Ne Alacağından Çok Ne Vereceğine Bak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
5
İnsan ilişkilerinde temel bir dinamik vardır. Bu dinamikte birisi alan birisi veren taraftır. Tüm ilişkiler belirli bir değer takasını içerir.

Eskilerin bir deyişi vardır; veren el alan elden üstündür diye. Bu söz hakikaten çok önemlidir.

Bişeyler verecek taraf güce sahip olur. Paranızı veren patrononunuz üzerinizde güç sahibidir,babanız harçlığınızı verirken üzerinizde yaptırım sahibidir, kadınlar size seks vereceği zaman üzeriniz de güç sahibidir. Siz istediğinizce diğerleri üzerinizde güç sahibi olur. Eğer siz veren tarafa geçerseniz güç size geçer. Bir kadının seksle vereceğinden çok alacağı varsa sekse daha istekli hale gelir. Siz veren tarafsanız avantajlar sizdedir. O yüzden üreten taraf olmak sizin avantajınızadır.

İnsanlar "değer temelli toplumsal ilişkiler" presiplerine sahiptirler. Her ilişki temelinde değere ve güvene sahiptir.

Ünlü birisinin yanında heyecanlanmamız ve dilencinin yüzüne bakmamamız bununla alakalıdır. Değer alabileceksek ve bize faydası varsa isteğimiz arzumuz vardır o şeyle ilgili.

İlişkilerde de böyle. Çoğu erkek bana yalvarır seviyede mesajlar atıyor. Kızı nasıl tavlarım tarzı hep ne alabileceğiyle ilgileniyor. Yani kendisi hiç bişey vermeden bedavaya bişeyler alamaya çalışıyor. Sosyal dinamiklerin en önemli kuralını ihlal ediyor. Hatta bazı erkekler bana kızla mesajlarını atıp taktik istiyordu. Bak zekiye bak adam benden zamanımı ve bilgimi onun sorununa adamamı istiyor ama burada benim kazandığım bir şey yok. O da bana değerli bişeyler önerseydi işte o zaman konuşma benim içinde eleman içinde kazan-kazan durumu olacaktır.


Kadınlar özellikle kaybedecekleri ilişkilere girmezler. Kaybeden tipsiz başarısız bir erkeği ödüllendirmezler, tiksiniler, terk edip kıçına tekmeyi basarlar.

Kadınlar doğal alıcılardır, vericiler değil. Kadın masaya amcığını, güzelliğini ve gençliğini koyuyorsa o masaya sizin de daha değerli şeyler koymanız lazım. Hiç bişey koymadan takas yapacağını umuyorsan anca elin boş dönersin.

Kadının tüm koyduğu değer 7 puan ise senin koyduğun en az 7 ve üzeri olmalıdır. İdeali 1-2 puan yüksek olmasıdır.

Erkeklerin en büyük hatası kızlara yazarken elinde takas edebileceği hiç bişey olmamasıdır.

Mesela süper yakışıklı, uzun boylu adamsındır. Bu değer 9 ediyordur yani başka bi boka gerek yoktur. Kolayca kız düşürürler, hemde fazlasıyla.

Diyelim ki benim gibi ortalama adamsınız. Şimdi ben yakışıklı adam gibi değerli değilim. İkimizin çıplak 3 numara saçlı hali aynı değere sahip olmaz. O adam seçilir ben boku yerim.

Şimdi bu handikapları göz önüne aldığımız da benim arada ki puan farkını kapatmam lazım.

Şimdi ben vücut geliştirdim, çok süper giyindim, dans,yemek,müzik,parfüm,alkol kültürü vs alanlar da kendimi geliştirdim diyelim. Bu sefer bende rekabette handikaplarıma rağmen hayatım çok iyi olduğu için cazip bir seçenek haline gelip rekabet edebilecek durumdayım. Yeri geliyor yakışıklı adamdansa kız böyle hayata sahip olan adama ilgi duyuyor.

Şimdi çirkin,fakir,kısa boylu,cılız,şişko tipli erkekler ise çok handikaplı durumda. Yani tüm negatif ön-yargılar ve değersizlikten dolayı kadınlar da tiksinti uyandırıyorlar.
Bu erkeklerin ise yapması gereken ortalama erkeğin 10 katı 50 katı gelişmek. Hayatta aşırı başarılı ve hırslı olması gerekiyor. Genlerin dandikse ki tüm sorun buradan çıkıyor. Çok daha fazla çabalamalısın.

Yakışıklı adam 3 güzel kıza yazıp 1 tanesini elde ediyorsa

Ortalama erkekte bu 100leri
Çirkinde binleri görür.

O yüzden doğal dezavantajlarınızı analiz edin ve ne yapacağınıza bakın.

Çok iyi giyinmek, vücut geliştirmek, özgüven depolamak, pozitif duygular vs sizi güçlü hale getirir.

Elinizde takas edeceğiniz bazı değerler olmalı. Kadın ne kadar güzelse ortaya koyduğunuz değerler artmalı. Bu zor olsada çeşitlilik fazla olduğu için yapılması mümkün.

Unutmayın ilişki kadın için kazanmak olmalı. Sizin onayınızı almak için çabalamalı ve sizi kaybetmekten korkmalı. Erkeğin işi ise değerini arttırmak ve hayatını geliştirmek olmalı.

Hayat bir takas yeri. Aileniz bile işsiz kalırsanız, hayatta başarısız olmaya devam ederseniz sizden utanmaya, tiksinmeye başlar. Hayat acımasız beceriksiz evladını evden atan babalar var. Ailesinden dışlanan gurur kaynağı olamayan erkeklerin başına neler geliyor.
Aileniz bile karşılıksız sevmiyor. Başarılı olursanız herkes mutlu olur. Takas edeceğiniz çok şeyiniz olur. Saygı ve sevgi görürsünüz. O yüzden amacınız gelişmek ve değer sahibi olmak olmalı.


Yorum Gönder

5Yorumlar

  1. Erkeksen gelişmek değişmek zorundasın başka çıkar yolu yok.

    YanıtlaSil
  2. mantıken çok saçma ama gerçektende böyle

    çoğu erkek duvara çarpana dek bunları inkar ediyor

    YanıtlaSil
  3. Dalgamı geçiyorsunuz ya geçen yazını okumdan önce kulağımı deldirdim şimdi de bu yazını okumdan saçımı 3 e vurdum. Bende ortalama bir tipken tipsize döndüm şimdi. Vurmayın vurdurmayın (:

    YanıtlaSil
  4. Kendine güvenmek önemli gerisi boş iş.Kendine güvenme atıyorum bi konuda kendinin o şeyi halledebileceğine kadir olduğunu ve bu konuda kalifiye olduğunu bilmesiyle alakalı kişinin.Hee atıyorum o konuda bilgin yok ama cahil cesareti ve kendini kaf dağı sanmandan dolayı sahte bi poser özgüven görüntüsü çizersin ama o patlar illa bi yerde.Bu belli konularda yetkin ve kalifiye olma da o konu veya konulara ilgiyle alakalı bişey.Öğrenme işlemi bile ilgiyle çalışan bi mekanizma.Atıyorum ingilizceye ilgin var çabuk öğrenirsin fakat sevmeden kendini zorunda hissedip bakarsan en fazla testlerde iyi yaparsın ya da kızlar seviyomuş öğrenmeliyim diye kasarsan ilgin olmazsa bi yerde patlar bu da.Bu kendin gibi ol muhabbeti de buraya çıkar hep aslında,kendi sevdiğin şeyi yap poser olma ondan sonrası zaten olur hesabı, ama burda da bi küçük sıkıntı var o kendin olma durumu fazla toplumun yönelttiği ve kızlara değil de topluma,anane ve töreye uygun kabul görmeyle alakalı şeyler olmuşsa kişide, tam olarak poser olmazsın da kızların aa ne kadar tatlı dediği veya doğal bulup dalga geçilen tip olursun.

    YanıtlaSil
  5. Açık ara en kaliteli yazındı, net. Bu tarz kaliteli mentalitelerden oluşan yazıları bekliyoruz Teşekkürler dostum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder