Reddedilmeyle Baş Edebilmek

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''reddedilmeyle baş etmek, reddedilmeye alışmak ve reddedilmenin neden normal olduğunu'' açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Reddedilme Korkusunu Anlamak ve Aşmak

    Reddedilmeden bir erkek olarak neden bu kadar korkuyoruz bunun üzerine hiç düşündün mü?

    Temelde basit bir şey gibi gözükse de reddedilme korkusu DNA'mıza işlemiş bir korkudur çünkü bunu anlamak için avcı-toplayıcı yaşama gitmemiz gerekiyor. Modern dünyada ki pek çok anlamsız korkumuzun sırrı burada saklı.

    Geçmişte insanlar klan dediğimiz 30-50 kişilik gruplarda yaşıyordu. Çocuklar, yaşlılar, orta yaştaki erkek ve kadınlara böldüğümüzde durumu aslında seninle aynı yaşta 2-3 kadın oluyordu yani doğal durumda aslında kıtlıkta oluyorsun seçenekler ne kadar az ise hata yapma şansında o kadar az oluyor. Diyelim ki sosyal zekanı iyi kullanamadın, yanlış kadına hamle yaptın ve reddedildin. Buna diğerleri de şahit oluyor ve işin kötüsü ''dedikodu mağduru'' oluyorsun yani reddeden kadın bu durumu diğerlerine tek tek anlatıyor. Senin olası üreme şansın sıfırlanıyor çünkü bir kadının reddettiğini diğer kadınlarda reddetmeye istekli oluyor. Bu ise üreme şansın olan tüm kadınların elden çıkması, genlerinin ot olması demektir. O yüzden egon ve korkuların reddedilmeyi hiç istemiyor çünkü sosyal ortamların dinamiklerinde de benzer durum var. Bugün bir lise sınıfındaki kıza teklif et ve reddedil yarın herkes bunu duymuş olacaktır. Kıza ''hiç kimseye söyleme'' desen bile söyleyecektir. Açıkçası reddedilme korkumuz bu yüzden fazla ve her erkek bunu dibine kadar hissediyor çünkü genetiğimize işlenmiş.
                       
    İlk olarak anlaman gereken şey bu korku gitmiyor yani sıfıra düşmüyor her zaman var ve olacak. Aynı şekilde yaklaşma korkusu dediğimiz korkuyu besleyen şeyde reddedilme korkusudur yoksa garanti kabul edileceğini bilsen yaklaşmaktan asla korkmazsın. Bu açıdan buna alışman lazım çünkü modern dünyada yaşıyoruz. Seninle aynı yaşta binlerce kadın var ve sürekli yeni kadınlar cinsel piyasaya dahil oluyor. Bir üniversitedeysen aslında cennette olduğunu düşünürsün çünkü çocuklardan, orta yaş ve yaşlılardan arındırılmış özel bir ortamdasındır herkes seninle benzer yaşlardadır. Bu açıdan da bolluğa erişirsin ve korkun anlamsız hale gelir bu ortamda risk almak elverişli oluyor. Bu durumun tam tersi ise küçük şehirde yaşıyorsan başına gelir, seçenekler o kadar azdır ki reddedilmenin bedeli büyür, risk almak çok zorlaşır. Küçük şehirde kolayca adın çıkabilir ve birkaç reddedilme sonrası tüm kadınlar arasında adın kötü şekilde çıkar. Gelecekte yaşayabileceğin tüm ilişkileri engelleyebilir. Bu yüzden ortamına göre hareket etmek ve sosyal zekayı iyi kullanmak gerekiyor yoksa bedeli büyük olabiliyor.

    Reddedilme korkusu günümüzde anlamsızdır çünkü reddedilmenin bedeli çok düşük özellikle tanımadığın bir kadının seni reddetmesinin hiçbir yaptırımı yoktur. Erkek olarak romantik-cinsel ilgin toplum tarafından hep sakıncalı gözükür ama şehir büyüdükçe risk azalıyor. Mesela sokakta kadınlarla tanışıp reddediliyorsan sadece 'ilgilenmiyorum teşekkürler' cümlesiyle karşılaşırsın o yoluna gider sen başka kadınlarla tanışmaya gidersin. Ortada bir yaptırım olmaz ama iş yerinde bir kadına direkt yürümenin yaptırımı olur, ortam gerilir ve seni şikayet eder bu açıdan işinden olma riski bile ortadadır. Bu yüzden erkek olarak senin hep dikkatli ve tedbirli olmanda gerekebilir çünkü benzer ortamlarda bulunduğun kadınların hayatına olumsuz etkisi olabilir. Bu yüzden de amatör bir erkeksen oyunu tanıdığın kadınlarda değil, tanımadığın kadınlarda pratik edeceksin ki yeteneklerin gelişsin bunu yaparken de bir bedel ödemek zorunda kalmamalısın.

    2. Reddedilmeye Alışmalısın

    Çoğu çaresiz erkek reddedilmekten nefret eder çünkü bir kere reddedilmek bile yıkıcı bir etkiye yol açabilir ve yetersizlik hissinde boğulan zayıf bir adamı depresyona sokar. Özellikle kafasında aşırı büyüttüğü ve aşık olduğu kıza çaresizce hislerini açan adamın reddedilmesi hayata küsmesine arabesk müziklere dalıp Müslüm babacı olması şaşırtıcı bir senaryo değildir. Ancak reddedilmek ne kadar acı verici bir deneyim olsa da buna alışman gerekiyor. Türkiye'de benim kadar reddedilen çok az adam vardır ama benim kadar başarılı da çok az adam vardır. Benim kadar aksiyon alan her erkek benzer deneyimleri yaşar inanılmaz maceralara da yelken açar, günde 20 kez reddedilirde. İşin ilginç ve komik yanı reddedilmeye alıştığında üstünden büyük bir yük kalkıyor çünkü kafanın içinde düşünmeni engelliyor. Bir dönem beğendiğim her kadına gider direkt konuşurdum ya numara alıyordum ya reddediliyordum. Hatta belirsiz konuşan kadınlara mesela bana ''ya işte numara vermeyeyim ama denk gelince tekrar konuşuruz hem bende buralarda sık oluyorum'' gibi dolaylı şeyler söyleyenlere 'beni direkt reddet daha iyi tatlı sözlere gerek yok' diyordum. Reddedilmeye alıştığında aslında trajikomik bir güç elde ediyorsun çünkü umurunda olmuyor. Bir bilgisayar oyunu bağımlısı gibi sende kadınlarla oynamaya alışıyorsun çokta önemli değil. Tecrüben arttıkça her gün düzenli olarak reddediliyorsun ve bu seni güldürüyor çünkü 5 dakika önce reddedilmişsin ama 5 dakika sonra güzel bir kızla anlık buluşmaya çıkmış kahve içiyorsun. Kadınların nasıl bu kadar farklı tepkiler verebildiğini her kadının ne kadar değişik davranabildiğini görüyorsun.

    Ben reddedilmeye alıştım ve bunun getirdiği kafa rahatlığını seviyorum. Amatör betaların genel olarak kafası hep meşgul çünkü CESARETSİZLER yani kadınla gidip konuşacak taşağa sahip değiller. Bu yüzden de kendi kafalarında sürekli bir 'acaba o da benden mi hoşlanıyor' şüphesi var. Kız bir kez buna baksa hevesleniyor ya da gülümsediğini gördüğünde kızda bana aşık sanıyor. Bu ise çaresizliğin ve güçsüzlüğün travması gibidir kendini Dostoyevski romanlarındaki aciz karakterler gibi hissedersin. Oysa gidip konuşursan reddedilsen de kabulde edilsen kafan rahatlar. Sayfamı takip eden çoğu erkek benim 'kadınlarla kafayı bozmuş' olduğumu düşünür ancak ben ortalama erkekten bile az kadınlar üzerine düşünürüm çünkü ben bu konuya zamanında kafa yordum ve sorunu çözdüm. Şimdilerde bir kadını beğenirsem gider konuşurum, beğenmezsem konuşmam bu kadar basit. Kafam aşırı rahat ve başka şeylere odaklı oysa normal erkek cesaretsizliğinden ötürü bir kızla konuşamıyor ki ben günde 20 kızla konuşuyordum. O yüzden reddedilmeye alış ve kafan rahatlasın.



