Karizmatik Erkek Olmanın Yolları

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü Takipçileri, bu makalemde sizlere karizmatik erkek olma, karizmatik erkek özellikleri, karizmatik erkek nasıl olunur onları anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Öncelikle karizmatik olmak nedir bu sorunun cevabı ile başlayalım. 

Karizma; etkileyicilik, cazibe ve çekicilik demektir. Erkeğin aurasının ve davranışlarının insanlar üzerinde ciddi bir pozitif etki bırakması durumudur. Karizmatik olmak bir erkek için önemlidir çünkü sosyal varlıklar olduğumuz için diğer insanlar üzerinde olumlu etki bırakmamız iş/aşk yaşamında bize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Eğer yeterli karizmaya sahipseniz iş bulmanız, kadınları etkilemeniz ve sosyal ortamlarda daha çok saygı görürsünüz.

Karizmanın kendisini etkileyen faktörler içsel ve dışsal olarak ayrılır. 

İçsel Karizma

İçsel karizmayı oluşturan en önemli etken özgüvendir. Kendine gerçekten güvenen ve saygı duyan bir erkek doğal karizmaya sahip olur. Kendisi hakkındaki pozitif inançları ve prensipleri onun karizmasının yapı taşlarını oluşturur. Kendisini önemli ve saygı değer birisi olarak görür bu açıdan kendisine iyi davranır. Kendisine olan saygısı ve prensiplerine bağlılığı çevresi tarafından da fark edilir. İnsanlar onunla ilk tanıştığı andan itibaren karizmatik erkeğin aurasının etkisi altına girerler.

Karizmatik erkek belirli bir dozda narsizme ve kendine olan sarsılmaz inançlara sahiptir. Kendi istediğini yapmaya ve kendi amaçlarını elde etmeye odaklıdır. Bu açıdan insanlara nasıl davranacağını kendisi fazlasıyla iyi bilmektedir. İçsel inancı ''bu odadaki en değerli insan benim'' üzerine kuruludur. 

Karizmatik bir erkek diğerlerini etkilemeye çalışmaz, etkiler. Onun kendini ispatlamak gibi bir çabası yoktur bu ise davranışlarına yansır. Eğer ortamda ki en değerli insansanız diğer insanlar sizi etkilemeye çalışırlar. Frame(Çerçeveleme) savaşlarının en basit örneklerinden birisi budur. Değeri düşük olan taraf değeri yüksek olan tarafı etkilemeye ç
alışır, bu açıdan en değerli kişinin kendiniz olduğunu varsayar ve buna %100 inanırsanız bu gerçek hale gelir.

Suits Dizisinden Harvey Specter en karizmatik erkeklerden birisidir. Karizmatik erkeğin tüm özelliklerini karakterinde taşımaktadır.


Dışsal Karizma

Dışsal karizmanın iki etkeni vardır: Beden Dili ve Giyim Tarzı.

Beden dili karizmanın önemli faktörlerinden birisidir çünkü karizmatik bir erkek aktif ve sakin bir beden dili kullanmaktadır. Kendisi her ortamda rahattır ve beden dili de bu açıdan rahattır. Kendini tehdit edilmiş ve sıkıştırılmış hissetmez. 

Hareketleri yavaş ve etkileyicidir, kendisini güvenle taşır. Omuzları diktir, göğsü öne doğru çıkıktır. Göz teması kullanmaktan çekinmez, el ve kol hareketlerinde rahattır. İletişim kurarken ses tonu nettir ve tonlamaları iyi kullanır. İletişim esnasında göz teması kurmaktan asla çekinmez. Alfa erkeğin beden diline dair tüm özellikleri kendisi kullanır. Bu açından karizmatik erkek sağlam bir beden dili kullanan ve kendinden emin iletişim kuran kişidir. Karizmayı anında arttırmanın yollarından en etkilisi iyi bir beden dili kullanmaktır. Beden dilindeki hataları düzeltirsen anında daha karizmatik ve çekici bir erkek haline geleceksin.

Giyim tarzı ise karizmanın bir diğer bileşenidir. İyi bir klasik giyimden daha fazla karizma arttıran bir şey yoktur. Jilet gibi giyinmek her zaman erkeğin çekiciliğini ve karizmasını arttırır. Kendine bakan erkeğe toplum ciddi bir saygı duyar çünkü bu öz saygı-sevginin basit bir örneğidir.
Harvey Specter, takım elbisesi ve rahat beden dili ile karizmanın öz evladı.

Giyim tarzınız özenli ve temiz olmalıdır bu açıdan klasik giyim her zaman daha iyidir. Deri ceket, güneş gözlüğü, güzel metal bir saat, temiz ayakkabılar, iyi bir kemer, iyi bir cüzdan gibi şeyler sizin karizmatik olma seviyenizi arttıracaktır. Maskülen notalara sahip bir parfüm ile birlikte karizmanın kendisi olacaksınız. Daha iyi giyinmek için Giyim Rehberi yazımı okumalısın.

Bu makale ile karizma, karizmatik erkek, karizmatik erkek özellikleri ve karizmatik erkek olmanın yollarını öğrendin. 


Bu makale ile ilgili ne düşünüyorsun? Suits dizisini izledin mi ve karizmatik bulduğun kişi kim bu soruların cevaplarını yorumlara yazabilirsin.

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum Gönder