Friendzone'dan Çıkmak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''friendzone'dan çıkış, arkadaş konumundan çıkmak, arkadaşını sevgili yapmak, arkadaşını tavlamak konularından bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Friendzone Nedir?

Friendzone yani 'arkadaş konumu' bir kadının size romantik-cinsel ilgi duymamasıdır. Tüm ilişkinin sosyal kalması ve arkadaşlıktan öteye gitmemesidir. Bu durum bir kadın için temelde kadın arkadaş gibi olmanız demektir. Size karşı bir çekim hissetmediği için bir ilişki olmaz. Size güvenir, iyi anlaşabilir, sizi önemseyebilir ancak bunların hiçbirisi bir romantik ilişki için yeter kriterler değildir.

friendzone nedir, friendzone'dan çıkmak, friendzone'dan nasıl çıkılır, friendzone'dan çıkmanın yolları, kız kankanı tavlamak
Kızım kabul et artık friendzone'dan çıkmak istiyorum...


2. Friendzone'a Erkekler Neden Düşüyor?

Friendzone'a erkeklerin düşmesinin çeşitli nedenleri vardır ancak temelde bir kadın sizi arkadaş konumuna atmaz, siz kendinizi atarsınız. Bu açıdan risk almak yerine güvenli oynamayı, bir şeyleri garanti etmeyi tercih eden her erkek arkadaş konumuna düşecektir. Tabi friendzone'a düşmenin çeşitli sebepleri var onları şimdi tek tek inceleyelim.

Sosyal Ortamda Flört Etmek Zor, Arkadaşlık Kolay

Sosyal ortamlarda flört etmek zordur yani direkt bir kadına yürüyemezsiniz. Sürekli gördüğünüz ve çevrede sürekli başkalarının olduğu ortamlarda bir kadına yürünmez. Bu açıdan da çoğu erkeğin eli kolu bağlı kalıyor. Sınıftan veya arkadaş ortamından tanıştığı kızlarla direkt arkadaş konumuna düşüyor. Bu en yaygın sebeptir çünkü o ortamda bir kıza yürürse ve reddedilirse dışlanacaktır. Diğer kişiler ''Ahmet, sen niye Merve'ye yürüdün ve bize söylemedin ondan hoşlandığını? Bize bahsetseydin sana yardım ederdik'' diyecekler. Kızda seni reddedince ve sen bir çakallık yapınca dışlanacaksın. O yüzden sosyal ortamda flört etmek zor, arkadaşlık kolaydır.

Düşük Değerli Erkek Olmak

Düşük değer problemi genel yaygın bir durumdur. Çekicilik psikolojisi ve evrimsel dinamikler gereği çoğu erkek çokta çekici değildir. Gerçek anlamda direkt çekici bir adam olmak zor bu yakışıklı bir yüz, uzun boy ve çeşitli avantajlar gerektiriyor. Çoğu erkekte bu avantajlar olmadığı gibi çeşitli dezavantajlar oluyor. Yani süpermen olmak imkansız gibi gözüküyor ve normal erkek düşük değer problemine sıkışıyor. Birçok erkek düşük değerli olduğunu düşünmüyor temelde normal olduğuna inanıyor ama bu önemli değildir. Cinsel piyasada değeriniz piyasa tarafından belirlenir ve nadirlik değerlidir. Bu açıdan sen normal birisi olsan da sıradanlık seni düşük değerli yapar.

Efendi ve İyi Çocuk Olmak

Arkadaş konumuna düşmene yol açan bir diğer etken ise efendi-iyi çocuk davranışlarıdır. Fazla kibar, çekingen, pasif ve sakin olman seni çekici yapmaz. Bu açıdan iyi bir arkadaş olmaya başlarsın ancak kadınların çekicilik mekanizmaları erkeğe reaksiyon vermeleriyle tetiklenir. Yani heyecan yaratan, gerilim oluşturabilen, tahmin edilemez, özgüvenli, komik ve öne çıkan bir erkek seçilirken iyi çocuk arkadaş olur. Bu durumda aşk ve arzu yoktur sonuçta bunlar hissiyat tabanlı şeylerdir, mantıksal değildir. Efendi erkeklerin lise ve üniversitede sap kalmasının sebebi budur. Bir sürü kız kanka edinseler bile sonuç olarak seks yapamazlar.

Risk Almaktan Korkmak

Risk almaktan çekinmek yani kaybetme korkusu yaşamak temel olarak garantide kalmaya ve ona göre hareket etmeye zorluyor. Hata yaparım kız benimle konuşmaz veya onu sonsuza kadar kaybetmektense yanında yakınında kalayım düşüncesi risk almayı engeller. Genellikle oneitis geliştirmiş erkeklerde bu durum sıkça gözükür. Risk almayarak çaresiz bir konuma düşerler ve aradan çok zaman geçer. Yine de risk almak istemezler ama bir şekilde kadın tarafından fark edilmek isterler. Bu açıdan risk alamayan korkaklar sevdiği kadını da elde edemez. Onu tamamen kaybetmeyi göze alamıyorsan ilişki yaşayamazsın.

3. Friendzone'dan Çıkmak Neden Çok Zor?

Friendzone'a bir kere düştün mü çıkması imkansız bile olabilir. İşler fazlasıyla karmaşıklaşır ve anlamsız hale gelir. O kadar fazla şey üst üste biner ki hamle yapamazsın. Sen iş yerindeki arkadaşın kadına aşık olmuşsan ve çok uzun zamandır o seni arkadaş olarak görüyorsa bu durumda başarı şansın aşırı düşüktür. Bunun farklı sebepleri var.

İzlenimi Değiştirmek İmkansız Olabilir

Kadınlar izlenimlere fazlasıyla önem verirler. Erkekleri de bu izlenimlere göre 4 farklı kategoride  görürler. Bu açıdan seni arkadaş olarak görmüşse yani güven yüksek çekicilik düşükse sana karşı sonradan çekim hissetmesi çok zordur. Ayrıca fazla sıradan, efendi ve bunaltıcı adamsan o izlenim değişmez. Kadının arzuyla isteyeceği ve ıslanacağı adam sonradan olamazsın. Ben o yüzden oyunu yeni öğrenen erkeklere hep söylüyorum eski tanıdığın kadınlara yapacak bir şey yok. Onlar kaybedilmiş savaşlar, yenilerine bakacaksın. Bir gecede değişip o kızı tavlayamazsın gerçek hayatta böyle şeyler olmaz. O yüzden ilk izlenim ve genel izlenimi iyi kontrol etmen gerekiyor. Eğlenceli, piç ve rahat adam olman lazım ki şansın olsun.

Kadın Seni Çok İyi Tanıyordur

Bir kadın seni çok iyi tanıyorsa, sana dair her şeyi biliyor ve tüm hayatın hakkında fikir sahibiyse onu nasıl sonradan etkileyeceksin ki? 
Etkilenecek bir şeyler olsa veya etkilenecek bir yönün olsa zaten şimdiye kadar bir şekilde etkilenirdi. Sen istisna bir adam değilsen, kadın da seni etkileyici bulmayacaktır. Sen onun zevkle sevişeceği adam değil belki ders notlarını isteyeceği veya iş yerinde bir sunumu hazırlamasını isteyeceği arkadaşısın. Seni çok iyi tanıyan ve bilen kadın senin çükünün malum yerlere girmesine izin vermeyecektir. Bu senin için imkansızdır ve kaybedilmiştir. Mesela sen istediğin kadar çabala kadın seni tanıyorsa şansın çok düşük, başka bir adam gelir o hatunu o gün sokaktan alır götürür sevişir. Başka bir adam gelir instagramdan o kızı 3 günde götürür. Başka adam eğlence mekanında hatuna yaklaşır ve o gece zımbalar. Sınıfa, işe veya kurs ortamına yeni gelen bir bir erkek seni arkadaş olarak gören hatunu 1-2 haftada yatağa atar. Bu açıdan seni çok iyi tanıyan kadını etkilemek zordur. Mesela uzun ilişkilerde de bu problem oluyor. Ayrılan veya boşanan çiftlerde kadın erkeği çok iyi bildiğinden o kadını geri getirmek neredeyse imkansız oluyor. 

