Cinsiyetler Arası Çıkar Çatışması

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere cinsiyetler arası çatışma, kadın-erkek ilişkilerinde çıkar çatışmaları, kadınlar ne ister ve erkekler ne bekler konularına değineceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Üreme Oyunu Her Zaman Çıkar Çatışmalarıyla Doludur

        Üremek yani dünyaya çocuk getirip genlerini aktarmak her zaman kadın ve erkek için farklı avantajlarla dezavantajlar içermektedir. Belgesel izlediğiniz zaman bunun doğada da olduğunu görürsünüz özellikle çiftleşmek erkekler arasında ciddi rekabete ve çatışmalara yol açabiliyor. Bunun dışında kadınların beklentileri ile erkeklerinki çatışıyor. 

        Yumurta her zaman spermden daha değerlidir ve bu açıdan kadınlar daha seçicidir. Hamilelik 9 ay sürüyor ve çocuğu yetiştirmekte en az 7-8 yıl sürüyor. Bu açıdan kadın en iyi erkekten sperm alıp en kaliteli çocukları yetiştirmek istiyor ancak ayrıca bu erkeğin etrafta olup kadınla çocuklara bakması gerekiyor. Bu durumda kadın erkekte hem ''çekicilik hem de güven'' arıyor bu açıdan erkek seçimi ciddi bir iş. Erkekler ise çocuğun kendisinden olduğuna emin olmak istiyor ve başkasının çocuğuna babalık yapmak istemiyor. Bu açıdan erkekte bu konuda bir korku ve şüphe var bu açıdan kadının cinsel ve duygusal olarak kendisine sadık kalmasını istiyor. Burada iki cinsiyetinde amacı aslında en iyi çocukları dünyaya getirip genlerini  aktarmaktır. Bu üreme oyunu tarihimizi şekillendiren bir şeydi ve binlerce yıllık evrim sürecinde genlerimize işlendi.

        Tarım devrimi ile yerleşik hayata geçen insanlarda kültür oluşmaya başladı ve çeşitli ideolojiler insan ilişkilerini şekillendirdi. Özellikle ataerkil kültür bu çatışmaları ve kaosu önlemek amacıyla flört etmeyi yasaklayıp herkesi erken yaşta evlendirmeye başladı. Burada amaç eli ayağı tutan ve ciddi handikapları olmayan her erkeğe bir kadın düşmesini sağlamaktı. Bu açıdan erkekler ve kadınlar ciddi baskı altında kalarak evleniyorlardı. Bu modern zamana kadar gelen bir gelenektir ve günümüzde de etkisi hissediliyor ancak artık modernleşme, büyük şehir yaşamı ve sosyal medya ile serbest piyasa geriye dönmüş durumda. Bu açıdan da erkeklerle kadınlara arasındaki üreme oyunu ve ilişki çatışmaları şiddetlendi çünkü istekler çakışıyor. İşte bu yüzden feminizm, the red pill, pua veya çeşitli akımlar yükseliyor çünkü bu tür konular modern hayatta çok önemli hale geldi. İlişkiler her iki cinsiyet içinde çok önemli ve optimal düzeyde her iki cinsiyetinde mutluluğunda büyük paya sahip ancak günümüzde ilişkilerde çoğu erkek kaybeden haline geldi. Bu durumu anlamak ve çıkar çatışmalarına daha farklı noktalardan bakabilmek gerekiyor.



    2. Kadınların Beklentileri Yüksek

        Kadınların her zaman erkeklerden beklentileri yüksekti ve yüksek kalmaya devam edecek. Bir kadına sorulduğunda erkekten beklediği şeyler listesinin hayli kabarık ve kalabalık olduğunu görürsünüz. Birçok beklenti gerçek dışı olacak kadar yüksektir ve kadın böyle bir erkeği gerçekten hak ettiğini düşünüyor. Feminizmin propagandası ile de ''sen en iyisini hak ediyorsun kızım'' diyerek gaza geliyorlar ve bu açıdan kendilerini olduklarından daha önemli-değerli görüyorlar.

        Kadınların beklentilerine baktığımızda; yakışıklı olsun, uzun boylu olsun, konuşmayı bilsin, kültürlü olsun, iyi giyinsin, güzel koksun, hırslı olsun ve para kazansın, iyi işi ve statüsü olsun, eğlenceli olsun, güvenilir olsun, önemseyen birisi olsun'' diye liste uzayıp gidiyor. Bu tür bir erkeği beklemeleri ise bir çeşit yanılgıdan ibaret çünkü çok iyi bir erkeği elde etmek ayrı bir dert olsa da elde tutmak ayrı bir derttir. Kadınlar aslında standartları çok yükselterek tüm gücü en tepedeki %5-10'luk erkek dilimine veriyorlar. İlişkiler bu açıdan az sayıda erkeğin çok sayıda kadınla oynadığı bir oyun haline geliyor ve çoğu erkek dışarıdan sadece izlemek zorunda kalıyor.

        Kadınların beklentilerini düşürmek mümkün değil. Bu konuda kadınlarla pazarlık yapamazsınız ve daha azına razı olmaya ikna edemezsiniz. Bu açıdan kadınların beklentileri hep yüksek kalacaktır ancak bunun handikapları da var. Kadınlar iyi erkeklere erişebilse bile onları ilişkide tutamıyorlar. Bu durumda aslında acı çeken, terk edilen veya aldatılan taraf oluyorlar. Her tanıdığım güzel kadın kesinlikle terk edilmiş, aldatılmış veya ciddi darbe yemiş oluyor. Normal bir erkek ''lan nasıl olur böyle taş gibi hatunu nasıl birisi terk edebilir'' diye düşünüyor ama en tepedeki adamlarda bu tür kızlar bol iken ortalama adam bu kızları rüyasında bile göremiyor. Bu açıdan kadınlar yüksek beklenti ve isteklerinin kurbanı oluyorlar. Sonra falcılara bir güzel para yağdırıp en tepedeki adamın onunla ilişki yaşayıp evleneceğini falan bekliyorlar. Falcılara bir dünya para harcayan ve böyle bir şeyin peşinde koşan en az 10-15 kız tanıyorum. Kadınlar kendi yüksek beklentilerinin kurbanılar ve bu açından tatmin edici normal ilişkileri kaçırıyorlar.

    3. Erkekler Harem Kurmak İster

        Her erkeğin en büyük hayallerinden birisi harem kurmak ve birden çok kadınla takılmaktır. Bu hem ego okşayan bir şeydir hem erkeksi hissettiren hem de çevreden gelen tepkiler hoşuna gider. Birden çok kadınla sevişebilmek ve onlarla takılabilmek bir erkek için hayattaki en büyük zevklerden birisidir. Playboy olmak bir erkek için en yüksek statülerden birisidir ancak bunun bir bedeli vardır. Her erkek playboy olmak ister ancak öncelikle kadınların beklentilerini karşılamakta ve onları etkilemekte iyi olman gerekiyor. Kadınlar çeşitli kriterleri yüksek tutarak seni gelişmeye ve ilerlemeye zorluyorlar. Kadından direkt onay alamadığın için çok çalışarak gelişiyor, oyun öğreniyor ve kendini ilerletiyorsun. Bu durumda artık kadınlardan daha iyi tepkiler aldıkça önce bir kız tavlıyorsun sonra ikinciyi sonra üçüncüyü derken kendi çapında harem kuruyorsun. Sen büyüdükçe ve geliştikçe haremindeki kızların çekiciliği ve sayısı artıyor.

        Harem kurabilen erkekler piyasadan pek çok kız çektiği için ayrıca diğer erkeklere kız düşmüyor. Bu ise geride pek çok mutsuz ve ıssız erkek yaratıyor. Bu sorunu çözmenin maalesef toplumsal bir yolu yok. Kadınları daha vasat adamlarla sevgili olmaya zorlayamazsınız. Birileri altta kalacak ve çirkin kadınlara mecbur kalacak. Yeterli sayıda güzel ve ortalama üstü kadın yok. Bu açıdan herkes için sorunu çözmek diye bir şey yok. Bu sadece bireysel düzeyde çözülebilir. Harem kuran adamda bir kızla yetinmiyor ve daha fazlasıyla takılıyor. Adam ayda 3-5 yeni kız elde ediyorken bir yandan hayatı boyunca kadın görmemiş erkekler ortaya çıkıyor. Kadınlar en iyilere gidiyor doğal olarak ve bu durumda çoğu erkek için durumlar çok dezavantajlı oluyor. Burada bir erkeğin kendini uzun yıllar boyunca çok geliştirmesi ve bir yerden sonra sonuç almaya başlaması gerekiyor. Her zaman hatırlattığım 3 maddeyi unutma; 1. Para kazan, 2. Kas yap ve 3. Oyunu Öğren

    4. Kadınlar Erkeklerden, Erkekler İse Kadınlardan Şikayetçi

        Erkekler kadınları kezbanlık yapmak, acımasız olmak ve şans vermemekle suçluyor. Kadınlar ise aslında yüksek değerli erkekleri aldatmakla, terk etmekle ve umursamamakla suçluyor. Kadınların dünyasında ortalama veya vasat adamlar görünmezdir. Kadınlar bu tür erkekleri tam olarak erkekten bile görmüyor yani ne bir cinsel çekim var, ne arzu var ne de hayranlık var. 

        Erkeklerin son yıllarda kadınlar konusunda daha fazla bilinçlenmesinin sebebi normalde görüldüğünden çok daha fazla erkeğin ilişkiler konusunda sorun yaşamasıdır. Artık erkekler bu sorunu çözmek, kadınlardan ilgi görmek ve daha iyi hale gelmek istiyor. Bu ise kişisel gelişimi ve oyunu öğrenmeyi gerektiriyor. Eskisinden çok daha fazla erkek artık bu durumun farkında ve ona göre hareket ediyor ancak kadınların beklentilerinden şikayetçi olanda çok erkek var. Sürekli sosyal medyada ve gündemde erkekler kadınların yüksek kriterlerini eleştiriyor çünkü bu kriterleri tamamlamak gerçek anlamda zor. Bunu anlıyorum ancak eleştirmek veya kadınlara karşı olumsuz duygularla yaklaşmak zaman kaybıdır. Kadınlardan fazla şikayet eden adamlar hep kaybeden oluyor ve kendini geliştirmek istemiyor. Kırmızı hapı ilk yutanlarda da bu tür sorunlar görülüyor ama önemli olan şikayet etmek değil aksiyon almaktır. Burada haklı olmanın önemi yok sen bir erkek olarak kriterleri sağlayacaksın ki kendinde kriter koyabilesin ama kriterleri sağlamadan kriter koyamazsın.

        Kadınlar bir yandan efendi ve iyi çocukları mahvedip sürekli olarak oyuncu playboylar yaratıyor bir yandan da bu playboylardan şikayet ediyorlar. Aslında bu kısır bir döngüdür çünkü şans vermedikleri adam gücü ele geçirince bu gücü keyfi için kullanıyor çünkü o noktaya gelmek için çok çalışmış oluyor. Playboy olan erkekte artık tek kızla takılmıyor bir sürü tabak çeviriyor bir sürü ilişki yaşıyor. Kadınların tek önemli gücü olan cinsellik bu adamda işe yaramıyor çünkü sekse aç olmayan adamı seks ile korkutamazsın. Sadece beta erkekleri bununla korkutarak evlenmeye ikna ediyorlar ama bu evliliklerde yürümüyor kadın adamı bir süre sonra boşuyor. Kadınların kendi hataları bir yerde bedel ödemelerine yol açıyor. Erkeklerde şikayet ettikçe kadın düşmanlığı beslemeye başlıyorlar çünkü adamın yüzüne kimse bakmıyor yüzlerce ret yiyip duruyor. Kadınların gözünde hayalet olmak öfke yaratıyor ancak bu adamların duygusal kontrolü sağlayıp gerçekliği fark edip aksiyon alması gerekiyor. Mesela benim sayfamı ve sitemi takip edip aksiyon almıyorsan aslında hiçbir şekilde ilerlemiyorsun demektir sadece mental mastürbasyon yapıyorsundur.

    5. Sevgililik Çatışmaların İdeal Çözümü, Evlilik Değil

        Sevgililik kurumu açıkçası en ideal noktadır. Hem erkek cinselliğe erişim sağlıyor hem de duygusal bir şeyler yaşıyor. Kadın ise erkek ilgisi, yönlendirmesi, liderliği, koruyuculuğu, maskülen destek ve alaka ile kazançlı çıkıyor. Bu noktada sevgililik kurumu evlilikten önemlidir çünkü evliliğin erkek için ciddi handikapları bulunuyor. Bir erkek olarak kolayca evlenmek aptalca oluyor çünkü tek bir kadına bu kadar büyük yatırım yapıp sana ait olan her şeye ortak etmek gerçekten aptalcadır. Evine, arabana, maaşına ve her şeyine neden bir kadını tek imzayla ortak edesin ki? Benim yıllar verip fedakarlık yaptığım şeylere nasıl olurda kadın hak talep edebilir. Evlendiğinde bu işin geri dönüşü yok o yüzden evliliği önermiyorum bu açıdan sevgililik en ideali çünkü hem evli gibisin hem de istediğin zaman kadından kurtulabiliyorsun. Ayrılınca senden herhangi bir şey talep edemiyor valizini veya çantasını alıp gidiyor. Bu açıdan sevgililik karlılık ve verim açısından idealdir ama evliliği asla önermem.

    6. Erkek Oyunu Öğrenmek Zorunda

        Bir erkek olarak kadınlara kızman ve öfkelenmen aptalcadır. Kadınları sevmek zorundasın ama asla bir kadını sevmemelisin. Ben kadınların genelini seviyorum ve kadın doğasını iyi biliyorum. Kadınların en kötü yönlerini görmüş, binlerce kez reddedilmiş ve acımasız deneyimlere maruz kalmış bir erkek olarak kadınları çok seviyorum ama doğalarını da biliyorum. Kadınlara karşı bir kuyruk acım yok çünkü ben oyunu öğrendim. Kadınların nasıl oynadığını biliyorum, ne yapacağımı biliyorum ve ne yapmam gerektiğini çok iyi anlıyorum.

        Bir erkek olarak gelişmek ve tecrübe kazanmak zorundasın. Oyun bu ve kuralları biyolojimize yazılmış buna kızmanın anlamı yok. Öfkelenmek veya şikayet etmek bir şeyi değiştirmiyor. Şartlara adapte olacaksın. Özgüven kazanacak ve flört yeteneklerini geliştireceksin. Bir yandan kariyerini bir yandan da kaslarını büyüteceksin. Hayatta iyi performans göstermeye odaklanacaksın çünkü bu senin hayat amacındır. Çoğu erkek hayat amacını anlamadan tembellik yapıp yan gelip yatıyor. Bu ise daha fazla depresyona ve başarısızlığa yol açıyor. Çoğu erkeğin depresyonda olmasının temel sebebi budur hayat oyununun kurallarını anlamıyorlar, kendi doğalarına ihanet ediyorlar. Gelişmeyen erkek çürümeye başlar.

        Kendini mükemmelleştirmelisin, kadınların beklentileri yüksek ve arada ciddi bir çıkar çatışması var. Kadınlar kazananları olmadıkları ilişkilere girmek istemiyorlar ve yapacak bir şey yok. Bu açıdan her erkeğin daha çok çalışıp kadınlardan daha üstün konumlara gelmesi gerekiyor. Değerini arttırıp bu değeri doğru şekilde (oyunla) karşı tarafa aktarabilmelidir. Bu sayede bu oyunun kazananı olabilirsin yoksa tamamen kaybedeni olacaksın. Ya yalnız kalacaksın ya da kötü ilişkilerde kendini harcayacaksın.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)