Kadınla Erkek Arkadaş Olabilir Mi?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''kadınla erkek arkadaş olabilir mi?, her kadınla yatmak zorunda mıyız normal arkadaşlık olamaz mı?, ne durumda arkadaşlık ne seviyede yapılmalı?'' konularına değineceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Bir erkekle kadının arkadaşlığı ciddi tartışma konusudur genellikle dürüst erkekler ''bir kadınla erkek asla arkadaş olamaz'' derken genelde kadınlar ''gayette olabilir'' diyebiliyor. Bu açıdan her iki cinsiyetin bir olaya ve duruma yaklaşımı farklı oluyor. Bu konuyu biraz derinlemesine incelemek lazım sadece yüzeysel tespitlerde bırakmak konunun hakkını vermeyi engeller.

erkekle kadın kanka olabilir mi, kadınla erkek arkadaşlığı mümkün mü


1. Kadınlar Arkadaşlıktan Faydalı Çıkıyor

Söz konusu arkadaşlık olduğunda kadınlar bir erkekle arkadaş olmaktan her zaman faydalı çıkan taraftır. Bir kadının bir erkeğe optimal faydası çok düşüktür ve bu açıdan da arkadaşlıkta değer değişimi %80-20 gibidir. O yüzden kadınla arkadaş olmanın temelde pratik faydası yoktur özellikle aklı başında bir erkeksen arkadaşlıktan kaybettiğini bilirsin.

Bir kadın erkekle arkadaşsa o erkeğe pek çok konuda yük olur. Dert anlatır, işini hallettirir, arabasını sanayiye götürmeni rica eder, işle ilgili bilgisayar veya program işini halletmeni bekler, bir sorun çıktığında seni arar ve uğraştırır. Bir erkeğin arkadaşlığı erkeğin beceri, statü ve kalibresine göre değişir. Bu açıdan erkeğin işlevi yüksektir ve optimal faydası fazladır. Bu tür bir erkekle arkadaşlık yapan kadınlar her zaman karlı çıkarlar ve bu erkekleri kullanırlar. Bu gizli bir şey değildir çoğu kadın çoğu erkeği günlük hayatta gayette kullanıyor.

Peki bir erkeğin kadınla arkadaşlıktan faydalı çıkması mümkün mü?

Evet.

Ancak bunlar çok büyük şeylerden ziyade ufak şeyler oluyor ama bu yine de sizin kendi becerinize yani o kadını kullanma becerinize kalıyor yoksa nötr bir arkadaşlık yürüten gururlu ve utangaç erkeksen inan hiç karlı çıkmıyorsun. Arkadaşlık dahi yapsan arsız bir piç olursan ancak o kıza hesap kitler, kendini eve bıraktırır, yemek ve tatlı ısmarlatır, işini yaptırır, ödev notları alır ve sana başka kız kankasını ayarlamasını sağlarsın. Tüm bunlar senin o rahatlığına kalır yani kadınları kullanabilme becerine bakar yoksa tamamen zararlı çıkabilirsin.

2. Her Kadınla Yatmak Zorunda Mıyız?

Kadınla erkek arkadaş olamaz denildiğinde bu haklı sorunun sorulması normaldir. Sonuçta her kadınla yatmak zorunda değiliz. Bir bir çükten ve kadınlarda delikten ibaret değil tüm hayat bir cinsellik oyunu değil. İlişkiler ve cinsellik önemlidir ama her şey değildir. Bu açıdan her kadınla yatmak zorunda değilsin zaten pek çok kadınla yatman mümkün değildir. Kadının sevgilisi vardır, sen beğenmezsin, o seni beğenmez, itici enerji vardır aranızda, ortam uygun değildir, ilişki aramıyorsunuzdur, yaş farkı vardır ve diğer insanlar vardır. Birçok zaman kadınla baş başa değilse hep sosyal ortam dinamiklerinde bir çeşit grup içinde iletişim kuruyorsunuzdur. Bu tür iletişimler nötr olmak zorundadır yani grup içinde bir kadınla açık flörtleşilmez ki kadın seninle flörtleşse bile bu basit eğlenceli espriler ve dolaylı imalardan ibarettir.

Her kadınla yatmak zorunda değilsiniz hayat böyle bir şey değil. Birçok zaman baş başa zaman geçirmekten ziyade grup içinde yani başka kadın ve erkekler varken sohbet ediyorsunuz. Bu gibi durumlar nötr sosyal enerjiye sahiptir ve arkadaşlıklarda genelde 'grup arkadaşlığı' olarak yürür yani bir ekip kurarsınız hep birlikte gezersiniz.

3. Yüzeysel Arkadaşlıklar Olabilir

Bir kadınla arkadaşlığınız yüzeysel olmalıdır. Sınıfınızdaki Ayşeyle veya iş yerindeki Gamzeyle ya da herhengi bir şekilde belirli aralıklarla gördüğün bir kadınla arkadaşlığın yüzeysel olmalıdır. Günaydın, merhaba, nasıl gidiyor gibi basit small talk denilen medeni kısa sohbetler etmen doğaldır. Kadınlara hiç selam vermeyen, itici bir sigma erkek olmaya çalışmamalısın. Herkesle belirli dozda iletişim ve arkadaşlığın olmalıdır. Bu açıdan seninle ortak noktalarda bulunan kadınlarla da gayet normal arkadaşlıklar kurabilirsin. Bunlar ufak sohbetler ve geçici konuşmalar olmalıdır.

Oyunu bu tür ortamlarda yavaş kurabildiğinden aslında her şey çok fazla sosyal modda gerçekleşir ve ilgini çekmeyen kızları zaten sen friendzone'a atarsın. Bu açıdan güzel kızları elde etmek için pek çok çirkin ve ortalama kızla da arkadaşlık yaparsın. Bu daha güzele erişmek için diğer kızları basamak olarak kullanmaktır çünkü unutmayın kızlar arkadaşlarının ne söylediğine önem verirler. Bir kızın arkadaş çevresi hakkında olumlu konuşuyorsa o kızı tavlama şansında olur. O yüzden çirkin ve ortalama kızlarla da sohbeti yüzeysel şekilde kurmanız lazım hem de kendinizi sevdirmelisiniz.

4. Kadının Arkadaşlığının Faydası Yok

Bir kadının arkadaşlığının derin anlamda faydası yoktur. Yüzeysel ve klişe bir tespit ama çoğu zaman haklı bir tespittir. Kadınlar doğaları gereği verici değil alıcı taraftır. Bir kadın değer vermekten çok değer almayla ilgilenir bu tüm kadın-erkek ilişkilerinde geçerlidir. İlişkide en azından seksle diğer şeyleri takas edersiniz tabi burada bile zararda çıkarken siz bir de seksin olmadığı arkadaşlıkta ne kadar zararlı çıktığınızı düşünün. Tabi bazı kadınlar faydalı olabilir sizin iş bulmanızı sağlar, borç verir veya size kız arkadaş ayarlar ama bunlar nadirdir.

Kadınlar genel olarak sizin dertlerinizle ilgilenmez ve ilgilense dahi pekte bir şey yapamaz. Kadınlar size borç veremez ve zor zamanınızda boş laf salatasından başka bir işe yaramazlar. Bir olayda 2-3 kişi sizin üstünüze çullansa hiçbir şey yapamazlar ancak adamlara çantayla vurmaya çalışır, bağırır çağırır ve ağlarlar. Pek çok kadın kıskanç olduğundan size kız ayarlamaz aksine sizi kötüleyerek başarı şansınızı düşürebilir. Sen kıza gidip ''Arkadaşın Gizem güzelmiş tanıştırsana bizi'' dersin o gider Gizeme seni kötüler, kredini düşürür. Bu açıdan kadınların fayda sağlamasını beklemek tamamen hatadır. Kadınlar iyi gün arkadaşıdırlar hepsiyle bir mekana gidip bir şeyler içiyor ve eğlenip iyi sohbet edip dağılıyorsanız bu kısa vadeli iyidir, uzun vadeli zararlıdır. Kötü günlerde ise kadınlar hiçbir şeye yaramaz. 10 tane kadın arkadaşın sağlam 1 erkek arkadaş etmez.

Ayrıca kadınla iyi arkadaş olsan bile o kadın sevgili yaptığında arkadaşlığınız biter ki pek çok zaman kadınlar sevgili yapıyor. Bu durumda sana olan faydası yine azalacaktır ve erkek arkadaşı seni kıskanacağından optimal fayda sıfıra düşecektir.

5. Güzel Kadınla Erkek Arkadaş Olamaz

Genellikle ''kadınla erkek arkadaş olamaz'' derken aslında burada bahsedilen kadın ''genç ve güzel kadındır''. Genellikle kadınlarla ilgili tespitlerimizde aslında bu grubu kapsar çünkü çirkin kadını kimse önemsemez. Güzel kadınla bir erkeğin arkadaş olması çok zordur çünkü o erkek çoktan o kadından hoşlanmaya, aşık olmaya veya kadına arzu duymaya başlamıştır. Bu durumda erkek bunu gösterecek cesarete sahip değildir veya risk almak istemiyordur. Bu açıdanda çerçevesi güçsüz her erkek sinsi bir yol olan arkadaşlık oyununa başvurur. Bu temelde iyi çocukların oyunudur yani ''onunla arkadaş olacağım beni tanıyacak, ona iyi davranacağım ve ilgileneceğim ve benim ne kadar iyi birisi olduğumu gördüğü için beni tercih edecek'' düşüncesiyle hareket ederler. Bu bir çeşit kendi kendini friendzone'a atmaktır.

Güzel kadınla erkeklerin arkadaşlığı sinsicedir ama kadınlar aptal değildir. Kadınlar her zaman bunun farkındadır ama bir kadından bu ilgiyi ve faydayı reddetmesini beklemek idealist bir saçmalıktır. Hiçbir kadın diğer erkeklere ''erkeklerle arkadaş olmuyorum'' demez hem bu çok yobazca karşılanır hem de kadınların işine gelmez. Güzel bir kadın parlayan yıldız gibidir etrafında uydular toplamak ister. Bu açıdan kadın güzelleştikçe etrafındaki arkadaş sayısı artar. Gizlice sırasını ve şansını bekleyen erkekler bu kızlar için ufaktan büyüğe doğru çeşitli fedakarlıklar yaparlar. Kızın ödevini yapmaktan işini halletmeye, kıza borç vermekten hediye almaya kadar çeşitli şeyler olabilir. Kız kankasının kirasını ödeyen, faturasını yatıran, telefonunu tamir ettiren, arabasını tamir ettiren, onu mekandan alıp eve bırakan veya gezdiren bir sürü erkek kanka var. Bu erkekler tabi ki de bir şey bekliyorlar ama karşılığını çok az erkek alıyor. Bu açıdan güzel bir kadınla erkek arkadaş olamaz daha doğrusu aklı olan erkek güzel kadınlarla arkadaş olmaz.

Güzel bir kadını siz friendzone'a atıp sıfır beklenti oyunu oynuyorsanız veya o kızın çevresine yamalanıp oradan avlanıyorsanız bu olabilir. Bu açıdan güzellikten etkilenmeyen uyanık bir adam olmanız gerekiyor. Ağzı açık ayran delisi bir iyi çocuk değil.

6. Arkadaş Olarak Kız Tavlamak Verimsiz Ama Yaygın

Normal pek çok erkek kız arkadaşını sosyal ortamından ve kendi çevresinden buluyor. Bu açıdan bu yaygın bir durumdur. Aynı sınıftan, iş yerinden, arkadaş ortamından, topluluktan veya mahalleden bir erkekle kız sevgili olabilir. İlk olarak arkadaşlık olarak başlar, sohbet ilerler, aylar geçmeye başlar, birçok kez arkadaşça buluşulur. Kız erkeğe o kadar alışır ve yanında rahat hissederki artık bir şey gizlemez. Bu durumda erkeğe dair bir şeyi çekici buluyorsa yani kadının erkeğe ilgisi veya duyguları varsa ilişki başlar. Ancak kadının erkeğe ilgisi yoksa yıllar geçse de bir şey olmaz. Bu açıdan başarı oranı %10 olan bir durumdan bahsediyoruz yani aylar geçse bile garantisi olmayan bir durum söz konusu. Pek çok zaman arkadaşını tavlamak isteyen erkekler bana geliyor ve kız kankamı nasıl tavlarım yani friendzonedan nasıl çıkarımı soruyorlar ama buradan çıkmak çok zordur bazen imkansızdır.

Arkadaş olarak kız tavlayacaksanız o kıza oynamamanız gerekiyor ama erkeklerin çoğu efendi erkek-iyi çocuk modundadır. O enerji, piçlik ve rahatlık yoktur. Gururlu ve çekingen efendi erkeğimiz kendisinin en mantıklı seçenek olduğunu düşünür, çoğu zaman haklıdırda ancak cinsel seçilim böyle çalışmaz. Eğer piç bir adamsanız yani başka kızlarla yatıyor, eğleceli ve umursamaz takılıyorsanız inanın çevrenizdeki kızlarda size çekilmeye başlar. Bu açıdan sosyal kanıt ve ön seçilim devreye girer. Bir bakmışsınız kankanız size cinsel sorular soruyor, sizi suçluyor veya kıskandırmaya çalışıyor. Çekicilik bir seçenek değildir yani uyaranlar varsa kadın çekimi hissetmeye başlar. Bir süre sonra size çekilmeye, baş başa görüşmeye çalışmaya, sizi darlamaya veya içmeye davet eder. İstemeden de olsa kadın size zorla vermeye çalışır, kucağınıza çıkar. Sen reddetsen bile bu defa ağlamaya, beni beğenmiyorsuna veya takıldığın diğer kızlara bok atmaya başlar. Güzel değil miyim? Beni istemiyor musun aşağılık herif gibi şeylerle muhatap olursunuz. Yani bu arkadaşlık ilişkileri hali hazırda avantajlı konumdaki erkeklere yarıyor yani bedavadan kız götürüyorlar. Bir hatun kucağından iniyor, diğeri biniyor. Ben zaten söylemiştim erkeklerin %10-15 kadarı avantajlıdır, %30-35 kadarı ortalamadı bir uzun ilişki yapar, %50-60 kadarı ise başarısızdır. İlişki yapmaları çok çeşitli faktörlere kalır.

Arkadaş olarak kız tavlamak bu açıdan verimsizdir, çok zaman alır ve genellikle sıradan erkek için bir kumardır. Tüm oranlar senin aleyhinedir ve başarı şansı düşüktür ayrıca tek bir kız için değer mi? Değmez. 

7. Kadınlarla Arkadaşlık Zaman ve Enerji Kaybıdır

Genç bir erkeksindir damarlarında testosteron hormonu delicesine akıyordur. Birkaç kızla arkadaş olmanın çokta bir anlamı yoktur özellikle tüm zamanını belirli bir grupta geçiriyor ve sevgili yapamamışsan tamamen zaman kaybediyorsundur. Ortamındaki kızları beğenmiyor veya tavlayamamış olabilirsin ama oradan medet umarak aylar geçirmek tamamen hatadır. Bu kızlar sana alışırsa sürekli seni meşgul ederler onlarla gezmeye falan gidersin ama sonuçta mutlu sona ulaşamazsın. Oysa olası hedefleri kovalamak ve kendi cinsel stratejini (birçok kızla yatmak) uygulamak için avlanman gerekir. Sokakta, instada, gece mekanında veya ortamlarda avlanman lazım. Yanındaki kızlar bu konuda destek değil köstek oluyorsa o zaman o ortamı terk edeceksin. Gece mekanlarına seni sokmayan, arkadaşlarıyla tanıştırmayan veya sana kıyak geçmeyen her kız arkadaşın tamamen zaman kaybıdır. Bu açıdan sana faydası olacak ki sende onlara fayda sağlarken memnun kal.

2-3 kızla starbucksta oturup onların saçma dertlerini, eski erkek arkadaşlarını veya diğer saçmalıkları dinleyemem. Açıkçası görüyorum çoğu zaman birçok erkek kızla arkadaş olmuş kızın saçmalıklarını dinliyor. Yok eski erkek arkadaşı şöyle aldatmış onu, böyle yapmış o gitmiş şöyle yapmış!!! Bu saçmalıklar da neyin nesi? Kız sana başka erkekle olan saçma sorunlarını anlatıp duruyor ve onu dinliyorsun! Bak bir kadınla yatacağım zaman onun saçmalıklarını dinlerim yani flört ettiğim kızın saçmalıklarına toleransım yüksektir çünkü beynimle değil çükümle düşünüyorumdur. Beynimle düşündüğüm an kızlara genelde yol vermeye başlıyorum çünkü kızları tersliyorum. Arkadaşım olan bir kız vardı ki yüzeysel bir sınıf arkadaşlığıydı. Vize mi artık final mi hatırlamıyorum o dönemlerde kütüphanede ders çalışıyordum. Molaya çıktım kütüphane yanındaki kafeden bir kahve aldım bir tane sigara yaktım öyle takılıyorum derken bu kız geldi yanıma oturdu sohbete başladı. Bende bunalmışım kızda gelmiş kafa ütülüyor ama nezaket gereği bir şey demiyorum. Başka bir kız buna yanlış yapmış ve onu anlatıyor bana. Bende direkt ''onu tamamen sil hayatından'' dedim bu defa ''olmaz o benim en yakın arkadaşım'' dedi. Bende ''tamam o haldeyse affet görmezden gel olur arada öyle şeyler'' dedim bu defa da bana ''olmaz bana bu yaptığını asla unutmayacağım'' dedi. O an kafam attı yani saçmalık sonuçta çözüm önermişim ama aslında o sadece dinlememi istiyor ama bende o gün dinleyecek kafa yok zaten kafam olmuş çorba neyi dinleyeyim. Benzer durumlarda kadınlara çok net çözüm önerileri sunarım ama kadınlar bunu çoğu zaman beceremez. O yüzden de kadınlarla sohbetler beni çok bayar ve genelde kaçarım. O sohbetten keyif almam için benim aktif goy goy yapmam lazım ki hepte böyle olmaz ben bıkıyorum sonuç olarak tek taraflı keyif mi alınır? Alınmaz. O yüzden birçok zaman boşa zamanla enerji kaybedersiniz.

Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Kardeşim makyaj misin arkadaşlık dediğin budur zaten. Sen yanlış kadinlarlarlaysan veya kadınlar senin arkadaşlığını sevmediyse bu senin hatan. Her zaman arkadaşlarıma pahalı hediye alirim hesap öderim işlerini hallederim karşılık beklemem sonuçta bu günler için varız. Arkadaşlık dertlesmektir zaten insanlar sana kendini açıyor dert anlatacak kadar yakın görüyor ama sen böyle düşünüyorsan neden kadınların sana yardım etmediği belli. Niye arkadaşımı ortama sokacam kendim ortama girmem pezevenk miyiz biz niye kavgada dövüşeyim koskoca adam kendini koruyabilirse ben napayım.arkadas adı üstünde sen fkb ile karistirdinherhalde. Biz sadece dertlesecek gezecek farklı bakış acısına sahip olacak ve makara yapacak insana deriz arkadaşı yattığınız kişiye degol o es olur sevgili olur. Beyinle düşün sohbetten anla biraz her kızdan vermesini beklemeyin şu zihniyetteki insana düzgün kız vermez zaten. Arkadaşlık güzel şey sevgililikten bile daha güzel her şeye gününüzle dusunmetin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen hiç kavak yellerini izlememişsin galiba 😂

      Sil
Yorum Gönder