Efendi Erkek Sendromu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere efendi erkek sendromundan bahsedeceğim. Bu hastalığın teşhisini ve tedavisini yapacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Efendi Erkek Sendromunu Anlamak

        Efendi erkeklerin en büyük problemlerinden birisi yanlış oyuna ve stratejiye sahip olmalarıdır. Efendi erkek oyunu her erkekte olan standart bir oyundur. Biz erkekler içgüdüsel olarak kadınların zayıf ve hassas canlılar olduklarını biliyoruz ayrıca toplumsal olarak öğretilen normlarla birlikte kadınları prenses veya melek olarak görmeye başlıyoruz. Bu durumda ise kadınlara otomatik olarak iyi davranmak, centilmenlik yapmak veya onların gözünde iyi birisi olmak istiyoruz. Bu davranışlar genel olarak görülüyor erkekler her yerde ve her zaman kadınlara karşı daha nazik davranıyorlar.

        Bu davranışlar genel olarak çoğu erkek tarafından gösterildiği için bir sendrom haline geliyor ve işe yaramamasına rağmen çoğu erkek tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Bu sorunu çözmek kolay değil ve çoğu erkek bunun işe yaramadığını görmesine rağmen her kıza aynı şekilde iyi davranarak ve bir şey bekleyerek buna devam ediyor. Bu kadar az ödüllendirici bir cinsel stratejinin çoğu erkekte olması tesadüf değil. Efendi erkek oyunu eğer gerçekten kız sizi değerli görürse veya kıza ilgi gösteren çok az adam varsa işe yarar ancak rekabet yüksekse efendi erkek olmak kaybeden olmak demektir.

    Efendi erkek, efendi erkekler neden başarısız, iyi çocukları kızlar neden reddeder, efendi erkek vs piç erkek
    Efendi Erkek Sendromu


    2. Arzunun Pazarlığını Yapmak

        Efendi erkek davranışlarının temelinde saf ve karşılıksız iyilik yoktur. Bu erkekler temel olarak ''sana iyi davranıyorum ve sende karşılığında bana seks vereceksin'' kafasıyla yaklaşırlar. Efendi erkeğin yatırımı arttıkça ödül beklentisi de artmaktadır. Burada temel bir prensip ihlali vardır;

    Bir kadına ne kadar iyi davrandığının veya yatırım yaptığının bir önemi yoktur. Kadın için geçmişte yaptığın hiçbir fedakarlık şimdiki arzu için pazarlık edilemez.

        Arzunun pazarlığını yapmak en büyük hatalardan birisidir çünkü arzunun pazarlığı yapılamaz. Kadınlar için yaptığın iyilik ve fedakarlıklar sana olan arzusunu arttırmaz. O yüzden en başta bu tür şeylerden kaçınmak gerekiyor. Kadına yaptığın iyilikler veya aldığın hediyeler seni daha çok beğenmesini sağlamaz çünkü ezikçe davranışlar kadınlar tarafından ödüllendirilmez. Her şey iyi davran ve hediye al kadar basit olsaydı tüm erkekler kadınlarla ilişkilerde iyi durumda olurdu ancak gerçek hayatın pratiği bize bambaşka bir istatistik sunuyor.

    3. Sıkıcı Sohbet

        Efendi erkeklerin en büyük hatalarından birisi sohbeti çok sıkıcı ve mantıksal tutmalarıdır. Naber, nasılsın, napıyorsun, okul nasıl, iş nasıl, günün nasıl geçti gibi soru bombardımanları ve gündelik sohbetle kızları sıkıyorlar. Açıkçası çoğu erkek kızlara bu konularda soru sorduğu için artık kızlar bu tür şeyleri cevaplamıyor. Tüm efendi erkekler birbirleriyle rekabet halinde ve aslında hepsi aynı stratejiyi kullanıyor. Sürekli aynı soruları sorarak ve hataları yaparak kızlarla ilişkilerde başarılı olmayı umut ediyorlar. 

        Sıkıcı sohbet kadınların en nefret ettiği şeydir ve bunu istemiyorlar. Sen bir erkek olarak sohbeti eğlenceli, akıcı ve flörtöz halde tutmak zorundasın.  Bazı kızlar sohbeti devam ettirmende sana kolaylık sağlar ancak bazıları sana hiçbir malzeme vermeyebilir. Bu açıdan sohbet etme yeteneklerinin çok iyi olması ve olayları bağlayabilmen gerekiyor. Eğlenceli flörtöz espriler, sataşmalar, hikaye anlatmak, eğlenceli şeylerden konuşmak ve genel olarak modunun yüksek olması gerekiyor. Kıza farklı duyguları yaşatabilmen ve onu etkileyebilmen gerekiyor. 

    Sohbetinden öyle bir keyif almalı ki bunu hiçbir diğer erkekte bulamadığında sana koşarak dönmeli.

        Eğlenceli ve flörtöz sohbet çok önemlidir. Piç erkek oyununun en önemli noktalarından birisi budur kızla eğlenceli ve rahat şekilde konuşmaktır. Kızlar bu tür özgüvenli ve pozitif sohbetleri seviyor bu tür adamlarla takılıyor. Sıkıcı sohbeti olan efendi erkekler ise ya reddediliyor ya da daha kötüsü arkadaş konumuna düşüyor.

    4. Korkaklık

        Efendi erkeklerin genel olarak korkak olması gibi bir problem mevcut ve bu kaybetme korkusu ona daha büyük bir bedel ödettiriyor. Hayatta garantici olmak bazı alanlarda kazandırabilir ama kadınlarla ilişkiler bunlardan birisi değildir. 

    Bir kadını elde etmek istiyorsan onu kaybetmeyi her zaman göze almalısın.


        Efendi erkek henüz ilişki yaşamadığı bir kadını kendi zihninde sahiplenir ve bu kız benim der. Bu açıdan da o kızı kaybetmekten korkmaya başlar. Bu ise risk almasını ve hamle yapmasını engeller. Sürekli acaba fazla ileriye mi gittim, acaba yanlış anlar mı, acaba ters teper mi diye düşünüp korktukça hamle yapamaz. Mesela kıza sataşman gerekiyor ve kıza ''cadısın'' tarzı bir sataşma yaptın ancak kızda ters tepti diyelim ki bu tür çekicilik teknikleri ters tepebilir %100 garantili diye bir şey yok. İşte bu noktada efendi erkek kızı sinirlendirmekten ve kaybetmekten korktuğundan asla agresif bir şey söyleyemez ki bu durumda çekicilikte oluşturamaz. Bir kızı etkilemek istiyorsan onu sinirlendirmek veya tamamen kaybetmek riskini de alman gerekiyor. Gereğinden fazla korkarsan hamle yapamazsın ve hamle yapan başka adam gelir kızı kapar. Korkaklar bu hayatta fazla bir şey elde edemez.

    5. Sıkıcı Hayat Tarzı

        Kadınlar duygusal varlıklar ve duygularına fazla bağımlılar. Efendi erkeklerin genel olarak hayat tarzı garanticilik ve sıkıcılık üzerinedir. Efendi erkekler toplumsal normlara çok uyuyor ve çevresindekilerin ne düşündüklerini aşırı önemsiyorlar. Bu temel olarak aslında toplumun iyiliği ve huzuru için önemli ancak kadınların ilgisini çeken bir durum değil. Kadınlar risk alan piç erkeklerin hayat tarzlarını çekici buluyorlar. Mesela efendi bir erkek normal gününde sıra dışı hiçbir şey yapmıyor ancak piç bir erkek mesela motoruyla hız yapıyor bu ise adrenalinin yüksek olmasına eğlenmesine yol açıyor. Bu riskli bir durum bu uğurda ölen çok erkek var ama kızlar motorcu erkekleri çekici buluyorlar. Mesela bir kızı tahrik etmenin en basit yollarından birisi motorunun arkasına bindirip biraz hız yapmaktır. Kız korkacak ancak bir yandan da fazlasıyla adrenalin hissettiği için tahrik olacaktır.

        Efendi erkeklerin kötü alışkanlıkları da yok çünkü toplum tarafından yasaklanan ve ayıplanan şeyleri tercih etmiyorlar. Ailesinin sözünü fazla dinlemeleri ve toplumsal baskıya boyun eğmeleri çekici bulunmalarını engelliyor. 

    Kadınlar efendi erkeğe saygı duymuyorlar ve daha kötüsü gerçek anlamda erkek olarak bile görmüyorlar.

        Kötü alışkanlıkların handikapları vardır ve toplumsal normları çiğnemenin bedelleri de var ama kızlar tarafından çekici bulunulan bir şeydir. Mesela lisede sigara içmeye başlamak aptalca bir şey ama kızlar bu kötü alışkanlığı çekici buluyor. Ben lise sigaralarımı hep lisedeki kız arkadaşımla içiyordum çünkü kızda içiyordu orada sigara içmemek beni ergen kızın karşısında ezik ve korkak durumuna düşürecekti. Kızların çekici bulduğu pek çok şey aptalca ancak cesaret gerektiriyor. Aynı şey alkol içinde geçerli ve alkol kullanan bir kızın alkol kullanmayan erkekle işi olmuyor. Çoğu zaman ilişkiler alkol etkisiyle başlıyor bu tüm dünyada böyle yani alkolü aradan çıkarsak gerçekleşen ilişkilerin %70 kadarı yok olur.

        Kötü alışkanlıkların ve davranışların cazibesi var. Toplumsal normları çiğnemek çekici ve kadınlar tarafından daha piç bir alfa olarak görülmeni sağlıyor. Kadınlarla ilişkilerde geliştikçe bazı kötü alışkanlıklarımda arttı. Burada bunu propaganda etmiyorum veya önermiyorum ancak gerçekte olan budur. Bu tür alışkanlıklar sağlığınızdan da çok şey götürür o yüzden spor-sağlıklı beslenme ile dengelemeniz gerekiyor. 

        Efendi bir erkeğin hayat tarzını daha renkli hobilerle şekillendirmesi gerekiyor. Aksiyon sporları veya müzik, dans veya tiyatro gibi şeyleri eklemesi şart özellikle sosyal hobiler olmalı. Efendi bir adamın mesela satrançla ilgilenmesi onun daha da sıkıcı gözükmesine yol açacaktır. Bu açıdan efendi imajının dışına çıkması ve hayat tarzında radikal değişimler yapması gerekiyor. Kadınlara sadece stabilite ve güven sunan bir erkek kadınlar için en son seçenektir. Bu açıdan daha çok eğlenmeye, gezmeye ve içmeye dair hayat tarzları kadınlara çekici geliyor. Bu bir içgüdü ve kadınlar efendi muhafazakar adamları çekici bulmuyor en temelde saygı bile duymuyor.

    6. Pasif Davranışlar

        Efendi erkeklerin en zayıf yönlerinden birisi de davranışlarının fazla pasif ve çekingen kalmasıdır. Bu çevre tarafından cezalandırılma korkusuyla oluşan bir şey temelde çünkü erkekler çevre tarafından sert bir şekilde cezalandırılabiliyor. Bu noktada efendi erkeklerin genel davranışları çekingen oluyor çünkü kimseyi kızdırmak istemiyorlar özellikle de hoşlandıkları kızları. Bu açıdan kötü beden dili, kötü giyim, kötü iletişim koordinasyonu, kendine inanç eksikliği ve çekingenlikle birlikte pasif davranışlar itici bulunuyor.

        Kadınlar kendilerinin zayıf olduklarını içgüdüsel olarak biliyorlar ve erkeklerinin zayıf olmasını istemiyorlar. Özellikle pasif ve çekingen bir erkek kadının tüm içgüdülerini olumsuz yönde tetikliyor. Kadının senin onu koruyamayacağını biliyor ve herhangi bir durumda pasif kalacağından emin. En ufak sorunda hayatın seni yok edeceğini içgüdüsel olarak biliyor sende bir güç göremiyor. Bu gerçekten de doğrudur efendi erkeklerin çoğunluğu en ufak durumda çekingen kalıyor ve hakkını savunamıyor. Bu açıdan atik, agresif ve istediğini elde eden bir erkek kadınlar için daha çekici oluyor. Kadınlar içgüdüsel olarak bu adamın istediğini elde ettiğini biliyor ve kendisini koruyacağından da emin oluyor.

    7. Hırs, Tutku, Testosteron ve Adrenalin Eksikliği

        Efendi erkeğin dünyasında açıkçası korku egemen ve bu açıdan hayat tarafından zarar görmekten korkuyor. Bu durum garantici olmasına ve her türlü riski aradan çıkarmak istemesine yol açıyor. Hayatta ilerlemek risk gerektiriyor, kadınlarla ilişkiler risk gerektiriyor, para kazanmak risk gerektiriyor, başarılı olmak risk gerektiriyor. Bu açıdan efendi erkek garantici işlerle ve hayat tarzıyla ilgileniyor. Hırs eksikliği var ve gelişmek için bir çabası yok. Kendini konfor alanında tutuyor ve herhangi bir şeyde iyi olmakla gerçek anlamda ilgilenmiyor. 

        Efendi erkeklerin çoğunluğu tutkudan da yoksun ve hayattan gerçek anlamda bir şey istedikleri yok. Herhangi bir alanda gerçekten başarılı olmak veya bir şeyleri elde etmek istemiyorlar. Efendi erkeklerin gözünde tutkuyu ve hırsı göremiyorum hayattan hiçbir şey istemiyorlar. Bu ise başarısızlığa, vasatlığa ve sıkıcılığa yol açıyor. Ben her şeyi tutkuyla yapmayı seven bir adamım ve hırslıyımdır. Yaşama dair sevdiğim çok fazla şey var mesela sevdiğim yemeği tutkuyla yaparım, sevdiğim müzikleri dinlerken kulaklarım orgazm olur, viski ve puro keyfim benim için vazgeçilmez bir tutkudur, kadınları tutkuyla seviyorum, ağırlık kaldırmak benim için bir tutku yani hayatta gerçekten bana haz veren pek çok şey var. Bu açıdan hayata tamamen bağlıyım ve hayattan istediğim çok şey var. İsteklerim için savaştıkça daha başarılı hale geliyorum ancak efendi adamların gözünde yaşam ateşi yok.

        Efendi erkeklerde genel olarak testosteron seviyesi düşük çünkü fazla korkuyla-stresle yaşadıkları için kortizol seviyeleri hep yüksek oluyor. Her şey için endişeleniyorlar ve her şeyden korkuyorlar. Bu açıdan da testosteron diplerde oluyor kötü mentalite ve kötü beslenmeyle bu durum daha da kötüye gidiyor. Testosteron yüksek olduğunda daha istekli ve agresif oluyorsun. Risk almaya ve bir şeyleri yapmaya daha fazla ihtiyaç duyuyorsun. Testosteronum yüksekken mesela bahis oynamaya, kadınlarla tanışmaya ve poligonda silah kullanmaya daha istekli oluyorum. Testosteronum düştüğünde ise evde oturmak istiyorum. Testosteronun sürekli yüksek olmasına gerek yok ama genel olarak yüksek olması gerekiyor yoksa tüm hayatı evde geçen bir efendi erkek olursunuz.

        Adrenalin eksikliği de efendi erkeklerin bir diğer sorunudur. Bir erkek olarak yaşadığını derinden hissetmek istersin ve bazı korkularınla yüzleşmek riskler almak istersin. Benim için uzun yıllar boyunca adrenalin kaynağım gündüz oyunu olmuştur. Sokaklarda ve kafelerde kadınlarla tanışmak tam bir adrenalin sporudur. Bugün bile yüksek sosyal baskı olan ortamlarda bir kızla tanışmaya giderken adrenalin yükseliyor, elim kolum uyuşuyor ve kalbim hızlıca çarpıyor. Tüm bunlar adrenalin bağımlısı yapıyor adamı ve her şey birer maceraya dönüşüyor. Bazı erkekler arabayla hız yapıyor sırf bu yüzden veya motorla hız yapanlarda var ki bunlar erken ölüyorlar bu yüzden. Dağcılık yapan var, kamp yapan var veya herhangi aksiyon sporuyla uğraşanlar var. Tüm bunlar adrenalinle alakalı ve gördüğüm kadarıyla efendi erkeklerde adrenaline bağımlılık yok daha kötüsü hayatlarında adrenalin yok. Bir çeşit ot gibi yaşıyorlar standart rutinler içerisinde ve bu durum gerçek anlamda başarıyı engelliyor.

    8. Sonuç

    • Efendi erkekler çok çekingen ve pasif bu yüzden kadınlar tarafından itici bulunuyorlar. İtici bulunmalarının da en temel sebebi bu adamların korkak ve zayıf olmasıdır. Kadın içgüdüsel olarak böyle bir erkeğe arzu duyamaz veya güvenemez. Efendi erkeğin genel olarak neslinin aktarılmaması gerektiğini düşünüyorlar çünkü bu adam vahşi doğada gerçek anlamda hayatta kalabilecek becerilere sahip olduğunu göstermiyor. Kadınlar bu açıdan atılgan, agresif, sosyal ve istediğini elde eden erkekleri çekici buluyor.
    • Efendi erkek oyunu çoğu erkekte standart olan bir özellik ve işe yaramıyor.
    • Efendi erkekler arzunun pazarlığını yapıyor ve bu durum büyük bir hatadır. İyilikler, fedakarlıklar veya hediyeler arzu uyandırmaz.
    • Efendi erkekler kadınlara hep iyi davranıyor herhangi bir standartları yok. Herhangi bir sınır çizemiyorlar.
    • Efendi erkekler sıkıcı karaktere ve hayat tarzına sahip.
    • Efendi erkekler korku ve stresle yaşıyor. Baskıya dayanamıyorlar ve garanticiler.
    • Efendi erkek karakteri genel olarak kadınlar tarafından çekici bulunulmuyor. Kadınlar yaşları geçtikleri için mecburiyetten böyle adamlarla evleniyor.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)