ANDREW TATE ANALİZİ

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde son zamanların en popüler ve tartışmalı alfa erkeği Andrew Tate'i inceleyeceğiz.

Andrew Tate Analizi

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Andrew Tate Kimdir?

    Andrew Tate, Emory Tate'in oğludur. Emory Tate satrançta uluslararası usta (IM) ünvanına sahip bir Amerikalı satranç oyuncusuydu. Andrew çocukluğunun bir kısmını Amerika'da geçiriyor sonra annesiyle İngiltereye taşınıyorlar. Babası Amerika'da kalıyor babasının yanındayken satranca çok ilgi duyuyor ama İngiltere'de bu imkanı bulamıyor. Akıl hocasından uzak kalmasının etkisiyle satranca benzer bir alan ararken Kick boksa başlıyor. Satrançla kick boksun benzer yanı hataya yer olmaması, takım oyunu değil bireysel olması ve şans faktörünün az olmasıydı. Bu açıdan kick boks yapmaya erken yaşlarda merak salıyor.

    Babası Emory Tate'in FBI'a çalıştığını söylüyor daha sonra adam satrançla ilgileniyor. Emory Tate güçlü mentaliteye sahip ama parayla ilgilenmeyen bir adam. Satranca takıntılı, başka kadınlarla takılan ve ailesiyle aşırı ilgilenmediği için büyük ihtimalle Andrew'in annesi babasından ayrılıp İngiltereye dönüyor.

    Andrew Tate'i 3 yıldan fazladır biliyorum o zamanlar kanalı shadow banlıydı ve çok az kişi tarafından biliniyordu. Biraz iletişimimiz olmuştu ancak War Room'a üye toplama odaklı çalışıyordu o dönem. Video içeriklerinin çoğunu izlemişimdir kendisine ara sıra bakıyordum keyifliydi ancak son olaylarla internetten silindi. O yüzden sadece rumble.com/tatespeech üzerinden devam ediyor.


    2. Gençliği ve Kickboks Kariyeri

    Andrew sıradan insanlar gibi yaşamayı en temelde sevmeyen birisi bu hayatın ona uygun olmadığını çok erken yaşta yaptığı bir röportajda belirtiyor. Eğer bir şeyler yapmazsa sıkıntıdan patlayacağını belirtiyor bu açıdan kick boksun ona uyduğunu belirtiyor. Ya milyoner olup kendini eğlendirmek için para harcamak zorunda kalacağını ya da Kazansa da kaybetse de dövüşmeye devam edeceğini çünkü can sıkıntısındansa stres ve heyecan içinde olmayı tercih ediyor. Tate, alt divisionslarda 4 defa dünya şampiyonu oluyor. Burada bahsetmem gereken önemli bir şey var Tate elit bir kickboksçu değil. Mesela Gökhan Saki gibi K1'de dövüşmedi daha çok orta seviyede şampiyon olmuş birisi. Benzer durumu Türkiye'de de görebilirsiniz çoğu dövüşçü hep dünya şampiyonu ama asla önemli yerlerde değiller. Bunu iyi anlamak gerekiyor.

     Genel olarak agresif ve net duruşu sayesinde de kadınlarla arası iyi oluyor. Kick boksta para olmadığını ve bir süre sonra buraya harcayacağı emeğin boşa gittiğini düşünüp para kazanmaya odaklanıyor.

    Kardeşi Tristan Tate ile birlikte birkaç şey deniyorlar. Bazı şüpheli işlerin içine de giriyorlar ancak en son bir sitede webcam reklamı görünce bu alanda bir şeyler denemeyi düşünüyorlar. O dönem Andrew'in 8 tane kız arkadaşı var farklı ülkelerde ve bu kızlar genel olarak ring kızları. Bu kızları İngiltere'ye çağırıp bu işi anlatıyor. 3 tanesi kabul ediyor ve kardeşi Tristan'da kendi kız arkadaşlarını bu işi yapmaya davet ediyor. Böylece ilk olarak bir evde web cam stüdyosu kuruyorlar. Sonrasında bu işi büyütüyorlar yeni kızlar ekleniyor. Ancak kadınlar bu işi yapmakta kötüler yani erkekleri eğlendirmeyi onlarla konuşmayı bilmiyorlar. Bu açıdan da sohbetleri klavye arkasında kendisiyle kardeşi yönetiyor. Erkeklerden nasıl daha fazla para alacağını kızlara öğretiyor. Bu işle ilk milyonlarını kazanıyorlar. 78 kıza kadar çıkan bir büyüme yakalıyorlar ki o dönem onlyfans yok sadece webcam işi yapıyorlar ve popüler bir iş değil. Kendisine en çok para kazandıran kızlardan birisi bir gün halıya içecek mi döküyor kusuyor mu tam hatırlamıyorum neyse Andrew ona temizlemesini söylüyor. Kız ise reddedip tartışma ve kavga başlatıyor. En çok para kazandıran kız olduğu içinde onu kovamayacağını düşünüyor ama Andrew onu evden kovuyor. Aradan 3 ay geçiyor ve kız onu polise ihbar ediyor. Evi polisler basıp her şeye el koyup sorguya alıyorlar. Bir sürü sorunla uğraştıktan ve feminist linçten çekindiği için ülke değiştirmeye karar verip Bükreş Romanya'ya taşınıyor.

    Romanya'yı kendisi seviyor. Batı gibi haksız suçlardan hapise düşmeyeceği ve paranın kuralları esnettiği bir ülkede yaşamayı tercih ediyor çünkü güçlü olmanın avantajları var. Web cam işinden sonra kumarhane işine ve çeşitli online işlere girişiyor. Bu sayede gittikçe büyüyen bir sistem inşa ediyor.


    3. Andrew ve Tristan Tate'in Manospherdeki Önemi

    Tate kardeşlerde çoğu erkekte olmayan birçok özellik var. Çoğu erkek tek bir alanda başarılı değilken, Tate kardeşler birden çok alanda başarılılar. Bu açıdan da üstün erkek teorisine en uygun gerçekçi örnekleri teşkil ediyorlar. Çoğu erkek hem para, hem dövüş sanatları, hem iyi fizik, hem de kadınlarla ilişkide başarılı değil. Bu alanların birisinde başarılı olan diğerlerinde başarısız oluyor. Bu açıdan teoriyi pratiğe en iyi şekilde döken kişiler ve ideale ulaşabilen kişiler kendileridir. 

    Her şeyi sıfırdan inşa etmeleri ve zamanla ulaşmaları da kendilerini daha önemli yapıyor. Baba parası veya belirli torpille bir şeylere ulaşmış değiller. Sözlük anlamıyla tam olarak self-made man'ler.

    Çoğu PUA, Redpill uzmanı veya maskülenlik teorisi öğretenlerde bir şeyler eksik olabiliyor ki bu doğal yani herkes her alanda uzman olamıyor. Tate'ler her alanda uzman demiyorum ama ortalama olarak fazlasıyla iyiler. Bir erkeğin birçok yeteneğe sahip olması gerektiğinin net göstergeleriler. Bu adamlar para yapabiliyor, kadın tavlayabiliyor, vücutları belli düzeyde var ve dövüşüp silah kullanabiliyorlar. Kendileri gibi tamamen tüm pakete sahip başka örnekler yok genel olarak birisi bir şeyde iyiyse diğerlerinde eksik kalabiliyor. Bu açıdan Tate'lerin manospherdeki önemi çok net ve açık bir şekilde ortadadır.

    4. Andrew Tate'in AŞIRI ÖZGÜVENİ

    Andrew'i bu kadar popüler ve başarılı yapan şeylerden en önemlisi kendisine sebepsiz yere aşırı güvenmesidir. Bu bir telkin veya teselli değil direkt olarak inançtır. Çoğu erkek kendisini rasyonel sebeplerle sabote ederken Tate'te bu yok. Kendisi depresyona, kendini sorgulamaya ve olumsuz düşünlere itibar etmiyor. O bir çeşit savaşçı mentalitesini içselleştirmiş durumda bunu erken gençliğinde başarmış. Bu açıdan sıfırdan en tepeye çıkabilmeyi başardı. Bu mentalite çok nadir görülen bir şey çünkü çoğu erkek beta karakterden, toplum baskısından veya hayatın acı gerçeklerinden dolayı özgüven kırılması yaşıyor. Bu seviyede bir özgüvene sahip olmak başarılı olmakta önemli tabi ki bu özgüveni yönetmekte çok önemli. Suçlulara dair izlediğim bir belgeselde çoğu suçluda da bu tür bir aşırı özgüven var yani kendilerini invictable yani yenilmez hissetme durumu var. Tabi ki bu tür bir özgüven zekayla doğru yönetilmezse aptalca hatalara ve büyük bedellere yol açabiliyor. Aşırı özgüven doğru kullanılması gerekilen bir inançtır ve toplum genelde erkeklerde bu tür özgüvene izin vermeden bu özgüveni kırıyor. Temel sebep ise erkekleri kontrol altında tutmak çünkü kimsenin toplumun aleyhine çalışmasını istemiyorlar ama özgüvensizlik çok daha büyük bir problemdir.



    5. Andrew Tate'in ÇERÇEVE KONTROLÜ

    Tate kendi gerçekliğinde yaşıyor ve güçlü bir alfa erkek çerçeve kontrolü var. Kendi söylediği, yaptığı ve düşündüğü her şeye %100 inanıyor. Bu açıdan kendi dünyasında yaşayan bir alfa ve bu onun fazlasıyla karizmatik olmasını sağlıyor. Kendisi konuşurken teklemiyor, takılmıyor ve fikirlerini güçlü bir şekilde çekinmeden ifade ediyor. Bu açıdan çoğu erkek gibi reaktif değil proaktif. Kendi gerçekliğini kendisi oluşturuyor ve ortamda baskın olmayı doğal bir şekilde başarıyor. Çerçeve kontrolü makalesinde bahsettiğim gerçeklerin çatışmasında genelde baskın çıkıyor çünkü kendisine ve gerçekliğine çok güvenen kişi baskın hale gelir diğeri ona reaksiyon verir. Kadınlarla ilişkilerinde başarılı olmasının temel sebebi de bundan kaynaklanıyor ayrıca bu kendisini karizmatik bir hatip yapıyor yani genelde siyasetçilerde olan bir özelliğe sahip. Kendine çok inanmadan ve sürekli belkilerle konuşmak erkekte karizma düşürüyor.

    Bu seviyede bir çerçeve kontrolüne sahip olmak çok önemli. Tate çok popüler olduğunda günde 5-10 bin ölüm tehdidi aldığını belirtiyor. Mesela baskıyla baş etmesinde bu duruşu çok önemli oldu. 2015 yılında RSD Julien Blanc banlandığında mesela böyle bir net duruş koyamayıp röportajda mahvolmuştu. Bu yılın başında Tom Torero'da feministlerin hedefi olunca baskıyı kaldıramamış intihar etmişti(rip Tom). Bu açıdan içsel oyunun ve kendi gerçekliğinde kendine güvenmenin önemi çok büyük. Bu seviyede bir baskı ve nefretle baş etmek zordur insanı tüketebiliyor. Ciddi karalama kampanyası, yakınlarının tehdit edilmesi ve bir sürü olumsuzlukla uğraşmak zordur. Bu açıdan kendisi çok güçlü bir gerçekliğe sahip olduğunu ispatlamıştır. Çoğu erkek benzer senaryoda çuvallayacaktır çünkü asıl güç en kötü zamanda belli olur. Herkes iyi günde güçlü rolü keser ki bu çok kısa sürmez. Bu alanda poser (poz veren) olursanız kısa sürede gümlersiniz.

    6. Andrew'in POLARİZE KARAKTERİ

    Andrew'in kendi karakterinde ve iletişiminde çok polarize edici bir özellik var. Mesela aynı şey kardeşi Tristan'da bu seviyede yok. Bu biraz kişiye özel bir özellik ve avantajlarıyla dezavantajları var. Andrew sert ve net fikirlere sahip. Genelde absürd konularda sert çıkışlar yapıyor. Bu ise mantıksal olsa da insanları duygusal olarak tepki vermeye zorluyor. Kendisini ya seviyorsunuz ya da nefret ediyorsunuz. Bu açıdan popüler oldukça hayranları da çok arttı düşmanları da. Adamı ya öven göklere çıkaran fan boyları var ya da onu yerin dibine gömmeye çalışan haterları var. Bu polarize karakter siyasetçilerde de sık olur çünkü kitleleri daha iyi yönetmeyi sağlar ama tehlikelidir çünkü düşmanları arttırır.

    Kadınlarla ilişkilerde Andrew gibi adamlar sıradan efendi adamlardan onlarca kat daha başarılıdır çünkü genelde riskli davranışlara sahip oluyorlar. Bu açıdan garantici ve mantığa hitap eden efendi çocuklar gibi değil. Kadınlarda da güçlü duygular uyandırabiliyor iletişim ve davranışlarıyla. Bu açıdan belirli seviyede polarize edebilmek çok önemli bir özellik ancak aşırısı normal birisi için ideal değil. Andrew gibi her konuda sert görüş bildirmek pek çok sosyal soruna neden olabilir ki bununla baş edemezsen özelliğin avantajı değil dezavantajını yaşarsın.

    7. Andrew Tate ve Maskülenlik

    Tate'in erkeklik yani maskülenlik üzerine çok fazla konuştuğunu görürsünüz. Batı'da artan feminenleştirmeye karşıdır ve bu açıdan da maskülen değerleri korumaya çalışıyor. Kendisi erkek olmak, sorumluluklar, kişisel gelişim, sınırlar, kadınlarla ilişkiler üzerine birçok maskülen değere sahip. Bu değerlerin bazıları oyuna, bazıları kırmızı hapa bazıları muhafazakarlığa bazıları ise dindarlığa kadar uzanabiliyor. Bazen daha muhafazakar bir maskülenlik çizerken bazen de son derece liberal bir maskülenlik çiziyor. Bu açıdan çelişkili maskülenlik algısı olsa da çoğu tespiti doğrudur. 

    Maskülenlik konusu fazlasıyla tartışmalı olabilir bu açıdan pozitif ve negatif maskülenlik podcastinde (32. podcast) bu konuya detaylıca değinmiştim. Kendisi genel olarak pozitif tavsiyeler veriyor ama anlatış tarzı genel olarak yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor. Bu açıdan maskülenlik tavsiyeleri dikkatli verilmelidir çünkü çok düz mantık tavsiye vermek çok yıkıcı sonuçlara yol açabilir çünkü erkekler arasındaki çatışma durumu her zaman ortadadır yani basit bir ego-gurur çatışması kanlı bitebiliyor. O yüzden gereksiz maskülenlik takıntısına (29. Podcast) girmemek gerekiyor. 

    Andrew maskülen rol model olarak önemli bir isim yani kendisi gibi kişiler az ve bu tür modda durmak önemli olabiliyor. Pozitif maskülenlik açısından durmakta gerekiyor. Kendisi tabi ki bu felsefede gittikçe Roosh V gibi dindarlığa kayabilir. Roosh V ilk olarak pozitif maskülenlikten bahseden kişiydi. Returnofkings sitesinde bunu baya anlatmıştı ancak sonradan koyu bir Hristiyan olarak dine yönelmişti. Tate'e de benzer bir şey olabilir öyle bir tahminim var.

    8. Andrew Tate'in HİTABET GÜCÜ

    Tate'e dair en sevdiğim ve bana göre onu çok başarılı yapan şeylerden birisi ağzının laf yapmasıdır. Aslında dünyada Tate gibi milyonlarca adam var onun bazı özelliklerine sahip ama ağızları laf yapmadığı için kimse tarafından sallanmıyorlar. Dünyada bir sürü kaslı, çok profesyonel dövüşçü veya zengin adam var ancak çoğunda Tate'de olan BÜYÜK ÇENE TEORİSİ yani ağzının iyi laf yapması durumunda yok.

    Tate çok net, sert ve trollük içeren bir şekilde kendini ifade ediyor. Konuşması akıcı, anlaşılır, duraksamadan ve takılmadan gerçekleşiyor. Mesajı karşı tarafa çok net veriyor tabi ki kendisi zeki birisi olduğundan dolayı da bolca trolleme gerçekleştiriyor. Bu açıdan içeriği diğerlerinden daha eğlendirici olduğu için tutuyor. Kimse 2 saat kişisel gelişim üzerine sıkıcı konuşmayı değil Tate'in suşi yiyenlere sallamasını izliyor. Sosyal medyada insanların dikkatinin dağınık olduğunu bilmesi bu açıdan eğlendirici trolleyici içerikleri paylaşmasını sağlıyor.

    Hitabet çoğu erkek tarafından fazla hafife alınıyor ama bunun önemini Ekim ayında attığım bir tweette değerlendirmiştim;

    Dünyayı gerçekten en iyi dövüşen, en çok kaslı, en zeki veya yetenekli adamlar değil ağzı laf yapanlar yönetiyor. İnsanların duygularına dokunabilmenin gücünü asla hafife almayın tarih boyunca bu böyleydi ve böyle olacak. Bir adam niteliksiz olsa bile ağzı laf yapıyorsa hem kadın tavlar hem de büyük kitleleri peşinden sürükler. Mesela Hitler Modern Alman Ulusunu bu sayede büyük savaşlara sürüklemiştir. Almanlar hitleri dinlerken başka dünyalara götürüyordu. Bu videoda görebilirsiniz. 

    Buradan çıkarmanız gereken ders ağzınızı çalıştırmanız gerektiği çünkü kalitelere sahip bir adamsanız ama sessiz kalıyorsanız geri planda kalırsınız. Bu hem hayatta, hem işte, hem aşkta geçerli bir kural. Bir anne bile daha çok konuşan çocuğunu diğerinden daha çok seviyor bunu unutma.

    Tate'in diğerlerine göre daha güçlü olmasını sağlayan şeylerden birisi de bu mesela Ege Fitness'ı ele alalım. Ege'nin ağzı laf yapamıyor yani konuşması zayıf ama kendisi güzel vücut yapmış iyi yaşayan birisi ama onu izlemek aynı etkiyi yaratmıyor. Ege Fitness çok avantajlı ama ağzının laf yapmaması onu sınırlıyor videolarını izlerken çokta bir şey öğrenemiyorsun ama sana motivasyon sağlıyor. Aynı şeyin Lucifer Michaelson'da da olduğunu söyleyebilirim onun da ağzı laf yapmıyor bir şeyi eveleyerek geveleyerek anlatıyor Ege fitness gibi. Tate ise bam güm bam güm net bir şekilde söylüyor direkt beynine işliyor belirsizlikler kalmıyor.

    9. Andrew Tate'in İçeriği Pratik Değil

    Tate'i severim ve tüm içeriğini tüketmiş birisiyim. Tate bambaşka levelde yaşıyor yani erkeklerin %000,1'lik dilimi içerisinde bu açıdan farklı gerçekliğe sahip. İçerikleri ve tavsiyeleri açıkçası prensiplere dayalı genellikle maskülenlik üzerine verilen tüm tavsiyeler teoriktir bu açıdan prensipleri uygulamak kolay değildir ama anlatmak kolaydır. Benim Modern Dünyada Erkek Olmak kitabımda prensiplere dayalı teknik değil o yüzden en ucuz kitap çünkü teknik değil ama Etkili Mesajlaşma teknik bir kitap olduğundan onun 4-5 katı değerde. Bu açıdan prensiplerin çok kolay ve basit iletildiğini anlamak gerekiyor. Tate'in tüm tavsiyeleri vücut yap, para kazan ve kendini değerli bir adam haline getir belirli sınırların olsun üzerinde özetlenebilir. Bu tavsiyeler çok derin olmamakla birlikte genel mantıktaki herkes açısından kolayca anlaşılabilir. O yüzden teknik bir tavsiye vermiyor yani hangi durumda ne olması gerektiğinden bahsetmiyor. Sadece prensipleri dinlemek seni motive edebilir bir şeyler yaptığını düşünebilirsin ki aslında hiçbir şey yapmıyor benim mental mastürbasyon dediğim şeyi yapmana yol açabilir. Bu açıdan prensiplere aşırı gömülmeyi sevmem ve aşırı motivasyon-prensip odaklı içerik üretmem.

    Tate'i izliyorsanız bunu iyi anlamanız gerekiyor ama hangi alanda gelişmek istiyorsanız o alanla ilgili tekniği öğrenin. Mesela boksa gidiyorsan tamamen teknik öğrenmen lazım aynı şey para kazanma, kadın tavlama veya bir işi yapmakta da geçerli. Sürekli prensip izlemek çokta bir fayda sağlamaz.


    10. Tate'in Kırmızı Hap ve Pua Dünyasına Bakışı

    Tate şans eseri kırmızı hap ve pua dünyasına düştüğünü çoğu kez belirtiyor. Kendisi Trump 2016'da seçimi kazandığı için milleti trollemek için Twitter hesabı açıyor ve bir şekilde kendini manopsherde buluyor. Tate temel kırmızı hap farkındalığına hayat tecrübelerinden sahip ve kendisine göre maskülen bir oyunu var ancak kendisi bir PUA değil bunu birçok defa belirtiyor. Tate daha çok kendini inşa et (para kazan, vücut yap ve önemli birisi ol) kadınlar gelir modunda yaklaşıyor. Bu yaklaşım komünitede yaygındır ve bunu geçenlerde ''kendini geliştirmek mi kız tavlamayı öğrenmek mi?'' makalesinde açıklamıştım. Bu konuda Tate kişisel gelişim tarafında duruyor ve önceliği kendini inşa etmeyi öneriyor.

    Kırmızı hap koçlarının birçoğunu eleştirmiştir ve kendisi seviyesinde başarılı olmadıklarını da çok söylüyor. Bu açıdan birçok koçla arasında bir çeşit ego çatışması olmuştu ki birçok erkek arasında olur. Özellikle vücut geliştirme, kırmızı hap, kadın tavlama ve dövüş sporları gibi alanlarda egolar büyük olabilir her biri diğerlerini boklar yani eleştirir. Bunu Tate'te yapıyor ona yapanlarda var. 

    11. Tate'in Yükselişi ve Banlanması

    Tate'in 2 youtube kanalı vardı; Tatespeech bu kanalda kişisel fikirlerini anlatıyordu bir diğer kanalı ise Tateconfidental'di burada ise yaşam tarzlarını bölüm bölüm yansıtıyorlardı. Çok daha eski bir kanalları ise The Hateful Tates ve hala youtubeda duruyor. Bu açıdan youtube'da büyük çıkış yakaladı. Ayrıca kendisi bir tane en iyi gezgin yarışmasına ve  big brothers İngiltere yarışmasına katılmıştır. Gezgin yarışmasında kick bokstan kalan göz hassaslığı yüzünden bırakmak zorunda kalmıştı (bu yüzden sürekli güneş gözlüğü takıyor çünkü gözleri ışığa fazla hassas). Big Brothers'dan ise kız arkadaşıyla oynadığı bir sevişme öncesi rol oyununda kızın kalçasını kemerliyordu ki bu ciddiye alındı o yüzden yarışmadan diskalifiye edilmişti. Ayrıca Tristan Tate'de bir tane survivor tarzı bir ada yarışmasına katıldı. Bu açıdan ünlü olmayı hep deniyorlardı tıpkı bizdeki Survivor Taner ve Yasin gibi bir sürü yarışmaya katılarak bunu başardılar.

    Tate belirli kitleye youtubedan erişmişti ancak kanalı shadow banlıydı yani öne çıkarılmıyordu. Daha sonra shadow banı kalktı biraz kitlesi büyüdü. Asıl yükselişi Fresh&Fit Podcaste çıktığında yakaladı zaten kendisi tüm podcast tekliflerine gidiyordu kim olursa olsun. Daha sonra çeşitli podcastlerle belirli popülerliği yakaladı.

    Asıl çıkış noktası Hustler University  2.0 öğrencilerine kendi içeriğini yayma hakkı tanımasıydı. Kendi videolarını onlar yayacak ve Hu2'ye getirdikleri her öğrenci için %50 komisyon alacaktı. Bu açıdan içeriklere kendisi telif hakkı atmayacaktı böylece bir anda yüzlerce Tate kanalı açıldı. İlk gördüğümde şaşırmıştım bir sürü kanal kısa videolar atıyordu. Böylece internete bir anda spam video yüklemeye başlayıp algoritmayı hacklediler. Tiktok, instagram ve youtube'u fethettiler. Bu sayede bir anda gezegenin en çok aranan adamı oldu. İsmi google'da en çok kişi haline geldi.



    Aşırı popülerliğin ve içeriğin herkese uygun olmamasının da bir bedeli oldu. Bir sürü düşman edindi ve kendisine karşı çeşitli kampanyalar başlatıldı. Kendisini karalama işine de girişildi çünkü birçok açığı vardı. İlk önce insan kaçakçılığı suçlaması daha sonrasında Hustler University 2.0'ın ponzi piramit dolandırıcılığı olduğu iddia edildi. Bir sürü saldırıyla birlikte günde 5-10 bin ölüm tehdidi almaya başladı. Çoğu insanlara sert gerçekleri söylemenin kötü yanını yaşadı çünkü bir sürü düşman edindi. İnsanlar fikirlerine duygusal olarak bağlıdır sert gerçekleri yüzlerine vurduğunda sana düşman olurlar. Bu problemler ve bazı videolarının çok kırpılarak amacından uzaklaştırılarak manipülatif şekilde kullanması sonucunda hem instagram, facebook, tiktok ve youtube'dan banlandı. Twitch hesabını da kendisi sildi şimdi sadece rumble.com/tatespeech adresinde video yayınlıyor.

    Banlanması kendi hatasıydı açıkçası çünkü çok ünlü olmaya gerek yoktu. Kendisi 2020 yılında zaten Bugattisini almıştı neredeyse 20'den fazla süper lüks arabası vardı, bir sürü kız arkadaşı vardı ve istediği her şeye sahipti. Belki de ünlü olmayı çok arzuladı ve bunu başardı ancak çok uzun sürmedi. Kendisinin yine ciddi bir kitlesi var Rumble.com'da yaptığı ilk canlı yayın 125.000 kişi tarafından izlenildi bu çok ciddi bir orandır. Rumble'a 500 bin kişi getirdi bu ise inanılmaz ciddi oranlardır. Kendisi internetten silindi diyemeyiz kitlesi çok ciddi arttı.

    12. Final Değerlendirmem

    Tate'i severim bana göre çok önemli bir isim. Erkeklerin %0,0001 kadarını temsil eden çeşitli avantajları olan, sıfırdan gelerek krallık inşa eden bir isim. Kendisi uzun boylu, güçlü, zeki, mental olarak sağlam ve iyi bir hatip. Maskülen bir rol model olarak iyi birisi ve onu iyi analiz edilip öğrenilecek çok şey var. Kendisinden pek çok şey öğrendim ve bu açıdan önemli birisi.
    Her erkek bu seviyeye ulaşamaz zaten ki bu seviyeyi hedeflemek imkansızdır. Birçok alanda iyi olmanın ne kadar zor olduğu ortadadır. Hem fiziksel güç, mental güç, maddi güç ve sosyal güce sahip. Gücün tüm formlarında iyi durumda bu ise çok iyi bir şey.

    Tate'in içeriği çok fazla teknik içermediği gibi öğretici de değil. Açıkçası eğlence odaklı içeriği çok daha fazla bu açıdan trollemeleri ciddiye almamak lazım. Kendisi hassas tipleri trollemeyi çok seviyor ve bunu başarmakta da fazlasıyla iyi.

    Tate'in amacını anlamak önemli o erkeklere aşırı fazla bir şey öğretmiyor. Bu açıdan ortada çok fazla bilgi paylaşımı yok daha çok tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşıyor. Bunlar ise direkt pratik şeylerden ziyade prensipleri içeriyor. Prensipleri olan bir adam olmak ise gerçekten zor bir şeydir çünkü çoğu erkekte basit temel prensipler bile yok. Mesela adam boğazını tutamıyor, içip eski sevgilisini arıyor ya da kafayı tek kızla bozuyor. Bu açıdan Tate'in temel prensiplerini uygulayabilmek zor ama uygularsan hayatın değişebilir.

    İngilizce bilenler tabi ki içerikleri belirli düzeyde takip etmelidir ancak bir süre izledikten sonra yeterli gelecektir. Bazı şeylere aşırı takılmaya gerek yok veya direkt aynı yoldan gitmeye çalışmamalısın. Kendi yolunu çizmelisin doğru yönlerini örnek almalısın. Ayrıca Tate son zamanda Matriks felsefesine çok kafa yoruyor galiba can sıkıntısından kaynaklanıyor. Bir çeşit alternatif gerçeklik algısı üzerine çok konuşuyor. Bu doğru ama abarttığı kadar bir sorun yok ki kendisi drama yaratmayı seven birisi bu sayede insanlar onun hakkında konuşmadan duramıyor. Bu özelliği komik ve güzel özellikle yıkık tipleri çıldırtıyor hem de gerçekleri söyleyerek. Gelecekte manospherde daha fazla 'agresif alfa erkek' modeli görebiliriz kendisinin çakma versiyonları çıkacaktır. Bu ise şaşırtıcı bir şey olmaz çünkü kendisini başarılı yapan şeyi kopyalayan, poz kesen ve bu yolda gitmek isteyen çakma versiyonlar olacaktır. 

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)