    3. Reddedilmenin Çok Farklı Sebepleri Olabilir

    Açıkçası çoğu reddedilme bana geçiştirme gibi geliyor çünkü gündüz oyununda ,sanalda veya gece oyununda reddedilmek birçok zaman seninle alakalı bile olmuyor. Yanlış yer ve yanlış zamanda hamle deniyorsun ama bunu bilmen mümkün değil tabi bazen de yanlış adam oluyorsun bu da senden kaynaklı ya da yine senden kaynaklı olmayan bir problem oluyor. Bir kadının seni reddetme sebebini tipe bağlamak çok kısa bir yoldur ama gerçekçi değildir. O an seni reddeden kadınla mesela yarın tanışsan belki evet diyecekti. Kadınların duygusal durumları fazla değişken yani modu düşükse seni reddeder yani uğraşmak bile istemez. Bazen yanlış kadına yanlış zamanda mesaj atarsın olmaz. Bu yüzden oyunda şans faktörü çok önemlidir çünkü her şeyi sen kontrol edemezsin sen bir şans oyunu oynuyor gibisindir ne kadar iyi oynasan da şansının yaver gitmesi gerekir.

    Kadın tipini beğenmeyebilir bu normal her kadın seni beğenecek diye bir kural yok, bazı kadınlar imajını da beğenmez, bazıları enerjini beğenmez, bazıları giyimini beğenmez, bazıları eski sevgilisi gibi koktuğun için beğenmez, bazıları ise onlara hitap etmediğin için beğenmez. Her erkek her kadına hitap etmez bu yüzden reddedilme hep olacaktır. Burada reddedilmenin sebebini anlamak her zaman mümkün değildir. Senin dikkat etmen gereken şey kendi oyununu değerlendirmektir yoksa tüm suçu kadınlara atarsan oyunun nasıl gelişecek? Beden dilin, tarzın, gülüşün, ses tonun ve açılışının iyi olduğunu nasıl anlayacaksın ki? O yüzden reddedilmeyi belirli noktada oyununa geri bildirim olarak algılamalısın ki gelişim yaşayasın.

    Reddedilmeyi aşırı kişisel algılamakta başka büyük hatadır. Tipim veya paramdan dolayı reddediliyorum kafasına girdiğin an seni kurtarmak imkansız hale gelir. Tipin konusunda gittikçe komplekslere girersin kötü oyunun sonuçlarını tipine bağlarsın toksik bir adam olursun. Bana her gün benden daha yakışıklı adamlar tipleri yüzünden kaybettiğine ve tiplerini puanlamamla alakalı mesajlar atıyor. Halbuki adam benden 10 kat yakışıklı ama sonuç yok neden? Sebebi belli oyunu zayıf. Paraya da takarsan kafayı çizersin çünkü para kazanacak kadar becerikli de değilsen çoğu zaman hayatın hep belirli paralarla geçer gidip de herkes milyoner olamaz. Bu açıdan parayı da düşünmemen lazım yoksa ''acaba lüks arabam olsa altımda reddeder miydi?'' ya da ''Acaba Brad Pitt gibi olsam reddeder miydi?'' düşüncelerine girmezsin. Bunlar seni mahvedecek düşünceler olacaktır önce özgüvenin sonra iyimser inançların çöker ve asla kurtulamazsın. Bu çukura düşmüş adamlarla hiç uğraşmam 'he sen haklısın tamam' der geçerim çünkü bilirim ki onların işi bitmiştir kendilerini kurtaramazsa onları ikna etmekle uğraşamam zamanım ve enerjim aşırı değerlidir.

    4. Reddedilmeyle Baş Etmek

    Reddedilmeye alıştığında seni reddeden kadına 'teşekkürler ve iyi günler' diyerek kibarca uzaklaşırsın. Aynı şekilde sanalda da teşekkür eder veya mesajı beğenir geçersin. Ortada kişisel algılanacak, tartışılacak ya da kadını suçlayacak bir durum yoktur. Genelde ezik ve vasat betalar reddedildiğinde öfkelenir kadını orospu olmakla suçlar veya yalvararak şans dilenir. 'Bir şans versen ne olurdu seni dünyanın en mutlu kadını yaparım' saçmalıklarıyla iyice güç kaybederler. Reddedilince ısrar etmem çünkü benim için oyun bitmiştir yani o kadına daha fazla efor harcamanın rasyonel bir sebebi yoktur. İlk olarak karşılaşacağın direnç aşırı artacaktır kadın istemediğini söyleyecek, mesajlarına görüldü atacak ya da seni engelleyecektir. Seni reddeden kadına ısrar edecek kadar aciz ve aptalsan kendini köprüden falan atmalısın çünkü bu ciddi bir aptallıktır. Çok daha az eforla başka kadını kolayca tavlayabilirken olayı kişisel algılayıp egosu incinmiş bir velet gibi davranmanın açıklaması yoktur. Beni reddeden kadınla iletişimim biter çünkü direkt başka kadına geçerim ona efor harcamam veya niye reddettiğine dair açıklama beklemem. Her şey hızlı olur ve değişir zaten aynı gün içinde bir sürü reddedilmeyle karşılaşıp bir sürü başarı elde edeceğimi bilmenin getirdiği bir rahatlık vardır. Oysa kıtlıktaki bir adam bir tane hatunu zor bulur ondan reddedilince de kafayı çizer. O yüzden denizde balığın çok olduğunu ve kötü bir günden sonra iyi günlerinde geleceğini tek yapman gerekenin denize oltayı daha sık sallamak olacağını bilmen gerekiyor. Yoksa balıklar niye oltama yakalanmıyor diye ağlamanın anlamı olmayacaktır.

    Reddedilmede mantıkta aramam. Bazı erkekler fazla teorik ve ego odaklı düşünüyor. Mesela adam kendisini 8/10 puanlıyor ona göre tüm 5-6'lık kızlar ona tapmalı hemen kabul etmeli ama pratikte bir bakıyorsun adamı her kadın reddediyor. Eee hani nerede vaat edilmiş teorik başarı? Hiçbir yerde yok. Reddedilmekte mantık olmaz ben ve bir arkadaşım aşırı şık giyinip aksiyon almaya çıkardık. İkimizde jilet gibi giyinmiş ve parfümleri sıkmış enerjimiz bomba şekilde aksiyon alırdık. Isınmak için özellikle şişman ve çirkin kızlara giderdik çünkü biz onların hayallerindeki adamlar gibiyiz bariz üstünüz ama hepsi bizi reddederdi. Bu durum bizi güldürür ve eğlendirirdi. Arkadaşın reddedilmesini ben izlerdim, o da benim reddedilmemi izlerdi. Bir çeşit sosyal deneyden öte değildi ama işlerin pratikte nasıl farklılaştığını görürdün. Normalde asla kahve içmeyeceğim ve bir dakika katlanamayacağım kadınlar beni reddediyordu bu ise oyunun doğasının ne kadar trajikomik olduğunu gösteriyor. Aynı gün içinde ikimizde güzel hatunlardan numara alır ve günü keyifli bitirirdik. Oysa çirkinler bizi reddetmişken güzel hatunlar numara vermeyi tercih etmişti. İbretlik bir olay ama aksiyon alırsan ve dediklerimi denersen sende bizzat aynılarını yaşarsın.

    Reddedilmeyi sevmekte gerekiyor ben seviyorum çünkü her kadın beni kabul etse herhalde işin eğlencesi sıfır olurdu. Zorluk ve rekabetin olmadığı yerde kazanmanın anlamı yoktur. Bana asıl keyif veren erkeklerin %95 kadarının ulaşamayacağı şeyleri yaşamış olmamdır eğer her erkek bunları yaşayabilseydi ne anlamı kalırdı ki? Eğer reddedilme olmasaydı ve reddedilenler hemen pes etmeseydi bu başarıları herkes elde ederdi. O yüzden bazen bir şeye sahip olman değil, başkalarının sahip olmaması sana daha çok keyif verir bu başarılarda da öyledir belki başarın sana anlamsız gelmeye başlar ama bir bakarsın başkalarının başarısızlığı onu gözünde daha değerli yapar. Ben reddedilmeyi severim çünkü bilirim ki reddedilmekten korkan adamlar zayıf bir şekilde izlerken ben reddedile reddedile bu sanatta usta oldum. Diğerleri bir kızın hayır demesine katlanamazken ben bunu günlük rutin haline getirmiştim. Reddedilmeyi sevin, bir sihirli hap yok ve buna alışın. Oyunda geliştikçe daha az reddediliyorsunuz ve daha eforsuz sonuç alıyorsunuz ama her zaman reddedileceksiniz. Bu durum da güzel bir şey çünkü zaferleri daha değerli ve süreci daha eğlenceli yapıyor. Sana düşense artık korkmadan daha çok reddedilmendir ve beklentisiz şekilde sadece reddedilme amacıyla aksiyon aldığında bile neler olduğunu göreceksin.

    Yorum Gönder

    3Yorumlar

    1. Bir kere de haksız ol be adam

      YanıtlaSil
    2. Abi aynı ortamdaki bir kadın reddettiği zaman neden diğer kadınlar da reddediyor

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder