Kadınları Etkileme ve Tüketim Kültürü

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere kadınları etkileme ve tüketim kültürünün etkisinden bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Kadınları Etkileme Algı Hataları

    Cinsel seçilimin doğası gereği erkekler direkt ve dolaylı olarak kadınları etkilemek isterler. Bu erkeğin doğasındaki en güçlü içgüdülerden birisidir ve doğaldır. Erkeklerin genel olarak hayat motivasyonlarının çoğu cinsel enerjiden gelir ve temel motivasyonları bunlar oluşturur. Bir erkeğin daha fazla para kazanmak istemesinde, statüsünü arttırmak istemesinde ve çeşitli şeyleri tüketmesinde cinselliğin çok büyük etkisi vardır. 

    Kapitalizmin çarklarının dönmesinde ve ekonomik hareketlerin hızlanmasında flört kültürünün büyük etkisi vardır. Erkekleri daha lüksünü almaya ve gösteriş yapmaya iten temel motivasyonlar kadınların dikkatini çekmektir. Bu strateji provider (kaynak sağlama) stratejisidir. Bu stratejinin çok efektif olmadığını pek çok kez anlattım çünkü kadınları etkilemek için çok fazla para harcamanıza ve gösteriş yapmanıza gerek yok. Genel olarak oyun bilmeyen ve ortalama erkek için bu inanması zor bir şey oluyor çünkü etrafta parayla kadınları etkileyen çok erkek görüyorlar. Arkadaşımın BMW'si var ve her zaman kız arkadaşı oluyor, bir diğer arkadaşım lüks marka kıyafetler giyiyor veya bir diğerinde iphone 12 pro max telefon var kızları etkiliyor diye gerçek hayattan alınmış referanslarla geliyor. Para işe yaramıyor demiyorum sadece efektif bir strateji değil ve bunlara gerek yok. Alternatif bir yolun daha olduğundan bahsediyorum.



Daha Fazla Tüketmek Gereksiz

    Daha fazla tüketmeye ve sürekli yeni şeyler almaya gerek yok. Özellikle kadınları etkilemek için yeni araba almanıza, yeni telefon almanıza ve lüks markalardan kıyafetler almanıza gerek yok. Kendi bütçenizi zorlamanıza ve kızlara hava atmak için lüks hayat tarzı oluşturmanız anlamlı değil. Ortalama bir erkeğin tüm hayali aslında bunları yaparak kızları etkilemek üzerine oluyor. Bu toplum ve medya tarafından erkeğin beyninin derinlerine işlenmiş oluyor. Bir yeni bmw alayım, iphone'un son modelini alayım, Tommy Hilfiger'dan giyineyim, lüks mekanlarda takılayım işte o zaman kadınları etkilerim eğer param yoksa da kadınlar beni çekici bulmaz. Bu mentalite erkeklerin %95 kadarında net bir şekilde var ve içselleştirilmiş durumda. Bu mentaliteyi değiştirmek gerçekten zor çünkü çoğu erkek bu duruma şartlanmış ve kendini inandırmış durumdadır alternatif bir gerçekliğin olduğunun farkında değiller. Daha fazla tüketerek ve gösteriş yaparak kadınları etkilemeye çalışacaklar ki bu gerçekten zor bir şey. Babadan para gelmiyorsa zaten gösteriş yapmak zor çünkü kendi parasını kazanan bir erkeğin Türkiye şartlarında en iyisini alması fazlasıyla sıkıntılı ve parasını anlamsızca harcaması da bana göre büyük aptallık.

    Materyalistik şeylerle kadınları etkilemeye çalışmak aslında temel bir aşağılık kompleksinin ve yetersizlik hissinin göstergesidir. Etkileyici bir karaktere ve erkeksi enerjiye sahip olmak size her türlü materyalden daha fazla avantaj sağlar. Neden mi diye soruyorsun açıklayayım:
    Tarih öncesi dönemlerde göçebe avcı toplayıcılar olarak yaşıyorduk. Açıkçası sürekli hareket halindeydik ve yaşam mücadelemiz çok keskindi. Bu dönemde çok yakın duygusal ve içgüdüsel ilişkiler halindeydik. Kadınlar erkeklerin karakter özelliklerine bu dönemde çok duyarlılaştılar ve erkeğin psikolojik gücünü görmek istediler. Fiziksel güç erkeklerde çoğu zaman görelidir çünkü erkek alet kullanan bir varlıktır yani bir mızrakla neler yapabileceğinizin sınırı yoktur. Bu açıdan kadınlar daha çok psikolojik gücü çekici buluyor ve erkeğin karakterine hassaslar. Bir erkek güçlü karakteristik özellikleri davranışlarında gösteriyorsa işte o erkeği kadın otomatik olarak çekici buluyor. Bu dönemde materyallerin çok bir önemi yoktu çünkü göçebesin hiçbir şeyi taşıyamazsın. İnsanlar sadece kendileri için hayati öneme sahip şeyleri taşıyor ve sadece ufak takılar bulunduruyordu. Bu takıların da değeri tamamen maneviydi. Bu açıdan incelendiğinde kadın erkek ilişkilerinin tamamen karakter ve iletişim üzerine kurulu olduğunu görmekteyiz. Erkekle kadının uzun yıllar boyunca iletişim ve ilişki olduğu bu dönemde ilişkilerin temel yapısı şekillendi.

Para, Arzuyu Satın Alamaz

    Para, lüks hediyeler ve gösterişli bir hayat tarzı arzuyu satın alamaz. Bu tür şeyler kadını belirli süreliğine etkileyecek ve heyecanlandıracaktır ancak bu stratejinin kötü yanı kadının ilgisini kendi karakterinden uzak tutmandır. Kadın her zaman senden maddi şeyleri bekleyecek ve aslında seni sevmeyecektir. Bu kadının hatası değil erkeğin hatasıdır. Kadını parayla etkilemeye çalışman sana delicesine arzu ve aşk duymasını engeller. Kadının seninle birlikte olması veya ilişkide olman aslında bir şeyi değiştirmez. Başka birisinin bedava ulaşabileceği şeylere sadece servet ödemişsindir. 
    
    Para sadece bir araçtır ve insanlar paraya alışırlar. Paranın eksikliğini çok çekmiş bir kadın için belki en öncelikli şey zengin enayi bir koca bulmak olabilir ama bu kadında içgüdüsel olarak gerçek bir erkeği bulmak onun karakterini hissetmek isteyecektir. Feminen enerji her zaman maskülen enerjiyi en temel seviyelerde arzulayacaktır. Bu doğanın bir kanunudur ve kadının aşkının temelidir. Parayı kullanmak bir kaynak sağlayıcı stratejisidir ve benim en nefret ettiğim ilişki türüdür. Çeşitli mecburiyetlerden ve sosyal şartlanmalardan dolayı bir kadının beni param için kullanması kabul edemeyeceğim bir durumdur. Bir kadının gözlerinde bana olan tutkuyu ve isteği görmem gerekiyor. Benim karakterimi incelemesi ve bana aşık olması gerekiyor. İlişkimde hiçbir zaman paranın amaç olmasına izin vermem çünkü para benim için önemli bir şey değildir sadece araçtır.

Sen Yeterlisin

    Yetersizlik hissi tüketmenin en temel motivasyonlarından birisini oluşturmaktadır. İnsan kendisindeki yetersizlik hissini nesneleri tüketerek doldurmak ister. Bu ise sürekli tüketmeye bağımlı olmak ve sistemin çarklarından birisi haline gelmektir. Çoğu zaman anlamsız şeyleri almak için mantıklı sebepler bulamam. Bazı şeylerin işlevi ve iş görmesi yeterlidir. Bir erkeğin kendini yeterli hissetmesi gerekiyor. Genel olarak uygun fiyatlara her şeye erişebiliyoruz çünkü sistemde ucuz olan şeylerle kaliteli olan şeyler arasında devasa farklar yok. Mesela iyi giyinmek isteyen bir erkeğin aşırı büyük paralar harcamasına gerek yok. Ben toplamda 300₺'lik kombinimle marka giyinen erkeklerden 50 kat daha fazla dikkat çekiyorum. Bu olay kişisel zevk ve olayın arka planından anlamakla alakalıdır. Marka takıntısı anlamsız ve yetersiz hisseden erkeklerin tercih ettiği bir şeydir. Ben kendi karakterim ve varoluşum dışında bir şeyin benim önüme geçmesini istemiyorum. Bir arabanın veya lüks şeylerin karakterimi gölgelemesini istemiyorum. Bu açıdan yakışıklı olmadığım içinde fazlasıyla mutluyum çünkü halo efektinin pozitif psikolojik etkisinin bana avantaj sağlamasını da istemezdim. Kendimi  tamamen yeterli hissediyorum ve hayat deneyimimden daha fazla bir şeye önem vermiyorum. Tüketme içgüdüsünün bazen çok güçlü olduğu anlar oluyor ancak bunu kontrol ediyorum. Kadınları etkilemek için herhangi bir materyali kadınlarla arama koymama gerek yok. Çoğu kadının da benden böyle bir şey beklediğini görmedim. Herhangi bir kadının markasız kıyafetleri veya iphone olmayan telefonumdan dolayı beni reddettiğini görmedim. Herhangi bir kadının materyalistik şeylerden dolayı beni terk ettiğini görmedim. Olay erkeğin karakteriyle ve insan doğasını derin bir şekilde anlamakla alakalı. Kadınlar özellikle duygusal varlıklar ve sandığınızdan daha az materyalistik düşünüyorlar. Bir erkeğin kendini yeterli hissetmesi ve karakterinin etkileyici yönlerini geliştirmesi gerekiyor. Bu çok derin bir anlama ve hissetmeyle alakalı eğer tavşan deliğinde benim kadar derinlere giderseniz her şeyi daha net görebilirsiniz.

Alternatif Senaryo

    Tüm her şeyin değiştiğini ve adada bir grup insanla ilişki kurduğunu düşünelim. Tüm modern dünya nimetlerinden uzakta ve farklı bir hayatın içindesin. Hoşlandığın bir kadınla iletişim halindesin ve herhangi bir materyale ihtiyacın yok. Kadının senin karakterinden ve varoluşundan etkileneceğini biliyorsun. Araya hiçbir şey sokmaya çalışmıyorsun ve anlamsız yere kasılmıyorsun. Sadece maskülen ve feminen enerjinin karşılıklı dans ettiğini görüyorsun. Kadının sana arzu ve saygı duyduğunu görüyorsun. Senin maskülen varoluşun onu etkiliyor ve aranızda çok derin bir içgüdüsel bağ oluşuyor. Sen daha fazla erkeksi hissediyorsun ve kadının daha fazla kadınsı hissediyor. En derin içgüdüleriniz uyanıyor ve aranızdaki çekim inanılmaz boyutlara ulaşıyor. İşte modern dünyada bu çekim eksik kalıyor çünkü erkekler yeterince erkek değil ve kadınları etkilemek için saçma sapan şeyler yapıyorlar. Kadınlar ise ne olursa olsun gerçek erkek bulamadıklarından yakınıyorlar. Kadınlar haksız diyemem ancak erkekler de masum değil. Her erkeğin ciddi bir farkındalığa sahip olması ve ilkel maskülen özüyle barışması gerekiyor. Erkeklerin bakış açısında ciddi bir paradigma değişikliği yapması şart yoksa ortalık mutsuz erkek ve kadınlarla daha fazla dolacak. Neyi yanlış yaptığını düşünen bir erkek kendi karakterini sorgulasın.
Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Doğru bir makale. Özellikle ıssız bir adada maddi hiçbirşey olmadan maskülen enerjinin ortaya çıkması tüm makalenin özeti niteliğinde.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder