Kadınlar Neden İnstagramdan Takibi Bırakırlar

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
7
Bu olaya değinmek istiyorum çünkü önceki yıllar da başıma çok sık gelen ancak hala ara sıra olan bir şey kadınların takibi bırakması... 

Kadınlar neden takibi bırakır, kız takip etmeyi bıraktı, kızlar neden engeller.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Kadınlar Neden İnstagramdan Takibi Bırakır?


Bu da bir çeşit flake olma diyebiliriz. Sokakta instagramını veren sonra takipleşilen hatun daha sonradan takipten düşebiliyor. Özellikle ise rastgele eklediğim ve biraz muhabbet edilen ancak muhabbetin ölmesi sonucunda da takipten düşüyorlar.

Eskiden canımı çok sıkan bir durumdu ve sebebini merak ederdim. Bazen muhabbet iyi giderken takibi bırakanlar vs çeşit çeşit benzer deneyimin farklı türlerini yaşadım.

Son aylarda ise pek nadir yaşıyorum hem rastgele kızlara yazmadığımdan ve eklemediğimden hem de yeni tanıştığım kadınlara kendimi çok daha etkili ve iyi yansıttığımdan dolayı. Şimdi gelelim sebeplere ;

1. RASTGELE BİR ERKEK OLMAK


Rastgele birisi olma statüsü bir erkek için ölümcüldür. Rastgele demek özel olmayan, kaybedilebilir, faydası olmayan ancak zararı olabilen, değeri belirsiz ve güvenilebilirliği düşük demektir.

Sosyal medyada rastgele birisi olmak erkek açısından sıkıntılıdır çünkü kadında bu herkese yazıyor izlenimi uyandırır ve çoğu zamanda haklıdırlar :D

2. Değeri Almak İsteyen Tarafta Başlamak


Bu erkeklerin genel bir problemi ve bazıları asla çözemeyecek. Erkekler kızdan bişey istemekte yani en değerli varlığı olan kukişkoyu istemektedir. Bu herkesin farkında olduğu ama dile getirmediği doğal bir durum olsa da kadınlar kime vericekleri konusunda seçicidirler. O yüzden güzel kızı ekle, yaz stratejisi makul olsa da sonuçları bakımından etkisizdir.

Bu dinamiği ben tersine çevirdim. Son aylarda çok çok az kadın beni instagramdan takibi bırakmıştır. Ben onu elde etmeye taraf olmaktan çok o benimle zaman geçirmek isteyen taraf oluyor. Ben eşleşmeden düşüyorum artık bir çok kızı çünkü ya soğumuş oluyorum ya da muhabbet ölmüş oluyor.
kadın neden takipten çıkar, kadınların takipten çıkma nedenleri, kadın beni niye takip etmiyor, geri takip etmeyen kadın
İnstagram'dan takibi bırakan kadın


Geçen bir kızı takipten düşürdüm bir sürü mesaj attı ve sabahta aramıştı... Bu kadının sizi değerli görmesiyle değersiz görmesi arasında ki en büyük farktır. Kız beni kaybetmekten hayatından çıkmamdan korkuyor,çekiniyor veya istemiyor.

Sevgilisi olan veya geçmişte bir şeyler yaşadığım bazı kızlar da mesela takipten düşmüyor. Bir çeşit elde dursun stratejisi gibi bir şey ancak bu delikanlı yemez affetmem düşerim takipten :D

3. Cool Olmamak


Bana göre cool olmamak bir erkek için kötü bir şey. Cool olmak demek kıza yan cebime koy gitsin kadınlarla ilgilenmiyorum kendi hayatımı yaşıyorum demektir. Bu kıza bak bende hatun bolluğu var demek değil. Bu kendi yaşamına bakmak ve beklentilerinle alakalı bir şey. Eskiden ufak fırsatları dahi değerlendirmek için kadınların bazı saçmalıklarına katlanırdım skor kaygısından ancak şu anda sıkılıyorum kolayca ve tahammül edemiyorum. Bir çizikte siliyorum hayatımdan bu ise ilginç ki kadınlar da kaybetme korkusu ve hata yapmaktan çekinmeye yol açıyor.


Bazen ne yaparsanız yapın yine de kadınlar gariptir kestirilemez davranışları o yüzden pek kafaya takılacak bir şey değil. Sadece hoşlandığınız kızın takipten düşmesi can acıtıp, canınızı sıkabilir ama olağan şeyler bunlar erkeklerin dünyasında. Kadınların başına aynısı geldiğinde kafayı yiyorlar. Sabahın köründe arayan var... Aynısını erkek yapsa tabi taciz olarak algılanır gereksiz ısrar vs. O yüzden bu tür durumlarda takibi siz bırakın ve şu şartlarda;

- Hiç bir fotoğrafınızı beğenmiyorsa, yeni takipleşiyorsanız sorun yok ama diyelim siz 10 fotoğraf paylaştınız bir zaman aralığında ve hiç birisini beğenmediyse o insanı takipten düşün. Ha siz de anasayfanıza düşen güzel fotoğrafları beğenin. Ben beğenirim erkek-kadın ayırt etmem ancak beğenmediğini fark ettiklerime engeli basarım.

-Çok fazla selfie paylaşan ve hepsi aynı olan kızları takip etmeyin, ediyorsanız eşleşmeden düşün.

-Mesajınıza en fazla 2 defa cevap vermeyen veya muhabbetin öldüğü kişileri takipten düşün

Diğer kriterler de sizin dünya görüşünüz,hayat tarzınız, karakteriniz, standartlarınız, amaçlarınız, hayat tecrübeniz açısından değerlendirebilirsiniz. Takipten düşmekten ve engellemekten çekinmeyin.
Takibi bırakan kız, engelleyen kız, geri takip etmeyen kız.

Yorum Gönder

7Yorumlar

  1. Instagram artık işi ciddi ciddi değiştiriyor ve ben hala eski barda tanışmaları daha çok seven birisi olarak buna adapte olmalıyım.

    YanıtlaSil
  2. İnstagram kullanmamak bir dezavantaj mı ?

    YanıtlaSil
  3. Dünya değişir, flört kültürü değişir, her şey dinamiktir.

    İnstagram kullanmamak sana bir şey kaybettirmez ancak amacın 'sosyal konum' ise insanlar hayatını ve sahip olduklarını, yaptıklarını görmelidir.

    Özellikle de orta değer seviyesinde ki erkeklerin kullanması şarttır ki yeni tanıştığı bir kadına yansıttığı imaj ve imge güçlü olsun.

    Facebookla başlayan sosyal medya instagramla daha da güçlenmiştir. Temelinde bir 'değer gösterme/yansıtma' uygulamasıdır. Flört uygulaması değil ama daha etkilidir eğer değerliysen ve değerini arttırıyorsan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen anlattigin gibi. Disarda tanistigimiz kiz bile instagrami görmek istiyor. İyiyse kiz zaten isi kolaylastirir ama dandikse olay bitebilir.

      Sil
  4. böyle şeyleri kafaya takmamaya başladığınız gun tum problemler çözülür
    bu tur neden niçin nasıl soruları bir işe yaramaz
    instagram şart değil zaten yeri geldimi telefon bile şart değil
    olaylar bazen hızlı gelişir bazen hiç gelişmez
    kafaya takılacak şeyler değil bunlar

    YanıtlaSil
  5. Dostum harikasin. Keyifle okudum. Emegine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Harbiden helal olsun onnunamarasın

    YanıtlaSil
Yorum Gönder