ilk müdahale ile çözmek iyidir pek çok yer ve zamanda bu durum kafanızı rahatlatır.

    Erkek olarak biz mi çözeceğiz? Kadın da özür dilesin? Kadın küsmüşse bende küserim onunla mı uğraşacağım? Bu tür şeyler de haklı serzenişlerdir ancak ilişkiler maalesef böyle çalışmıyor. Uzun ilişkin yoksa ve hayatında pek kadında yoksa bu tür durumlarda atıp tutmak keyiflidir. Hayatta özür dilemem, hayatta yapmam veya şu olmaz bana yapamaz diyen çok adamı kadınlar maymun yapıyor. Yalnızken tahammül etmeyeceğin şeylere evli veya uzun ilişkide olan adamlar tahammül ediyor. Bu açıdan bu durumları uzun ilişkide olan adamlar çok daha iyi anlar, evli olanlar ise hem çok iyi anlar hem de bir dal sigara yakar.


    3. Küslük Sürecini İdare Etmek

    Küslük süreci can sıkıcıdır pek çok zaman saçma sapan sebeplerden küslük ortaya çıkar. Bu sürecin uzaması hoş olmaz ama bazen beklemen gerekir. Senin de sabrın tükenebilir bu açıdan sende bir süre sonra sinirlenip süreci daha da kötü hale getirebilirsin. O yüzden süreçte sakin kalmak, kadın barışmıyorsa da olumsuz iletişim kurmaktan kaçınmalısın. Gereksiz sert yapmaman da ideal olacaktır. Bu süreçte pozitif kalmaya ve espriler yapmaya odaklan. Kadından genel olarak ''komik değilsin'' tarzı şeyler duysan da gülüyorsa olay bitmiştir. Eğer iyi güldürüyorsan ''güldürme beni ya'' gibi şeyler duyarsın. Bu durumda modu yükselen kadın küslüğü azaltacaktır. Seninle barışıp ''yaptığını/dediğini unutmadım'' diyecektir ki gerçekten kadınlar unutmuyor.

    Bu tür küslük süreçlerinde asla 'ayrılık tavsiyesi' vermem. Açıkçası bekara karı boşamak kolay olduğundan herkes hemen 'ayrıl kanka' tavsiyesi verebilir ama bu pratikte anlamsızdır. Bir erkek için bu tür şeyler bir ayrılık sebebi değildir daha çok çözülmesi gerekilen bir sorun gibi gözükür. Benim bakış açımdan ise olağan şeylerdir. Her ilişkide zaman zaman olur o yüzden her boka ayrılık tavsiyesi verenlerin çoğunun ilişkiler üzerine ne tecrübesi ne de bilgisi var. Bu tür tavsiye verenler bir ilişkinin içine düştüğünde kendisi de ayrılamıyor daha kötüsü kadınlar tarafından maymuna çevriliyor. O yüzden küslük demek ayrılık demek değildir. Süreci de iyi yönetmeni öneririm. Fazla öfkelenmekten ve tartışmaktan kaçınman en iyisidir çünkü erkeklerin çoğunun ne kadar sinirle hareket ettiğini biliyorum sonuç olarak en sinirli adamlar en çok özür dilemek zorunda kalan, bir sürü hediye alıp ve yalvaran maymun oluyorlar. O yüzden sinirlerine hakim ol ve mantıkla hareket et sonra aman hocam yandım ben diye gelme.

    Küslük sürecinde kadını tamamen ilgisiz bırakmak açıkçası senin ne kadar haklı olduğuna bakar. Eğer sen haksızsan en azından hatuna günaydın, iyi geceler ve sevgi sözleri içeren mesajlar atabilirsin. Karşılık bekleme, ters yaparsa da gülüp geç bırak sinirli olsun. Ne kadar haksızsan iletişimi o kadar aktif tut, ne kadar haklıysan iletişimi o kadar az kur. Kadın bırak senin süründüğünü düşünsün, onun seni terk edeceğinden korktuğunu düşünsün bu durumu toparlamak için ilgi göstermek zorundasın. 

    Ama hocam bu durum beni beta yapmaz mı? Hani alfalık nerede? Pek çok erkeğin yanlış anladığı konseptlerden birisi bu oluyor. Haksızsan özür dilemek zorundasın, gönlünü almak ve durumu toparlamak zorundasın. Bazen haklı olsan bile bu durum böyledir. Kadınlar senin erkek arkadaşın, emrin altındaki çalışanın ya da adamın değil. Bu açıdan duygusallar ve seninle ilişkisi de duygusal temelli yani bu durumları alfaca idare etmek diye bir şey yok. Hiçbir şekilde umursamayan, aramayan ve sormayan bir moddaysan zaten uzun ilişkide bir yatırımın yok demektir ancak bu durum nadir oluyor. Pek çok erkek için tam tersi geçerlidir. 2 yıllık sevgilisi olan adamın bu umursamazlıkta olması zordur ki olsa bile bu defa yıkıcı ve umursamaz davranışların ilişkiyi bitirir. İyi kadınları hayatında tutamazsın. O yüzden fantezi dünyasında değil gerçek dünyada yaşamak gerekiyor. %100 alfalık diye bir şey yok. İdeal dengesi %60-70 civarında alfalık yapmaktır. O yüzden de gerektiğinde alttan alan davranışlarda bulunacaksın. Kadınlar tahammülünü çabuk tüketebilir ama bu böyledir. Her şeyin iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. 14 şubat günü mesela sevgilinle sarılarak uyumak sana dünyanın en çok huzurunu da verir ama 1 hafta sonra küsüp boş şeylerle de uğraşabilirsiniz. O yüzden ilişkiler kompleks şeyler ama ilişkide olmak pek çok durumda yalnızlıktan iyidir. Yalnızlığın güzel yanları çok olsa da herkes yalnızlıktan kurtulmak için can atar hem de en çok bu durumu sevdiğini söyleyenler...

    4. Hediye Almak Gerekir Mi?

    Kadını kötü küstürmüşsen ve barışmıyorsa hediye alman şart gibi bir duruma gelir. İlişkinize göre bu bir çiçekle başlar, çeşitli ayıcılıklı oyuncaklarla devam eder, parfüm olabilir veya istediği bir şey varsa o olabilir. Bu açıdan bazen hediye almak durumu toparlar. Hediyelerin gücü çok önemlidir.  O yüzden ben erkeklere normal zamanlarda gereksiz hediye almayı hiç önermem. Hediye bana göre 3 durumda alınmalıdır;
    • Doğum günü, sevgililer günü veya yıl dönümü gibi özel günlerde
    • Ödüllendirme amaçlı (sevgilin sana karşı çok iyi, ilgili ve düşünceliyse alabileceğin en iyi hediyeyi almalısın)
    • Küslükleri toparlama amaçlı işte bazen sıçtığın durumlarda bir hediye bin kelimeden etkili olarak durumları toparlar. Bu tür şeyler nice ilişki ve evliliği kurtarmıştır.
    Ancak dikkat edilmesi gerekilen çok önemli bir nokta vardır. Bir kadın seninle küslüğü kullanarak hediye talep etme veya istediğini yaptırma çakallığına sürekli giriyorsa işte o zaman almamalısın. Bu bir alışkanlık haline gelmemeli ve amacı da bu değildir. Senin amacın küslüğü düzeltmek o yüzden aşırı hediyeler olmamalı daha normal hediyeler olmalıdır. En iyi hediyeler her zaman ödüllendirme hediyesi olmalı hem de kadının hiçbir talebi yokken. Genelde erkekler kendisine çok iyi olan ve ilgili olan kadınlara hiçbir şey almazlar ta ki onu kaybedene kadar. Bu açıdan ödüllendirme hediyelerini iyi anlamanız gerekiyor.

    5. Kendini Affettirmek İçin Yapman Gerekenler

    • Tatlı tatlı konuşarak kadının yumuşamasını sağlamaya odaklan ve bunu yaparken kendini çokta suçlu psikolojisine sokma
    • Özür dile ve haklılığa göre özrün daha geçiştirici de olabilir ciddi de olabilir
    • Küslüğe sebep olan şey neyse bir daha olmayacağını söyle. Özellikle hakaret etmişsen bunu söylemeyeceğini belirt. O anlık bir şey olduğunu söylerken ciddi söylemediğini belirt.
    • Haksız tarafsan ilgiyi kesme ve ilgi göstermeye devam et.
    • Mizah ve esprilerle ortamı yumuşat.
    • Sarılma, öpme ve gözlerinin içine bakmak gibi şeylerle gerginliği kır. 
    • Gerekirse hediye al.
    • Küslük sürecini mantıksal idare et ve barışacağınızı bil. Bazen kısa bazen uzun sürer.
    • Küslüğü hemen çözmek en iyisiyken bazen zamana bırakmak en iyisidir.
    • Küslükler ilişkilerin tuzu-biberi gibi çünkü çeşitli kavga-tartışmalar ilişkide negatif enerji boşaltımını sağlar. Hiç bunların olmadığı ilişki yoktur eğer varsa o ilişkide iki taraf arasında duygusal bağ yoktur.
    • Bazen aracı koymak işleri yumuşatmanı sağlar arkadaşlar, bazen ailesi ve bazen de bir kedi.
    • Panik yaparak aşırı acele etme küslüklerinde olağan olduğunu diğer ilişkilerden anla. Aşırı bir kaybetme korkusuna girme.
    • Aldatmışsan işte o zaman barışma süreci aylar süren git gelli bir durum oluşturur. Bazen ilişki biter bazen ise devam eder ama fırtınalı şekilde. Tabi hiçbir zaman eskisi gibi de olmaz. O yüzden bu konu bambaşka bir sorunlara yol açar. Bu makalenin konusu değildir.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Bu site baya iyimiş, yeni yeni keşfettim. Küslükten ayrılığa giden 1 yıllık ikişkim var. Üstelik her gün buluşmamıza rağmen.

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder