UMUT ETMEYİ BIRAK!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
5
Fark ettiğim ve mentalitemi derinden etkileyen bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Kendimde aksiyon alan erkeklerin çoğunda bir hata olduğunu fark ettim. Bunu kendim için düzelttim şimdi sıra sizde 😊

Erkekler özellikle bir sürü kızla tanışırken ve konuşurken kızın vereceğini umut ediyorlar. Güzel bir kızla tanışmadan önce "umarım bu yaklaşım işe yarar da beni beğenir"mentalitesiyle yaklaşıyorlar. Veya mesaj attığında umarım bu mesaj işe yarar da ilgisini çeker, umarım bu mesaja cevap verir tarzı umut ederek umarak aksiyon almak işe yaramıyor.

Umut etmek gereksiz beklenti içerisine sokuyor hem de kadını hiç tanımadan. Erkekler romantik komedi gibi düşünüyor ilişkileri kadınlar ise bu konuda daha titizler. Erkek hiç tanımadığı bir kadınla evlenmeye daha yatkınken kadınlar da bu böyle değil. Kadının sizi görmesi,konuşması zaman geçirmesi vs gerekiyor ki değerli olup olmadığınızı test edebilsin. Unutmayın kadınlar değerli erkeğe tepki vermek üzere dizayn edilmişlerdir. İnanmıyor musun? Ünlü bir erkeğin konserinde kızların ne hale geldiğini gör ;)

Umut etmek demek hayatında kadın olmadığı anlamına geliyor. Ayrıca kadından fazla şey isteyip bişey vermemiş oluyorsun. Kadından amcığını vermesini, o kızla arkadaşlarınıza hava atmanızı sağlamasını, egonuzu tatmin etmesini vs istiyorsunuz ama kadına bişey verdiğiniz yok. Değer veren taraf değil sömüren taraf olduğunuz da bu kadın için kaybetmek demektir. Kadınlar sizinle seks yapmayı sadece kazançlarında oldukları zaman yaparlar. Eğer onun için sizinle seks kaybetmekse sizle yatmazlar.

Kadın için durum kazanmak olmalı. Bunu ise değerli olduğunuzu ve çevrenize değer yaydığınızı gösterdiğiniz de başarırsınız. Kadınlar ortalama erkekleri sevmezler. O yüzden değer yayan bişeyler üreten yapan baskın bir erkek olmalısınız. Pozitif kaliteleriniz olmalı ki kadınlar ve toplum fark etsin.  Bunlar olmadığında umut etmeye ve boş hayaller kurmaya başlarsınız.

Yapmanız gereken aktif olmak, kadınlarla doğru şekilde tanışmak, gelişmek olmalı ama beklentileriniz olmamalı. Bu paradoks ve saçma geliyor ama işler böyle yürüyor. Eğer beklentin varsa modun düşücek demektir.

Bişeylerin işe yarayacağını umut etmeyi se bırakmanız lazım. Test edin ne işe yarıyor ne işe yaramıyor. Mesela internetten kızlara merhaba selam yazmayı 20 kere yapın. Baktınız işe yaramıyor asla yapmayın. Profilinizi geliştirip deneyin. Sürekli yeni şeylere gelişime değişime açık olun ki gelişim olsun. Körü körüne saçma şeyleri yapıp işe yaramasını umut etmeyin.

Pragmatik olun bişey işe yaramıyorsa yapmayın, etrafınızda ki insanlar fayda sağlamıyorsa değersizlerse siktiri basın. Hayat sizin ve kendinizi yükselttikçe daha kaliteli bir grubun üyesi olmaya farklı bir gerçeklikte yaşamaya başlayacaksınız.

Hayat umutlarla değil aksiyonlarınızla belirlenir. Aksiyonlarınızı da mentaliteniz belirler. Eğer hayata nihilist bakıyorsanız yaşam anlamsızdır, hayata hedonist bakıyorsanız zevkler ararsınız, dindarsanız tanrının kanıtlarını vs.

Ergenken hep tatlı bir sevgilim olmasını beklerdim. Kız arkadaşlarım olmuştu ama istediğim gibi değillerdi. Standartlarım çok yüksel değildi ama en azından vardılar. O kızın bir gün beni fark edip gelmesini beklemiştim. Ancak ne gelen vardı ne giden. Gelen kızlar da zaten normaldi benim istediğim kızlar değillerdi. Umut ediyordum hayal kuruyordum ama bişey olduğu yoktu. Hayat romantik komedi filmi değil. Kadınlarla tanışmadığım da yine kadınlar gelmiyor. Size pazarlandığı gibi "alfa çekici olun kızlar gelir" vs boş iş. Öyle bir alfa erkeği yok. Sadece hayatı dolu dolu yaşadığınız da kızların bol olduğu ortamlarda olduğunuzda size gelirler ama o da kulağınıza eğilip beni sik demezler. Kadının doğası en fazla sinyaller verir imalar da bulunur. Erkek olarak bişeylerin sorumluluğunu almak sizin eliniz de umut etmekle olmuyor. Umut edip tesadüfen tanışmalar hikaye. Olsa bile bir boka yaramaz. Düzenli olarak kadınlarla tanışmıyorsanız bollukta olamazsınız. Kadınların rastgele olmasının kaotik olmasının etkisini yaşarsınız. Akıllı bir erkek bunlardan dersler çıkarır.

Olay hayatınızın kontrolünü alıp kendiniz için yaşamanız da. Bollukta olmalısınız ve aynı zaman da realistte. İş açısından da böyle. Sürekli gelişmeli ve para kazanma oranınızı arttırmanız lazım. Tek iş yerine mahkum olursanız bitersiniz.

Erkeğin gücü opsiyonlarının fazlalığından gelir. Opsiyonlar ise aksiyonlarınızdan. Hiyerarşi de yaşıyoruz yükselmeyi öğrenmelisiniz. Bu herkesin yapabileceği bişey değil. Azınlığın başarabileceği bişey bazı insanların kaderi bazılarının ise TERCİHİ.

Umut etmek kadının işi. Kadınlar bu konularda hayaller kurarlar. Bişeylerin olmasını isterler ama bunu başkası yapmalıdır. Prenses sendromu denen şeyde böyledir. Kadın gelipte size herşeyi yapmaz. Yapan kadınlar da güzel ve çekici olanlar değil.

Aksiyon alın, bişeylerin işe yaramasını umut ederek değil isteyerek deneyimleyerek yapın. Tecrübe edin ve test edin. Sizi güçlendirip geliştirecek olan şey budur.
Tags:

Yorum Gönder

5Yorumlar

  1. Kızlar genelde en az 2 kişiyle geziyor. Sokakta kız gruplarına yaklaşmalı mıyız ? Nelere dikkat etmeliyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel kızlar her zaman gruplarda bulunur ve sokakta da 2-3'lü gruplar halinde dolaşıyorlar.

      Bana göre grubu açmak ve tüm kızlara iltifat etmek önemli sonra hedef kızın daha çok ilgini çektiğini söylemek.

      Grubun tümüyle konuşmak her zaman daha iyidir çünkü diğer kızlar sıkılmazlar. Sadece hedefinle konuşursan diğer kızlar sıkılır ve hadi gidelim demeye başlarlar. Grup olarak eğlenceli ve cool göründüklerini söylemekte iyidir.

      Direkt olarak grup setleri açmak zor açıkçası özellikle de kızlar yürüyorsa hepsini durdurmak biraz zahmetli.

      Mekanlarda grupça takılan kızlara ise asla direkt gitme. Cafeyle ilgili yazımda detaylıca anlattım

      Sil
  2. Mükemmeliyetçilik benim hayatımı zehir ediyor hiç bir iş yapamıyorum,benim gibi bu sorundan şikayetçi insanlar vardır mutlaka bunla ilgili yazı yazabilir misin

    YanıtlaSil
  3. Yazmıştım önceden

    http://yasaminpratikgucu.blogspot.com.tr/2017/10/kurban-magdur-mentalitesi.html?m=1

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder