Öz-Saygı Gerçekten Nedir? (Pratik Örneklerle)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
Özsaygı kavramı derin bir psikolojik ve felsefi bir kavram. Zeki bir erkeğin anlaması gereken ilk şeylerden birisi. Bu yazımda detaylarını anlatmıştım şimdi ise pratik günlük örneklerden bahsedeceğim.


Özsaygısı yüksek erkek demek kendisine saygısı ve sevgisi yüksek demektir. Kendini sevmek zor bir sanattır ve çoğu insanın başaramadığı bir şey. Hayatımızı mükemmelleştirmeye giden yolda en önemli şeydir.

Erkeklerin çoğu kendileri dışında ki gerçeklikleri fazla önemser. O yüzden çoğu erkek asosyal ve sıkıntılı.

Okuldan/işten geldiniz ve yorgunsunuz diyelim. Eve geldiniz ve yemek yemeniz gerekiyor. Sürekli yemeklerini hızlı hazırlayan bir adamsanız ki çoğu erkek böyledir. Kendi yemeğini geçiştirir hızlıca bir şeyler yapar çıkar. O yemek içerik ve biçim açısından da sıkıntılıdır. Mesela makarna yapıyorsanız bu makarnayı farklı yapmanın 100 yolu vardır ancak siz sade yiyorsanız bu öz saygınızın düşük olduğunu gösterir. Kendiniz için en iyisini yapmalısınız. öğünlerinizi geçiştirmeyin yemeğinize hem tat hem de görsel açıdan emek verin. Bu tür şeyler zamanla öz saygınızı arttırır. Bir gün kremalı makarna yaparken öteki gün şarapla makarna yersiniz. Diyelim ki  çok seksi ve güzel bir kız size gelecek. O zaman yemekler süper, ev temiz, şarap hazır olacak. Kızı etkilemek ve o gece seks yapmak için her şeyin iyi olmasını isteyeceksinizdir. Müziklerden tut evin düzenine vs. Bir kız için evinizi neredeyse en iyi haline getirdiniz ama sen o evde 365 gün yaşıyorsun ancak kendin için temiz tutmuyorsun. yani bi tane kız için her şeyi yaparken kendine yapmıyorsun! Kendin de güzel yemekleri, şarabı ve özenle seçilmiş müziği hak ediyorsun. Normal de süslü tabaklardan yemiyorsan demek ki o tabaklar özel ve sen değersizsin. Ayrıca erkek arkadaşlarınıza ve ailenize de güzel yemek yapmıyor ancak bir kız için götünüzü yırtıyorsanız iki yüzlü sahte bir erkeksiniz demektir. yani kız için ekstra çaba harcayıp kankanıza dandik bir yemek veriyorsanız bu hoş değil adamım.

Bir diğeri ise iyi giyinmek. açıkçası ben ortalama tipte bir adamım. Sokakta benim gibi binlercesi var. Bazıları benden daha iyi bazıları daha kötü. Yani beni ilk bakışta öne çıkaracak bir şeyim yok...
Ben ise ortalama adam olduğumu ve seviyemi çok iyi biliyorum. O yüzden de her zaman iyi giyinirim. Bunun çok azı kızların beğenmesi içindir ve azı da diğer insanların pozitif tepkisi için. Ben kendim için iyi giyinirim. Çirkin bir kıyafeti giyemem(pahalı olup olmaması önemsiz) çünkü ben özelim kendime göre bir saygım var. Normal günler de bile iyi giyinirim. Benim her günüm özeldir ve iyi giyinmek iyi hissettiriyor. Kendime güvenimi ve saygımı arttırıyor daha mutlu/pozitif oluyorum. şimdi her yerde ortalama ve çirkin erkekler görüyorum. adam açık ara çirkin ve berbat giyinmiş.. helal olsun diyorum büyük ahmaklık ve cesaret. Adam çirkin ve karizmadan da yoksun bu nasıl bir risk almaktır! Arkadaşım ortalama ve altıysan adam akıllı şık giyineceksin. Başka adamın çıplak hali senden iyiyse sende değerini kıyafetinle, duruşunla belli edeceksin. Ortalama adamsanız her gün iyi giyinmek zorundasınız. aptalca kıyafetler giymeyin. adam üniversiteye eşofman ve kazakla geliyor. resmen ben kaybedenim, mutsuzum, kendimi sevmiyorum, kendime özen göstermiyorum diye bağırıyor... ütüsüz kıyafetler, fit olmayanlar, çirkin kıyafetler, berbat kombinler vs . çoğu erkek giyinmeyi bile bilmiyor. Ben de annemin karnında öğrenmedim. yüzlerce araştırma yaptım, emek harcadım, paramı iyi kullandım(öğrenciyim gelirim kısıtlı gardırobumu aylar hatta yıllar içerisinde oluşturdum, indirimlerden faydalandım vs). Her gün iyi giyinin. Bir kızla buluşurken adam duş alıyor, dişlerini fırçalıyor, parfüm sıkıyor, iyi kıyafetler giyiyor ama normal günde berbat... illa güzel bir hatunla buluşmanız gerekmiyor. Her zaman iyi giyinin dışarıdan bir şeye bir sebebe ihtiyaç yok. siz değerli olduğunuza inanırsanız ve öyle hissederseniz inanın ütüsüz iğrenç bir tişörtü giymiyorsunuz. biz insanlar ön yargılıyız. seni tanımıyorsak direkt tipin ve giyimin üzerinden yargılarız. sürekli negatif önyargılara maruz kalıyorsan işin zor. çirkin ve ortalama adamların kötü giyinme şansı yok. Yakışıklı adam bu riski alabilir dağınık saçla dandik giyimle gelebilir ortama ama senin öyle aptalca lükslerin yok. Rekabet etmek için tek yolun her zaman iyi giyinmek. Kendini sev özen göster yahu. dişlerini hep fırçala, parfümün hep olsun, ayakkabıların hep temiz olsun. Kirli ayakkabıyla gezmiyorsun değil mi????

Kızın birisine hediye alıyorsun ama kendine almıyorsan veya dostlarına ailene almıyorsan değerin de sorun var demektir. Kalitelerden yoksunsun ve standartların yok demektir. Kendini ne kadar şımartıyor ve ödüllendiriyorsun? Yalnız yaptığın keyiflerin var mı? Kaliteli bir viski veya şarapla kendi sakin gecelerini ödüllendirmiyor musun? İyi müzikler ve kitaplarla zamanını değerlendiremiyor musun?

Spor yapmayıp bedenini mi mahvediyorsun? Bu nasıl lüks aman tanrım! Bedeninin ağzına sıçmak bana göre öz saygı eksikliğinin dibidir. Kızları siktir et sağlıksızlık kadar kötü bir şey mi var şu dünyada ?????

Kendinizle geçirdiğiniz zamanı mükemmelleştirin, kendiniz için yaşayın. Ne kızlar ne aileniz ne de siktiğimin toplumu için. bana göre kendisini ihmal eden aptaldır.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Dediğin özelliklerin birkaçını bilinçsiz yapmak beni sevindirdi doğrusu

    YanıtlaSil
  2. Kendinizi sevin diyorsun ya nasil sevecez ? Kendimr iyi kiyafetler alarak mi yoksa telkin denen sozlerle mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle düşünce şeklini değiştirmen gerekiyor sonrası zaten otomatik gekiyor kendini sevince daha başarılı osgucenli herşeyi çok önemsemeyen biri oluyorsun ve hayst biraz komikleşmeye basliyir blogtaki kendini sevmek ve sen değerlisin yazılarono okumanı tavsiye ederim

      Sil
Yorum Gönder