Başarıya Aç Olmak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde neden çok başarılı olmak için başarıya aç olmak gerektiğini anlatacağım.

Başarıya Aç Olmak

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

başarıya aç olmak, başarılı olmanın yolları, başarılı olmaya dair bilgiler


1. Belirli Seviye Başarın Varsa Tatmin Olursun

Bir insanın bir alanda belirli seviyede başarısı varsa daha fazlasını zorlamak için çokta bir sebebi yoktur. Mesela bir erkeğin oyunu öğrenmesi için ciddi bir başarısızlığa sahip olması gerekiyor ki bir şeyleri değiştirmek için çabalasın. Reddedilmenin ve zorlukların acısıyla uğraşsın. Kız tavlamak zor iştir özellikle gündüz vakti çıkıp dışarıda set açıyorsan bunun için iyi sebeplerin olması gerekir. Normal bir kız arkadaşı kolayca elde eden belirli seks hayatı olan adamsan daha sakin bir modda takılırsın. Dışarı çıkıp hatun kovalamak için bir sebebin yoktur seni bu motive etmez.

Çok güzel konumdaki bazı mekanlara gidiyorum ve hizmetlerinin rezil olduğunu görüyorum bu her zaman dikkatimi çekmiştir. Adamın deniz kenarında müthiş mekanı var ve burası bende olsa güzel masalar, daha iyi hizmet, daha iyi çevre düzenlemesi falan yaparım diye düşünmeden edemiyorum. Nasıl böyle bir mekana sahip birisi bunu yapmaz ki neden tembellik yapar diye düşünüyorum ancak o adamın paraya ihtiyacı yok. Paraya doymuş yani mekanı zaten belli bir para yapıyor gidip daha fazla uğraşmasını gerektirecek bir motivasyona sahip değil. Bu adam zaten istediği gibi yaşıyor ve belirli müşterisi var. Belki aç kalsa dediğimi yapacak ama açta kalmıyor. Bu açıdan insanın tatmin duygusu çok önemlidir. Adam tatmin olmuşsa bununla uğraşmak istemez. Herkes her zaman sınırlarını aşırı zorlamak istemez bu kişinin karakteriyle mentalitesine kalmıştır.

Dövüş sporlarıyla ilgilenenler dövüşçülerin hikayelerini bilirler. Dövüşçüler genel olarak hali hazırda iyi dövüşebilenlerden pek çıkmaz. Mike Tyson mesela çocukken güvercinlere takıntılı birisi güvercin besliyor onlarla ilgileniyor. Bu açıdan zorbalığa maruz kalıyor ve eziliyor defalarca. Bir gün kendisinden 3-4 yaş büyük bir zorba gelip güvercinini alıyor ve ondan güvercinini geri vermesini nazikçe istiyor. O eleman ise güvercinin kafasını kopartıp bunun üzerine atıyor. Daha önceden bunu ezen başka bir zorba ise Mike Tyson'a onu dövmesini söylüyor ve bir cesaretle kendisini savunuyor. Bundan sonrasında artık kendisini savunabildiğini zorbalığa karşı koyabileceğini görüyor. Bu videoda kendisinden olayı dinleyebilirsiniz. 

Benzer hikaye Connor Mcgregor içinde geçerli. Çocukken fazla sıska olduğu için zorbalığa maruz kalıyor ve bunu düzeltmek için kendini savunmak için dövüş sporlarına ilgi duyuyor. Ciddi seviyede zorbalığa maruz kalmak kişinin kendisini savunması için sebepler oluşturuyor. Bu videoda kendisi olayın hikayesini anlatıyor izleyebilirsiniz. Başka bir benzer hikayede Isreal Adesanya içinde geçerli kendisi dansçı sakin bir çocukken zorbalığa maruz kalıyor sonra dövüş sporlarına girip şampiyonluk elde ediyor. Bu videoda kendisinden dinleyebilirsiniz.

Dövüşçülerden de görüleceği üzere normalde biraz dövüşebilen birisi kendisini savunabilen birisi için dövüş spor salonuna gitmek, bu teknikler üzerine hayatını adamak zordur. Bu adamların çoğu aslında bu alanda gelişmeyi bile hedeflememiştir sadece kendimi savunsam yeter düşüncesiyle başlayıp bu işi artık bir kariyere dönüştürmüşlerdir. Burada tatmin olmamak ve bir şeyde yetersizliği sonuna kadar hissetmek önemlidir. Başarıya aç ve bir şeyleri yapmak için sebeplerin olmalı ki o alanda en iyisi olabilesin.



Kadınlarla ilişkilerde gelişirken hedefim playboy olmak değildi. Tek istediğim tatlı ve güzel (manken seviyesinde değil doğal normal bir güzellikten bahsediyorum) bir sevgili yapmaktı. Romantik beta hayallerim vardı ancak buna erişemedim. Bu ise deneme yanılma yöntemiyle uzun bir süre devam etti sonuç olarak aşama aşama gelişerek bambaşka bir seviyeye ulaşmamı sağladı. Benim amacım bu değildi tıpkı çoğu dövüş sporcusunun bu seviyede gitmemesi gibi bir çeşit serüven seni bu sonuca götürüyor. Bu açıdan tatminsiz olmak değişimi sağlıyor ve ilerlemen için sana yol açıyor. Yakışıklı ve avantajlı bir adam bu seviyede bu işlere kafa yormuyor ama onu geçiyorsun tıpkı zorbalığa maruz kalanların artık sıradan herkesi kolaylıkla alt edebilecek bir dövüş sanatları tekniğine ulaşması gibi.

2. Başarı İçin Hırs Gerekir

Bir alanda başarılı olmak için ciddi bir hırs gerekir ve bunun için sağlam sebeplerin olmalıdır. Vücudun normalse çok hırslı olmazsın ama şişman ya da aşırı zayıfsan spora gitmek için çok daha fazla bir hırsın olur. Dönüşümü ve gelişimi daha fazla arzularsın. Bir şeyleri değiştirmek için daha fazla hırsının olması seni gerçekten başarıya götürür. İnsan psikolojisinde tatminin ters etkisi olabilir bu açıdan hırslarını kontrol edebilmek sana bambaşka dünyaların kapısını açabilir.

Çoğu insan gerçekten hırslı değildir. Herkes daha iyi şeyleri ister ve hak ettiğini düşünür ancak onu elde edecek hırsa sahip olmaz. Çoğu insan bir şeyleri belirli düzeyde dener ancak sonrasında sürece dayanamayıp bırakır. Değerli olan şeyleri elde etmek için hırslı olman gerekiyor ve süreci bu sayede devam ettirebilirsin. Acılara dayanmanı ve başarılı olmanı sağlar. Hırs yoksa ortada bir çaba olmaz tembellik olur ve kolayca bir şeyden bıkarsın onu bırakır başka şeye geçersin. İnsan doğasında çok güçlü bir tembellik eğilimi vardır bu yüzden de çoğu insanda gerçek anlamda hırs görülmez. Çok başarısız olsa bile hırsları olmayan çok adam var. Çoğu erkekte ne para, ne vücut ne kadın ne de bir alanda başarı var. Bu adamların aslında aşırı hırslı olması gerekir çünkü hayat adama hiçbir şey vermemiştir ama tembelce yatmayı tercih ediyorlar. Bu hırs eksikliğinin sonucudur eğer hırslı değilsen başaramazsın. 

Aşırı hırslı olmakta sabırsızlığa ve öfkeye yol açar. Hırs seni tüketir, kıskançlığa ve çekememezliğe yol açar. Başarıya giden süreçte çok mikro etkenler oluyor ve bunlara dikkat etmek gerekiyor. Aşırı hırslı olup çok sonuç odaklı olmak senin gözlerini kör eder bu ise başarısız olmana, sürecin yavaşlamasına, duygusalca amatör davranmana yol açabilir. O yüzden hırsın dozu çok önemlidir. Hırsın seni tüketmemeli seni başarıya götürmelidir.

3. Ne İstediğini Bilmelisin

Bir erkeğin ne istediğini net bilmesi gerekiyor. Ne istediğin kişiden kişiye göre değişebilir ama bunda net olmalısın. Bunu başka kimse sana söyleyemez ve dayatamaz. Sen net bir şekilde ''ben MMA dövüşçüsü olmak istiyorum ya da satranç oyuncusu olmak istiyorum'' gibi net bir isteğin olmalıdır. Eğer hiç karar veremezsen hiçbir ilerleme kaydedemezsin ilk aşamada takılı kalırsın. Her şeyi aynı anda yapmak çok zor ve yorucu da olabilir bu açıdan ne istediğini hem bilmeli hem de öncelik sırasını ayarlamalısın.

Amacın paraysa o zaman direkt olarak iş dünyasına dalmalısın bu alanda istediğin işi kovalamalısın. Para kazanmak istiyorum ama ne iş yapacağımı bilmiyorum diyorsan gerçekten para kazanmayı istediğin şüphelidir çünkü bunu bilmen gerekiyor. Herkese aynı iş dayatılamaz para kazanmanın 1000 yolu var kişi kendisine uygun yolu bilmek zorunda. Eğer bilmiyorsan deneyeceksin göreceksin ve bulacaksın. Kadınları mı istiyorsun o zaman playboy hayatı inşa edeceksin. Eğlenceli, renkli ve karizmatik olacaksın. Bunun gerektirdiği aksiyonu alacak hayatı eğlence modunda yaşayacaksın. Vücut geliştirmeci olmak istiyorsan o zaman kendini bu işe vereceksin. Her zaman ne istediğini bilmek ve o alanda gitmek önemlidir. Her şeyi isteyen hiçbir şey elde edemez. Bu açıdan önceliklerini belirleyip ona göre aşama aşama gitmelisin. Eğer gerçekten istemiyorsan zaten pes edeceksindir. Mesela kilo vermeyi sürekli isteyip kilo veremeyenler bunu gerçekten istemiyordur çünkü gerçekten istese bunu başarır. Gerekirse açlıktan bayılır, geceleri uyuyamaz ama yine de yemek yemez. Sonuçta istediği kiloyu verir ama istemiyorsa erteleyerek geçiştirerek şişman kalmaya devam eder.

4. Tatmin Oldukça Süreç Yavaşlayabilir

Başarıya çok aç birisiysen hızlı gelişim gösterirsin seni geriye çeken çok bir şey olmaz. Hazlardan uzakta kalırsın ve sürekli hedefin için çabalarsın. Bir süre sonra emeklerinin karşılığını almaya başlarsın ve çeşitli maddi-psikolojik tatminler yaşarsın. Tatmin oldukça motivasyonunla isteklerin azalır çünkü sebepler ortadan kalkar. Bu çeşitli ideolojilerde de olur mesela en başta çok haklı olan bir ideoloji toplumu kökünden etkileyip değiştirir ama zamanla haklı olma sebepleri ortadan kalkar bu yüzden de ideoloji dağılmaya başlar. İnsanda böyledir başarıya açken haklısındır ancak zamanla avantajlı konuma geldikçe bu hissi kaybedersin. Hayattan tatmin olursun, çeşitli zevkler ve keyifler elde edersin. Hayatın güzelliği budur ancak çoğu sporcunun kariyerinin erken bitmesine yol açan etkende budur. Başarının tadını çıkartmak istersin ama başarı hızlı kaçabilen bir şeydir çok boşlamamak yine de sebepler oluşturmak lazım. Connor Mcgregor mesela Floyd Mayweather maçından sonra milyonlarca dolar kazandı MMA kariyeri çöküşe geçti çünkü ringe girip yumruk yemek için çokta bir motivasyonun kalmıyor.

Meksikan boksör Canelo Alvares'in bir sözü var; ''İpek pijamalarla uyurken sabahın 5'inde kalkıp soğukta koşmak gerçekten çok zor''

Gerçekten de öyle eğer tatmin oluyorsan bir seviyede konfor elde edince bazı şeyleri geçmişteki gibi zorlamak için sebeplerin kalmayabiliyor. Bu insan doğasının bir parçasıdır bazen de zorlamaya gerek kalmaz bazen ise daha çok zorlamak gerekir. Kişinin karakterine ve psikolojik durumuna bağlı bir etkendir. 

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)