Doğru Zaman ve Mekan Denk Gelmeyebilir

Bazı erkekler kanka oldukları kızlarla yatarlar bu olağan bir durum ama gerçekleşme oranı düşük verimsiz bir yöntemdir ancak hayatın içinde her şey olur. Söz konusu ilişkilerse hiç beklenmedik şeyler bile olabilir. Bazı erkekler kanka oldukları kızın etrafında çok zaman geçirirler ve bir gün evde içerken aniden sevişme başlayabilir. Kız üzgündür ve seninle dertleşmeye başlar. Sen aslında bir şeyler olsun diye beklersin ama cesaret edemezsin derken kız içtikçe açılır derken bum bir anda öpüşme ve sonrasında seks gerçekleşir. 
Bu nasıl oluyor peki?
Doğru zaman ve doğru mekanda aynı anda bulunmakla alakalıdır. Yanlış adamsındır ama doğru yerde doğru zamanda bulunduğun için kız sana vermiştir. 
Peki bu tür şeyler ne sıklıkla gerçekleşiyor?
Çok az gerçekleşen bir durumdur. Genel olarak arkadaş konumundaki birçok efendi erkek bu fırsatı dahi yakalayamıyor. Bunun bir garantisi yok sen kızla 10 yıl arkadaşlık yapsan bile doğru zaman ve yer denk gelmeyebilir. Bu tür belirsiz süreçlere çok zaman ve efor harcamak anlamsızdır. O yüzden de arkadaş konumuna düştüğün ama beğendiğin hatunla böyle özel an yakalayamayabilirsin. Sınıfa gelip giden her zaman grupça takıldığın kızla bire bir fırsat olmayabilir. Bu tür fırsatlar bile senin piç-rahat adam olmanı gerektiriyor.


4. Friendzone'dan Nasıl Çıkılır? 

Friendzone'dan çıkmanın temel olarak 2 yöntemi vardır. Bu yöntemlerden birisi anlık olarak  ''sözel açılma'' ve diğeri ''değişim''dir.


Sözel Olarak Açılmak

Bir erkeğin kadına hislerini sözel olarak açması oyun açısından en kötü yöntemlerden birisidir. Çıkma teklifi diye bir şey yok makalemde bunun detaylarını anlatmıştım. Normal koşullarda bir kadına asla çıkma teklifi etmemelisin, sözel açılmadan kaçınmalısın çünkü bunlar senin gücünü sıfırlar ve olacak işleri bile berbat etmene yol açabilir. Ancak uzun zamandır arkadaş konumunda olduğun ve saçma sapan durumlara düştüğün kadına açılmak zorundasın. 

Açılmanın amacı durumu artık belirsizlik ve karmaşadan kurtarmaktır. Bu yöntem %80 oranında başarısız olmana yol açacaktır ancak bunu yapman gerekiyor. Bu hem kızı tercih yapmaya zorlar, hem de sen reddedilirsen kafan rahatlar. Umut tükenince artık durumu kabullenir ve hayatına devam edersin. Sürekli sana işkence yaşatan bu durumdan kurtulursun. Bu açıdan olay kızdan çok senin için yani seni bu saçma çukurdan kurtarmamız için geçerli yoksa başarı şansın çoğu zaman %10-20 falan oluyor en fazla.

Bu yöntem nasıl uygulanıyor dersen basit. Kızı çekeceksin kenara müsait bir yerde ''Ayşe bu konuşmayı yapmayı hiç istemezdim ancak artık yapmam gerektiğini düşünüyorum. Seni belirli bir süredir tanıyorum ve ilkte sana karşı hiçbir şey hissetmiyordum ancak zamanla bir şeyler hissetmeye başladım. Bunu ilkte kabullenemesem de zamanla bu hislerin güçlenerek arttığını, kalbimde yer edindiğini gördüm. Bu hisleri içimde tutmam mümkün değil arkadaşlığımız pahasına bilmeni istiyorum. Arkadaş olarak iletişimimize devam etmemiz mümkün değil. Bu açıdan senin de hislerin varsa bilmek isterim yoksa saygı duyar yollarımızı ayırırız.'' diyeceksin. (alert-success)
Sözel açılmanın ideal yöntemi budur ama daha özgüvenli ve sert bir yolda seçebilirsin karakterine göre kızı çekersin kenara ''Ayşe ben sana aşık oldum ve bundan da utanmıyorum. Hislerimi saklamam veya sana yalan söylemem mümkün değil. Seni sevdiğimi bilmeni isterim ve senin hissin varsa öğrenmek istiyorum'' diye çekingen olmayan ve güçlü bir tarzda da açılabilirsin. En azından reddedilsen bile daha maskülen bir algıya sahip kalırsın tamamen adamına göre bir durum.

Değişim

Değişim, sözel açılma gibi bir yöntem değildir. Bu aslında tek kızı tavlamak içinde bir yöntem değildir. Kendi imajını, karakterini ve davranışlarını değiştirmekle alalakıdır. Daha şık giyinmeye başlarsın, özgüvenli beden dili elde edersin, arsız-komik tekniğini öğrenirsin, sosyalleşmeye başlarsın. O kızla aynı ortamda bulunmaz, başka kadınlarla flörtleşirsin ve değişirsin. İşte bu değişim çok zaman alır ve o süreçte bu kızla hiçbir şekilde konuşmazsın. Değişim yavaş olur ama bir süre sonra sen tamamen değişmeye başlarsın. Arkadaş konumuna düştüğün kız seni benzer ortamda ve sosyal medyada görür. Hakkındaki çeşitli dedikoduları duyar. Bu noktada senin hakkındaki eski izlenimleri de aşama aşama değişir. Ufak parçalar değişe değişe bir süre sonra tamamen değişmiş olursun. Bu durum aynı ortama daha piç bir alfa şekilde geri döndüğünde daha fark edilir hale gelir. Kızda seni tanıdığı için uzun zaman sonra kurduğunuz iletişimle birlikte o enerjiyi hisseder. Bu durumda o kızla yatma şansı yakalarsın hatta sınıfı elden geçirirsin. Bu durum tabi ki tamamen değişmeyi, ciddi sosyal tecrübe kazanmış bir piç erkek olmayı gerektiriyor. Bunu başarmakta her erkeğe uyan bir durum değil.

5. Friendzone'un İstisnai Durumları

Friendzone'un bazı istisnai durumları vardır. Şimdi bu olayı çok siyah-beyaz düşünmemek gerekiyor çünkü her zaman kadının sana 'seni arkadaş olarak görüyorum' demesi direkt friendzone'a düştüğün anlamına gelmez. Bu istisnai durumları inceleyelim;

Arkadaşlık Palavra Testi

Kadınlar tepkini görmek için sana ''kanka, aga, reis, kardeşim, arkadaş olalım' gibi şeyler söyleyebilir. Bu gibi şeyler genelde testtir ve klasik geçiştirme cümlelerimizle halledilir. Eğer kadın devam ediyorsa sende bu defa benzer cümleleri kadına abartarak kullanırsın bu sayede arkadaşlık palavra testini geçersin. Aramda çok güçlü cinsel çekim olan kadınlar bile üşenmeden bu testleri atabiliyor çünkü bazen gerilimi kırmak için kadınlar böyle molalara ihtiyaç duyuyor. 

Ayrıca kadınlar direkt bir şeylere söz vermiş veya direkt ilişkiye çekiliyormuş gibi hissettiğinde yani kadına aşırı yürüyorsan bu testler gelmeye başlar. Kadın kaçmak ister o yüzden oyunu doğru oynamalısın ve bu testleri geçerek ilişkinin doğal şekilde başlamasını sağlamalısın. Bunu anlatıyorum çünkü pek çok erkek bana ''kız bana kanka dedi oyun bitti mi hocam?'' diye soruyor. Bu direkt oyunun bittiği veya arkadaş olarak gördüğü anlamına gelmiyor bu testi savuşturacaksın.

Baskıyı Azaltmak ve Gizlilik İçin Arkadaşlık

Muhafazakar veya karmaşık ortamlarda kadının seninle arkadaş olması her şeyi arkadaşlık ekseninde göstermesi gerekir. Ayrıca senin oluşturduğun flört baskısı da kadını kötü hissettirebilir bu açıdan arkadaşız demeye başlar. Bu sözel olarak arkadaşlık adı altında bir flörttür. Birçok kadın ''flörtüz biz'' kelimesinden bile nefret eder. Erkeğe söz vermiş olmak istemez o yüzden de bu baskıyı kırar. Gizlilik içinde bu gerekir çünkü kadın toplumun hiçbir şeyi bilmemesini ister.

