Evrimsel Psikoloji - I - Sperm Vs Yumurta

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
7
Evrimsel psikolojinin argümanlarını anlatacağım yeni bir seri başlatıyorum. Oyuna dair seriler ve kırmızı hap serilerinden sonra bu seri iyi olacaktır. Aslında bu pratik tavsiyeler içermeyen sadece entellektüel bir anlama için yazılmış yazıları içericek bir seri olacaktır. İlk konumuz;

Sperm Vs Yumurta


Doğada her şey belli bir ekonomik değere sahiptir. Bu harcanan kalori ve enerjiyle alakalı bir değerlendirme sistemidir.
evrimsel psikoloji sperm vs yumurta



Sperm Ucuzdur. Erkek milyonlarcasını üretir ve süreklide üretmeye devam eder. Kadın ise 28-30 günde 1 tane yumurta üretebilir. Bir kadının hayatı boyunca üretebileceği yumurta kısıtlıdır. Yani bir kadın zamanla yarışmakta üremek için.

Kadının hamile kalacağı yaş aralığı 13-40 aralığıdır. Bu kısıtlı sürede üremek zorundadır. Erkeğin ise bu kadar kısıtlı bir süresi yoktur. Kadın yaşlandıkça çocukların sağlıksız doğma ihtimali artmaktadır.

Sperm ve yumurtanın arasında ki bu fiyat farkı piyasaya çok yansımaktadır. Herhangi bir flört uygulamasında kadınlar az ve erkekler fazladır. Kadın pahalı olan yumurtasını ancak değerli bir spermle döllemeyi istemektedir. Bu ise iyi görünüşlü ve statülü bir erkek olmalıdır. Kadınlar bu açıdan niteliğe erkekler ise niceliğe önem vermektedir.


Spermi değersiz görülen erkekler eş bulmakta, eşi elde tutmakta ve aldatılma konusunda başarısızdır. Spermi değersiz görülen erkekler kadınlarda tiksinti uyandırmaktadır.

Kadının ise zamanla güzelliği ve gençliği gittikçe çekiciliğini yitirmekte, yumurtası değer kaybetmektedir. Doğanın yumurta ve sperm arasında oynadığı bu acımasız üreme oyununda amaç daha iyi bebekler yaratmaktır.

Bu ekonomik dengeler flört piyasasında kaymalara yol açmakta az sayıda erkeği çok sayıda kadının istemesini sağlamaktadır.

Cinsel piyasanın bu durumu çoğu türde benzerlik gösterir. Normal şartlarda ortalama kadın, ortalama erkekten daha değerlidir. Bu ise sperm rekabetinde erkeklerin stresini arttırmakta, ortalamayı açmaktadır.


Yorum Gönder

7Yorumlar

  1. Harika bir seri olacak dört gözle bekliyoruz yazılarını.

    YanıtlaSil
  2. her ne kadar çoğu kişi kabullenemesede olayların özü evrimsel psikolojı

    YanıtlaSil
  3. Eski yazıların sıklığında istiyoruz dostuum :)

    YanıtlaSil
  4. Kisacasi olay parali olup olmadiginizda yani. Kadinlarin hemen ișinizi sormasi da bu. Siradan isin varsa seni eleyecek isin cok iyiyse önceligi sana verecek hatta esini sevgilisini bile aldatacak. Ohalde parayi kazanmanin yollarinda gelismek daha akillica iyi bir statu cevre sosyal ortam ve yasam icin. Zaten kadinlar kendileri gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen kadınlar sadece paraniz için gelir ama , parayı kendi hayatımızı guzellestirme yolunda kullanmamız daha mantıklı.

      Diğer türlü parayı yani aracı kendi önüne koymuş oluyorsun.Zaten paraniz için gelen kadınlar genelde tiksindirici oluyor :P

      Sil
    2. Kadinlar en iyisini secerler derken en iyi kosullara olanaklara sahip olani anlaminda, bak Accun ilicaliya Aga ogluna Cem.yilmaza. Bu adamlar valikli olmasaydilar o kadinlar onlari siklemezdi. Etrafta bi ton culsuz yakisikliya vermektense gider paraliya veririm ben de cocuklarim.da rahat yasar icgudusu olay. Adam istedigi zaman siktiri ceker ve gidenin yerini doldurmak icin bir suru kadin birbiriyle rekabet eder. O nedenle parayi kazanmanin yollarini arayin. Zaten gotunuzu de yirtsak o tip kadinlardan alacagimiz tek karsilik reddedilmek tabi ulasabikirsen reddedilme serefine ulasirsin. o kadin senin evini arabani giyimini isini vs daha sen agzini acmadan anliyor. İstedigin etkileme numarasini yap. Sosyal medyadan yuruyenler oluyor takipci sayin cilizsa fotograflarin luksu ve parayi bollugu cagristirmiyorsa o tip kadinlari sikemezsin. Finansal alanlarda gelisim saglamaya baslayin hemen. Yoksa imkansiz.

      Sil
    3. Ama sunu da es gecmeyeyim. Hayat o kadinlardan ibaret degil. Bir seyler yadamak icin ideal denginizde kadinlarla takilabilirsiniz. Fazla ac gozlu olmayip hayal dunyasinda yasamayip. Kendinizin dengi veya bir iki puan ustunde tipte kadinlarla sansiniz daha cok olacaktir. Ben oyle yapiyorum sahsen. Ve mutlu da oluyorum. İlle de manken gibi bir kiz sikmek zorundaysam da ver elini rusya ukrayna pas parayi sik. Cunku Turkitedeki escortlar bile dokuntu sadece parana yazik olur. Ama ekonomik yonden gelisiminizi saglayinki o zaman ari kovani misali dolusurlar etrafinizda hic bir caba harcamazsiniz. Olursa iyi okur olmazsa da dedigim gibi kendi genk ve 1 2 puan yukarilariniz yeter.

      Sil
Yorum Gönder