Seks İçin Evlenmek?!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sık sorulan bir soruya cevap vereceğim ve detaylarıyla inceleyeceğim. En çok tartışılan ve farklı hayat tarzları arasında tartışılan bir konu olarak ''Seks için evlenmek'' durumundan bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Alternatif Söz Konusu Değildi

    Öncelikle Tarım Devriminden bu zamana kadar ki ekonomik ve sosyal koşulları iyi anlamak gerekiyor. Tek eşli evliliğin ortaya çıkışını anlatmıştım ve toplumsal kontrol mekanizmalarından bahsetmiştim. Tarih boyunca insanlar köylerde yaşıyordu ve 14-15 yaşlarında evlendiriliyordu. Ortalama insan ömrü 40-45 yıl kadardı. Doğan çocukların çoğu ölüyordu ve bu açıdan çok fazla sayıda çocuk yapmak neslin devamı için önemliydi. Burada anlaşılması gerekilen en önemli şey alternatif bir seçenek yoktu yani evlenmemek gibi bir durum söz konusu değildi. Muhafazakar toplum her zaman cinselliğe erişimi sert bir şekilde kontrol altında tutmuştur. Boşanmak bile yasaktı ve öyle bir durum söz konusu değildi. Seçmediğiniz birisiyle evlendirilip ömür boyu çalışıyordunuz gerçek anlamda zor ve keyifsiz zamanlardı. Ayrıca evlilik insan doğasına da tam uygun değildir. İnsanlar tam anlamıyla idealist tek eşli varlıklar değiller ve böyle bir şeyi tam anlamıyla dayatmak çok zorlayıcıydı. Muhafazakar kültür ve çeşitli mekanizmalar bunu sonuna kadar zorlasalar da insan doğası her zaman galip geldi ve gelecek.

Kadınların İkili Tercihleri ve Erkeğin Tek Eşli Olmaması

    Daha önceki makalelerimde kadınların lover ve provider erkek tercihlerini anlatmıştım. Genel olarak iki farklı strateji kullandıklarından bahsettim. Erkeklerin çoğunun provider olduğunu da anlatmıştım. Ayrıca erkek doğası da tek eşli değil. Gerçekten başka kadınlara erişimi olan erkeklerin de tek eşli kaldığı görülmemiştir. Çoğu erkek seçeneksizlikten tek eşli kalıyor ve o eşi kaybetmekten de korkuyor. Bu temel dinamikleri iyi bilmek gerekiyor.

    Evlenen erkekler de çoğu zaman seçeneksizlikten evleniyor. Gerçek anlamda playboy hayatı yaşayıp da evlenmeye can atan erkek görmedim. Gerçek anlamda seçenekleri olup da bir kadına delicesine para harcamasına giren erkek görmedim. Benim gördüğüm yalnız kalan ve yeni kadın bulmakta zorlanan erkeklerin hemen evlendiğidir. Bir kadınla evlenmek için 200.000₺'den fazla harcama yapabiliyorlar. Playboy olup evlenen erkeklerde macera arıyorlar ve evlilikleri de pek uzun sürmüyor çünkü saçmalıkları tolere edemiyorlar. 

    Çoğu erkek muhtaçlıktan, toplum ve aile baskısından, can sıkıntısından, hayatının olmamasından ve vizyonsuzluğundan evleniyor. Bu ise ilk denk gelen kızla oluyor. Evlenen erkeklerdeki en büyük hatada en iyi seçeneği değil ilk denk gelen seçeneği seçmeleridir. Özellikle aktif seks hayatı olmayan ve belirli muhafazakar baskı altında kalan erkeklerin durumu da incelemeye değer. Bu erkekler genel olarak sekse erişemiyorlar yani ya evlenmek ya da parayla eskorta falan gitmek durumunda kalıyorlar. Bu açıdan düzenli bir seks hayatı oluşturmak için evlenmek en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Ayrıca bu erkekler flört etmeyi bilmeyen sıradan kaybedenler oluyor. Oyun öğrenmek ve gelişmek zor olduğundan kolayca evleneyim sekse erişirim diye düşünüyor. Kendi çevresindeki kadınlar ve bazen sevgilisi de ''evlenmeden olmaz'' diyor çünkü kadınlar provider erkeğe bir şey vermeden önce ondan her şeyi almaya çalışır. Bu noktada çaresiz erkek evleniyor.

Evlilikte Seks Hayatı

    Erkeklerin en çok yanıldıkları konulardan birisi ise evlilikte seksin çok bol olduğudur sonuç olarak evlenmişsindir. Burada bilinmesi gerekilen önemli bir gerçek var; Kadınlar kocalarıyla, sevgilileriyle olduğu gibi seks yapmazlar. Bu gerçeği anlamak önemlidir çünkü kadın kocasına saf ve tecrübesiz görünmek ister. Durduk yere adamı şüpheye düşürmek istemez. Bu açıdan evlilikte seks çok sıkıcı ve çabuk ölen bir kavramdır. Sadece misyoner pozisyonunda yaşarsınız ve belirli süre sonra kadının başı ağrımaya başlar çünkü kadın doğası evlenseniz de değişmez. Erkeğin gerçekten çekici ve alfa birisi olması gerekiyor. Eğer adam vasat bir betaysa kadını da onu ödüllendirmekten kaçınacaktır. Bu ise çocuk doğduktan sonra seks hayatının neredeyse hikaye olması anlamına geliyor. ''Evli otuz biri'' diye bir şey var ve bu durum sanılandan daha yaygın. Bu adamların karısı bu adama karşı bir cinsel çekim hissetmiyor. Bu durumda kadını zorlasan bile o adama gerçek anlamda arzu duymayacaktır. Yani vasat bir adamı bir kadınla evlendirmek onun seks cennetine gittiği anlamına gelmez. Kadın başka şeylerle ilgilenecek ve erkeğine gerçek anlamda ilgi duymayacaktır. Kadın isterse çok muhafazakar olsun ister çok daha rahat birisi bu gerçek değişmez. Bu açıdan her erkeğin kendini geliştirmesi ve çekici hale getirmesi gerekiyor ki karısı bile arzu duysun. Bu durum ortalama erkeğin evliliğinde belirgindir. Genellikle kadın enerjisini başka şeylere harcıyor ve çok nadir de olsa aldatma durumu gerçekleşebiliyor. Bu tür şeyleri sürekli gündemde görüyoruz.

Seks için evlenmek büyük bir hatadır çünkü evlilikte seks yok.


Çekici Bir Erkek Olmak Seçenek Değil

    Ben çekici bir erkek olmayacağım, flört yeteneklerine ihtiyacım yok ve bu bilgiler bana göre değil diyen bir evli erkeğin işi zor olacaktır. Bu açıdan ne olursa olsun erkeğin çekici birisi olması mecburidir bu konuda seçim yapma şansın yok. Kendini geliştirip, oyun öğrenip, kendine iyi bakmak zorundasın ki eşin de sana ciddi bir arzu duysun yoksa baş ağrıları hiç bitmeyecektir. 

    Bu açıdan evli erkeğin flört etmeyi bilmesi, karısıyla cilveleşebilmesi, testosteronu yüksek tutması, spor yapması, iyi beslenmesi ve yatakta iyi performans göstermesi gerekiyor. Evlendim artık kendimi salayım durumu çok tehlikelidir. Kendini saldığın zaman kadının senden tiksinmeye başlayacaktır. Onun gözüne batacaksın ve sürekli kavga dövüş çıkacak. Kadın sürekli seni erkek olarak görmeyecek ve üzerine gelecektir. Günümüzde evliliklerde o kadar çok sorun var ki evli komşularımın hepsi kavga ediyor. Bu sorunların %99 kadarı erkeklerin hatalarından kaynaklanıyor. Sen erkek olmakta iyi olmazsan bir kadın sana neden tahammül etsin ki? Gerçek bir erkek olup çekici olmak dışında bir seçenek yok. Kadınların dilinden anlamalısın ve kadının seninle olduğu için şanslı hissetmeli. Seni memnun etmek için çabalamalı sürekli senin etrafında dönmeli ki ilişkiniz mutlu olsun. Ancak erkek betaysa kadını dövse bile hiçbir zaman saygı göremeyecektir. Bu tür şeyler asla çözüm değildir ve işin kısa yolları yok. Erkek olmakta iyi olmak tek seçeneğin.

Tek Kadından Sıkılacaksın

    Dünyanın en güzel kadınıyla da evlensen bir süre sonra ondan sıkılacaksın. İnsan doğası böyledir her gün aynı yemeği yemek seni bunaltacaktır. Aynı kadını her gün üst üste görmek senin ondan soğumana ve sıkılmana yol açacaktır. Gittikçe hayat enerjini ve gençlik ateşini kaybedeceksin. Bu ilişki seni tüketecek ve kendini kaybedeceksin. Hayatın içinde kaybolan erkeklerin çoğu da evli adamlardır. Kadının kendini saldıysa ve gittikçe çirkinleşiyorsa da tüm arzunu kaybedeceksin. Bu da senin için daha da kötü olacak çünkü evlilik kurumu senin doğana uygun değil. Kaçamak yapmak isteyeceksin ki bu yakalanma durumunda ciddi dezavantajlı duruma düşebilirsin. Kadından sıkıldın ve aktif cinsel isteğini gidermenin bir yolu kalmamış gibi görünüyor. İşte evli otuz birine hoş geldin.

Evliliğin Riskleri

    Evlilik erkek için ciddi riskleri olan bir kurumdur. Bir defasında boşanma durumunda kadın mal varlığının yarısını alıyor çünkü sana ait olan her şey ona ait oluyor, ayrıca düzenli nafaka alabiliyor ve çeşitli birikimleri de kadın alabiliyor. Çocukları da alıyor her şeyi alabiliyor senden. Sistem kadını korumak üzerine kurulu ve kadınlar da boşanma durumunda çok acımasız oluyorlar seni bitirmek için her şeyini almak istiyor.

    Boşanma davasını da %70 oranında kadınlar başlatıyor. Bu beta erkeklerin her şekilde cezalandırılması demektir ve bu adamların hayatlarının mahvolması demektir. Kadın yanlış erkek seçtiğini düşünerek ondan ayrılıp daha iyisini bulacağını düşünerek flört alanına geri geliyor. Aslında bu durumda kadın yaşlandığı için dezavantajlı ama sahte bir illüzyon yaşıyor. Erkek yaşına rağmen cinsel değerini arttırabiliyor ama kadınların boşanma başlatması çok manidardır. Erkekler nadiren kendisi boşanma başlatıyor bu kararı alanların çoğu her zaman kadın. 

    Evleneceksen bu riski göze almalısın. ''Ama biz boşanmayız ki'' dememelisin zaten kimse boşanmak için evlenmiyor. Evlenenler aman ne de olsa boşanırım diyerek evlenmiyor. Çoğu zaman bir şeyler yolunda gitmiyor ve işler en son noktaya kadar kısa sürede geliyor. Ne boşanmam diyenler boşandı ki görmen lazım. Muhafazakar baskıya rağmen de boşanan çok kadın var. Bunların tümü bana insan doğasının kurallarını ideolojiyle yenemeyeceğinizi gösteriyor. Bir erkek eğer erkek olmayı başaramazsa en kötü senaryolar üst üste geliyor.

Evlenmek İçin Tek Neden

    Evlenmek için bana göre tek neden var ve bu seks değil. Seks için evlenen adam yapacağı en büyük hatayı yapıyor. Seks için evlenen adam çölde serap görüyor ve o noktaya vardığında su yerine kızgın kum bulacak. Hayal ettiği şeylerin gerçek olmadığını görecek. Benim için tek neden çocuk sahibi olmak istememdir. Eğer çocuklarım olsun istiyorsam işte o zaman evlenirim ve onlar için bir şeyler yapmak isterim. Evlenmeden de çocuk yapabilirim ama kötü bir ün kazanmalarını istemem bu açıdan çocukların iyiliği için evlenmek önemli. 

    Çocuk için evleniyorsam da çok seçici davranırım ve en ideal kadını seçenekler arasından tercih ederim. Ben iyi bir erkek oldukça ilişki iyiye gidecektir ve ortalama evliliklerden her zaman daha iyi olacaktır. Çocuklar için imkan sağlamak, maddi güç ve refahta önemli şeyler. Bu noktada çocuk dışında bir sebepten evlenen erkek hata yapıyor demektir. Evlilik bir risktir ya mutlu olursun ya da azap çekersin ki çoğu erkek azap çekiyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)