Erkeklerin İlişkilerde Yaptıkları Hatalar

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde sizlere erkeklerin ilişkilerde yaptıkları hatalardan bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Konfora Alışmak

     Erkeklerin ilişkinin konforuna kolayca alışması çok sık yapılan bir hatadır. Kadının varlığı ve her şeyin iyiye gitmesi erkeği tembelleştirmektedir. Temel motivasyonlarını kaybeden erkek ise konforlu hayatına alışır. Kadının varlığına ve onun sevgisine bağımlı hale gelir. Her şey bu noktada çok iyidir ve kadınının kendisini terk edeceğine asla inanmaz çünkü böyle bir ihtimal çok uzaklarda görünür. Konfora alışan erkek kendisini önceden çekici yapan şeyleri yapmayı bırakır. Spor yapmaya ara verir ve kilo alıp yağlanmaya başlar. İyi giyinmeyi ve kendine bakmayı bırakır ne de olsa evde bir kadını vardır onu her haliyle beğenen bu açıdan kendine bakmayı azaltır. Hobileri ve ilgi alanlarıyla ilgilenmeyi bırakır. Gittikçe tembelleşen erkek ilişkiye başladığı o çekici halinden fazlasıyla uzaklaşmıştır. Kadını ise zamanla arzusunu, saygısını ve sevgisini kaybetmeye başlar. Bakın bu bir anda olmaz yani kadının size olan hisleri bir gecede ölmez. Uzun bir sürede bu durum gerçekleşmeye başlar ve sorunlar gittikçe görünür hale gelir. Mesela ufaktan tartışmalar çıkar, sonrasında kadının dırdırı artar ve sürekli kavga çıkartır. Erkeğin karakterine, tembelliğine ve beceriksizliğine söylenmeye başlar. Eğer erkek kendini değiştirmez ve geliştirmezse bu sefer ilişkinin sonu kötüye gitmeye başlar. Bu noktada bazı erkekler aldatılıyor, bir kısmı direkt terk ediliyor ve bir kısmında da kadın yeni bir erkekle sevgili olmayı tercih ediyor.

Bu noktada çıkaracağınız dersler;
  • Bir ilişkinin içinde fazla konfora alışmayın.
  • Kendinizi geliştirmeye devam edin.
  • Sınırlarınızı zorlayın.
  • Spora asla ara vermeyin ve formunuzu koruyun.
  • Kendinize bakmayı bırakmayın.
  • Hobilerinize zaman ayırın.
  • Hiçbir şeyin garantisi olmadığını bilin.
  • Kadının arzusu ve sevgisinin şartlara bağlı olduğunu unutmayın.
  • Konfor erkekliğin düşmanıdır.
Erkeklerin ilişki hataları


Kıskanmak 

   Bir ilişki içerisindeyken kıskanmak doğal olarak görülür. Kadınını kıskanmayan adam gavattır diye bile düşünebilirsin. Kadını kıskanıp onu kısıtlamak istersin. Başka erkekler ona bakmasın ve hiçbir erkekle konuşmasın istersin. Hatta kadının ilkte bu durum hoşuna da gider ve onu sahiplenmen onu etkiler. Ancak bu durum çok uzun sürmez. Senin kıskandığını bilen kadın sürekli senin zıddına giden şeyler yapmaya başlar. Mesela kısa elbise giyinmesini istemiyorsan kadın kısa giyinmeye başlar. Erkek arkadaşlarıyla konuşmasını istemiyorsan onlarla konuşur ve "onlar arkadaşım" demeye başlar. Kadını kaybetme korkusu seni sarar ve en ufak şeyde çıldırmaya başlarsın. Sana ait olan kadını kaybetmekten korkarsın ancak dostum sen acemisin ve kadın hiçbir zaman sana ait olmadı. Kadın topluma aittir ve sadece sıra sendedir. Bu noktada onu kıskanmakla pek çok zayıflık gösterdin.

Bu zayıflıklar;
  1. Aşağılık kompleksi belirtileri gösterdin
  2. Kıtlık Mentalitesi belirtileri gösterdin
  3. Rekabetten korktuğunu gösterdin
  4. Kaybetme korkusu gösterdin
  5. Kadını çok önemsediğini gösterdin
  6. Beta erkek olduğunu gösterdin
  7. Fazla reaksiyon veren zayıf bir erkek olduğunu gösterdin
     Kadının senin inadına istediği şeyleri yapacak ve sana ayrılma ultimatomları verecektir. Bu ilişkide maskülen ve feminen enerji rol değiştirmiştir. Sen kıskanarak kadınsı enerji sergiledin ve bu kadınını senden itti. Oysa kadın seni kıskanmalı ve kaybetmekten korkmalıydı. Sağlıklı bir ilişkide kaybetmekten korkan her zaman kadındır. Bir erkeğin kıskanması anlamsız ve gereksizdir.

     Ben bir ilişki içinde kıskanmam. Öncelikle sevgili olacağınız kadını iyi seçmelisiniz. Kadının ilk hali sizin için pek çok şeyi anlatacaktır. Eğer sen kadını kısa giyinirken ve pek çok erkek arkadaşı varken seçmişsen senin için bunlardan vazgeçmesini isteyemezsin. Öyle bir hakkın ve gücün yok. Kadına bu konuda baskı yapman hatadır ve beta erkek hareketidir. Ben kadına asla baskı yapmam ama o benim için değişmeyi ister. Ben bir şeyi sadece bir defa söylerim. "O çocukta hoşlanmadığım bir şey var görüşmesen iyi olur" derim. Eğer kadın kabul ederse ve sözümü dinlerse (çoğu zaman beni dinlerler) çok iyidir. Eğer dinlemezse bu konuyu asla gündeme getirmem ve tartışmasını açmam. Önemsediğim kadını kıskanma içgüdülerim ve duygularım çok güçlü bastırabilir ama ben aklımla hareket ederim. Kadınla ilgili söylediğim şeyleri tek bir defa söylerim. Kadının bana olan saygısı ve itaati bunu belirler. Ancak kadından çok fazla değişmesini istemek adilce değildir. Böyle beklentilere girmekte hatadır eğer bir kadın sana uymuyorsa onunla sevgili olma. Alkol içen ve gece hayatı olan kadını evde tutamazsın yani en baştan seçmemen gerekiyor. Ya da çok sıkıcı bir kadını eğlenceli yapamazsın bu noktada bunun farkında olmalısın.

    Genel tavsiyem kadını kıskanmayın. Kadın sizi kıskansın ve her zaman ilişkiye daha az yatırım yapan taraf olun. Kadın dramayı sever ve ona biraz drama yaşamaktan bir şey olmaz. Kıskanan erkek kaybeden erkektir.

Çok Önemsemek ve Çok İyi Davranmak

     Bir ilişkide erkeklerin yaptığı en büyük hatalardan bir diğeri de kadını çok önemsemek ve çok iyi davranmaktır. Sevgiline iyi davranmak ve onu önemsemek doğal görünebilir. Sonuçta benimle birlikte ve onun en iyi şeyleri yaşamasını istiyorum diyebilirsin. Onu her şeyden çok seviyorum ve herkesten fazla önemsiyorum o benim dünyam diye düşünebilirsin. Onu mutlu etmek için çabalayabilir ve onun için her şeyi göze alabilirsin.

Ancak tüm bu iyiliğinin kadının gözünde bir değeri olmadığını ve ileride seni terk ettiğinde hatırlanmayacağını bilmelisin. Kadını çok önemsemen ve onu hayatının merkezine koyman senin maskülen özüne zarar verecektir. Kadın senin tüm bu iyiliklerine rağmen sana olan saygısını yitirecektir. Senin korkak ve kaybeden bir erkek olduğunu düşünecektir çünkü sen en önemli prensiplerden birisini ihlal ediyorsun;

Arzunun pazarlığı olmaz.

Bu prensibi ihlal ettiğin için kadın senden soğuyacaktır ve her şey iyi giderken tersine dönecektir. Sana ilgili ve alakalı kadın değişecektir. Aranıza anlamsız bir soğukluk girecektir. İlk hatanda olay çok büyüyecektir çünkü kadın seni terk etmek için hatalarını abartacaktır. Ne yaptım da böyle oldu diyeceksin ve her şey seni çok üzecek. Seni sevmekten başka ne yaptım ne istedin de yapmadım diyerek kadını suçlayacaksın ancak sorun sende dostum. Kadın doğasını bilmediğin için romantik fantezilerle beynini zehirledin. Hayallerde yaşıyordun ve gerçekten seni fena bir şekilde becerdi.

Bir ilişkide kadın her zaman daha çok önemsemelidir. Seni mutlu etmeye çalışmalıdır ve senin için fedakarlıklar yapmalıdır. Siz her zaman kadından daha az şey yapmalısınız çünkü sağlıklı olan budur. Kadınla aşırı ilgilenmen ve onu mutlu etmeye çalışman çok etkili değil. Her zaman ilgini kontrol etmelisin. Kadını aşırı ilgisiz ve alakasız bırakırsan da terk edilirsin. Orta düzeyde önemsemek ve ilgilenmek en iyisidir.

Flört Etmeyi Bırakmak

     İlişkide yapılan bir diğer hata ise kadınınla flört etmeyi bırakmandır. Onunla olmaya fazla alışman ve flört etmeyi bırakman aranızdaki cinsel çekimi öldürecektir. Kadın zaten benimle cilveleşmeye ne gerek var diyorsan çok yanlış düşünüyorsun. Sen erkek olarak kadınınla flört etmen ve onunla cilveleşmen ilişkinizi sağlam tutacaktır. Hem bu aşırı önemsemek ve ilgi göstermekten 1000 kat daha iyi bir stratejidir. 

Kadına sataşma, ima etmen, dalga geçmen, fiziksel teması arttırman, iltifat etmen, onu tahrik etmen, onu gıdıklaman, biraz piçlikler yapman her zaman çekimi arttıracaktır. Aranızda özel bir dil oluşturmanız ve eğlenmeyi bilmeniz çok önemli. Kadınlar diğer kadınları kıskandırmayı sever ve sizinle olan eğlenceli ilişkisini çok iyi bir şekilde anlatabilmelidir. 

İlişkide flört etmeniz daha iyi anlaşmanızı sağlar. Kadın kendisini kadın gibi hissetmeye başlar.  Size olan saygısı ve arzusu artar. Flörtöz bir erkek olmanız her zaman onun hoşuna gider. Ayrıca flört modunda kadın seni daha fazla çekici bulur, kıskanır ve kaybetmekten korkar. Onun palavra testlerini çok daha kolay aşarsınız ve ilişkiye gerginlik giremez.

Ne olursa olsun flört etmeye devam ve her zaman flörtöz bir erkek olun.

Kadınını Anlamamak

   Kadın doğası aynı olsa da her kadının farklı karakter özellikleri ve hayattan beklentileri var. Bu açıdan kadınını iyi dinlemeli ve onu anlamalısın. Kadınla aranızda iletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılmalar olmamalıdır. Onun ne istediğini bilmeli ve ona göre de bir şeyler ayarlamalısın. Mesela kadının doğum gününü iyi bir şekilde kutlaman, ona iyi hediyeler alabilmen ve arka planda iyi hikayaler oluşturabilmen gerekiyor. Burada tek önemli şey kadının da senin için aynı eforu göstermesidir. Eğer kadın da seni anlamaya çalışmıyorsa onu terk etmelisin.

Kadını iyi anlamak ve aranızda iyi bir iletişim oluşturmak çok önemli bir notkadır. Bu sayede ilişkiniz çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacaktır. Arada herhangi bir problemin olmaması ve büyümemesi gerekiyor.




Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. kadın kısa etek giymeye devam ediyorsa ne yapabiliriz?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder