Erkekler Arasında Her Şey 'Yetenek' Olarak Görülür

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4
Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''erkekler arasında her şey yetenek olarak görülür'' konusundan net bir şekilde bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Erkeklerin Dünyası Acımasızdır

Erkeklerin dünyası acımasızdır ve zayıflığa yer yoktur. Başarısızlığın sebebi ne olursa olsun kimse bununla ilgilenmez. Diğer erkekler seni sonuçlarınla yargılayacaktır. Para kazanamamanın sebebi ekonomik şartlar, bulunduğun şehir, şansızlığın, başkalarının torpille işine girmesi veya aksiliklerin etkisi olabilir. Tüm bu söylediğin şeyler gerçek olabilir ve haklısındır ancak diğer erkekler bununla ilgilenmeyecektir. Senin haklı olduğunu söyleyip sana kısa süreliğine onay verecek ve geçeceklerdir. Ancak sen sürekli bunu gündeme getirip 'sızlandığında' kimse seni umursamayacaktır. Sonuç olarak başarısız oldun ve gerisi önemli değil. İşi bağlayacak yeteneklerin yok demek ki para kazanamıyorsun bu senin beceriksizliğin, cesaretsizliğin veya aptallığındır. Herkes buna göre seni yargılayacaktır başkasının torpille işe girmesini önemsemeyecekler. Sonuç olarak işi birisi kapmıştır ve para kazanmaya başlamıştır önemli olanda budur.

    Kız arkadaşın var mı sorusu tamamen başarını, çekiciliğini ve kadınlarla ilişkilerini sorgulayan net bir sorudur. Bu soru ister yaşlı bir teyzeden, ister bir çocuktan ve ister yaşıtın birisinden gelsin fark etmez. Herkes senin güzel bir kız arkadaş bağlamanı bekler ancak bağlayamama nedeninle ilgilenmez. ''Çirkinim, parasızım, oyunum yok, asosyalim veya mental olarak iyi durumda değilim'' demenle ilgilenmez. İnsanlar bahanelerini umursamaz ve senin beceriksiz ve yeteneksiz bir erkek olduğunu düşünürler. Bu açıdan erkek olarak yeterli değilsindir. Bunu yaşlı bir teyzede anlar ufak bir çocukta. Seni sonuçlarla yargılayacaklardır ve gerisi kimsenin umurunda değildir.


2. Bahanelerin Önemsizdir

    Başarısızlığının bahaneleri diğer erkekler ve toplum tarafından önemsiz görülecektir. Senin haklı olmanın veya şartların bir önemi yok. Bir şeyi gerçekten isteyen erkek onu bir şekilde elde eder. Bu bir yetenek meselesidir ve sende o yetenekler demek ki yok. Sen ailen için bir utanç kaynağı, arkadaşların için bir kaybeden ve toplum için vasat performans gösteren bir birey olabilirsin. Kimse senin yaşadığın zorluklarla, handikaplarla ve sıkıntılarla ilgilenmiyor. Bu süreçte tek başınasın ve tüm bu zorluğu tek başına aşmalısın.

Toplum erkekten ejderhayı tek başına öldürmesini bekler koşulsuz ve şartsız.

    Sen bana kılıç vermediniz, adam vermediniz veya ejderha çok güçlü öldürülemezdi demenin bir anlamı yoktur. Herkes sonuca bakar ve başarısızlık direkt olarak karakterinle ilgilendirilir. Bende bunu yapıyorum ve bu gerçekten önemli bir şeydir. Başka adamın sızlanmalarını ve şikayet etmelerini dinleyecek değilim. Başarısız olmana yol açan 250 tane sebep umurumda değil. Görevini bir şekilde tamamlamalısın ne kadar zor ve imkansız olursa olsun bir erkek olarak bahanelere sığınamazsın. Erkek olmanın acı ve sıkıntı verici yönü budur. Tüm sorumluluğu ve başarısızlığı omuzlarında taşımak ağırdır. Bundan kaçamazsın ve kaçmaya çalışmamalısın. Başarısızlık senin sorumluluğunda ve bunun bedelini ödemeye hazır olmalısın.

3. İş Bitiricilik Erkeğin En Önemli Özelliğidir

    Bir erkek olarak en önemli özelliğin iş bitirici olmandır. Ne olursa olsun işleri doğru sonuca bağladığında ve zorlu şartları aştığında kahraman haline gelirsin. İnsanlar başarılarını ve sonuçlarını ödüllendirir. Bir erkek olarak her zaman sonuç odaklı olmalısın ancak sonuç, bir sürecin sonundadır. O yüzden ilk olarak tüm sürece odaklanmalı ve bir şeyi nasıl yapacağını keşfetmelisindir. İş bitiricilik her zaman süreci anlamaktan ve bir işin nasıl en iyi şekilde yapılacağını kavramaktan geçer.

    Kadın tavlamak bir iş bitiricilik örneğidir. Kadınla tanışmayı sağlaman lazım gidip merhaba der tanışırsın, sohbeti ilerletmek için çabalarsın, kadının numarasını alırsın, kadınla mesajlaşarak onunla samimiyeti ilerletirsin, onunla müsait zamanda buluşma ayarlarsın, onu evine götürmeye çalışırsın ancak şartlar uygun olmaz. Tekrardan mesajlaşmaya devam edersin ikinci buluşmayı ayarlarsın ancak yine şartlar uygun olmaz. Bu sefer mesajlaşarak ve şartları ayarlayarak kadınla yine buluşursun. Bu sefer evine getirirsin, bir şeyler ikram edersin, ön sevişmeyi aşarsın ve sonunda işi bitirirsin. Burada insanlar işi bitirip bitiremediğine bakarlar ve süreçte bir yerde takılman sonucu direkt etkiler. Mesajlaşmakta bir hata veya buluşmada bir hata tüm emeklerini hiç eder. Sonuç baskısı aşırı streslidir ve her erkek buna dayanamıyor sadece gerçekten iş bitirenler yoğun strese rağmen sonuç getiriyor.

    İş hayatında diyelim ki satışçısın ve primli çalışıyorsun. Patron senden satış bekliyor yani şirkete para getirmelisin ki sende para kazanasın. İnsanların parasız olması, ekonomik kötü gidişat veya o gün sakin olması patronun umurunda değil. O senden bahane değil iş bitirici olmanı bekliyor. Ne kadar stresli bir iş olursa olsun müşterilere satış yapıp şirkete para getirmek zorundasın. Kimse her gün aynı bahaneleri dinlemek istemez ve patron kötü performans gösterdiğini düşündüğünde seni işten atacaktır. Bu açıdan sürekli satış becerilerini geliştirip para kazanman lazım. Bu sonuç odaklı bir iştir ve stresi yüksektir. Erkek kötü performans gösteriyorsa kimse bahanesini dinlemeyecek ve işi bitirmesini bekleyecektir. Eğer işi bitiremiyorsan yeteneksiz, beceriksiz ve vasıfsızsın demektir.

    Erkeğin üzerindeki bu stresli sonuç yükünün en bariz evrimsel örneği avlanmadan gelmektedir. Avlanmak en zor şeylerden birisidir özellikle de ilkel zamanlarda avlanmak çok zordur. Modern tüfeklerle bile avlanmakta zorlanıyorlar düşünün ok ve yay ile avlanmanın zorluk seviyesini. Klanın ve ailen açlık içindedir, proteine ihtiyaçları vardır ve onu sağlamak sana düşmüştür. Bu noktada ölümle yaşam arasındaki ince çizgidesindir. Herkes bir şeyler avlayıp getirmeni bekliyordur kimse bahane dinleyecek durumda değildir. Bu açıdan hata yapma şansın yoktur. Bu noktada stres o kadar fazladır ki ona rağmen sakin kalmalısındır. Stresi aşıp, ava odaklanıp bir şeyler avlamalısın. Bu senin ve klanının hayatta kalmasını sağlayacak en önemli şeydir. Sen eğer büyük bir hayvanı avlayıp sırtında getirdiğinde kahraman ilan edilirsin. Kadınlar seni çekici bulur, diğer erkekler sana saygı duyar, erkek çocukları seni kahraman olarak görür senin gibi olmak ister, kız çocukları sana minnettar kalır. Klanın seninle gurur duyar ve iş bitiriciliğini ödüllendirir. İşte erkeğin iş bitiriciliği böyledir herkes sonuca bakar bazen hata yapma şansın bile yoktur.

4. Yeteneklerini Geliştirmek

    Bu makalede farklı yeteneklerini geliştirmenin önemini anlamışsındır çünkü artık modern zamanda tek yetenek yetmiyor. Eskiden sadece avlanmak gibi görevi olan bir erkek sadece bu alanda uzmanlaşmaya çalışıyordu. Modern zamanda ise mecburi yetenekler olmasa da çok yönlü birisi olmak zorundasın. Eğer yeni yetenekler edinemiyorsan geride kalırsın. 

    Çok yönlü yetenekler genel olarak; sosyal, iş hayatı ve kariyer, kişisel yetenekler, teknolojik yetenekler, problem çözme yetenekleri gibi alanları kapsıyor. Bu açıdan yeteneklerini sürekli gündelik hayatın sorunları içerisinde belirlemeli ve geliştirmelisin. Sürekli problemlere hızlı ve etkili çözümler bulmaya odaklanmalısın. Bu sayede yeteneklerin daha hızlı gelişecektir. Mesela okulda ödevini hızlıca yapmaya odaklanmalısın, evdeki sorunları hızlıca çözmeye odaklanmalısın, yapılması gerekilen sıkıcı şeyleri hızlıca halletmelisin. Sosyal hayatındaki sorunları çözmeli ve sürekli olarak kendini zorlamalısın. Bu açıdan gelişimin daha hızlı ve efektif olacaktır. Hayattan ve sorunlardan kaçarak yetenek geliştiremezsin. Zor şartların altında kaldıkça ve onların üstesinden geldikçe kendine olan güveninle inançlarında güçlenecektir.

    Sosyal yeteneklerini, para kazanma yeteneklerini, kız tavlama yeteneklerini, dövüşme yeteneklerini, tamir etme yeteneklerini, teknolojik yeteneklerini sürekli geliştirmelisin. Bir alanda iyiysen diğer alanlara odaklanmalısın hiçbir zaman gelişim bitmez ve duraklamaz. Ne kadar işe yarar ve yetenekli adam haline gelirsen o kadar önemli olursun. Kadınlar seni çekici ve seksi bulur çünkü başarılısındır. Diğer erkekler sana saygı duyar ve minnettar kalır. Bu açıdan erkekler arasında her şey yetenek olarak görülür ve yeteneksizler birer kaybedendir.

 Asla kaybeden olma!

    
Tags:

Yorum Gönder

4Yorumlar

  1. Romeooo yazilarini arttırmalısın dostuuğm buarada robert greene'in kitapları hakkinda ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam sormak istedigim soruyu sordun

      Sil
  2. her erkek rekabet sevmez.

    "Erkeğin omuzlarında ki evrimsel yükü fazladır ve sürekli değerli birisi olduğunu ispatlamak zorundadır"

    hayır ispatlamak zorunda değildir.bu ego.

    bu bakış açısı, sizin hayatı siyah beyaz görmenize neden olur ve tehlikelidir.

    insanların her biri ayrı bir dünya. onları iyi inceleyin onların da zihinlerin apayrı dünyalar var.istisnalar var elbette dar görüşlü insanlar vs.ama daha evrensel bir bakış açısına sahip olmalısınız.

    "Asosyallik bir kişisel başarısızlıktır."

    bu tamamen yanlış bir genelleme.bu kısmı bir seçimdir. hatta bazı insanlar yalnız kalmayı daha çok isterler çünkü psikolojisi ve beyin yapısı buna uygundur.misalen introvert diye nitelendirdiğimiz içe dönük insanlar, sosyal ortamlardan bir süre sonra bunalmaya başlar ve eğer yalnız kalamaz ise bir takım psikolojik problemler ortaya çıkar. çünkü beyinlerindeki dopaminerjik yolaklardaki nöronlar, dopamine aşırı hassastırlar. fazla dopamin onları huzursuzlaştırır ve yalnız kalmak isterler çünkü sosyalleşmek dopamini arttırır.

    ayrıca dünyadaki özellikle burada ki bir çok erkek zengin olsa şu an, kendilerini kadınlara içkiye kumara alkole uyuşturucuya verir anında. daha hedenoistik bir yaşam sürerler ve bu onları daha mutsuz eder ve aradıkları şeyin gerçek mutluluk olmadığını anlarlar.

    statü sahibi olup zengin olmaktansa, diğer insanlara yardım etmek daha mutluluk vericidir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder