Gündelik Hayatta Alfa Erkek Olmak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalede gündelik hayatta alfa erkek olmak ve alfa erkek davranışlarını gösterebilmek konusundan bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Öncelikle alfa erkek konusunda dünya genelinde bir kavram karmaşası problemi olduğunu belirtelim. Herkesin alfa erkek yorumu farklılık gösterebiliyor ve bu açıdan kimin alfa kimin alfa olmadığını anlamak gereksiz teorik tartışmalar yaratabiliyor. Makaleye tam anlamıyla başlamadan önce de alfa erkek diye bir şey yok ''alfa davranışları gösteren erkek'' diye bir şey var. Bir erkeğin alfalığı genel olarak ne kadar alfa erkek davranışları gösterdiğiyle alakalı. Gerçek hayatta %100 şu alfa veya bu alfa demek mümkün değil çünkü bu kişiye göre değişiyor. Alfa erkek seçme meselesine geldiğimizde olay filmlerdeki kadar basit olmuyor. Siyasi liderler mi alfa yoksa mafya babaları mı? Rütbeli bir komutan mı alfa yoksa rapçi bir serseri mi? Bir boksör mü alfa yoksa milyoner bir erkek mi? Bir din adamı mı alfa yoksa lise sınıfının zorbası mı? Evine ekmek götürmek için riskli işlerde çalışan bir baba mı alfa yoksa kuralları çiğneyen bir suçlu mu? Bu açıdan bakıldığında alfa seçmek acayip karmaşık bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılardan kurtulmak için size gündelik hayatta alfa erkek olma konusunu açıklayacağım.



Gündelik Hayatta Baskın Olmak

    Alfa erkek davranışlarını temelde anlayamayan veya yanlış anlayanlar alfa erkek olmayı diğerlerini bastırmak olarak sanabiliyor. Arkadaşlarını ve çevredeki kişileri psikolojik ve fiziksel olarak bastırmayı alfalık sanabiliyor. Bu açıdan alfa olmak zorba olmak demek değildir. Kendinden daha güçsüzleri bastırmak ve kendinden güçlülerin köpeği olmak alfa erkek davranışlarından birisi değildir. Bu açıdan zorbalıkla alfalığı ayırt edelim özellikle liseli ergenler bu teoriyi yanlış anlayıp diğerlerini bastırmaya kendini ispatlamaya çalışıyor. Bu ise aşağılık kompleksinden ve yanlış kültürel etkilenmelerden kaynaklanıyor.

    Sosyal hayat çok karmaşık ve farklı ilişkiler içerisindeyiz. Biz farklı hiyerarşiler altında ve sosyal kültürel şekillenmelerde yaşıyoruz. Bu açıdan tüm her yerde baskın olmak pek mümkün değil. Evde babanız var ve babanıza alfalık yani dominantlık yapmanız dayak yemenize ya da evden kovulmanıza yol açabilir😂 Para da kazanamıyorsanız işiniz biter sonra yalvar yakar annenize ağlayarak eve dönmeye çalışabilirsiniz. Okulda alfalık yapmanız bir işe yaramaz ciddi cezalandırmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Askerde alfalık yapamazsınız canınızı okurlar o kadar dayak yedikten sonra alfa kelimesini unutursunuz. İş hayatında patrona alfalık taslamanız işten atılmanıza ve kariyerinizin kaymasına yol açabilir. Genç bir erkeğin üzerinde o kadar fazla sosyal hiyerarşi var ki burada baskın olmanız çok zor. Özellikle üzerinizde kültürel baskılar varsa bu durumda saygı göstermeniz gereken çok daha fazla şey olduğu anlamına gelir. Eğer tüm her şeye rağmen kendi bildiğinizi okursanız ciddi cezalandırmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki nasıl alfa olacağız tüm her şey yalan mıydı? dediğinizi duyabiliyorum.

    Öncelikle alfa erkek olmak için altyapınızı güçlü tutmalısınız. Çerçeve kontrolü ve kişisel gelişim burada çok önemli çünkü çevrenizden daha donanımlı olmak zorundasınız. İnsanların sizi doğal lider ve dominant karakter kabul etmesi için çeşitli özelliklerinizin olması lazım. Kendinizi zorla bu konuma getiremezsiniz ve ön plana çıkmanın bedelini ödemeniz gerekiyor. Diğerlerinden daha fazla çalışmanız ve pratik hayatta ön planda olmanız gerekiyor. Bu sadece tek taraflı bir çalışma değildir yani en çok kitap okuyayım en entelektüel olayım işte o zaman alfa olurum değil. Her açıdan gelişmelisiniz hem vücudunuz gelişecek, hem entelektüel birikiminiz gelişecek, hem genel becerileriniz gelişecek, pratik sanatlarda ilerleyeceksiniz, iyi giyineceksiniz ve iyi konuşacaksınız. Bu genel anlamda bir gelişim projesidir ve çevrenizdekilerden iyi olmanız doğal olarak saygı duyulmasına yol açar. Hem tembel olayım hem de herkes bana saygı duysun diye bir şey yok bu tamamen uydurmadır.

Farklı Ortamlara Uyum Sağlamak

    Farklı ortamlara uyum sağlamanız ve dominantlık hiyerarşisinin farkında olmanız gerekiyor. Bu başkalarının gücüne saygı duymanızı gerektiriyor. Evde babanıza, okulda öğretmeninize, emniyet müdürüne, komutana veya patrona saygı duymanızı gerektiriyor. Bu doğal bir şeydir sizden yaşça ve konum olarak yukarıdaki kişilere doğal bir saygı gösterirsiniz. Ancak bu kendinizi ezdireceğiniz anlamına gelmez. Gerçek bir alfa erkek asla kendini ezdirmez ve kendisi için dik duruş gösterir. Kimseye gereksiz yere boyun eğmek zorunda değilsiniz. Herkes sınırını bilecek ve siz çerçevenizi koruyacaksınız. Bu babanıza karşı da böyle öğretmeninize karşı da böyle komutana karşı da böyle. Bu durum bir zıtlaşmak ve inadına  gitmek değildir. ''Sana ve konumuna saygı duyuyorum ama fazla ileri gitme'' uyarısını vermektir. Hiç kimse sizin sınırlarınızı fazla zorlamamalıdır ve bunu yapınca handikapları olacağını bilmelidir. Bunu sizin gözünüzden anlamalılar ve duracakları yeri iyi bir şekilde bilmeliler. Özellikle erkekler bilinçaltı sinyallerine bu konuda duyarlıdır ve bir diğer erkeğin ne kadar ciddi olduğunu o noktada hissederler. Kendinizi ifade etme şekliniz ve kendinize olan inançlarınız doğal olarak saygıyı kazanmanızı sağlar. Burada ki durum diğerlerini tehdit etmekte değildir ve tehdit etmek aptalca bir hamledir. Aptallar ve güçsüzler bir diğerini tehdit eder oysa gerçek bir alfa sadece olacaklar konusunda uyarır ki bu bile sözel bir uyarı değildir.

    Farklı ortamlarda çeşitli güç oyunlarında asla kendinizi ezdirmeyin. Bu en önemli alfa erkek özelliğidir. Babanız sizi fazla ezmeye çalışırsa onun üzerinizdeki gücünü kırın. Patronunuz yapmaya çalışırsa uyarın olmadı iş değiştirin. Bir yerde sorun varsa o ortamda bulunmayın. Mecburi olarak bulunuyorsanız da şartları eşitleyin ve kimseden gereksiz yere korkmadığınızı gösterin. Cesaret her zaman saygı duyulan bir özelliktir ancak asla ukala ve terbiyesiz olmayın. Alfa erkek olmak mafyacılık oynamak değildir veya başkalarıyla uğraşmak hiç değildir. Ortamdaki güçlülere saygı duyun ve kendinizden güçsüzlere de iyi davranın ancak herkes her şekilde mesafesini bilmek zorundadır. Aynı noktada durmanız aynı seviyede olduğunuz anlamına asla gelmez.

Kadınların Alfası

    Alfa teorilerinin çoğu bizzat kadınlarla ilişkilerde başarı elde etmek için kullanılmaktadır ve bu çok önemlidir. Alfa erkek mentalitesi gerçekten kadınlarla ilişkilerde büyük başarılar elde etmenizi sağlar. Benim de genel önerim kadınlara yeterli seviyede alfa yönünüzü göstermenizdir. Bunlar risk alabilmeniz, sorumluluk sahibi olmanız, cesaretli olmanız, dominant olmanız, espri anlayışına sahip olmanız, psikolojik ve fiziksel olarak güçlü olmanız gibi kriterleri sağlamanızdır. Kadınların yanındayken bunu ayarlayabilirsiniz ve arkadaşlarınızlayken dozu azaltırsınız. Ben buna pratik alfalık diyorum çünkü arkadaşlarıma dominantlık yapmanın benim için bir anlamı yoktur. Onlar zaten bana saygı duyuyor ve beni seviyor yani kendimi ispatlamamı gerektirecek hiçbir şey yok. Kadınların yanında ise alfa davranışlarını göstermek işe yarıyor. Tabi bu kızların yanında değişen ve diğer erkekleri ezen bir hırbo olacağınız anlamına gelmiyor. Kızların yanındayken diğer erkekleri ezmeye çalışan adam da aşağılık kompleksi vardır ve büyük ihtimalle kaybedecektir. Başka erkekleri asla aşağılamam ve onlar hakkında kötü konuşmam böyle ezikçe şeylere ihtiyacım yok. Sadece kadınların yanında daha dominant ve enerjik olmanız yeterli.

Beta Olmamak

    En önemli alfa kuralı aslında beta olmamaktır. Bu kendi prensiplerinden taviz vermek, başkalarına yağcılık yapmak, kadınlar için ezikçe davranmak, başkalarının çıkarlarını kendininkilere öncelemek, kendi hakkını savunamamak, başkalarını körü körüne takip etmek gibi şeyleri yapmazsanız alfa erkek olursunuz. Burada beta erkek özelliklerini bilmek ve onları yapmamak sizi doğal olarak alfa erkek yapacaktır. Ben çoğu zaman kim beta erkek davranışı gösteriyor kim göstermiyor ona bakarım. Bu açıdan beta olmamak çok önemli bir temel prensiptir.  

    Sürüye fazla kapılmak ve başkalarının klonu olmakta beta özelliğidir. Alfa erkeğin daha çok kendine özgü bir tarzı ve davranışları olmalıdır. Toplumla olan ilişkinizde özgün olmanız ve kendinizi farklı konumlandırmanız da etkilidir. Burada kendini başkalarından üstün görmekten bahsetmiyorum sadece farklı olmaktan bahsediyorum.

Son Sözler

    Gündelik hayatta alfa olmak gerçekten karmaşık bir konu ve her türlü sosyal dinamiği anlamanız gerekiyor. Her farklı ortama adapte olmak ve farklı stratejilere sahip olmayı gerektiriyor çünkü yanlış adamı kızdırmak ciddi cezalandırılmalara yol açabilir. Bizim derdimiz ise aptalca bir idealizm değil pratik faydalardır. Neden yanlış adamı kızdırıp başımı derde sokayım ki? Büyük ideallere hizmet etmek veya toplumsal devrimler oluşturmak gibi hedeflerim yok ben sadece pratik çıkarlarıma bakarım. Bu açıdan da buna uygun hareket eden bir alfa erkek olmak gerekiyor. Tek bir hayatı en uygun şekilde yaşamak ve güç hiyerarşisinin farkında olmak gerekiyor. Bu hiyerarşiyi ihlal eden bazı gerçek alfalar var ki bunlar neredeyse alfa erkekliği her ne pahasına olursa olsun yapıyorlar. Bu tür adamlar hapishanelerde çürüyor ve hayatları mahvoluyor. Tarihin çok erken dönemlerinde ciddi avantaj sağlayan davranışlar şimdi hayatının mahvolmasına yol açabiliyor. Bu açıdan toplumu, yaşanılan zamanı, ekonomik sistemi, sosyal ilişkileri, yaşam tarzını, değerleri ve insan psikolojisini iyi bilmek gerekiyor. Modern gündelik hayatta alfa erkek olmak demek pratik sanatlarla teorik bilgiyi iyi bir şekilde harmanlayıp en iyi sonuçları almak demektir. Benimde önemsediğim şeyler bellidir; Güzel kadınlar, para, saygınlık ve hazlarla dolu bir hayat. İşte bunu yaşayan her erkek gündelik hayatta alfa olmuş demektir. Yani 3 kişiyi tek başınıza dövmeniz veya aşırı cesaret örnekleri göstererek cezalandırılmanız değildir. Bu noktada size son uyarım kimden tavsiye aldığınıza ve bu tavsiyenin pratik çıkarlarına bakın. Gerçek hayattan kopup saçma sapan alfalık teorileri ortaya atanları ciddiye almayın.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)