Kazanan Felsefesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde sizlere ''Kazanan Felsefesi, kazanmak için gerekli mentalite, hayatı fethetmek'' konularıyla ilgili bir makale yazacağım, keyifli okumalar.
(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Kazanan Felsefesi Nedir?

Kazanan felsefesi; Hayatta başarı, ün, para, kadınlarla ilişkiler ve diğer yeteneklerde kazanmayı hedefleyen bir felsefedir. Bu amaçlar için doğru mentaliteye sahip olmak ve doğru becerileri geliştirmekle ilgilenir. 

Kazanan felsefesi sistematik ve metodolojik bir düşünme şeklidir. Kazanmak için gerekenler iyice düşünülür ve öncelikle hangi alanda kazanmak istediğinize karar verirsiniz. Karar verdiğiniz alana göre geçerli bilgiler ve içerikler taranır daha sonra yetenek geliştirilmeye başlanır. Öğrenilen tüm bilgiler doğru bir şekilde pratikten geçirilerek en etkili olanlarla yola devam edilir. Kazanmana yardımcı olacak bir mentalite ile kazanma süreci doğru bir şekilde yönetilir.

Kazanma Felsefesinin Önündeki Engeller

Kazanmak ve başarılı olmak bir seçimdir. Birey kendi hedeflerini belirledikten sonra amaçları için aksiyon alır. Bu süreç her zaman bu kadar kolay olmaz ve kişinin aşması gereken mental duvarlar olmaktadır. Kazanan felsefesi sadece çok az bir kişinin sahip olduğu düşünme şeklidir. İnsanlar genel olarak kaybeden felsefesine sahip oluyorlar. Bu durum ise doğal olarak başarısızlığı ve kötü şartları beraberinde getiriyor.

Kaybeden felsefesinin temelinde; kadercilik, karamsarlık, tembellik, başkalarını suçlamak, kurban mentalitesine sahip olmak, şükürcülük ve toksik negatiflik gibi bileşenler vardır. Kişi bu özelliklerin birisine veya birkaçına sahipse kaybeden felsefesini içselleştirecektir. Bu noktada ise başarılı olmak için potansiyel görmeyecektir ve doğal olarak aksiyon almayacaktır. Kişi kendi kaderinin böyle yazıldığını düşünecek ve bazı şeyleri başarmak imkansız görünecektir. İmkansız için çabalamak anlamsız geldiği için aksiyon almak için yeterli motivasyon olmayacaktır. Tüm çaba ilk engelde dağılacak ve kişi karamsar moduna geri dönecektir.

Kazanmanın önündeki engeller iyi tespit edilmelidir. Kişi kendini sürekli şikayet eden ve sızlanan pozisyonda buluyorsa bu durumu düzeltmelidir. Kendi zayıf noktaları üzerinde çalışmalıdır. İnsanlar için sızlanmak kolaydır çünkü oturduğun yerde enerji harcamadan herkesi ve her şeyi eleştirebilirsin. Bazı şeylerin nasıl yapılacağına dair konuşabilirsin ancak aksiyon almayacaksındır. Kendine engeller oluşturacak ve başarısızlığı içselleştireceksindir. 

Kazanma felsefesinin önünde binlerce engel olabilir. Maddi durumunun aşırı kötü olması, ailen, ilişkilerin, bulunduğun coğrafya ve daha yüzlerce etken seni olumsuz etkiliyor olabilir. Kendince bulduğun tüm engeller gerçek olabilir ancak günün sonunda gece başını yastığa koyduğunda hepsi kocaman birer bahane haline gelecektir. 

Bir şeyi gerçekten başarmayı kafaya koymuş birisini hiçbir engel durduramaz.

Engelleri ortadan kaldırmaya uğraşmalısın ancak engeller ortadan kaldırılamıyorsa onları görmezden geleceksin. Engellere rağmen başarılı olmayı hedefleyeceksin. Kazanmak için gereken tüm inanca sahip olmalısın eğer inancın yoksa başarılı olman tamamen şansa kalmış olacaktır. Gerçek bir kazanan ise asla zaferini şansa bırakmayacaktır.

Kazanma Felsefesini Pratiğe Dökmek

Kazanma felsefesinin en önemli yanı onun teorik bir sanat olmamasıdır ve tamamen kendini pratik sanatlarda aktif olarak göstermesidir. Kazananlar oturup teorileri tartışarak veya ihtimaller üzerine konuşarak bir şeyleri elde edemezler. Kazanma felsefesinin ruhu kendini aksiyon ve eylemde gösterir. 

Hedeflerin için bir şey yapmalısındır ve aksiyon almalısındır. Benim dünyamda her şey fiziksel aksiyonla ve fiziksel efor ile yapılır. Tüm başarılar ve zaferler için çabalarsın eğer doğru şeyleri yaparsan zafer elde edersin. Bu dünyada hiçbir şey sana gelmez ve hiçbir şey kolay olmaz. Bir şeylerin kolay olmasını beklemek hayal kurmaktır ve hayal kurmak boş zamanlarda yapılan bir aktivitedir. Kazanmak isteyen birisinin boş zamanı yoktur ve tamamen aksiyonlara odaklıdır. Bu dünyadaki zamanımız kısıtlıdır ve boşa harcanacak bir zamandan söz edemeyiz. Kısa sürede büyük işler başarılmalıdır ve süreç doğru bir şekilde ilerletilmelidir.

Pratiğe dökülen şey senin amaçlarına göre doğru aksiyon almandır. Bu kadınlarla ilişkilerini düzeltmek için yeni kadınlarla tanışman olabilir, iyi bir üniversite kazanmak için ders çalışman olabilir, vücudunu daha iyi hale getirmek için ağırlık kaldırman olabilir, zayıflamak için diyet yapman olabilir, para kazanmak için yeni bir girişim oluşturman olabilir. Burada hedefler ve amaçlar kişiye göre özeldir ve herkesin öncelikleri farklıdır. Bu noktada amaçlar ve hedefler farklı olsa bile kazanmana yardımcı olacak temel felsefe tektir. Kazanan felsefesi genel olarak sonuç odaklı bir yaklaşımdır çünkü önemli olan sonuçlardır. Sürecin ne kadar başarılı olursa olsun sonuç doğru olmazsa kazanan değil kaybeden olursun. Hayat bir kumar oyunudur ve kumarda kazanmıyorsan doğal olarak kaybediyorsundur.
Kazanmak için doğdum ve kazanacağım.


Kazanma Felsefesini İçselleştirmek

Kazanma felsefesi hedeflerin için çabalamayı ve zirveye çıkmayı hedeflemen gerekecektir. Materyalistik kazançları önemsemen ve mentaliteni güçlendirmen gerekecektir. Kazanmak bir felsefedir ve doğal rekabetin içinde olmayı sevmektir. Herkes zaferleri sever ancak zaferlere giden yollar acılarla doludur. Hayattaki her zafer bedeller ödemeyi gerektirir. Bedelleri ödemeye hazır olan kişi kazanmaya başlayacaktır. Hayatta büyük zaferler kazanmadan önce ufak zaferler kazanmalısınız. Büyük savaşı kazanmak için tüm cephelerde zafer kazanmanız gerekmektedir. Kazanmakta bütün bir plandır ve her aşamada kazanmayı hedeflemelisiniz.

Bir erkek olarak kazanmayı hedeflediğim pek çok aşamalar vardır ve bunlarda sınırlarımı zorlamayı severim;
  • Sağlık alanında kazanmak önemlidir, sağlık kazanmanın temelidir.
  • Spor yapmak kazanmak için önemlidir, fiziksel fitlik en çok değer verdiğim şeylerden birisidir.
  • Entellektüel derinlik önemlidir, kompleks düşünebilmek ve derin planlar yapabilmek kazanma felsefesinin temelini oluşturmaktadır.
  • Kadınlarla ilişkilerde kazanmak bir erkeğin temel varoluş amacıdır.
  • Sosyal ilişkilerde ve sosyal hiyerarşide yükselmek kazanmanın doğal bir sonucudur, toplum kazananları sever. İnsanlar her zaman birincileri hatırlar kimse ikincileri hatırlamaz.
  • Para kazanmak en önemli şeylerden birisidir. Hedeflerin için kazanman gereken miktar değişebilir kimisi için spor hayatını finanse edebilmek veya eğitimini finanse edebilmek yeterliyken başka birisi için kazanmak süper bir araba almak olabilir. Bu açıdan kazanman için gereken para miktarı esneklik gösterecektir.
  • Kendi sınırlarını zorlamak kazanan felsefesinin bir parçasıdır. Bir şeyi ne kadar iyi seviyelerde yapabileceğini görmek için sınırları zorlamalısın yoksa performansın düşmeye başlayacaktır. Bu hayatta ya ilerlersin ya gerilersin asla stabil kalamazsın hareketin doğasına terstir.
Kazanma felsefesini içselleştirmek pek çok kişi için zorlayıcı olabilir. Bu bir motivasyon felsefesi değildir, disiplin felsefesidir. Motivasyon duygusaldır, disiplin ise rasyoneldir. Kazanma felsefesi ancak yüksek testosteron, idealizm ve hırsla birlikte başarılabilir. Bunlardan yoksun bir erkek çabalamayı anlamsız bulacaktır ve bir şeyler yapmaktan çok düşünecektir. Ben aksiyon halinde olmayı severim, gelişmeyi ve ilerlemeyi severim eğer bunları yapmıyorsam geriliyorumdur bu ise kaybetmeye başladığım anlamına gelir.

Hayatta kazananlar ve kaybedenler vardır. Sen hangi taraftasın? Az bile olsa kazanmak her zaman kaybetmekten önemlidir. Sürekli kaybedenler ise kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşıyordur. Bu durumda diğerleri için yapacak bir şey yoktur çünkü herkes kazanamaz. Paranın büyük bir kısmı azınlığa gider, güzel kadınların büyük kısmı azınlık erkek grubuna gider, başarı ve ün azınlığa gider. Burada azınlıkta olan özel birisi misin yoksa kalabalıkta olan sıradan birisi misin ona karar vermen gerekecektir. Başarılı olmayı ne kadar istediğin kazanan felsefesini ne kadar içselleştirdiğinle alakalıdır.

Kazanan olmak için risk alman, düzenli pratik yapman, hareket haline olman, gelişmen ve değişmen gerekecektir. Güçlenmen ve daha iyisini yapmak için tüm enerjini kullanman gerekecektir. Çoğu insan başarılı olacak enerjiden yoksun oluyor. Genel tembellik, hareketsizlik ve kötü yaşam tarzı enerjiyi düşürüyor. Bu ise kazanmak için yeterli eforun harcanmasını engellediği için kişi otomatik olarak kaybediyor.

Kazanmak İçin Plan

Kazanmak istiyorsan bu soruları cevaplaman ve stratejiyi aksiyona dökmen gerekecektir.

1. Hedeflerin Nedir?
2. Hedeflerine ulaşmanda engeller nelerdir?
3. Hedeflerine nasıl ulaşabilirsin?
4. Doğru Pratiğe odaklanmalısın
5. Hatalarını analiz etmelisin
6. Pratiğini mükemmelleştirmelisin
7. Stresi sürecin dışına atmak için ara vermelisin
8. Sonuçlarını değerlendirmelisin
9. Daha iyi yapacağın şeylere odaklanmalısın
10. Performansını yukarı çekmeli ve kazanmalısın.

Doğru bir şekilde tüm aşamaları yaparsan hayatta her alanda başarılı olabilirsin. Sürecini kontrol etmen alacağın sonuçların ne olacağını belirleyecektir. Hayat bir satranç oyunu gibidir ve hamlelerin geri alınması mümkün değildir. Hamlelerini iyi düşünmen ve hatalarını analiz etmen gerekmektedir. Doğru analiz ve plan ile her alanda başarılı olabilirsin. 

Bir erkek başarılı olabiliyorsa başka bir erkek neden başarılı olamasın?

 Gerçek bir kazanan olmak günlük olarak aldığın aksiyonlara bağlıdır. Kazanan olmak için en iyisini yapmalısın ve kazananlar kulübüne katılmalısın. Bu zorlu süreci başaran çok az kişi var ve kazanmayı değerli yapanda çok az kişinin kazanmasıdır.

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)