Soru-Cevap?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
72
Merhabalar, soru cevap yapacağım. Soruları yorumlarda sorabilirsiniz ve genellikle blog konularından olursa sevinirim.

Yorum Gönder

72Yorumlar

  1. 1)yurtdışına çıkmadan ortalama seviyede olan ingilizcemi neyi nasıl yaparak geliştirebilirim?
    2)geçmişte kırmızı hap org ta paylaştığınız okuma listesine ulaşamıyorum.paylaşır mısınız?
    3)alkol/ot/sigara kullanmıyorum, seks, spor ve meditasyon dışında stres atmak için ne tavsiye edebilirsiniz?
    4)yoğun iş/eğitim hayatında ne kadar sıklıkla seks yapılmalı?
    5)skeptico geri dönecek mi?
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. İngilizce ortalama seviyedeyse kelime bilgini ve listening'ini geliştir.

      2. Çok uzun zaman önce paylaştım ve açıkçası hatırlamıyorum.

      3. Müzik, yemek yapmak ve hayvanları beslemek. Mama alıp sokak hayvanlarına ara sıra yedirebilirsin ve onları sevmeyi unutma.

      4. Haftada 3 ideal bence.

      5. Skeptico hakkında bilgim yok kendisi gidip gelen birisi ki bu anlattıklarıyla çelişen bir pratik.

      Sil
  2. Merhaba. TRP'yle tanışalı 1.5 sene oldu ama yeni yeni sokağa çıkmaya cesaret edebildim. Şimdiye kadar 11-12 kızla konuştum. İlk açılışta kız ilgiliydi ama muhtemelen ben 10 kere istersen gidebilirsin dediğim için kızda gitti. Birde son açılışta kızla azıcık muhabbet edebildik onun dışındakiler genelde sohbet edemeden gitti. Çok az kıza yürümüş olmama ve sosyal ortamda yürüdüğüm kızlarla az çok başarılı bir erkek olmama rağmen sanki başarısız olacakmışım gibi hissediyorum. Sanki hiçbir zaman numara alamayacakmış gibi. Neden böyle olduğunu anlamıyorum. Senden ricam bana bir reçete yaz ve bende yapayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokakta ve clubda kadınlarla tanışmak fazlasıyla zor ve streslidir. İlk başlarda zorlanman çok normal çünkü gerçekten zor bir şeyi ilk kez yapıyorsun.

      Aşama aşama level level öğreneceksin. Şimdi senin en az 50 tane hatan vardır. Yanlış açılış, göz teması, beden dili, ses tonu vs ancak zamanla öğreneceksin o yüzden dert etme. Bilgi ve pratiği birlikte yap.

      Kızlar zamanla daha çok durmaya ve konuşmaya başlayacak. Daha çok numara ve buluşma elde edeceksin. İnançların burada her şeyin pes edersen asla başaramazsın. O yüzden pozitif ol ve daha çok set aç. 10-11 çok az. İlk 300 setten sonra kendini değerlendir. Acemiliğin bir gitsin bir setlerde rahatla sonrası gelir.

      Sil
  3. 1-Kız arkadaşım beni yakın arkadaşımla aldattı. Mantıklı olan önüme bakmak. Bende onu yapıyorum hayat kısa çünkü ama intikam hissini atlatmakta zorlanıyorum.Genel olarak intikam duygusu doğru bir duygu mu? ne dersiniz?
    2-Ayrıca bu aldatılmanın verdiği psikolojik hırsla kendimi çalışmaya verdim bunun uzun vadede yıpratıcı bir durum olduğunu bilsemde beni ateşleyen, motive eden durum olduğu için göz tutmuyorum bu hırsa? Bu hırsın yerine beni hırslandıracak bir hayat görüşü bulmakta zorlanıyorum. Bu hayatta sizi motive eden şeyler ne mesela?
    3- Bir erkeğin Türk aile yapı ve zihniyetinde ki ebeveyn ve kardeşleriyle ilişkisi nasıl olmalı? Biraz genel bir soru oldu ama biliyorsunuz aileler genelde çocuklarını pasifize edici bir yapıda olabiliyorlar iyi niyetli olsalar bile, Bunla nasıl baş edilmeli sert bir şekilde mi yoksa Sözel olarak huyların gidip gururlarının kırılmasına yol vermeden gene kendi bildiğin yola gitmek daha mı iyi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. İntikam güçlü bir duygudur ve atlatması zordur. Uzun vadede insanı tüketir ve gereksiz zaman kaybettirir. Aldatılmak iyidir ve güzel bir tecrübedir. Evlilikte aldatılmadığın içinde şanslısın. Kadınlardan darbe yemeden kadınları anlayamaz ve onlarla başarılı olamazsın. Aldatan kız sana büyük bir ders vermiş akıllanman için ona teşekkür borçlusun. Şimdi yoluna bak kadından bol ne var şu dünya da.

      2. Çalışmak iyidir ama ara vermeyi de unutma. Ben çok çalışırım ve çok eğlenirim. Denge önemli onu ayarla. Beni hırslandıran şey her alanda daha iyi olmaktır. Hayatın en ufak detaylarında bile. Genel olarak kendini geliştirmelisin asla durmadan sıkılmadan.

      3. Ailenle asla tartışma ve asla tersleme. Türk aile yapısı dert ama sen kendi işine bak onları çok takma ama sev aileni. Kendi başarılarına odaklan sen başardıkça onlar sana daha çok güvenecek ve saygı duyacak. Ailen sürece değil sonuca bakacak haberin olsun.

      Sil
  4. -Genel olarak her erkeğin bilmesi gereken bilgi, beceriler ne size göre?
    Mesele genel olarak tamirden tesisattan anlama, ilk yardım bilme, yemek yapma, dans etme, yabancı dil, yazılım ve kodlama, etkili hitabet, yüzme, finansal ve hukuksal okuryazarlık, Temel spor ve dövüş becerileri gibi, bir enstrüman çalabilme.... Sizin listeniz ne olurdu. Genel olarak gençlere ne tavsiye ederdiniz öğrenin diye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listen çok iyi. Benim ekleyebileceklerim;

      - iyi giyim
      -Müzik zevki
      - genel kültüre sahip olma
      -Stratejik düşünebilme
      -Duygusal ve psikolojik güç

      Sil
  5. 20 yaşındayım üni 3. sınıfım.ancak kendimi hala çocuk gibi hissediyorum çok konuşuyorum ,her şeyi komedi yapıyorum eğlenceli ve komik biriyim ama işte işin ayarını insanların saygı duymadığı , cıvık biri oluyorsun buna kadınlar da dahil.kendimi nasıl olgunlaştırabilirim ve dengeye getierbilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortamı neşelendirmekle şaklabanlık arasında ciddi bir fark vardır. Eğlenceli ve komik olmak iyidir ve çekicidir ancak belirli karizmaya sahip oldukça iyidir. Eğer karizmadan yoksun sadece "komik çocuk" olursan sadece ortamın şaklabanı olursun.


      Bu hatanı düzeltmenin yolu öncelikle ortamını değiştir ki sana saygı duymayan ve ukala konuşanların negatif etkisinden kurtul. Spora başla ve bir çok şeyle ilgilenmeye başla. Görünüşünü ve imajını biraz daha klasiğe kaydır. Farklı ortamlara gir ama aynı hataları yapma ciddiyetle espiriyi dengele. Belirli zaman sonra eski tanıdıklarında değiştiğini fark edip bir sana saygı duyacaklardır. Kendi verdiğin izinleri geri almış olacaksın.

      Sil
  6. 1)Selamlar hocam. Kendini geliştirmek için hayatını yoğun tutan biri kızlarla nasıl tanışabilir ?
    Örneğin son 10 aydır haftaiçi her günüm staj ve okulla geçiyor. Hafta sonu ise kendi kurduğum bir websitesi üzerine arkadaşlarımla çalışıyoruz. Bir de spor var tabi.
    Dolayısıyla dışarı çıkıp belli günlerimi ve zamanımı kızlarla tanışmaya ayıramıyorum.
    2) bir erkek olarak hayatını düzene oturtup kızlarla tanışmak için uğraşmamam ve bu işleri akışına bırakmam doğru bir strateji mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Kadınlarla tanışmak zor bir hobi ve zaman istiyor. Ciddi pratik yapmak ve teoriler üzerinde de çalışmak baya zaman alıyor. Ben sokağa çıktığımda 1-4 saat sürebiliyor. Bir kızla anlık buluşma olduğunda zaten işler uzuyor. Sana tavsiyem internetten kızlarla tanışmandır. Instagram, Facebook,tinder vs.

      2. Yanlış bir strateji. Değerli erkek olmak çok önemli ancak o değeri yansıtabilmekte önemli. Hayatın hiç bir alanında akışa bırakma hiç bir şeyi. Akışa bırakırsan bir kız arkadaş denk gelir belli bir süre sonra ancak sen kısa süreli ilişkiler istiyorsan hiç bir kadın gelmez. Senin amacına bağlı ben yoğunum bir manitam olsun ciddi olsun kafasındaysan akışa bırak ama ben her çiçekten bal alacağım kafasındaysan kadınlarla tanışman lazım hem de çooook.

      Sil
    2. Teşekkür ederim yanıtınız için

      Sil
  7. iş okul proje gibi sebeplerden dolayı birkaç aylığına kadın avlamaya ara verilebilir mi? verilmeli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemiysen asla ara verme.
      Orta seviyeysen kısa süreli ara ver.
      Ustaysan uzun süreli ara verebilirsin çünkü o yetenek tamamen öğrenilmiş oluyor.

      Her hobiye ve işe ara vermek iyidir ancak dediğim gibi acemiysen ara vermek tehlikeli çünkü süreci yavaşlatır. İşler her kötü gittiğinde ara verirsin ve bahane bulmuş olursun.


      Gelelim senin sorunun net cevabına iş, okul vs varsa ara ver ama yine de ara sıra internetten kızlara yürü veya elinde ki kızları elde tut.

      Sil
  8. Ben Lise 3'e gidiyorum şuan ve ne yapsam da hiç bir zaman düzenli ders çalışamıyorum , çalıştığımda ise çok odaklanamıyorum ne yapmalıyım ? <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders çalışmayı gerçekten istediğine emin misin? Önce çalışmayı bir zorunluluk olarak görmeyi bırakmalısın.

      Öncelikle uzun süre ders çalışmana gerek yok atom fiziği çalışmıyorsun. Günde 1 saat full odaklı çalışman lazım. Odaklanma sorununu ise verimli ve kısa çalışarak çözmelisin. 3 saat oturup boş boş oyalanacağına yarım saat full çalış yeter. Lise dersleri de çok basit o yüzden endişelenme.

      Sana tavsiyem sadece ders çalışma başka şeylerle de uğraş. Spor, dil, iletişim vs. Günde 30 dk veya 1 saat ayır derslere yeter ama her gün çalış. Kötü olduğun şeylere daha çok çalış ve asla pes etme

      Sil
  9. Oyunda ustalık seviyesine ne kadar sürede gelebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 3 yıl. Sonuç almak kişiye göre değişebilir ama ustalık ciddi zaman alan bir şey. Ayrıca herkesin usta olmasına da gerek yok çoğu insan için belirli sonuçları almak yeterli yani bir kız arkadaş yapmak veya kadınlarla muhabbet edebilmek gibi. Ustalık ise sürekli kendine meydan okuyarak daha fazlasını yapmak istemekle alakalı. Oyunun her alanına ciddi zaman ve emek ayırmakla alakalı. Oyunda usta olan birisi daygame,night game,online game ve social circle game de iyidir. Mesajlaşmadan buluşmaya, eve götürmekten sekse ikna etmeye kadar olan her aşamada iyidir. Usta olmak istiyorsan ciddi çalışma ve emek lazım ha tabi dikkat edilecek yüzlerce detayda var

      Sil
  10. Avrupada yașamak ve çalıșmak istiyorum . Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi seviyede İngilizce ve gideceğin ülkenin de dilini bilmek zorundasın. İnternational çalışan şirketleri bile yerel dili bilmeni istiyor. Ayrıca alanında iyi olmak, cv ve kişisel yeteneklere kalıyor

      Sil
    2. saol dostum

      Sil
  11. Daygamede sekse ulasmada çok red yiyorum çoĝu bulușma fos çıkıyor. Zaman enerji para harcıyorum haliyle. Daha az kayịp ve zararla oyunda sekse ulașmamız için ne yapabiliriz dostum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daygame yapmanın gerçeği budur bu oranı belirli noktaya kadar azalatabilsende işin doğası bu. Haftalık 30-50 yeni set sana 1 yeni seks verebilir. Bunu 10'da 1 veya 5'de 1'e düşürmek imkansız.

      30'da 1 demek profesyonel skalada yer almak demek. Ayrıca iş biraz da ince detaylara dikkat etmekte bitiyor. İyi giyim çok önemli mesela daygame de, göz teması ve ses tonu o anlık gülümsemeleri geliştir. Enerji seviyeni denge de tut yani uyku düzenin ve sağlığında iyi olsun ki pozitifliğin daha çok pozitif sonuç getirsin.

      Sil
    2. Teșekkür ederim.

      Sil
  12. Daygame yapmanın gerçeği budur bu oranı belirli noktaya kadar azalatabilsende işin doğası bu. Haftalık 30-50 yeni set sana 1 yeni seks verebilir. Bunu 10'da 1 veya 5'de 1'e düşürmek imkansız. Bar ve clublerde bu oran nedir daha kolay gibi içkili kızlar rahat oluyorlar senin fikrin nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun asla kolay değil. Kolay olsa herkes yapardı o zaman yine zor olurdu. Oyun hep zordur ve asla kolaylaşmaz sen iyi hale gelirsin.

      Başarı oranı her zaman %2-4 arasındadır.

      Bar ve clublarda da oran farklı değil. Clubda her öptüğün kızı eve atamazsın, her numara aldığın kızla bişey olacak değil. Belirli bir süre düzenli gidip denedikçe ve eğlendikçe sonuç alınıyor o açıdan daygame ve nightgame arasında fark yok.

      Abartı sonuç söyleyenler pazarlama yapan yalancılardır. İşin içinde olan ve iyi olan herkes bu gerçeği bilir. Bu iş iyi yetenek ve şansla alakalı ama bir yerden sonra bazı şeyler mümkün değil. Uzun vadede bakınca kimin iyi olup olmadığı anlaşılıyor.

      Sil
  13. hatunla aynı evde yaşıyoruz, hatun ona sadık olmadığımı biliyor, tabi kıskanıyor da sikimde değil, belirli gün ve belirli saatlerde eve başka karı getirebiliyorum yada karılarla başka ev/otel de görüşebiliyorum.hatunla aynı evde yaşamak karı avlamamı da engellemiyor.
    iş/okul saatlerimizden dolayı günde bir kaç saat görüşüyoruz zaten buyüzden rekabet anksiyetesi var hatunda.
    hatunla aynı evde yaşamak "Rollo Tomassi’nin 4 Numaralı Demirden Kanunu:Evli olmadığın ya da 6 ay içinde evlenmeyi planlamadığın bir kadınla ASLA aynı evde yaşama." kanununa ters. ama beni engelleyen bir durum yok ortada. siz ne tavsiye verebilirsiniz bu konuda? doğru mu yapıyorum sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kadınla aynı evde yaşamak ciddi bir hatadır dikkatli ol derim. Manyak kadınlar sıkıntılı işler yapabiliyor. Benim arkadaşın birisi bir kızla evde yaşıyordu sonradan öğrendi ki kız bunun diş fırçasıyla tuvalet temizliği yapıyormuş. Böyle pasif-agresif kadınlar tehlikeli şeyler yapabiliyor. Evi kısa zamanda ayır ve asla bir erkek ve kadınla aynı evde yaşama. Yalnız ve rahat yaşa ki eve istediğinde hatun atarsın istediğinde dostların vs gelir.

      Sil
  14. 1)ingilizcem seviyem ortalama.kötü değil.makaleleri gazete sayfalarını kısa kitapları sözlükten de yardım alarak Türkçeye tercüme etmek inglizcemi geliştirir mi?
    2)girişimcilik sadece start up kurmak yada ticaret yapmak mıdır, zanaat,dil, beceri öğrenmek de girişimcilik sayılır mı?
    3)tarihin hangi döneminde olursak olalım yaptığı işte iyi olan adam her türlü belli bir başarı,para,saygınlık elde eder mi?
    4)sıfırdan başlayıp başarılı olmuş insanlar icraat hariç herşeyin bahane olduğunu söylüyorlar ''adam olan her şartta başarır'' diyorlar, katılıyor musunuz?
    5)manosphere de anlatılan konular arasında pick-up ın en önemsiz kısım olduğunu düşünüyorum,makyavelizm, strateji, DUYGUSAL GÜÇ, azim daha önemli diye düşünüyorum,ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Evet ingilizceni geliştirir ama sadece kelime bilgini. Grammer, speaking ve listening de geliştirmen lazım.

      2. Girişimcilik için altyapı lazım ve kendini geliştirmiş birisi bunları başaramaz. Önce kişisel gelişim ve yeterlilik sonra aksiyon.

      3. Tarihte her zaman eşit şartlar yok. Şuan yaşadığımız an en serbest ve rekabetçi ortam.

      4. Doğru söylüyorlar. Kısa vadede aksilikler ve şans etkili olsada uzun vadede irade kendini belli eder.

      5. Pick up fazlasıyla önemli bir yetenek hafife almamak lazım. Bence hepsi önemli bir yemeğin önemli parçaları birisi olmadan yemek mükemmel olmaz

      Sil
  15. 1-)Roman mı önerirsin yoksa kişisel gelişim kitaplarını mı?

    2-)Seni en çok etkileyen kitaplar neler?

    3-)Hangi kitapları önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Roman. Kişisel gelişim kitapları para ve zaman kaybıdır. Ben akademik kitaplar okuyorum bana göre roman okumakta zaman kaybı. Sosyoloji, psikoloji, felsefe , sanat tarihi, bilim, teknoloji vs okuyorum. Bilgi benim için önemli. Roman okumak film izlemek gibi.

      2. Bencil gen, sperm savaşları, tüfek mikrop ve Çelik, homo sapiens serisi, akılcı iyimser. Ayrıca en sevdiğim kitaplardan birisi üstün erkeğin yoludur.

      3. Kitap okumak kişinin ilgisine bağlı. Üstün erkeğin yolunu kesinlikle oku, alışkanlığın gücü de güzel. Akademik konulara ilgiliysende konuya göre çok kitap var. Mesela ben Seküler Çağ diye bir kitap okuyorum 1000 sayfa ve akademik.

      Sil
  16. Abi 3 sorum var. Birincisi fark - edilebilirliği yüksek, kalıcı ve uygun fiyatlı parfüm tavsiyen var mı? Sence açık parfüm kullanılır mı? Son olarak parfümün en iyi etkiyi göstermesi için nerelere sıkılması uygun olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Zara'nın parfümlerine bak fiyat performans oranı en yüksek açık parfüm onlar. Orjinal parfümler çok pahalı artık. Boyuna 2 fıs, boyun arkasına tek fıs sıkabilirsin.

      Sil
  17. Ben 19 yaşındayım. İstanbul’da ailemin yanında üniversite okuyorum. Gece dışarı çıkma problemini aşamıyorum. Akşam 10’da eve gelsem kıyamet kopuyor. Arkadaşlarım plan yapıyor ben dahil olamıyorum. Sigara, alkol vs. kullanmıyorum. Onları karşıma alıp sakince konuşmayı planlıyorum. Yaptıklarının beni onlardan uzaklaştırdığını, gelecekte zaten kendi evime çıktığımda beni engelleyemeyeceklerini o yüzden şimdi onların yanındayken bunu tecrübe etmeye başlamam gerektiği tarzında bir konuşma yapmayı planlıyorum. Senin tavsiyen nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası sıkıntılı bir durumdasın. Kendi özgürlüğünü kazanmaya başlama zamanın gelmiş. Ailene bazı sınırları koyman lazım senin artık büyüdüğünü fark edemiyorlar. Bence ufaktan bir yerde çalışmaya başla part-time ve daha sonra kafana göre daha rahat takılabilirsin ama şiddetle part-time iş bulmanı tavsiye ediyorum. Neden diye soracak olursan hem ufaktan para kazanırsın onu harcarken kafan rahat olur hem de evden uzak kalırsın ayrıca tecrübe ve sosyallik kazanır hayatın başka yönünü görmüş olursun.

      Sil
    2. Onlarla konuşmak hiçbir çözüm sunmaz değil mi ? Gelecek Cuma gecesi için plan yapıldı. Şu an flörtleştiğim kız da gidecek. Neden gelmeyeceğimi sorunca geçiştirmek zorunda kalıyorum.

      Çalışma işini en kısa zamanda halledeceğim. Peki başka somut önerilerin nelerdir ? Artık ailemin büyüdüğümü kabul etmesi lazım.

      Sil
    3. Konuşma ama sınırlarını belli et. Özgürlük hiç bir zaman kolayca kazanılan bir şey olmamıştır. Ödemen gereken bedeli ödemelisin.

      Sil
    4. Cuma gecesi gidemeyeceğim, o kesin. Ancak evdeki hal ve hareketlerime çeki düzen vermeye başlayacağım. Zaman alacak ama durumu düzelticem.

      Cevabın için teşekkür ederim.

      Sil
  18. Selam
    İnsan hayatın daki amacı nasıl keşfedebilir? Eğilimini nasıl bulur? Sabah uykudan hedefi için nasıl uyanır?

    20 li yaşlarımın ortasındayım ve hayatım kısaca alkol uyuşturucu ve pc arasında bok gibi geçti.

    Red pille odaklanıp uzun bir süredir, zararlı şeyleri bırakıp kendime odaklanıyorum.

    Ama hala herhangi bir şeye eğilimimi bulamadım ve hala hayatı carpediem yaşıyorum
    Yaşım hafif ilerlediği ve çıraklık yapacak bir şey bulamadığım için bugünlerde aşırı kötü hissediyorum..Özünü bul, içine bak, kendini bil diyorlar ama nasıl?

    Üstün erkeğin yolunda bu konuya değiniyor galiba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat amacını ve seni motive eden şeyi bulmak için çok çeşitli şeyleri denemelisin. Öyle oturduğun yerden bulunacak bir şey değil. Herkesin değişik zevkleri, arzuları ve amaçları oluyor. Ayrıca tek şeye gerek yok en az 2-3 şey olması lazım. Vücut geliştirme uzun vadeli güzel bir motivasyon ve enerji veren bir hedef.

      Üstün erkeğin yolu kitabı da bu konuda daha spekülatif bir yorum yapıyor güzel kitap. Benim tavsiyem para kazanmak için gereken becerileri elde etmeye başla. Daha sonra deneyip zevk aldığın şeylere odaklan.

      Sil
  19. Hocam sosyal ortamda göz teması kurduğumuz kızla tanışma girişiminde bulunacaksak nasıl hareket etmeliyiz. Kızla takipleşiyoruz, arada göz teması kuruyoruz ve ben gidip direkt yaklaşabilirim. Ama direkt yaklaşıma yeni başladım ve genelde başarısız oluyorum. Sence nasıl tanışmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal ortamdaysanız asla direkt yaklaşma muhabbet kurmaya başla direkt bir yerden. Sosyal medyadan da yazabilirsin eğer dediğin gibi çok bakıyorsa😂.

      Ben direkt çok tanıştım kütüphane de veya cafelerde kızlarla ama çoğu bakmadığını iddia ediyor şakasına laf çarptığımda bile.

      Bence bakıp bakmaması önemsiz. Kızı beğendiysen bahaneye ihtiyacın yok git tanış ama sosyal ortamdaysan direkt yürüme. Muhabbet başlat o ilerler

      Sil
  20. 1) "zeka" hakkında nasıl kapsamlı doyurucu bilgi elde edebiliriz, internette pek birşey bulamadım ?
    2) para kazanmayla ilgili kitap tavsiyesi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Zeka konusu karmaşık. IQ, EQ ve bir sürü zeka türü tartışması var. Zeka geliştirme konusu da tartışmalı.

      2. Para kazanmakla ilgili çok kitap var ama daha çok Amerika için geçerli tavsiyeler çünkü oranın sosyo- ekonomik yapısına uygun. O yüzden para kazanmakla ilgili kitap okuyacağına yabancı dil çalışman daha iyidir. 3 yabancı dil bilsen para derdin kalmaz.

      Sil
  21. red pill temalı dizi var mı californication dışında? mad men bu kategoriye girer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mad Men'i izlemedim bilmiyorum. Red pill temalı pek dizi ve film yok.

      Sil
  22. kendi alanımda kendimi geliştirsem dahi gelecekte başarısız olur muyum yoluma taş koyarlar da emeklerim çöpe gider mi endişesi taşıyorum. mesela patron yalakaları işimi bozar mı diye düşünüyorum. iş hayatına dair endişelerim var. ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rİsk ve tehlikeler hayatın her alanında var. Yarın yolda giderken ölebilirsin, sevgilin veya eşin aldatabilir, sevdiklerin ölebilir, işin batabilir vs her şey olabilir. Bunları düşünmek boş iş önemli olan bir şeyler yapmak ve genel olarak iyimser kalmak.

      Sil
  23. grip olduğumuzda hastalık sürecini nasıl verimli değerlendirebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okuyarak ve dil çalışarak. Bu sayede hastalığı dahi verimli geçirebilirsin.

      Sil
  24. Blogunuzu bitirdim. Türkçe-İngilizce önerebileceğiniz başka bloglar var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı çok blog var her konuyla ilgili. Pick-up, erkek giyim, yetenek,alışkanlıklarla ilgili fazlasıyla var. Özellikle menprovment blogunu tavsiye ederim.

      Sil
  25. Merhaba bir sorum var mba da eğitmenlik yapıyormusun ?

    YanıtlaSil
  26. Vin DiCarlo'nun pandora's box diye bir kitabı var ve 8 kadın tiplemesi veriyor. Çok doğru çıkarımlar var. Konu hakkında bilgin var mı, ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  27. Selam haftada 50 set açıyorum bu beni yıpratıyor. Daha az açarsam verimli olur mu? Şöyle bir algı var ne kadar çok set o kadar başarı az açarsam verimli olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıpratıyorsa başka alanlara yönelmelisin kısa aralar vererek. Psikolojik gücünü arttırdıkça yıpranman azalacaktır ayrıca sonuca çok odaklı olunca da kısa sürede burnout denilen soğuma olayını yaşarsın.

      50 set çok iyi bir sayı böyle devam etmelisin. Sayıyı azaltırsan şansını azaltırsın çünkü bu ufak sayılarla yapılmıyor. Daha az kadınla konuşmak sıkıntılı çünkü ne olacağını bilmek kolay değil. Bolluk mentalitesiyle devam bol şans.

      Sil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Set kafasıyla evden cıkınca stres ve baskı oluyor insanın üstünde normal günlerde işin varsa cıksan açsan hoşuna gidenlere daha iyi değil mi verimli olmaz mı bir çıkışta 20 set yerine tecrüben nasıl bilmiyorum. Set kafasıyla cıkınca doğal olmuyor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sonuç baskısı üzerinde psikolojik bir sıkıntı oluşturabiliyor ancak kadın tavlamak zahmetli bir sanat. Düzenli pratik yapmadan rastgele ve düzensiz setlerle ilerlemek mümkün değil. Setleri analiz etmelisin kendini sürekli geliştirmeli ve zorlamalısın. Psikolojik bir güç gerektiren zor bir iş bu her erkeğin yapamayacağı kadar zor.

      Bende senin yaşadıklarını yaşadım ve hissettim ancak asla bırakmadım hep ileri hep ileri. Bu işte iyi olmak zor ve önemli olan zoru başarmak.

      Haftada 10 set yetersiz. 10 set demek 3 numara demek en iyi ihtimalle ve en iyi ihtimalle 1 buluşma demek. Bu ise seks ihtimalini neredeyse şansa bırakıyor. Haftada 10 set değil de haftada 3 buluşma demek seks ihtimalini %80-90'lara çeker. 3 buluşma ise 10 telefon numarası yapar ki bunun içinde 30 set gerekiyor. Bu rakamlar ortalama tecrübeye dayanır. Bu işte iyi olan herkes bunu bilir. 50 set ise sana haftada 5-6 buluşma sağlar ki seks oranın %100 olur.

      Bu ihtimalli ve denemek şansını arttırıyor. İşin istatistiği ve olasılığı matematiksel olarak bu.

      Sil
  30. Merak ettiğim bir konu daha var telefon numarası toplamak yerine anlık datelere odaklansak daha iyi değil mi daha hızlı sonuç getirir gibi senin tecrübelerin nasıl bu konuda anlık dateler daha iyi değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaç anlık date yapabilmek zaten daygamede. Kız müsait değilse numara alırsın. Ben her zaman direkt buluşma için yaklaşırım olmazsa numara alırım.

      Buluşmanın avantajı işi istediğin yere götürme şansını arttırması, dezavantajı ise zaman kaybettirmesidir. Bazen 1 saat takıldığın kahve içtiğin kız boş çıkıyor zaman kaybediyorsun.

      O yüzden iş biraz kişiye kalıyor numara toplayıp mesajlaşarak elemekte, buluşarak elemekte erkeğe kalmış durumda.

      Sil
  31. Bir sorum daha var. Lig Kavramı hakkında 10 üzerinden 5 6 lık adam 9luk 10luk kızları tavlayabilir mi setlerde? Kızlar setlerde değeri nasıl anlıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set açan adam normal halinden 1 puan öndedir ama setle manken gibi kız tavlamak kolay değil. Sıkı bir oyun ve tarz gerektiriyor. Yani jilet gibi giyinmiş, enerjik ve sağlam oyunla bir kıza yaklaşırsan etkilersin ister kız manken olsun fark etmez.

      Beden dili, gülüş, giyim, göz teması ve enerji sette önemli olan şeyler. Ancak hayatının arka planı da önemli.

      Sil
  32. eğer bazı sebeplerden kadınlara ulaşmak şu an güçse, ücretli kadınlara gitmek hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle ayrılık sonrası?

    YanıtlaSil
  33. ayrılık sonrası toparlanma hakkında bir şey yazmanız mümkün mü acaba? depresyon hakkındaki yazınız tam bu amaca hizmet etmiyor. bir yazınızda terk edilmek iyidir demiştiniz fakat beni 4 aydır bir boşluğa çekti ve bırakmıyor. tekrar toparlanamıyorum. sürekli eski kız arkadaşıma ulaşmak istiyorum, bunun üzerinden nasıl gelebiliriz?

    YanıtlaSil
  34. Daygame de kısa süreli ilişkiler hakkında bir makale yazarmısın.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba karantinadan sonra soğuk yaklaşım yapmayı planlıyorum tanımadığım kızlara soğuk yaklaşımda faktörler neler iyi bir beden dili iyi bir tarz sıkı bir oyun anladığım kadarıyla sosyal çevrede kariyer iyi maaş hobiler arıyorlar soğuk yaklaşımda kariyer para çok önemli mi?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Hocam ben espiri anlayışımı nasıl geliştirim genele kültür istegrmada bir sürü kız la takip leşiyorum cevap alıyorum sohpti ilerletmiyor bir türlü derin leştirmiyorum belki 100 lerce kız la konuş muşum takip leşiyorum sonuç alamiyorum can sıkıcı ya etkili mesajlaşma kitabınız da da deniyorum olmuş kopyala yapıştır yapiyorum ama:) bana birşey ler Önerin hocam ricaederim:)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder