Türkiye'de ve Yurt Dışında Oyun

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4

 Merhaba Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde sizlere Türkiye ve yurt dışındaki oyunun benzerlikleriyle farklılıklarını anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Oyun temel prensipleri itibariyle dünya genelinde aynıdır. Oyunun temelleri insan biyolojisi ve evrimi üzerine şekillenmiştir. Kadınların çekici bulduğu şeyler ve davranışlar evrenseldir. Son 20 yıldır PUA dünyasında bu defalarca kez ispatlanmıştır. Oyun evrensel olarak çalışıyor ancak her yerde aynı güç ve etkide çalıştığını söylemek kendini kandırmak olacaktır. Oyun ayrıca kültürel ve sosyal dinamikler içerisinde pratik farklılıklar göstermektedir. Bu açıdan farklı şartlara oyunun kendisini adapte etmek gerekecektir. Yurt dışında oyun tecrübem var ve Türkiye'de de uzun zamandır oyun oynamaktayım. Kişisel tecrübelerimden ve genel farklardan yola çıkarak bu konuyu net bir şekilde açıklayacağım.

Islak Hayaller    

Öncelikli olarak değinmek istediğim bir grup erkek var. Bu erkekler kendilerini ve oyunlarını geliştirmeden genel olarak Türk kızını suçlamaya aşırı eğilimli oluyorlar. Türkiye'de yalnız kalmalarının nedenini kendilerinde değil kızların tercihlerinde arıyorlar ve bu durumda sürekli olarak olumsuz bir algı oluşuyor. Sosyal medya ve ekşi sözlükte Türk kızının çok sert eleştirilere maruz kaldığını görebiliriz.

Bu erkek grubunun ıslak hayalleri genel olarak doğru değil. Türkiye'de başarısız bir adamın yurt dışında playboy olması mümkün değildir. Bunun örneklerini pek çok defa gördüm ve başarısız adam her yerde başarısızdır. Eğer sen tarza, çekici karaktere ve alfa erkek davranışlarına sahip değilsen başka bir yerde kadınların senden etkilenmesi mümkün değildir. Türkiye kadın tavlama açısından zor bir ülkedir ve burada belli bir şeyi başarıyorsanız yurt dışında daha iyisini yaparsınız ancak vasat bir adamın yurt dışında playboy olacağını iddia etmesi beni güldürmektedir. Ben bu ıslak hayallerin gerçekleşmeyeceğini net bir şekilde söyleyebilirim. Bu açıdan Türkiye'nin neresinde olursan ol kendini geliştirmek için yapman gereken pek çok şey var. Davranışsal, mental, teknik ve tarz anlamında iyi bir gelişim göstermelisin yoksa sende ıslak hayaller kurabileceksindir.

Türkiye'de çok berbat durumdaki bir erkek belki Ukrayna'ya gitse turist olmanın etkisiyle belki uzun sürede bir sonuç alabilir. Ancak bu kadınların süper güzel olmasını bekleyemezsiniz. Ayrıca dünyanın her yeri keşfediliyor yani egzotik mekanlar bile seks turizmi yapan Avrupalı-Amerikalı erkekler tarafından tüketiliyor. Şu an Ukrayna'da bile Türk erkeğinin itibari kötü ve bu durum oraya oyunu olmadan giden bir erkeğin sonuç almasını yine çok zor hale getirecektir.

Türkiye'de Oyun Farklı Mı İşliyor?

Türkiye'de oyun teorik olarak aynı ancak pratik olarak farklı işlemektedir. Temel prensipler benzer olsa da kültürel bariyerleri görmezden gelmek sonuç alamamanıza yol açacaktır. Türkiye'de gece hayatının zayıf olması, erkek sayısının fazla olması, kadınların internette çok ilgi görmesi, sosyal ortamlarda erkek sayısının artması gibi etkenlerden dolayı Türkiye'de oyunun oynamak daha zordur çünkü rekabet çok daha serttir. Türk kadını da daha savunmacı ve kapalıdır.

Türkiye'ye oyunu adapte etmeniz gerekmektedir. Bu sosyal durumlara ve karmaşık ortamlara iyi adapte olmanızı mecburi kılmaktadır. Mesela yurt dışında kadınların sizin instagramınızdan ve tinder fotoğraflarınızdan beklentisi daha düşüktür ancak Türk kadını sizden profesyonel fotoğraflara sahip olmanızı bekleyecektir. Bu ortamda profesyonel fotoğraflar çekilmeniz ve iyi sosyal medya profili oluşturmanız başarınızı arttıracaktır. Her zaman ortalama Türk erkeğinden daha iyi olmayı hedeflemelisiniz.

Ayrıca İngilizce konuşulan dünyada kullanılan açılışlar ve bazı hızlı baştan çıkarma teknikleri Türkiye'de işe yaramayacaktır. İngilizce konuşulan dünyada small talk yani ufak konuşmalarla sohbet açmak çok daha kolaydır. Türkiye'de oyun yapıyorsanız ortalama bir konuşmacı olmanız işe yaramaz. İş bitirici ve yaratıcı olmalısınız. Mesela bir kadınla konuşurken ben sohbeti bağlamakta çok iyiyimdir çünkü Türk kadını size çok fazla fırsat vermez ve eğer sohbeti bağlayamazsanız potansiyel bir ilişkiyi kaçırırsınız. Ayrıca yurt dışında kadınlar daha kolay kanca noktasına takılırken Türkiye'de bu biraz daha zaman almaktadır. Türkiye'de fiziksel temasa geçmek ve ilk buluşmada seks yapmak istatistiksel olarak yurt dışına göre daha fazla zaman ve enerji almaktadır. Türkiye Cinsel Piyasası genel olarak batı dünyasına göre daha düşük kalitede ve daha zorlayıcıdır tıpkı Hindistanın Türkiye'den binlerce kat daha zor olması gerçeği gibi.

Türkiye'de Oyun öğrenecekseniz yabancı kaynaklar bir yerden sonra çok fazla işinize yaramayacaktır. Bu açıdan ben genel olarak çeviri bilgi paylaşmıyorum. Makalelerim ve kitaplarımın hiçbiri çeviri odaklı değildir. Temel bilgiler ve teoriler benzer olsa da ben genel olarak işe yarayan bilgileri paylaşıyorum. Yurt dışı kaynaklardan beslenmek iyidir ama gelişiminizi aşırı hızlandırmayacaktır. Bende yurt dışında üretilmiş çeşitli kitaplar ve programlar var ancak çoğu işlevsel değil. Mesela hızlı baştan çıkartmak için temasa çok erken başlamak Türkiye'de ters tepecektir. Bunu pratikte denediğinizde fazla işe yaramadığını bunun yerine havalı ve eğlenceli adam olmanın daha efektif olduğunu göreceksiniz. Türkiye'de fazla erkeksi olmakta işe yaramaz çünkü Türk erkeği, Avrupalı erkeklere göre daha maskülendir. Erkeklerin genelinin feminen olduğu bir yerde maskülen ve agresif olmak işe yarar. Türkiye'de daha çok centilmen olmak işe yarıyor çünkü kadınlar daha savunmacı ve reddetme mekanizmaları daha hızlı. Yabancı bir kadın seni dinleyip reddederken Türk kadını otomatikman reddedebilir. Bu açıdan oyununu bu duruma adapte bir şekilde geliştirmelisin.

Yabancı erkekler için oyunun seviyesi normaldedir oysa Türk erkeği için oyunun seviyesi zordadır. Bu ise başlangıç motivasyonları açısından ciddi fark yaratmaktadır. Yabancı bir erkek daha kolay motive olur ve ufak sonuçlar almaya başlarken Türk erkeğinin daha fazla zaman harcaması gerekmektedir. Bu noktada Türk erkeği oyunu bırakmaktadır çünkü zor bir şeyi gerçekleştirmek cazip gelmeyebiliyor. Yurt dışında kadın tavlama işleri daha popülerken Türkiye'de bu konu her zaman suyun altında kalmıştır. 

Türkiye'nin her yerinde kadın tavlamak mümkündür ancak bu farklı teknikleri doğru uygulamakla gerçekleşecektir. Mesela doğu illerinde yaşayan bir erkeğin oyununun daha fazla zamana yayması gerekecektir. İstanbul'da yaşayan bir erkek ise daha hızlı oynayabilir ancak Türkiye'nin genel zorluğu her yerde hemen hemen aynıdır. Pek çok erkek kendi şehrinden şikayet ediyor ve aynı ıslak rüyaları farklı şehirler için kurabiliyor. Mesela Kayseri'de yaşayan bir erkek oyunun İzmir'de daha kolay olacağını iddia edebiliyor. Bu ise pratikte doğru değil çünkü şehir büyükçe rekabet ettiğiniz erkek kalitesi de artmaktadır. Kayseri'de ön plana çıkmak İzmir'de çıkmaktan kolaydır. Bu açıdan her yerin zorluğu bana göre aynıdır ancak İzmir'de yaşamak Kayseri'de olmaktan  daha cazip olabilir bu kişinin istekleriyle alakalıdır.

Yurt Dışında Oyun

Yurt dışında oyun oynamak öncelikle kolay değil onu belirteyim. Yurt dışına çıktığınızda kadınlar direkt size gelip vermiyor veya işler çok basit ilerlemiyor. Olaylar yine sizin yeteneklerinize kalıyor ama elinize daha fazla fırsat geçiyor. Bu açıdan yurt dışında bir şeyler yapma şansınız daha fazladır. Eğer imkanlarınız varsa tatile çıkmanız veya temelli taşınmanız mantıklı bir tercih olacaktır.

Sosyal ortamlarda takılmak daha kolay, gece hayatı aşırı canlı, hızlı ilişkiler mümkün ve tinder çok daha efektif çalışmaktadır. Tüm bu etkenler sizin motivasyonlarınızı arttıracaktır ve daha kolay sekse erişebileceksinizdir. Uzun zaman Türkiye'de oyun yaptıktan sonra yurt dışında oyun yapmak bana aşırı kolay hale gelmişti. En zor şartlarda yetişen birisi yurt dışında inanılmaz sonuçlar alabiliyor. Sonuçlar ise motivasyonunuzu daha da arttırabilir ve sonuç alma sıklığınızın artması keyfinizi yerine getirebilir. Ancak Türk kadınında bolca pratik yapmanızı ve kendinizi en zoruna alıştırmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Türkiye'de kadın tavlayan dünyanın her yerinde tavlayabilir. Eğer Türkiye'de istikrarlı bir şekilde sonuç alabiliyorsanız yurt dışında daha iyisini yapabileceğinizi rahatça söyleyebilirim.

Yurt dışındaki erkeklerin çoğunun da oyun bildiğini ve bazı şeylere aşina olduğunu unutmayın. Tüm her şey orada daha fazla gündemde ve bu işi yapan çok daha fazla erkek var. Playboy hayat tarzını yaşayan çok daha fazla erkek var. Ancak yurt dışında da yalnız kalan ve bakirliğini kaybedemeyen çok erkek olduğunu unutmayın. Yurt dışında her şeyi kolay sanmayın ve kendini geliştiren bu kadar çok erkeğin enayi olduğunu da sanmayın. Oranın kendi dinamiklerinde de ciddi bir rekabet var. Tüm teorilerin batı toplumlarından gelmesinin sebebi orada da sonuç alamayan azımsanmayacak bir yığın erkek olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor. Eğer herkes kolayca sonuç alsaydı kimse bu işlere ciddi bir şekilde kafa yormazdı gider kadınlarla takılır keyif yapardı.

Bireysel Potansiyel

İster Türkiye'de olun ister yurt dışında fark etmez bir erkek olarak bireysel potansiyeliniz başarınızın sınırlarını belirler. Ben ufak ilçede(4000 kişi) de sonuç alıyorum İzmir'de, İstanbul'da ve Ankara'da da sonuç alıyorum. Bireysel potansiyeliniz ne kadar yüksekse ve ne kadar yetenekli bir erkekseniz yalnız kalma ihtimaliniz yok demektir. Ufak ilçede bir manita yapmanız mantıklıyken büyük şehirde 3-4 fuckbuddy yapmanız mantıklı olabilir. Ortam potansiyel başarılarınızın sınırlarını belirleyecektir ama bireysel yeteneklerinizi alsa göz ardı etmeyin.

''Las Vegas'ta yaşasam playboy olurdum ama İstanbul'da yaşadığım için yalnızım'' diyen bir erkeğin bireysel yetenekleri ve başarısı yoktur. Günün sonunda çevresel etkenler birer bahaneden öte bir şey değildir. Eğer bir yerde bir erkek bir şeyleri başarabiliyorsa diğer erkekte başarabilir. İstanbulda birileri sevgili yapıyor hatta 2-3 fuckbuddy yapıyorsa sende yapabilirsin. Burada yapılmaz demek yerine nasıl yapabilirim bu işin sırrı nedir diye düşünmen mantıklı olacaktır. Türk erkeği karamsar ve sızlanmaya eğilimli olduğu için kendini geliştirmekten çok şikayet etmeyi tercih edebiliyor. Şişman, asosyal ve kötü giyinen bir adamın bireysel potansiyeli çok düşüktür ve bu nereye giderse gitsin değişmeyecektir. Bu adam şikayet etmek yerine kendini geliştirse bulunduğu konumda çok daha büyük başarılar elde edebilecektir. Unutma kadınlar reaktif canlılardır ve sendeki değişimleri çok hızlı fark edeceklerdir. Eğer sen gerçekten çekici davranışlar gösteriyorsan ve piç erkek havasına sahipsen ufak ortamlarda bile sekse erişebileceksindir. Olay bireysel potansiyelde bitiyor. Aynı ortamda bulunduğum bir arkadaşım vardı ben sürekli sonuç alırken o hiçbir şey elde edemiyordu. Ortam aynı olmasına rağmen iki farklı devasa sonuçlar vardı. Olay bireysel potansiyelde ve yeteneklerinde bitiyor. Tüm bunlar ise zamanla elde ettiğim şeylerdi yani ben doğuştan öğrenmedim ve tek tek pratik yaparak geliştirdim.

Sözün Özü

Oyun her yerde temel olarak aynı çalışmakta ama kültürel farklılıklar pratikte ciddi değişikliklere yol açmaktadır. Bu açıdan oyunu adapte etmeniz gerekiyor ve şartları iyi anlamalısınız. Yurt dışında ki infield videolarında gördüğünüz her şeyin birebir burada aynı olmasını beklememelisiniz. Ayrıca o infield videolarının pek çoğu sahte ve fazla düzenlenmiş oluyor bu açıdan manipülatif şeyleri gerçek sanmayın. 

Türkiye'de sosyal zekanızın ve iş bitiriciliğinizin daha fazla olması gerekiyor. Yabancı bir PUA'dan yetenek ve beceri olarak daha iyi olmak zorundasınız. Türk kadını sohbet devam ettirmekte yabancı kadınlar gibi değil. Bu noktada ağzınızın iyi laf yapması ve konuları iyi bağlamanız başarılı olmanızda büyük etken olacaktır. Türkiye'de işler daha ağır gittiğinden hızlı teknikler denemek çoğu zaman iyi olmayacaktır. Yurt dışında ki agresif-maskülen oyun burada yerini centilmen ve havalı adam oyununa bırakmaktadır. Türk erkeği genel olarak ısrarcı ve agresif olduğundan bu durum burada işe yaramamaktadır. Mesela centilmen erkek oyunu da İtalya ve İspanya'da işe yaramıyor. Mesela Rus kadınlar genel olarak ilk buluşmada seks yapmazlar en az 2-3 buluşmaya çıkmalısınız. Japon kadınlar yabancılarla konuştuklarında daha çekingen oluyorlar. Kültürel farklılıkları sosyal zekanızla anlayıp alt etmelisiniz.

Türkiye'de sosyal medya aşırı önemli bu açıdan sosyal medya oyununuza çok önem vermelisiniz. İster küçük ilçede ister İstanbul'da yaşayın olayın çoğu instagramınız üzerinden dönecektir. Sağlam profil ve etkili mesajlaşmayı bilmeniz size burada ciddi avantaj sağlayacaktır. Yurt dışında belki sağlam instagrama burada olduğundan daha az ihtiyaç duyacaksınız. Tinder ve Happn gibi uygulamalar burada daha az efektif çalışmaktadır bu açıdan onlara fazla odaklanmayı tavsiye etmiyorum. Tinder gold deneyebilirsiniz eğer İstanbul'da yaşıyorsanız işinize daha fazla yarayacaktır.

Türkiye'de erkekseniz tarz olarak iyi giyinmeniz oyununuza daha fazla avantaj sağlayacaktır. Yurt dışında da benzer bir şey geçerli ancak yabancı kadınlar bu kadar çok önemsemiyor yani yurt dışında eşofman ile set açmanız daha basit bir şeyken Türkiye'de tavsiye etmem. Türkiye'de rekabet çok yüksek ve iyi bir tarza sahip olmak çok önemli. Türk kadını ilk izlenime ve imaja çok önem veriyor. Türkiye'de eşofmanla veya kötü kıyafetlerle kadın tavlayamazsınız hatta tacizci olarak bile görülebilirsiniz. Ben her zaman jilet gibi giyinir, iyi parfümler sıkarım ve her şeyin çok iyi göründüğünden emin olarak set açmaya çıkarım. Olası aksi durumlarda iyi bir centilmen izlenimine sahip olmak beni her zaman kurtarmıştır. Bazen kızların sevgilisi geliyor, bazen ailesi veya arkadaşları geliyor. Eğer jilet gibi giyinmiş karizmatik bir adamsanız anlayış seviyeleri yükseliyor. Bu açıdan genel olarak şık ve karizmatik olmanızı öneririm hem gerçekte hem online'da çok işinize yarar. 

Türkiye'de sonuca gitmenin biraz daha zaman ve enerji aldığını aklınızda bulundurun. Oyununuzu sağlamca geliştirin. Burası rekabetin çok yüksek olduğu yerler ve beceriksiz olursanız yalnız kalırsınız. Türkiye'de çok başarılı olan pek çok erkek var ve onlardan birisi olmak tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. Burada hiçbir şey olmaz diyerek şikayet edip başkalarını izlemekte size kalmıştır. Ben Türkiye'de de inanılmaz şeyler yaşadım ve gördüm bazı şeyleri bizzat anlatsam inanmaz yalan söylüyor dersiniz. Bazen ben bile olanları kabul edemiyorum ama o zamanlara ait fotoğrafların olması inancımı güçlendiriyor. Sende bireysel olarak kendini geliştirmeli ve kendi mücadeleni en iyi şekilde vermelisin.

Ortam değişse bile bireysel potansiyel çevreden çok daha önemlidir. Nerede yaşadığınız değil kim olduğunuz sizin nelere erişebileceğinizi belirleyen ana etkenlerden birisidir.


Yorum Gönder

4Yorumlar

  1. İnanmazsınız dediğin şeyleri çok merak ettim. Gerçekten neler dönüyor? Sınırlar nereye kadar uzanıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz şeyler yaşanıyor ama her gün değil. İstatistiksel olarak bazı anlarda sınırlar çok ileriye geçebiliyor. Grup seks, çok hızlı seks, dışarıda veya mekan tuvaletinde vs. Sınırlar açıkçası yok ve bu durum erkeğine göre, ortamına göre değişiyor. Bazı şeyler fazlasıyla ileri seviyede oluyor.

      Sil
  2. Ağzımın iyi laf yapması için neler yapabilirim iyi sohbet etmek için nasıl çalışmalıyım?

    YanıtlaSil
  3. Romeo aynı maaş ile Türkiyede yaşamak mı daha iyi bir playboy/date hayatı yaşatır yoksa Almanya gibi ülkelerde mi sence? Blogu çok saldın bu arada :) yeni yazılar bekliyoruz

    YanıtlaSil
Yorum Gönder