Cinsellikle ilgili önemli bir nokta cinsellik gizli yaşanır. Bu açıdan özellikle yasak aşklar, aldatmalar veya yakın ortamdaki ilişkiler çok ciddi gizlilik gerektirir. Sen sosyal ortamdan bir kızla yatıyorsan bu kızla dışarıdan arkadaşmış gibi gözükürsün ve bu anlaşılmaz. En iyi çapkınlar bile ortamda kimle kimin yattığını sezemeyebilir. Kadınlar seziyor tabi bu tür şeylere çok daha hassaslar ama erkekler pek hassas değil. O yüzden lise, üniversite sınıfı, topluluklar, kurslar ve iş ortamında yaşanan ilişkiler gizli kalır. Bu açıdan iki kişi arkadaşmış gibi gözükür evet arkadaşlar ama yatak odası arkadaşılar...

Bu noktada karda yürüyüp izini belli etmemek için arkadaşlık kisvesi altında sohbete devam edeceksin. Kadınla uzun süre konuştuktan ve iyice rahatlattıktan sonra buluşmalar gelecek. Sonra ise sevişmeler ama tüm bunlar sıkı bir gizlilik ve görünmez şekilde gerçekleşecek. Bu durumlarda kadının sana kanka falan demesi dert değil. Her kadın direkt flört etmiyor bu açıdan bu ince işleri iyi anlamalısın. 

Çarpık ilişkilerde bu şekilde gerçekleşiyor arkadaş görünümü altında aldatmalar, yasak aşklar ve daha fazlası oluyor. İnsan doğasının cinselliği her zaman güçlü sosyal baskıya rağmen ufak çatlaklardan sızarak kendini gerçekleştiriyor. Tahmin edemeyeceğiniz yerlerde tahmin edemeyeceğiniz kişiler sevişiyor.

Kadının İlgisinin Zamanla Artması Durumu

Kadın seni arkadaş konumuna atmış hatta bunu bastıra bastıra söylüyordur. Sende bu açıdan onu arkadaş konumuna atmışsındır. Başka kızlardan bahsediyor, eğlenceli takılıyor, farklı kızlarla geziyor ve farklı kızları ona övgüyle anlatıyorsan bu durumda bu kadının sana ilgisi artabilir. Böyle zaman geçer ve bir bakmışsın hiç önemsemediğin kankan sana yangınlı hale gelmiş. Gittikçe artan şekilde seni kıskanmaya başlıyor, başka kadınları kötülüyor ve seninle konuşmaya çalışıyor bu yüzden trip atıyorsa anla ki olayın içine ciddi hisler karışmıştır. Kadınlar genelde itiraf etmez ama sende istiyorsan bir ilişki başlar. Sen fazla görmezden gelirsen kız sana açılacak kadar şansını zorlayabilir bu duruma tahammül edemez. Özellikle çekici bir piç erkek haline gelmişsen bu tür durumlar sen fark etmeden gelişiyor. Sonuçta çekicilik bir seçim değildir.

Yorumlar kısmına sorularınızı yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Erkeklere sık sık “mutlu ve kafası rahat bi adam olun, oyunda en hızlı gelişen erkekler bu erkeklerdir” diyorsun. Peki hiç seks yapmamış bir erkeğin kadınlarla konuşurken muhtaçlık sergilemesi normal değil mi? Hiç seks yapmadan bu psikolojik muhtaç olma bariyerini nasıl aşabiliriz? 1 ya da 2 deneyimim olduktan sonra gerisi bir şekilde gelir zaten. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl olay ''olana kadar öyleymiş gibi'' davranmak. Bu açıdan muhtaç olsan bile değilmişsin gibi cool takılacaksın ki bir kadınla zaman içinse seks yapma imkanı oluşsun. Aç adam bile olsan bir davette yemeğe saldırmayacaksın az az yavaş yavaş nazlanarak yiyeceksin bu da o hesap.

      Sil
  2. Hocam bir kadına niyetimizi piç şekilde nasıl belli edebiliriz?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder