Black Pill ve İncel Akımının İncelenmesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''black pill (kara hap-siyah hap) akımı ve incellerden'' bahsedeceğim. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Black pill akımı Amerika'da belki son 7-8 yıldır var ancak gecikmeli olarak da olsa Türkiye'ye de geliyor. Nasıl ki Red pill akımı geldiyse çeşitli akımlarda gelecektir. Bu konulardan pek haberdar olmayan ve ilgilenmeyenler için karmaşık gelebilir ancak işin içinde olanlar kolayca konuları anlayabiliyor.

black pill, kara hap, siyah hap, inceller, inseller


1. Black Pill Nedir?

Black Pill yani kara hap ya da siyah hap, kadınların erkekleri sadece görüntüsüyle çekici bulduğunu iddia eden akımdır. Kadınlar sadece tipe ve boya bakar başka her şey önemsizdir diyen bir ideolojidir. Aslında herkesin bildiği ve haberdar olduğu bir gerçeğin aşırı net şekilde söylenmesinden ibarettir. Black pill yeni hiçbir şey söylemez ve kafası çalışan herkes bazı şeyleri fark eder. Black pill akımı sadece bunu radikalleştirerek ve arkasına bazı bilimsel araştırmaları koyarak bu düşünceyi yaymaya çalışır.

2. Red Pill, Blue Pill, Purple Pill, Black Pill veya White Pill Nedir?

Bir sürü Pill yani hap akımı çıktı açıkçası bu akımların amacı hazır paket bazı bilgilerle-gerçekleri kabul etmekle alakalıdır. Bu fikirlerin çıkış noktası Matrix filmidir. Matrix filminde Morpheus Neo'ya iki seçenek sunar; Kırmızı hapı alırsan acı gerçeklerle tanışırsın, mavi hapı alırsan yalanlarla yaşarsın diye söyler. Bu metafor zamanla Reddit'te popülerleşti ve bu ismi alarak bazı PUA, evrimsel psikoloji ve kişisel gelişimin bir potada sentezlenmesini sağladı. Reddit'te The Red Pill komünitesi vardı ve çok popüler olunca banlandı. Ondan sonra da gittikçe artan şekilde yayılarak bugün kü konumuna geldi. Çok uzun yıllardır bildiğim bir konu ve bu kadar ana medya gündemlerine gelmeleri de ilginçtir.

Red Pill akımı temelde evrimsel psikoloji, PUA ve kişisel gelişim sentezlenmesiydi. PUA'nın popülerlik kaybetmesiyle birlikte Red Pill bu alanı doldurmaya başladı. Daha geniş konular ve daha politik yönler ele alınıyordu. Bu açıdan işin içine teorisyenler dolmaya başladı ve konular ciddi kalite kaybetti. Kırmızı hap pek çok acı gerçeği açıklıyor ve sonrasında kişisel gelişim tavsiyeleriyle birlikte bazı PUA taktiklerini öneriyordu. Kırmızı hapın ilk aşamaları iyiydi ama gittikçe öfkeli gençlerin eline düştü ve fikri yayanların kalitesi düştü.

Blue Pill ise disney ideolojisi aşk masallarıdır. Kadınların direkt efendi erkeğe aşık olacağı ve sonsuza kadar mutlu olunduğu ilişki idealizmidir. İnsan doğasını görmezden gelen ve gerçekçi olmayan yönlere sahip bu ideolojiye pek çok erkek toplum tarafından inandırılmıştır. Bu açıdan kırmızı hap daha çok mavi haplıları gerçeklerle uyandırmaya çalışır.

Purple Pill ise yani mor hap  ise kırmızı ile mavi hapın bir sentezi olarak görülür. Daha çok PUA fikirleri mor haplı olmakla orta yolda kalmakla suçlanır. Bu açıdan biraz kırmızı hap biraz mavi hap karışımıdır. Kırmızı hapın bazı negatif gerçekleri kabul edilmez ve mavi hapın bazı yönleri kabul edilir. Mesela kırmızı hapın kadınların aşırı çıkarcı ve pragmatist olduğu fikirleri tamamen kabul edilmez. Kadınların karaktere de önem verdiği kabul edilir. Bu noktada kırmızı hapla mavi hap sentezlenir. Ben bu sentezi beğeniyorum en azından iki yönü ideal şekilde kapsıyor.

Black Pill ise kırmızı hapın gerçeklerini reddeder. Kırmızı hap kadınların erkek seçimine dair pek çok şey ortaya koymuştur der ancak tip gerçeğini çok önemsememiştir bu açıdan hatalıdır çünkü her şey genetiktir der. Bu açıdan kırmızı hapı bir çeşit mor hap gibi görür ve daha acı nihilist gerçekleri söyler. Black pill'e göre genetik her şeydir ve bu konuda yapabileceğin pekte bir şey yoktur. Bazıları için oyun bitmiştir yani şans yoktur. Bu kişiler Incel (involuntary celibate) yani 'zorunlu bakir' veya 'gönülsüz bakir' olarak tanımlanır. Bu erkekler bir kadınla birlikte olmak isteseler bile olamamış kişileri tanımlar.

White Pill ise pozitif idealizmdir ve genelde diğer hapları reddederek iyimser bir yaklaşımda bulunur. En az popüler ideolojidir ve zorlama bir haptır ama bu kavramlardan sıkılan ve sınırları aşmak isteyenler son dönemde white pill yaymaya çalışıyor.

3. Elliot Rodger ve Incelliğin İdeolojikleşmesi

elliot rodger black pill ve inceller


Elliot Rodger bir Amerikalı genç ve 22 yaşında olmasına rağmen bakir kalmıştı. Bunu kendisi aşırı dert ediniyordu. Babası bir film yönetmeni ve senaristti annesi ise asyalı bir kadındı. Annesinden Asyalı genlerini almıştı yani biraz kısa boylu ve çekik gözlüydü. Kadınlarla şansı bir türlü yaver gitmeyen Elliot öncelikle biraz PUA öğretilerine kafa yormuştu ama kendisine çözüm bulamamıştı. Elliot'un sorunu psikolojik olarak sıkıntılı olmasıydı bu açıdan sosyal olarak anormal ve otistik davranıyordu. Oyunu öğrenip uygulayacak bir durumda değildi o da PUA'lardan nefret etmeye başladı. Bu açıdan da gidip Puahate.com diye bir site kurdu. Orada tüm PUA'ların nasıl sahtekar olduğunu ve yöntemlerinin işe yaramadığını hepsinin sihirli hap satan şartalan olduğunu anlatıyordu. Kendisi bir anti-PUA idi. O dönem Red Pill olmadığından PUA'ya cephe almıştı. Kadınlarla ilişkisi yine yaver gitmedi, internet forumlarında sürekli sızlanıyordu. Kadınlara da nefret kusuyordu çünkü kendisinin BMW arabası olmasına ve kendince iyi gözükmesine rağmen sonuç alamıyordu. Kafadan sıkıntılı olan Elliot 2014 yılında sokakta mass shooting yaptı yani rastgele insanlara ateş açtı. 6 kişinin ölmesine ve 14 kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Aracında kendi kafasına sıkarak intihar etti. Elliot'un bazı videoları vardı ve arkasında da 114 sayfalık bir manifesto bırakmıştı. Bu durumdan sonra incellik ideolojikleşti ve Amerika'da çeşitli mass-shooting suçları işlenmeye devam etti. Amerika'da bu yüzden incel komünitesi FBI gözetimi altında tutulmaya başlandı çünkü incel forumlarından kaynaklanan bir çok mass-shooting vakası tespit etmişlerdi.

4. Black Pill'i Anlamak

Black Pill teorisi temelde genetik ağırlıklı gidiyor. Bu açıdan en önemli şey tip ve boy olarak öne çıkıyor. Amerika gibi çok uluslu ülkelerde bazen hangi ırktan olduğunda önem kazanıyor diye düşünüyorlar. Bu açıdan beyazlar, latinler, asyalılar ve siyahlar diye bir kıyaslamada yapıyorlar. Çok yeni bir şey söylemedikleri gibi sistematik şekilde bunu söylüyorlar bir çeşit ideoloji haline geliyor. Özellikle anonim hesapların anonim sitelerde yaptığı bir çeşit propaganda oluyor.

Black Pill'i anlamak zor değil. Gelişim süreçlerimin başlarında black pill tecrübesi denilecek pek çok tecrübe yaşadım. Oyunun içinde de bu tür tecrübeler yaşıyorsunuz özellikle benim kadar aktifseniz yani sosyal hayatın çok içindeyseniz o zaman bu tür şeyleri daha net görebiliyorsunuz. Açıkçası yakışıklı ve uzun boylu elemanların bir sürü hatun götürmesine denk geliyorsunuz. Özellikle başarısız olduğum dönemde bu tür şeyleri kıskanmamak elde değildi. Adam sonuçta kendi avantajlarını kullanarak kız götürüyor. Ayrıca kadınları etkilemekte yetersiz kaldığında ve arkadaş konumuna düştüğünde genellikle yakışıklı erkeklerin arkasından kızların iyi şeyler söylediğini duyuyorsun. Bu durumda aşağılık kompleksine, yetersizlik hissine veya çeşitli kıskançlık triplerine girmek olasıdır. Bu tür pek çok deneyime sahibim o yüzden bir incelin bana black pill anlatmaya çalışması komik geliyor çünkü kendisinin okuyarak öğrendiği şeylerin ben tecrübesine zaten sahibim. Ortamda yakışıklı adamların avantajlar yakalamalarına ve pozitif ilgi görmelerine alışıyorsun. Açıkçası yakışıklı değilsen yani ortalama veya çirkin bir adamsan bu tür şeyleri hayatın içinde görüyorsun. Bu açıdan black pill'i doğrulayacak birçok tecrübe edinebiliyorsun. Bu madalyanon bir ucudur.

Genellikle ortalama ve çirkin erkeklerde en temelde yetersizlik hissi baskın oluyor. Buna asosyallik, kötü imaj ve psikolojik sorunlar eklendiğinde kadınlarla ilişkilerde başarısız olması olağan bir sonuçtur. Kadınlarla başarısızlığımı görünüşüme bağladığım çok zaman oldu çünkü bu çok gerçekçi duran bir cevaptı. Hem görünüşünü suçlamak seni rahatlatan bir yöne sahip çünkü sorumluluk alman gerekmiyor. ''Tipim yetersiz benden olmaz'' demene yol açıyor. Bu da seni sorumluluktan kurtardığı için rahatlatıyor ama kadınlara karşı öfkelendiriyor çünkü seni değil başkalarını seçtiği için onlara hak verebiliyorsun ama bu durum seni öfkelendirmeye devam ediyor. Hiçbir black pill takipçisi bu gerçeği kabul edip geçemiyor bu gerçeğe takılıyorlar. Özellikle de mental olarak sıkıntılı erkekler ki genetik olarak dezavantajlı erkeklerde psikolojik sorunlarda normale göre daha fazla olabiliyor. Bu noktada black pill toksikliğine yakalanıp kendilerince bu gerçekliği aşamıyorlar.

Kadınların %100 görünüşe baktığına inanan black pill mensupları genelde genç yaşta oluyor. Black pill takipçileri çoğunlukla 17-25 yaş aralığında olan gençlerden oluşuyor. Bu gençler tipin tek gerçek olduğunu ve bunun için yapabileceğin bir şey olmadığını söylüyor. Black Pill'e göre çirkinsen işin bitti demektir. Bu açıdan erkekleri de 3 kategoriye ayırıyorlar; Çekiciliği 0-5 arasında olanlara incel, 5-8 arasındakilere normie (normal erkekler) ve 8-10 arasındakilere Chad diyorlar. 0-5 arasında fiziksel çekiciliğe sahipsen çokta yapabilecek bir şey yok diye buna inanıyorlar. 5-8 arasındaysan normie yani normal erkek kabul ediliyorsun. 7 üzerine bazen de chad lite diyorlar. 8-10 arasına chad yani aşırı yakışıklı erkek diyorlar. Chadlar tüm kadınları götürür, normie'lere üç beş bir şey düşer ve incellere hiçbir şey düşmez fikri kabul ediliyor.

5. Black Pill Akımı Neden Yanlış?

Black pill'in yanlış olduğu bazı noktalar var onları iyi açıklamak ve anlamak gerekiyor. Bu ideolojinin yanlışlığı kişiden kişiye göre değişebiliyor bu açıdan hangi seviyede, mentalitede ve durumdaki erkek olduğun gibi karmaşık faktörler işin içine giriyor gelin hepsini inceleyelim.

İncel Erkek Oranı Tahmin Edilenden Az

Çoğu erkek görünüş olarak ortalama diyebileceğimiz durumdadır. Çok bir avantajı ancak dezavantajı olmayan fazlasıyla normal erkekler var. Bu erkeklerin incellikle bir alakaları yok. Çok yakışıklı erkek oranı da düşük, çok çirkin erkek oranı da düşük. Aşırı kısa boylu erkek oranı da düşük, fazla uzun erkek oranı da düşük. Bu açıdan incel yapan genetik etkenler her erkeği ilgilendirmiyor bu azınlık bir grubun spesifik bir kaderi olarak duruyor. Normal bir erkeksen kara hapla işin yok.

Farklılığın Etkisi Büyük

Kadınlar sandığınız kadar görünüşe önem vermiyor ancak belirli düzeyde etkisi var. Bir erkek ne kadar özgüvensiz ve yetersizse kendisini o kadar çirkin hissedecektir. Ayrıca kadınlardan onay bekliyorsan veya sana gelsin istiyorsan hayal görüyorsun demektir. Kadınların yakışıklı erkekleri çekici bulmasındaki bir sebep farklılıktır yani farklılık yaratan şeyler çekici geliyor. Bu açıdan sıradan erkeğe de iyi bir imaj oluşturursan farklılık yaratırsın. Saçma sapan ama farklı adamlar bu yüzden normal erkeklere göre çok daha fazla kadın götürüyor. O yüzden olay sadece suratın değil genel imajındır. İmajın ne kadar sağlam ve iddialıysa hatun götürürsün.

Niş Eşleşme Diye Bir Şey Var

Niş eşleşme denilen şey temelde erkeğin kendini spesifik bir yönde geliştirerek aslında ortalama ve normal olmaktan çıkması demektir. Buna örnek olarak çok aşırı vücut yapmak, motorcu olmak, çok dövme yaptırmak, depresif emo tip olmak, aşırı gece hayatında takılmak gibi şeyler örnek gösterilebilir. Niş eşleşme normalde seni ''belki'' olarak görecek kızların artık sana karşı kararsız kalmasını engeller. Pek çok kadın seni direkt ''hayır'' olarak görür yani daha fazla kadın seni itici bulur ancak eskisine göre seni ''evetleyecek'' birçok yeni kadın ortaya çıkacaktır. Bu sayede niş eşleşmeden faydalanmış olursunuz. Herhangi bir şeyde derinleşmişseniz o alanla ilgilenen bir kız sizi evetler. Normal şartlarda seni reddececek veya belkiye alacak kız eğer motorcuysan ve kızda motor hastasıysa evetler. Bu niş eşleşmedir ve çirkin erkekler için önemli bir şanstır.

Erkeğin İşlevi Görünüşünden Önemli

Erkeğin işlevi yani hayattaki başarısı, yetenekleri ve becerileri görünüşünden önemlidir. Hayatta başarılı, hırslı, zeki, problem çözen ve ilerleyen bir adam her zaman süs köpeği gibi iyi gözüken ama işlevsiz adamların önüne geçer. Bu açıdan her zaman ''fonksiyon > form'' olacaktır. Çeşitli becerilere sahip bir erkeğin değeri her zaman yükselir. Mesela iyi seviyede iki yabancı dil bilmek, iyi araba sürmek, yüzmek, iyi silah kullanmak, iyi dövüşebilmek, iyi konuşabilmek, iyi giyinebilmek, iyi yemek yapabilmek, kamp yapabilmek, teknolojiden iyi anlamak vs gibi pek çok beceri sizin cinsel piyasa değerinizi uzun vadede dolaylı olarak artırır.

Yüzüne bakılmayacak maymundan hallice ve kısa boylu adam olabilirsin ama uzun vadede işlevsel olman gerekiyor. Başka adam görünüşüyle bu işi kısa sürede yapıyorsa sende işlevlerinle uzun sürede yapacaksın. ''Eee bu haksızlık ama'' diyorsan da hayat böyle kardeşim gerçeklere hoşgeldin. 

Sorunun Sebebini Yanlış Yorumlamak

Genel olarak tipten ve boydan kaybettiğini iddia eden erkekler sanki diğer her şeyi doğru yapıyormuş gibi konuşurlar. Adam daha giyinmeyi bilmiyor, ağzını açıp iki laf edemiyor, hayatta hiçbir becerisi yok ama sorsan kadınlarla ilişkilerde başarısız olmasının tek nedeni ''tipi ve boyudur''. Bu tabi ki de sorumluluktan kaçmak için iyi bir bahanedir çünkü sorumluluk onda değilse o sadece ''bir kurban ve mağdurdur'' yani genetik lotonun mağduru olduğunu iddia ederek ağlarlar. Bu konuda %100 haksızlar demiyorum ama yapması gerekenleri yapmamış ki? Bu açıdan ne sonucu bekliyorsun. Milyoner olmayı bekleyip daha şirket bile kurmamış adam gibi takılırsan tabi ki paran olmaz. Bu durumda aynıdır. İncel olduğunu iddia eden pek çok adamın tek sorunu tip değil. Temel basit şeyleri bile yapamadığı için yalnız ve çirkinliği ana sorun değil diğer sorunlardan sadece bir tanesi.
Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Abi artık zirve sensin,benim gibi adamı bile yola getirdin ya,helal olsun,en umuztsuz vakalardan birini hayalini kurduğu kadın tipiyle 10 günde date e çıkaracak seviyeye getirdin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder