Oyunda Hoşuma Gitmeyen 5 Şey

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
7

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''oyunda hoşuma gitmeyen şeyleri'' anlatacağım. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Hayatta her şeyde olduğu gibi bir şey yapıyorsanız onun avantajlarıyla birlikte dezavantajları oluyor. Para kazanıyorsanız çok zaman ve enerjiniz gidiyor tükeniyorsunuz, bıkıyorsunuz. Spor yapıyorsanız diyetten veya sakatlanmaktan nefret edebiliyorsunuz. Bu açıdan oyununda bazı dezavantajları oluyor onlardan bahsedeceğim.

1. Aşırı Avcı Modunda Olmak 

Oyunu bilmeyen bir erkek genelde çok fazla avcı modunda olmuyor genelde normal erkekler çekingen ve dolaylı oluyor. Ancak oyunu öğrenmek gözlerini farklı bir dünyaya açıyor. Fırsatlarla dolu bir dünyada buluyorsun kendini ve artık ciddi bir aksiyon almaya başlıyorsun. Bu çok güzel bir şey ancak bedeli de seni çok avcı moduna sokmasıdır. Bu da doğal olarak senin doğal enerjini alıp yerine fazla istekli bir abazan enerjisi getirebiliyor. 

Yeni başlayan bir erkekte bu durum fazlasıyla gelişiyor. Eğlenmesi veya başka şeylerle ilgilenmesi gerekirken çok fazla avcı psikolojisine giriyorsun. Bu açıdan her yerde, her zaman ve şekilde oyun yapmaya çalışıyorsun. Bu durum hoş değil ve öğrenci biraz sosyal zekadan mahrumsa çok oyun kurmaya sürekli avlanmaya çalışıyor. Bu durumda da dışarıdan bakıldığında rezillik oluşabiliyor. 

Bir erkek oyunu öğreniyor ve ciddi aksiyon alıyorken dahi çok avcı moduna girmemelidir. Bu hem kendini kötü bir şey yapıyor hissine sokar hem de fazla beklenti oluşturur. Bu durumda sürekli avlanmaya çalışan, kız kovalayan ve başka hiçbir şeyden keyif almayan bir adam haline gelebilirsin. 

Bu durum yıllar önce fark ettiğim için kendimce önlemler aldım. Gündüz oyununu  maksimum 2 saat ve 10 set tutuyorum. Genelde 1 saat içinde 10 set açıp duruma göre hareket ediyorum. Gece oyununda eğlenceye odaklanıyorum ve gecenin ilk yarısı oyun yapmıyorum. İçiyor, dans ediyor ve eğlenerek ortamın keyfini çıkartıyorum. İkinci yarı oyun kurguluyorum. Mesajlaşma oyunu çok zaman alabildiğinden ve yeni kızlar eklemek gerektiğinden genelde sadece geceleri mesajlaşmayı tercih ediyorum. Yorgunken mesajlaşmak en azından daha verimsiz bir zamanı mesajlaşarak geçirmeyi sağlıyor. Sosyal ortamlarda ise aşırı uzun vakit geçirmekten kaçınıyor, zamanın bir kısmını spor-kişisel gelişime ayırıyorum. (alert-success)


2. Robotlaşmaya Başlamak

Oyunda robotlaşmak doğal bir sonuçtur çünkü temelde bir erkeği çekici yapan davranışlar bellidir. Bu açıdan bir betanın alfaya dönüşme süreci bir dizi ezber dönüşümden geçiyor. Birçok erkeği birbirine benzeyen, birbiriyle aynı şeyleri söyleyen ve konuşan robotlar haline getiriyoruz ancak bu işe yarıyor. Kadınlar gerçekten de belirli bir imaj ve davranışları diğerlerinden daha çok çekici buluyor. Bu açıdan bir betanın önce alfa robot olması bazı deneyimler yaşaması sonrasında da kendisini robotlaştıran şeylerden uzaklaşarak daha da iyi sonuçlar alması gerekiyor.

Bir erkeği o yüzden önce alfa robot yapıyoruz sonra da o erkek kendisini orta seviyeye taşıyan bazı kalıplara sahip olmak zorunda ama ileri seviyeye giderken tüm bu kalıpları kırmak zorunda. Yani seni sıfırdan orta seviye yapan şeyler, seni orta seviyeden ileri seviye yapmayacaktır.

Robotlaşma problemi sonuç aldıkça düzelmeye başlar. Ne kadar rahatlarsan artık kendi otantik karakterinden eklemeler yaparsın. Belirli kalıpları içselleştirmişsen zaten kalıplarını yıksan da sen değişmiş bir adam oluyorsun. Burada ki tek sorun eğer hem çok robotlaşmış hem de sonuç alamıyorsan başlar. Bu durum seni orta seviyeye taşımamış demektir. O yüzden sorunun ne olduğunu anlaman ve robotlaşmaktan uzaklaşarak farklı şeyler denemen gerekebilir. Kalıpların dışına erkenden çıkman çok daha iyi olabilir. (alert-warning)

3. Flake Olan Setler

Oyunda reddedilmek büyük bir şey değildir. Sıradan bir erkek için reddedilmek kötüdür çünkü itibarını olumsuz etkileyeceğinden ve egosunu inciteceğinden normal erkekler reddedilmekten korkar. Oyuna başlayan ve aksiyon alan erkekler ise reddedilmekten korkmamaya başlar ve buna alışır. Reddedildiği zaman başka bir hatuna geçer. Oyunda en iyi olanların bile sevmediği şey flake olan setlerdir. Çok iyi geçen, garanti gibi gözüken veya şanslı olduğun bir setin flake olması ya da buluşmada seni ekmesi gibi durumlarla karşılaşırsın. Flake kadar can sıkan bir şey yoktur ve birçok zaman mantıklı açıklamasını bulamazsın. Mükemmel oynasan ve her şeyi doğru yapsan bile flake olan pek çok set olacaktır. 

Flakelerin farklı düzeyleri vardır;
  • Hatunun numarayı yanlış vermesi, numaranı kaydetmemesi veya ilk mesaja cevap vermemesi
  • Hatunun seni direkt engellemesi
  • Hatunun birkaç mesaj konuşup sonra engellemesi (Alıcı pişmanlığı)
  • Hatunun birkaç mesaj konuşup cevap yazmayı bırakması birkaç mesaj atsan bile hiç cevap gelmemesi (ghosting)
  • Hatunun baya konuşup sonra az yazmaya başlaması ve en son hiç yazmaması
  • Hatunun instagramda isteğini kabul edip geri takip yapmaması (gündüz ve gece oyunu setlerinde sıklıkla olabiliyor)
  • Hatunun seni instagramdan direkt engellemesi (gündüz ve gece oyunu setlerinden alınan instalarda oluyor, normal eklemelerde hiç olmuyor)
  • Hatununun buluşmayı kabul etmesi ama netleştirmeden cevap yazmayı kesmesi
  • Buluşmayı kabul edip gelmemesi, seni ekmesi
Flakeler can sıkar çünkü çoğu zaman iyi reaksiyon aldığın setlerde oluşur. Reddedilmeler ve olumsuz reaksiyonlu setleri geçersin ve iyi setlerden bir çeşit meleklerin pay alması gibi ciddi bir oranda hatunu kaybedersin.

Flakelere yapılacak şey temelde oyununu çekicilik-güven açısından en iyi seviyeye getirmektir. Bu durumda flake oranın daha az olur. Ayrıca zaman erkeğin dostudur ve fazla zaman geçirdiğin hatunların flake olma oranı azalır. Tabi bunların hiçbirisi garanti değildir sadece olasılıkları azaltan durumlardır. (alert-passed)

4. Ruhunu Tüketmesi

Oyunun erkeğin ruhunu tüketen bir yönü vardır. Özellikle hızlı playboy yaşamında bedel olarak ruhundan bazı parçaları kaybetmeye başlarsın. Aslında her birlikte olduğun ve zaman geçirdiğin kadın senden bir parça götürür. Sen her ne kadar kısa zaferlerinle bir şeyleri aldığını düşünsen bile kadınlar her zaman değeri alan taraftır, veren değil. Bunu uzun vadede fark edersin. Oyun senin ruhunu tüketir seni sürekli haz peşinde koşan ve kadın tavlamaya takıntılı yapar. Bu da kendini genellikle kadınlar üzerinden değerlendirmene yol açar. Kadınlara fazla mutluluğunu ve başarını bağlamak can sıkar. Oyundaki git geller de fazlasıyla yorulabilirsin çünkü oyunda aşırı başarılı olduğun zaman kendini kurşun geçirmez genç bir tanrı gibi hissedersin. Her şeyin ve herkesin üstündesindir ancak çöküşü de en derinlerde hissedersin. Oyunda uçlar gittikçe derinleşir yani zirveyi de dibi de hissedersin. Bu durum ruhunu yoran ve seni tüketen bir şey haline gelir.

Sürekli yeni kadınlarla tanışmak ruhunu yoruyordur başarılı ya da başarısız da olsan sıfırdan başlamak bir yerden sonra tükenmene yol açar. Dejavular yaşamaya başlarsın ve ruhun parçalanmıştır. Duygusal bağ kuramayan ve kadınlarla ilişkilerin bir çeşit açmaza sıkışır. Bu durumdan çıkış genellikle uzun ilişki yapmak veya belirli süre oyuna ara vermekle mümkündür. Ayrıca farklı ilgi alanları, hobiler, oyunla ilgilenmeyen bir çevrenin olması (oyun hayatın olmuşsa bu konularla hiç ilgilenmeyen-bilmeyen kişiler) sana çok ferahlatıcı gelecektir.

5.  Garip Bir Adam Olmak

Garip birisi haline gelmek oyunun içinde sıkça görülen bir problemdir. Bazı adamların toksik yönleri çok arttığı için gittikçe tahammül edilemez hale gelirler. Oyunda gerçekten çok başarılı olan ancak katlanılması imkansız çok adam tanıdım. Bu adamlar kadınlarla gerçekten başarılı özelliklere sahiplerdi, çekiciliği iyi kuruyor ve sonuca gidiyorlardı ancak sende iyi sonuç alıyorsan bu adamlarla normal arkadaşlık yürütemiyorsun. Adamların garip davranışları, ufak hesaplar yapması ve farklı takıntılarla seninle rekabete girmesi gibi şeylerden dolayı ilişkiyi kesmek zorunda kalıyorsun. 

Kadınlarla ilişkilerde başarı bir şey ancak hayatın tümü değil bunu başarılı oldukça anlıyorsun. Özellikle de kadınlarla ilişkilerde büyük başarılar elde ediyorsan bunların çok overrated (abartılmış) olduğunu anlıyorsun. Asıl kötü olan şeyin başarısızlık olduğunu çünkü başarısızlığın büyük acı vermesi gerçeği var. Başarılı olunca çeşitli adamlar tanıyorsun ama birçoğuna katlanamıyorsun. Oyun bazı adamları garipleştiriyor, toksik yönleri artıyor ve her şeyde bir şey arayan adam haline geliyorlar. Senin bildiğin basit şeyleri sana uygulamaya çalışan mı dersin, seninle rekabete giren mi dersin, ufak hesaplar yapanlar mı dersin her cins adamı tanırsın. 

Oyunla baya ilgilendiğim ve başarımın artmaya başladığı dönemlerde oyun yapan bir sürü adam tanıyordum. İki eleman beni aradılar bende mood (sigarillo) ve kahve içiyordum. Neyse iki eleman geldiler bana direkt ''tek mi oturuyorsun?'' dediler. Evet kardeşim tek oturuyorum yorulmuş keyif kahvesi yapıyorum. Neyse elemanlar oturdu, garson geldi menü verdi ve menüyü inceleyip durdular. Sonrasında ise sipariş bile vermediler. Elemanlara dönüp ''iki çay söyleyeyim için'' dedim. Onlar da bana ''biz erkeklerle hiçbir şey içmiyoruz, sadece kızlarla içiyoruz'' dediler. Neymiş bir erkekle çay-kahve içmeye para vermeyi mantıksız buluyorlarmış. O an kahkaha attım yani nasıl bir ezikçe fikirdir hastalıklıdır anlamak zor. Aynı elemanlar daha sonra ''erkeklerle fotoğraf çekilmiyoruz'' dediğinde iletişimi azalttım. Madem öyle sadece kadınlarla takıl ne diye beni günde 2 defa arıyorsun ki ilginç adamlar var. Oyunda kafadan gidik, acayip, sorunlu, kolpacı, kafayı kırmış, megaloman veya normal konuşamayan çok adam tanıyorsunuz. Bu açıdan garip adam olmamak gerekiyor bu bir eğilim. Dönem dönem garipleştiğim olmuştu ancak kendime çeki düzen vererek bu problemi önledim. Eğer gittikçe garip bir adam haline geliyorsanız kendinize çeki düzen vermeye bakın.
Tags:

Yorum Gönder

7Yorumlar

  1. Hocam en çok sonuç alınabilecek day game saati kaç sizce?

    YanıtlaSil
  2. Hocam sosyal zekası düşük olan biri oyunda başarılı olabilir mi sizce? Şansı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal zeka dediğimiz şey sosyalleşme, sosyal durumlara maruz kalma ve çok insan tanımayla gelişir. Ne kadar aktifsen sosyal zekan da o kadar ilerleme gösterecektir. Mesela siyasetçiler çok yüksek sosyal zekaya sahipler neden? Adamlar binlerce kişi tanıyor bizzat ve her gün iletişim kuruyorlar.

      Bir çapkın erkekte kadınlarla çok iletişim kurduğunda sosyal zekası gelişiyor. Kadına ne söylenir, ne söylenmez, nerede nasıl davranılır ve davranılmaz onu öğreniyorsun. Normal bir erkek bunu öğrenir.

      Ancak umutsuz vaka olan otistik tipler var. Bu tür erkeklerin var olduğunu bile pek bilmiyordum ama bazı adamların sosyal zekası hiç gelişmiyor. Otistik değilsen sosyal zekan zamanla ve pratikle ilerler.

      Sil
  3. Oyunun egoyu sisiren bir ozelligi var midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun egoyu şişirmez. Oyuna yeni başlayan adam sürekli reddedileceği ve dirençle karşılaşacağı için egosunu kaybeder. Egosu olan adam bu sanatta ilerleyemez ancak iyi sonuçlar almak egoyu şişirebilir.

      Sil
  4. Hocam setten biri ile tanıştım,1 hafta da date oldu,yüz yüze iyi,tatlı,temas felan oldu.Ama wp de hiç yazmaz,hep ben yazarım.Aktif olmasına rağmen.İş hayatı ve okulu var.Ben date de uzun ilişki kafasında olduğumu dolaylı belli ettim,son zamanlar sıkıntılı tipler denk geldi,kendi hayatımda tuhaf şeyler yaşandı.son iki tanesini yanlışlıkla sevgilisini bilmeden,sahilde yedim.Bunları konu konuyu açarken dedim,başıma gelen ilginç,sıradışı şeyleri anlatırken,son iki ilişkim bile kötü bitti diye,meğer sevi varmış dedim sonradan öğrendim,bu şekil belayı çekiyorum diye güldük.Sen tatlı birisin,hayatıma şu son 3 aydagelen en iyi şeysin dedim.Sonra el ele tutuştuk sevdim biraz.Eve gidince yaz felan dedi.durum aynı,hep ben yazıyım.Sanki buluşmaya olan isteği azaldı,daha sonra bakarıza geldi.Mesajda soğuk yüz yüzeyken sıcak.Hal ve tavırlarındanda belli flört felan pek bilmiyor.Napacam anlamadım,nextleme perileri geldi😄

    YanıtlaSil
Yorum Gönder