Başka Erkeğin Başarısını Kıskanmak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
18
Erkekler arasında gördüğüm sıkıntılardan bir tanesi de budur. Sizden açıkça daha iyi, daha başarılı, daha güzel giyinen, daha yakışıklı, daha uzun ,daha zengin, daha çok sevilen, daha sempatik erkeği kıskanmak ve hakkında olumsuzluk yaratmaya çalışmaktır.

Gözlemlerime göre bu erkeğin görünüşünü ve kız arkadaşını kıskanan, ona aşırı bir kin ve düşmanlık besleyen erkekler var. Bu kıskançlığın hiç bir faydası yokken düşük özsaygılarını da yok eden bir şey. Kaybeden adamın daha çok kaybetmesine neden olan, onu yanlış yönlendiren bir şey.

Kadın başka erkeği seçiyorsa bu karara saygı duymak zorundasınız. Bu doğa kanunu; dişi seçer erkeği.  Size saygı duymak yolunuza bakmak düşer. Kıskanmak ve bunun için bir eylemde bulunmak sizi mahvedecektir.

Bir erkek sizden daha iyiyse yapacağınız şey kıskanmak değil ondan daha iyi olmaktır. Burada dikkat edilecek nokta gerçekçi olmaktır. Yani kendinizi gereksiz kıyaslama yapmaktan korumanızdır. Belirli seviyede kıyaslama sizi motive eder ve yerinizi bilirsiniz. Ancak çok kıyas özsaygı ve sevginizi yok eder kendinizi değersiz, başarısız, berbat hissedersiniz.

Bu kıskançlığa neden olan bir diğer şey ise başarılı erkeğin diğer erkeklere hava basması. Siktiği kızla, sevgilisiyle, kaçamaklarıyla, giyimiyle, hayat tarzıyla, arabasıyla, işiyle, konumuyla diğer erkeklere hava atıyor, onları dolaylı yoldan eziyor.
Bu çok sık olan bir şey ve arkadaş gruplarında sürekli görüyorum. Grubun öne çıkan elemanı diğerlerini dolaylı yoldan sürekli eziyor. Bu da diğer erkeklerde kompleks ve kıskançlığa yol açıyor.

Sizin amacınız kendi hayatınızı geliştirmek olmalıdır. Başka erkeğe karşı kapıldığınız aşağılık kompleksi bir boka yaramıyor.

Bazen bu çok acı tecrübelerle öğreniliyor. Sevdiği, âşık olduğu kızı başka adam sikip atıyor, bazen aldatılıyor, bazen terk ediliyor başka adam için, bazen kadın sizi kıyaslıyor başka adamla. Sizi maddi ve güç yönünden kadın resmen test ediyor. Sizi yeri gelince aşağılıyor.

Flört ettiğim bir çok kız beni kıskandırmaya ve başka erkeklere nasıl tepki verdiğimi test etmeye kalkmıştır. Kadınlar böyle kaşarımsı oyunlara bayılıyorlar. Bazı örnekler vereyim ki iyi anlayın;

Kafe de kızla kahve içiyoruz muhabbet vs. Kızın çakmağı yok ve garson erkekten istiyor. Garsona ilgi işaretleri veriyor ve benim yanımda flört ediyor. Amacı burada flört etmek değil, beni test etmek. Kıskandığımı, komplekse ve kaybetme korkusuna girip girmediğimi test etmek. Ben ise uyanık adamım bu numaraları pek yemem. Garsona bende dostça davrandım gülümseyen siklemeyen bir yüzle ve kız aniden flörtü durdurdu. İçgüdüsel kıskandırma beni kötü hissettirme, komplekse sokma testi işe yaramamıştı.

Bir gün bir kız aradı beni şurada konser var gidelim diye neyse buluştuk ve gittik. Kız yolda yürürken biz neyiz muhabbeti arkasından yanımda duruyorsun sevgilim sanıyorlar kısmetim kapanıyor testleri atmaya başladı. Açıkçası testler çok sertti ve ilke sallamadım. Konser alanında ise kız bokunu çıkardı. Bana şu çocuk çok yakışıklı yaa gidip tanışacağım demeler vs. Tabi bende gülerek yok bence şu diğeri daha yakışıklı dahi git konuş diyerek gülerek siklemiyorum. Kız ben siklemedikçe bokunu çıkardı ve abartmaya başladı. İşler artık test olmaktan çıktı resmen bana hakaret ve saldırı boyutuna geldi. Bende dönüp yanda ki kızlarla konuşmaya ve telefonumla oynamaya başladım. Onu siklemedim ve hiç konuşmadım. Konser bitti ve ben gidiyordum bu arkamdan geldi koşarak ve bana benimle hiç ilgilenmedin amacın ne dedi. Kızı tersledim ve bastım gittim onu gece yarısı bıraktım. Sonra bana bir sürü mesaj attı aşırı zoruna gitmiş kezbancığın. Eğer kızı ciddiye alsaydım beni komplekse sokacaktı. Ben tipimi ve yerimi bilen adamım, dışarı da benden yakışıklı binlerce adam var. Bunu anlarım gerçekçiyim kimseyi de kıskanmam. Benden iyi olanları kıskanmam sadece inceler doğru şeyleri öğrenirim. Eğer benden iyisi adam akıllı tipse arkadaş olurum değilse siklemem kendi işime bakarım.

Yataktayız kız instagramdan başka çocukları gösteriyor ve övüyor. Bende bak şu daha iyi diyorum gülüyorum. Sonrası ise saksoyla devam ediyor. Kızlar bunu çok yapıyor aman dikkat edin  kıskanmayın.

Ben hepsinde erkek yakışıklıysa yakışıklı dedim. Yakışıklı adama çirkin bu ne be vs tarzı abartı tepki veriyorsanız sıkıntı var demektir. Yiğidin hakkını yiğide verin. Benimle seks yapan kızlar bile seksten sonra başka erkekleri övebiliyor.

Evet bazen kadın sizden daha değerlisine takıntılı ve onu elde edemiyor olabilir. Sizinle seks yapabilir ama ruhu başka adamda olabilir. Kendinizi kıyaslamayın bu konularda ve komplekse girmeyin.

Önemli olan kendinizsiniz yani kadın sizi kıskandırmaya, başka erkeklerle rekabete sokmaya ve berbat hissetmenize neden olabilir.

Ailelerimiz bile komşu çocuklarıyla kıyaslayarak büyüttü bizi.  Sosyal hayat bir yarış ve rekabet alanıdır daha iyi olmalısınız. Bu rekabet toplumu zenginleştirir ve geliştirir. Ancak rekabette sürekli kendinizi kıyaslarsanız psikolojik olarak gümlersiniz.

Gelişin, değişin, ilerleyin ama başka erkeği ne kadınlarla başarısından, ne arabasından ve giyiminden dolayı kıskanmayın. Kendinize odaklayın zamanınızı bencil olun saçma salak şeylerle zaman kaybetmeyin. Kıskançlığın sonucunda bir bok yok bari gelişin başka şansınız yok.
Tags:

Yorum Gönder

18Yorumlar

  1. çok bomba yazı olmuş

    YanıtlaSil
  2. Kızın senin yanında başkasıyla flört etmesi senin alfalığını zedelemez mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum nereden öğrendin böyle bir bilgiyi? Çok saçma bir bilgi bu.

      Kadınlar kocalarının yanında bile başka erkeklerle flört ederler, kocası kıskansın ve kadının hala güzel olduğunu bilsin diye.

      İstediğin kadar alfa ol yanında ki kadın başka erkeklerle flört edecektir. Yeri gelir garsonla, müzisyenle, mağaza çalışanıyla ufak flört eder tepkini ve kıskançlığını ölçmek için.

      Böyle durumlar da komplekse ve korkuya kapılmayacaksın. Gülüp geçeceksin. Başka adamı seninle rekabete sokmaya çalışıyorsa asla o tip işlere girmeyeceksin.

      Alfalık kabadayılık değil neşeli bir siklemezlik halidir

      Sil
  3. Şeye ço kgüldüm kız bu çocul ne kadar yakışıklı deyip sakso çekmesi ahahahah ya :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bişey değil yattığım kız bana seksten sonra ben çirkin erkek severim demişti... Resmen üzülsem mi sevinsem mi bilemedim güldüm geçtim :)

      Sil
  4. Kardeşim iyisin hoşsun ancak bazı şeyleri çok abartıyorsun olay tamamen duygusal güce ve zihinsel özelliklere bakıyor zaten doğada para, lüks, kıyafet, araba yoktur yani bunlar geçersiz illüzyon elbette işe yarar ancak çekim yaratmaz. Bunlara sahip ama sünepe karakterli adamın karısını Tyler Durden karakterli bir piç çitiler mesleği isterse garson olsun fark etmez. Tabii paraya giden yolu bilmek yaşamda ustalaşmak olduğundan çekicidir. Mükemmel hissettiğinde, duyguların re aktif değil proaktif olduğunda ve dış dünyadan gelen kimsenin sana sen istemedikçe etki edemeyeceğini bildiğinde, yaşamı çok önemsemeyi bırakıp isteklerine, amaçlarına, kendine odaklandığında ve bunları dahi umursamadığın da olay bitiyor. Bir erkek dişiyi etkilemeye çalışmaz bu insan için böyledir dikkat edin etkilemez demiyorum çalışmaz dişi etkilemeye onu çekmeye çalışır ve erkek üstte saydığım şeyleri yapıyorsa zaten normal olan her dişi çekim hisseder. Tabii sorun çıkaranlar olur gidip feminizm kolları başkanıyla çıkılmamalı elbette. Size saygı duymayan her kıza yol verin zaten ileri derecede saygısızlık yapıyorsa o dişinin size katacağı olumlu bir şey yoktur en fazla analiz edersin dersler çıkarırsın üstünden.

    Dediğim gibi The Red Pill kafasından çıkman güzel eskiden çok karamsar yazılar vardı gerçekten. Şu yazıları bile okuyan erkeğin dişileri abartması saçma burda bahsetmek istediğim toplum önceleri kafamıza yanlış tohumlar ekmişti hani onların bir kısmını yıktınız. Kızlar çiçektir, kızlar hediye alan, romantik erkek sever gibi zırvalıklar. Bunları toplum ve dişiler ekti beynimize. Peki hala olmadığını nerden biliyorsun ? Mesela neden dişiler üzerinden skor kasıyorsunuz ? Bu sizi gerçekten mutlu mu ediyor yoksa sadece kafanızda gereksiz alan mı kaplıyor ? Ayrıca çoğu kızla ilişki kurulmaz çoğu aşırı derecede bozuk karakterli çoğunun anksiyetik bozukluğu var egoları bir sürü savunma kalkanı örmüş ve zaten türk kızı ilişkide pek zevk tat vermiyor malesef mükemmelde olsan kıza haksızlık edemezsin o öyle değil küçüklüğünde ezik görüldü sonra binlerce abazan ilgisine maruz kaldı normal kalması zaten çok zordu yani güzel ve iyi olanlarla takılın zaten üstte saydıklarımı yaparsanız sizin olacaklar gerisini siktir edin.
    Bu dediklerim ortalama yetkinlikte ve sağlıklı bir erkek içindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişeyler anlatmaya çalışıp uzun uzun yazıp hiç bişey anlatamadığın için seni özellikle tebrik ediyorum. Bir şeyi eleştiriyle başlayıp alakasız konu atlamarı yaparak ve gereksiz değinmelerle ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. İşte Türkiye de eğitimin insanları getirdiği nokta.

      Sil
    2. Haklısın dağınık yazdım. Bahsettiğim şey bu kadar kasmak anlamsız yazılar tamamen nasıl mükemmel hissedilir, saha görevleri, öz güven kazanmak, hobiler, hayatını kurmak, umursamaz nasıl olunur, duygusal özgürleşme üzerine olmalı. Yazıların insanlara sadece genel kültür katıyor ve farkındalık daha ötesi değil tabii zekilerse birşeyler yapabilirler ancak bu keçiboynuzundan pekmez elde etmekle eşdeğer. Kafan karışık bu açık ve yazılarına yansıyor.
      Ayrıca kendi deneyimlerini hiç paylaşmamanı öneriyorum herkeste farklı sonuç verir bu işler tabii bir örnek vereceksen o ayrı konu.
      Dağınık yazdım bu kötüydü ancak anlatmak istediğim açık hep bir yerde tıkanacaksınız ve mutsuz hissedeceksiniz çünkü farkında dahi olmasanız çok fazla dişilere odaklı bir sistem kurmuşsunuz bu doğal değil. dişiler bir süre uğraşılıp çözülecek varlıklar sonrası kendini mükemmelleştirmeye bakar ve siz tüm dişilere siktir çekemeyecek kadar bağımlısınız bu yazıları okuyanların amacı iki kız düşürmek sadece %99 böyle bu işlerle çok uğraştığımdan diyorum. Mesela dişinin shit testinden niye geçesin ki ? Saygısızcaysa ? Her dişiyi elde etmek sıkar ve siz buna odaklısınız.
      Kabul etmiyorsan ve belkide yanılıyorsam zaten son yazdığım boş ancak bana yansıyan bu.

      Sil
    3. Olayın özünü veremiyorsunuz çünkü sizde bilmiyorsunuz. Her kızla yada çok kızla sex yapmak flört etmek seni sadece yorar ruhunu öldürür. Bir dişinin sana tav olması, gerçekten sevmesi, karşı konulmaz bulması tamamen karakter, davranış, aurayla ilgilidir. Sen mükemmel hissedersen mükemmel olursun ve jest mimiklerin, yaydığın auran bunu hissettirir dişiye davranışlarında öyle. siz bunu oluşturmayıp tek tek uğraşıyorsunuz. Mesela senin öyle shit testler atan bir kızla takılman dahi sana zarar verir mesela bana sakso çekti demişsin neden o aşağıl kıza sakso çektirdiğini sorgulamıyorsun çünkü özsaygın aslında hala düşük ve dişi odaklı. ( tabii bir varsayım bu belkide seçicisin ama o kızla yapman anlamsız ve zevkperestlik bana göre) mesela o kız erkek olsa arkadaşlık kurar mısın ? Muhtamelen hayır. Ancak hormonlarının etkisinde kalıp onunla vakit geçirebiliyorsun. Siz taşak geçilip siktir edilecek kızları tavlamaya çalışıyorsunuz.

      Dişi sadece kendine en sağlam yavruyu verecek erkeği arar ve üstünlüğünü yansıtırsan hepsi tav olur olay bu kadar kısadır ve sanki atomu parçalıyormuşçasına bu konulara hayatınızı harcamak gerçekten ziyandır. Ancak kınamıyorum neslimizin beyni yıkandı ve çok tabu var tabii ki yıkmak kolay değil.
      Hayatlarınız (dostum kişiselleştirme bu tayfa hakkında konuşuyorum) dişileri etkilemek üzere kurulu. Kendinizi mükemmelleştiriyorsunuz ama yine dişi düşsün diye bu yüzden olmuyor genelde veya olsa bile kendini bulamıyorsun. Yapman gereken basit mantığını sonuna kadar çalıştır. Mükemmel, rahat, özgüvenli, cesur olmak için egzersizler yap. milletin sizi hiç tanımadığı bir yere gidip 10,20 kızla kötü çocuk şeklinde flörtleşin öküz olmayın ama kibarda olmayın amk küstah, güçlü, umursamaz bir imaj çizmeye çalışın elbette kısmen kasacaksınız ama korkuları yıkmak için gerekli bu bunun gibi doğru şekilde egzersizler türetilebilir. Sonrasında hayatınızı mükemmelleştirin hobiler, ilgi alanları, iş yaşamınız, okul yaşamınız, aile hayatınız vs. ve bunları dahi umursamayacak bir algınız olsun yani gözü kara olun amk kızlar köle erkeklerden hoşlansa köle olacak çok ibne takip ediyor bu blogu her yerdeler takip etme nedenlerini söylüyorum. Heşeyi kendin için yapacak bir algı geliştirin ve herşeyinizi yakın kaybedin dibe batın ancak böyle özgürleşirsiniz.
      Sen gerçek anlamda böyle bir insan olabilirsin saldırı olarak algılama bende takip ediyorum ve genç erkekler için faydalı buluyorum yazılarını ancak olayın %10 unu falan verdiğini söylemek istiyorum The red pill, pua hepsi için geçerli.
      Not : İmlam hep kötü oldu :D

      Sil
    4. 1. Hala belirsiz bir şekilde yazıyorsun. Ne anlatmak istediğin ne yapmaya çalıştığın net değil. Sanki 5 ideolojiden çorba yapmış kafayı çekmiş gibi yazıyorsun..

      Kızları merkeze koyma vs sonra dişi en iyi dölü alır vs vs.

      Öncelikle eleştiri-yorum yazmadan neyi eleştirdiğini net olarak belirtmen ve temellendirmen gerekiyor.

      Daha sonra yeni bir çözüm ile ilgili temellendirilmiş argüman sunman ve test etmen gerekiyor.

      Temellendirilmiş, temiz yazılmış,mantıklı ve tutarlı bir argüman sunmadığın müddetçe ciddi bir geri eleştiri yapmayacağım.

      Sil
    5. Arkadaş bence yazdığında haklı.Verdiğin bilgileri özsaygı oluşturmaya çalışan bi adam okusa ha özsaygı buymuş der ama ne yapıp özsaygısını arttıracağını bilemez.Blog senin, bize özsaygılı olmayı öğretecek eğitim tarzı bilgiler vermelisin.Mesela şunu şunu yapıp sürdürürseniz bi süre sonra rahat bi insan olacaksınız gibi.Çünkü burdaki özsaygısız bi insan bunu okuduğunda, rahat olamadan bişeyler uygulamaya çalıştığında o sırada psikolojisine çok fazla yükleniyor olabilir,ve bu adam tecrübesizde olduğundan çıkmaza girebilir.Saha görevi tarzı olmaması gerekli fakat yada adının görev olmaması gerekli.Çünkü görev vermek emir dağıtmak burdaki adamlar için uygun değil mesela özgüvenini geliştirmeye çalışan adamlar için. Böyle bişey yapmassın büyük ihtimalle ama daha önce okuduğumuz çoğu adam kendini böyle bi pozisyona sokmaya çalışıp ego tatmini yapmak istedi.Yani mesela bu işin başında senin sorunların olmuştur yada takıldığın yerler onları nasıl çözdüğün hakkında bilgiler verebilirsin yada çoğu kişinin genelin takıldığı sorunların çözümlerini verebilirsin.Kısaca doktor reçetesi gibi olmalı.Okuyup uygulayan adamın kaybetme şansını en aza indirmesi gerekli.

      Sil
    6. Romeo, adam gerçekten haklı aslında. Eleştiriyi kabul etmen için makale yazmasina gerek yok.

      Adamın yazdıklarında bir öz var sonuçta. Yapıcı bir şekilde yaklaşman daha güzel olabilirdi. :)

      Sil
    7. Beyler burası ilişki ve sosyal dinamikler ağırlıklı bir blog. Ayrıca daha önceki yazılar da özgüven,öz saygıyı detaylıca anlattım. Geçenlerde de pratik metodunu da anlattım. Geçmişi biraz araştırmalısınız

      Ben bu tür eleştiriyi şeye benzetiyorum. Fitnessla ilgili bir bloga hayat sporla renksiz. Adana kebab yemeden içmeden vs hayatın tadı mı çıkar hayat spordan mı ibaret eleştirilerine benziyor.

      Hayatın başarıları arasında gündelik başarılar da kadınlar da var. Burasıda onu analiz ediyor teorik ve pratik olarak

      Sil
    8. hocanin ne öğretceğine öğrenci mi karar verir. onca hayat kavgasi ve kosusturmalardan zaman ayirip birseyler vermeye calisan insanlari yapici elestirin, ben begeniyorum, takip ediyorum, 35 yasindayim, yazara cok tesekkur ederim

      Sil
  5. Hocam şuan kaç yaşındasınız, bu işlere (kişisel gelişim, pua, oyun teorisi vs.) başladığınızda kaç yaşındaydınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yıldır ilgileniyorum. Zaman zaman aktif zaman zaman pasif olarak ilgilendim.

      Aslında şu sıralar hemen hemen hiç bir kızla görüşmüyorum. Başka işlerle meşgulüm zaman ayıramıyorum.

      Uzun zaman oldu okumadığım kaynak kalmadı bu konularla ilgili ve çokta sahada zaman harcadım. Şimdi ise hayatımı renklendirmekle meşgulüm

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
Yorum Gönder