A'dan Z'ye Pick-Up - Alıcı Pişmanlığı(Buyers Remorse)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere alıcı pişmanlığı nedir?, kadınlar neden alıcı pişmanlığı yaşar ve bu durumla nasıl baş edilir konularını açıklayacağım.

1. Alıcı Pişmanlığı Nedir?

Alıcı pişmanlığı bir psikoloji terimidir. Genelde insanların alışverişte o an ki satış tekniklerinden etkilenip bir sürü şey almaları ve o duygu durumundan çıktıklarında pişman olmaları demektir. Buna alıcı pişmanlığı diyorlar çünkü müşteriler kandırılmış ve pişman olmuş hissediyorlar. Bir kadın mağazanın ışıkları etkisi altında ve satışçının psikolojik baskısıyla bir sürü şey alabilir ancak eve gelince pişman olur. Bu terim alışveriş psikolojisiyle alakalıdır ancak oyun içinde geçerlidir.

alıcı pişmanlığı, kadının pişman olması, kadının cevap vermemesi, alıcı pişmanlığı nedir?

2. Alıcı Pişmanlığı Neden Olur?

Oyunda da kadınlarda böyle bir problem oluyor. Çekicilik yüksek olunca kadın fazlasıyla kapılıyor bir şeyler yapıyor ama sonra o moddan çıkınca pişman oluyor. Kadın sana hızlıca numarasını vermiş olabilir ve senden etkilenmiştir ancak bu durum geçicidir. Bu en çok öpüşme durumunda olan bir şey. Kadın ondan sonra pişman olup ortalıktan kayboluyor.

Bunun sebebi yeterince zaman ve güven olmamasıdır. Kadın yaptığından dolayı sürtük ve kolay gibi hissediyor. O yüzden bu hissi sizinle bağdaştırıyor. Sonra da sizi hayatından çıkartıyor.

Aşırı hızlı gittiğiniz de sıkça başınıza gelen bir hatadır. Kızı erken öpünce kahraman gibi hissedebilirsiniz ama onunla yatamazsınız. Asıl amacınız bu olduğuna göre hata yapmamalısınız. 

3. Alıcı Pişmanlığı Çözümleri

Pratik çözümler;

1. Kadının tepkilerini anlayın ve ona göre davranın. Çok acele etmeyin.

2. Güven verin ve sizi tanısın. Tanıdıkça sizinle bağ kuracaktır.

3. Ona hakkınız da ilginç bir detay verin ve onun hakkında ilginç bir şey öğrenin.

4. Kadına saygılı olduğunuzu hissettirin ve kadınları yargılamadığınızı bilsin.

5. İt ve çek taktiğini bolca kullanın böylece kadın da süreçten keyif alacaktır.


Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. bu alıcı pişmalığı denen şey er veya geç oluşuyor
    hiçbir iletişimin ilişkinin sonsuza kadar surme imkanı olduğunu düşünmuyorum
    kimisi 1 gunde kimisi 1 ayda kimisi 1 yılda veya daha uzun surede alıcı pişmanlığına giriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle düşünürsek zamanla erkekte oluşan bir şey.özellikle seksten sonra pişmanlık yaşamak ve bu kızdan nasıl kurtulurum diye düşünmek erkeğe ait bişey. evlilik ve uzun ilişkilerde pişman olan taraf ağırlıklı erkekler. inanmıyorsan evli erkeklere sor ama eşleri yanlarında değilken ;)

      Sil
  2. Diyet sürecinde tatlı ve lezzetli bir yiyecek yedikten sonraki duyguya benziyo .d

    YanıtlaSil
Yorum Gönder