Onay Aramak Oyununu Olumsuz Etkiliyor

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde size önemli bir problem olan ''onay aramaktan'' bahsedeceğim.

Onay Aramak

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. ONAY ARAMAK NEDİR?

    Onay aramak en basit tanımıyla kadının onayını aramaktır özellikle tanışma ve sohbeti ilerletme esnasında acemi erkekler tarafından fazlasıyla yapılan bir hatadır. Bu davranışın hata olmasını anlamak zor olabilir çünkü son derece 'mantıklı' gözükebilir. Mesela kağıt üzerinde bir kadınla tanışırken ''tanışabilir miyiz?'' diye sormak medenice durmaktadır ancak bu pratikte hiçte iyi şekilde çalışmamaktadır. Bu açıdan bir şeylerin teorik olarak doğru ve mantıklı olması pratikte iyi olacağı anlamına gelmiyor. Kadınlardan onay aramak senin o durumu 'hak etmediğin' algısına yol açacaktır.





    2. ONAY ARAMAK NEDEN KÖTÜ BİR DAVRANIŞTIR?

    Onay aramakla ilgili en büyük problem aslında 'kadın bilinçaltında' yatmaktadır. Bir erkek kadından onay aramaya çalıştığında yani kadına ''tanışabilir miyiz?, buluşabilir miyiz?, konuşabilir miyiz? gibi sorular sorduğunda aslında en temelde ''ben seninle konuşmayı hak etmiyorum'' mesajını veriyordur. Kadınlar genelde bu sorulara cevap vermezler ancak erkek iyiyse belirli oranda şans tanırlar. Yakışıklı ve iyi durumdaki bir adamsan mesela onay aramak şansını azaltsa da sana yine de imkan tanır. Ortalama altı bir adamsan direkt şansını bitirir. Özellikle gündüz oyunu ve sanaldan tanışmak gibi noktalarda kadınlar çok kısa süreliğine şans verirler yani yanlış bir cümle kadının ilgisinin kaybolmasına yol açar ve mesajına cevap vermez.


    Onay aramak çok daha derin seviyelerde kendini gösterir. Kadınlarla ilişkilerde hep başarısız olmuş, içten içe aşağılık kompleksine sahip ve bunu aşamamış, egosu hassas ve takıntılı bir adamsanız kadınlar tarafından onaylanmayı çok arzu edersiniz. Kadınların seni seçmesini, seni övmesini ve seni sürekli onaylamasını arzularsın. Bazen takipçilerden gelen mesajlaşma içeriklerine baktığımda bunu görüyorum mesela kıza ''beni neden seçtin?'' gibi bir soru soruyor yani kadın tarafından onaylanmak istiyor. Bu bir çeşit eziklik belirtisidir ve aşılmalıdır. Kadınlardan onay aramak yakışıklı adamlarda da çok olabiliyor ya da maddi gücü olan adamlar da görülüyor. Mesela adam yakışıklı bunu kendisi biliyor, kızda biliyor ama onaylanmayı arzuluyor. Egosunun tatmin olması için bu tür şeylere ihtiyaç duyuyorlar ancak kadınlar erkeğin egosunu beslemeyi sevmezler. Seni çekici bulan bir kadın erkekler gibi davranmaz yani sürekli seni onaylamaz. Bunun yerine seninle uğraşmayı, flört etmeyi, gerilimi korumayı sever yani kadınlar biraz kaotik ilişki severler. Benzer durum arabası iyi olan adamlarda da oluyor yani sürekli bir iltifat alma ve arabayı öne çıkarmaya çalışma durumu oluyor. Onaylanmak için sahip olduğu şeyleri göze sokuyor ki bu direkt itici bir davranıştır. Zenginsen zenginsindir yani bu senin normalindir tıpkı yakışıklı olmak gibidir. Yakışıklı olduğun söylenince teşekkür eder geçersin, gidip de ''gerçekten mi?'' diye sormazsın. Bu açıdan onay arama davranışları çok ezikçe kalıyor.


    Efendi erkeklerin oyunu genelde iyi davran ve bunun karşılığında sekse eriş üzerine kuruludur. Efendi erkekler kızın ağzının içine bakarlar ve sürekli fedakarlıklar yaparlar. Kızın ödevini yapmak, ona yardımcı olmak, onu sorunlarını çözmek gibi iyi davranışlarda bulunurlar. Tabi ki bunları ''iyilik için iyilik'' felsefesinde yapmıyorlar. Amaçları iyilikle seksi takas etmek ama bu strateji çok yaygın kullanıldığı için tüm efendi betalar birbirini bloklar bu açıdan da hepsi kullanılırlar. Kadının onayını almak için her şeyi yaparlar ki ne fedakarlıklar yaptıklarına inanamazsınız. Sen 200 lira borç istesen yok diyen adam kız istedi diye binlerce lira para gönderir mesela ve bunu sevgilisi olmayan kızlara yapar. Kadının onayını yani cinselliğe giden yolda bilet almak için her şeyi yaparlar ama sonuç çoğu zaman olumsuzdur.

                                        

    3. NEDEN ONAY ARAMAMALISIN?

    Onay arayan davranışlara düşmek düşük seviyede ÇERÇEVE KONTROLÜ kaynaklıdır. Genelde zayıf bir gerçeklikte yaşayan ve bir şeyleri hak etmediğine inanan adamlarda çok görülür. Mesela güzel bir kadını hak etmediğine içten içe inanıyorsan(erkeklerin en az %80 kadarı) ve onun senden üstün olduğunu düşünüyorsan işte o zaman onay aramaya başlarsın. Efendisine hizmet eden ve onun onayını almak isteyen bir köle konumuna düşersin. Bu ise başarısızlığa yol açar çünkü kadınlar onay arayan adama saygı duymazlar.


    Onay aramak insan doğasında olan bir şey bunun farkında olmak lazım ama bunun minimum seviyede olması lazım. Mesela giyiminle ilgili iltifat alman iyidir ya da bir özelliğine iltifat gelmesi çok daha iyidir. İltifat almak iyi hissettirir ama yaptığın şeyleri direkt onay almak için yapmazsın. Gidip tarzım nasıl diye sormazsın yani ya da sürekli insanlara göre şekillenmezsin. Eğer onay bağımlılığın varsa sürekli her şeyi diğerlerini etkilemek için yaparsın ki bu durumda da insanlar seni sallamaz olumsuz tepki aldığında dünyan başına yıkılır. Bir erkeğin özellikle temel dayanak noktalarını çok fazla kendisi dışına kurmaması gerekiyor. Birisi gelip tarzımı beğenmediğini söylese güler geçerim ona hak veririm ama umurumda olmaz. Umursamazlıkla-onay aramak ters bir kolerasyona sahiptir yani iki farklı uçtur. İki uçta da olmamak lazım ama umursamazlığa biraz daha yakın olmak iyidir.

    Çok umursamaz olmak önemli noktaları kaçırmaya, çok onay aramak ise saygı duyulmayan sürekli eksik hisseden birisi olmaya yol açar.

    Kadınlarla tanışırken onay aranmaması gerektiğini defalarca kez anlatmıştım. Bir kadınla tanışırken ''tanışabilir miyiz?'' diye sormazsın gidip direkt tanışırsın doğal olan budur. Çoğu insan soru soracağı zamanda ''soru sorabilir miyim?'' diyor bu bir nezaket örneği olsa da kadınlarla ilişkilerde kötü bir yöntemdir. Ben kafede, sokakta veya instagramda bir kadınla tanışırken onay aramam. Açılışımı yapar ve sohbete girerim eğer kadın reddediyorsa ya da müsait değilse ayrılır başka kadınla konuşmaya giderim. Bu açıdan onay aramam yani olmazsa çokta sorun değil.

    Kadına buluşma teklifi ederken de onay aramam daha doğal bir şekilde bana katılmasını teklif ederim. Bu açıdan teklif vardır ve ısrar yoktur. Duruma göre kendi ve kadının müsaitliğine bakarak bir plan yaparım. Arada mesafe varsa orta bir yer seçerim ancak duruma göre kadına daha yakın yerlere de gidilebilir ama yol uzunsa tercih etmem. Benim için zaman ve enerjim değerlidir özellikle tek kadına aşırı efor harcamakta bir onay arama 'lütfen beni tercih et' davranışıdır. İkili ilişkilerde her şey öncelikle ''karşılıklılık prensibine'' dayalıdır. Sana hiç yatırım yapmayan kadına fazla yatırım yapmazsın.

    Kadınlardan onay aramayı bıraktığında ve belirli kafa rahatlığına eriştiğinde işte o zaman kadınların seni daha çok onayladığını ancak bunun senin umurunda olmadığını fark edersin. Güzel bir kadının seni onaylaması ego şişiren bir şeydir çünkü Türkiye'de az sayıda güzel kadın var yani birden çok güzel kadınla takıldığında %5'lik bir dilimde olmuş oluyorsun çoğu erkeğin hayallerinin ötesine geçiyorsun ama çokta umurunda olmuyor. Bu açıdan sağlam, net ve aşırı özgüvenli duruşun kadınları daha çok cezbediyor. Kadınlara ezikçe sorular sormuyor ve onay aramıyorsun.



    Ayrıca kadınlara sözel olarak sormakta hatalıdır çünkü kadınlar 'politik doğrucu' varlıklardır. Gerçekten çok senin nasıl hissettiğini önemserler. Kadına gidip profilim nasıl dersen iyi derler çünkü üzülmeni kendin hakkında kötü hissetmeni önemsemezler. Bu açıdan gerçeği sana söylemezler ancak bunu bana sorarsan berbat ve vasat profilin olduğunu, profesyonel bir profil oluşturmanı ve efor harcayıp tembel olmamanı söylerim. Bu açıdan kadınlar senin aynı kalmana yol açan öneride bulunurken ben seni sert gerçeklikle şamarlarım ama senin iyiliğini düşündüğümden bunu söylerim. Eğer egon bunu kaldıramıyorsa bu senin problemin olur çünkü egosu olan oğlan çocuklarıyla uğraşamam eğer öyle bir iş isteseydim gider futbol antrenörü olurdum.

    4. HAK EDİYORUM MENTALİTESİ

    Onay aramayı azaltan en önemli noktalardan birisi ''ben zaten en iyisini hak ediyorum bunlar normal'' mentalitesidir. Bu hem standartlarını yüksek tutmanı sağlar hem de onay aramazsın. Kafa rahatlığın insanları etrafına çeker ve daha rahat bir sosyal ortam oluşturursun. Egosu olan ve onay arayanlar genelde ortamı kasarlar. Bulundukları yere yakışmazlar. Bu açıdan hak ettiğine ve her şeyin en iyisini yapabileceğine inanmalısın. Özellikle kadınlarla ilişkilerde bu çok daha önemlidir çünkü güzel kadınları tavlamak daha da önemlisi etrafında tutmak için bu mentaliteye ihtiyacın var. Başka erkekler o kızlara taparken, yalvarırken, hediyeler alıp onların onayı için her şeyi yapmaya razıyken kadınların seninle kalma sebebi budur. Kadınlar kendisini aşağı gören ezik adamlara şans tanımazlar. Bu açıdan hak ettiğine inandığında ve kendinden hep emin kaldığında zorluk yaşamazsın. En güzel kızları tavlayıp etrafımda tutmamda önemli bir şey yani şaşırmıyorum ve onay aramıyorum zaten sonuç alıyorum buna ihtiyacımda olmuyor. Sende aynı şeyleri başarmak istiyorsan bu mentaliteyi içselleştirmelisin.




    Tags:

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)